Jump to content

mpantou

simple Members
 • Posts

  478
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by mpantou

 1. Καλησπέρα σας,στους πελάτες μου που υπέβαλα την αίτηση τους μπήκαν τα χρήματα απο 30/04/20,μόνο μία επιχείρηση δεν μπήκε το ποσό ακόμη μήπως 'εχει να κάνει με την τρ'απεζα , και μάλιστα σε 4 πελάτες μου με έναρξη το 19 πήραν και αυτοί .Μήπως έχει να κάνει κάτι με το προσωπικό τους και την διατήρηση θέσεων ?
 2. Ποιος βγήκε από τους κυρίους που μας αντιπροσωπεύουν στα παράθυρα να πει κάτι για τους λογιστές.Ενημέρωση μόνο στους πολίτες για τις υποχρεώσεις κάνουν. Ας μην δουλέψουμε εμείς και να δω τι προυπολογισμό θα κάνει το κράτος........δυστυχώς ΑΜΜΙΣΘΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ. Καλημέρα και καλή δύναμη?
 3. Καλημέρα σας συνάδελφοι, ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ,ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΛΟΓΙΣΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΛΕΣ (ΞΕΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ) ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ................. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΤΑ ΕΧΟΥΝ, ΡΙΞΕΙ ΟΛΑ ΠΑΝΩ ΜΑΣ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΑΣ,ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΝΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ. ΕΙΜΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΑ ΡΙΧΝΩ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΟΥ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΩΤΗΡΙΑ..............ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΘΥΜΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
 4. ουτε παλιο ,ουτε νεο λειτουργει................
 5. Σ'ευχαριστώ,έστειλα ήδη τον Νοέμβριο με δυο εγγραφές όπως οι οδηγίες της εγκυκλίου του ΙΚΑ.ΚΑΛΥΝΥΧΤΑ.
 6. Καλησπέρα σου,ποιον κωδικό ειδικότητας,Κ.Π.Κ, και ΚΩΔ.ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ έβαλες,αν θέλεις δώσε περισσότερες πληροφορίες. Βάσει της εγκυκλίου του ΙΚΑ? Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.(αφορά υπάλληλο πωλήτρια ή άλλη ειδικότητα.
 7. Συνάδελφοι ,καλησπέρα σας αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται live σεμινάριο για τον ΕΝΦΙΑ στο οικον.επιμελητήριο.Μπήτε να το παρακολουθήσετε.Από ερώτηση συναδέλφων γιαυτό το θέμα η εισηγήτρια είπε ότι για το 11-12-13 δεν θα μπη πρόστιμο( υπό ορισμένες προϋποθέσεις) όταν ανοίξει το σύστημα 1/10/14-30/11/2014. Δεν προλαβαίνω να σας αναλύσω γιατί παρακολουθώ.
 8. Σ'ευχαριστώ και γω αυτό κάνω τους ενημερώνω ότι όταν ανοίξει το σύστημα για τροποποίηση θα πρέπει να γίνει η διόρθωση.
 9. Συνάδελφοι Καλημέρα σας,τα βάσανά μας συνεχίζονται με τον ΕΝΦΙΑ.Ενα μπάχαλο. Δεν μπορώ να καταλάβω πως έβγαλε το Υ.Ο. αυτά τα ΕΝΦΙΑ. Σε δικές μου περιπτώσεις με ακίνητα εντός αττικής έγβαλε 16,0 ευρώ., ενώ σε εετα πλήρωνε 200, . Τι κάνουμε τώρα. Ξανά πάλι διορθώσεις...Εχει τύχει σε κάποιον συνάδελφο τόσο λίγο ποσό σε ακίνητα.Γιατί τώρα θα πρέπει να αναρωτιόμαστε και στο λίγο ποσό.Να σημειώσω ότι δεν έχει μπή ο αριθμός παροχής της ΔΕΗ. Μήπως φταίει η μη αναγραφή.Πάντως σε υπολογισμό που έκανα μόνη μου δεν παίζει ρόλο η παροχή. Δεν ξέρω τι να κάνω.Θα ήθελα τις απόψεις σας επί του θέματος γιατί νομίζω θα απασχολή και άλλους συναδέλφους.
 10. Πολλές ευχές και από μένα . Και εγώ προσωπικά σ' ευχαριστώ για τις λύσεις σε προβλήματά μας και πραγματικά αν κει είμαι νέα στο επάγγελμα σε ζηλεύω που το άφησες. Κοιμόμαστε και ξυπνάμε με τον εφιάλτη . Εφορία.........Τι καινούργιο θα βγάλει σήμερα το διεστραμμένο τους μυαλό. Υγεία και Ευτυχία στην οικογένειά σου και προσωπικά σε σένα. :rolleyes: :rolleyes:
 11. #6# έδωσε παράταση για 26/09/2014 για τις διακοπές.Καλά συνάδελφοι αυτές οι εκπρόθεσμες διακοπές μας έχουν γίνει εφιάλτης.Οσο και αν από την εγκύκλιο φαίνονται όλα εύκολα για τις διακοπές όταν πάμε μας γίνονται εφιάλτης.Όλο εμπόδια μας βάζουν. Και όσο για τις συγκεντρωτικές μας έχουν γίνει εγιάλτης γιατί τα περισσότερα λογιστήρια βάζουν ως υπόχρεους τους ιδιώτες. Σε διακοπή εμένα εμφάνισε ιχ του επιχειρηματία στις συγκεντρωτικές και έφαγα δύο εβδομάδες να μπορέσω να πάρω βεβαίωση από το λογιστήριό τους ότι αφορά ιχ και δεν είναι υπόχρεος.Και κάτι άλλο για τις συγκεντρωτικές μέχρι το 2004 χρήση δεν ζητούν πρόστιμο και υποβολή γιατί έχουν παραγραφή. Το φπα όμως του 2004 δεν έχει παραγραφεί ακόμη γιατί δεν έχει βγή η απόφαση. Αυτά από τις εμπειρίες μου. Καλή δύναμη και καλή ξεκούραση σε όλους.
 12. Καλημέρα σας, Από την στιγμή που καταργήθηκε το "πορτοκαλί" βιβλίο νεοπροσλαμβανομένων φυσικά θα έπρεπε να υπήρχε το ειδικό βιβλίο τροποποίησης ωραρίου και υπερωριών έστω και κενό.Κάνε ότι σου έγραψε ο συνάδελφος πιο πάνω μήπως και γλυτώσεις το πρόστιμο αν και φοβάμαι ότι είναι δύσκολο .Και σε μένα σε έλεγχο όταν δεν εύρισκαν το πορτοκαλί βιβλίο μου έβαζαν πρόστιμο και έτρεχα και δεν έφτανα , αν και υπήρχε , αλλά την ώρα του ελέγχου δεν το έβρισκαν.Πάλεψέ το μήπως και πέσεις στα μαλακά.
 13. Το αίνιγμα με την κότα το ξέρεις: Η κότα έκανε το αυγό ή το αυτό την κότα............Απ' 'οτι καταλαβαίνω μια ζωή θα κυνηγάμε και θα μας κυνηγάνε οι προθεσμίες. Αλοίμονο..........Καλό βράδυ.
 14. Εστειλα ΑΠΔ στο ικα με δισκέτα σε απενεργοποιημένο χρήστη και σε 2 μέρες έγινε η ενεργοποίησή του. Μήπως έχει να κάνει με το αν είναι ασφαλιστικά ενήμερος ?
 15. Πολλές ευχές και από μένα. Οι ερωτήσεις σου και τα σχόλιά σου είναι μοναδικές. Συνέχισε έτσι συνάδελφε. Χωρίς απορίες και ερωτήσεις δεν μαθαίνεις. Ούτε και μεις τα γνωρίζουμε όλα. Ισα ισα που μας φρεσκάρεις αυτά που γνωρίζουμε και δεν γνωρίζουμε.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.
 16. Προσοχή συνάδελφοι μη στέλνετε δηλώσεις, σε δήλωση τη μια μου έβγαζε άλλο ποσό φόρου και μετά άλλο , μέχρι να το φτιάξουν για να μην τρέχετε για διορθώσεις σις δου.
 17. Καλημέρα και καλή εβδομάδα που δεν την βλέπω, συνάδελφοι μην αγχώνεστε έχουμε μέλλον ακόμη μέχρι να βγάλουν και τις τελικές αναλύσεις των εκλογών για να επανέλθει στα συγκαλά του το ταχισ.Τώρα ξεκουραζόμαστε...................... :ph34r: :ph34r: Αυτοί θα μας ξεκάνουν τελικά από το άγχος.
 18. Συνάδελφε HARYK, διάβασα το σχόλιό σου,και γω μαζί σου θλίβομαι, όχι για τον ίδιο λόγο με σένα. Δεν θλίβομαι για τους -τις συναδέλφους που δεν συμμετείχαν, αλλά μήπως πλέον δεν μας έχει μείνει τίποτα. Θα μιλήσω για τον εαυτό μου και θα καταλάβεις το γιατί. Εχω ξαναγράψει ότι το Γραφείο μου δεν το άνοιξα μόνη μου , ήταν του πατέρα μου όπου 40 έτη πάλευε και αυτός με νύχια και με δόντια (τις καλές εποχές σου μιλάω που δεν είχαμε κρίση) να συμμετέχει στους συλλόγους (ήταν και μέλος στην ίδρυση του ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ) , να βοηθάει με τον δικό του τρόπο για την κατοχύρωση του επαγγέλματος ΛΟΓΙΣΤΗ , αλλά και αυτός δεν κατάφερε τίποτα. Τι και αν υπάρχουν ΠΟΦΕ,ΠΕΦΕ,ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ και όλοι οι άλλοι στην υπόλοιπη Ελλάδα. Τι έχουν κάνει.Τι αντιδράσεις και βέτο έχουν ασκήσει για μας. Τίποτα απολύτως. Βγαίνουν στα κανάλια και λένε ότι τους υπαγορεύουν τοι δημοσιογράφοι.Πότε μας υποστήριξαν, το μόνο που κάνουν είναι να μας κατηγορούν ότι τα οικονομάμε. Γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι ότι γι'αυτό που προσφέρουμε στο Κράτος είναι κατά πολύ περισσότερο από αυτό που πληρωνόμαστε. Και σήμερα έρχεται η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ. ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΑΣ. Ποιός από τους συλόγους μας συμμετείχε στην όλη διαδικασία για την Πιστοποίηση, ποιός μας ρώτησε πως πρέπει να πιστοποιηθούμε. Ολοι μας είμαστε Επιστήμονες, έχουμε βγάλει τις σχολές μας , έχουμε κάνει μεταπτυχιακά και κάθε χρόνο ξαναδείνουμε εξετάσεις από την αρχή ,αλλάζοντας απανωτά και συνέχεια τα φορολογικά νομοσχέδια.Ποιός άλλος κλάδος (γιατροί-νομικοί-μηχανικοί κλπ. ) χτυπιέται τόσο βάναυσα όσο εμείς. Συμμετείχαμε στην Πορεία της Αθήνας και τα κανάλια δεν έδειξαν τίποτα. Τι σημαίνει αυτό.Οτι δεν μας υπολογίζουν γιατί εμείς είμαστε οι καλοπληρωμένοι. Αντέδρασε για την Πιστοποίηση κανείς από τους συλλόγους μας. ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.Μόνο του ΤΑΧΗΕΑVEN συνάντηση 20/05/2014 όπως ανέφερες. Πόσες φορές δεν έχουμε κυρήξει λευκή απεργία από το FORUM , και δεν είχαμε ανταπόκριση . Απ' 'οτι καταλαβαίνω με το φτωχό μου το μυαλό επιδιώκεται η εξόντωση των μικρών δηλαδή να υπερισχύουν οι Ανώνυμες εταιρείες στυλ Αμερικής. Τελειώνοντας γιατί νομίζω κούρασα , είμαστε μαζί σου όλοι οι συνάδελφοι αλλά οι υποχρεώσεις τρέχουν και φροντίζουμε να προλάβουμε και να μη εξοντοθούμε με τα δυασανάλογα πρόστιμα. ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.
 19. Σε εκπρόθεσμο τιμολόγιο του μαρτίου έκανα τροποποιητική , αρχική εμπρόθεσμη δήλωση ήταν πιστωτικό φπα, τροποποιητική πάλι πιστωτικό φπα μου έβγαλε εκπρόθεσμη την δήλωση , την επόμενη μου εμφάνησε και το νέο πιστωτικό υπόλοιπο δεν μπήκε πρόστιμο μέχρι τώρα .Δεν ξέρω αν θα μπή αργότερα.
 20. Σέυχαριστώ DAS το καταστατικό δεν περιλαμβάνει αγορά , διαχείρηση, εκμετάλλευση ακινήτων όπως ο συνάδελφος ponzi αναφέρει μόνο βιοτεχνική και εμπορική επιχειρηματικότητα .
 21. Xίλια ευχαριστώ για την απάντησή σου.Τελικά δεν γνωρίζουμε από που να προφυλαχτούμε με αυτούς που μπλέξαμε.Απανωτά οι ΠΟΛ μας βομβαρδίζουν και θεώρησα ότι κάτι μου ξέφυγε. Οχι δεν έχει έσοδα από ακίνητα.Τα έσοδα της είναι καθαρά από την βιοτεχνική της επιχειρηματικότητα. Απλά έχει ακίνητο γιαυτή την δραστηριότητά της.Σου είμαι ευγνώμων , μου έφυγε το άγχος .
 22. Καλησπέρα συνάδελφε PONZI ,Θα σε παρακαλούσα στην βοήθειά σου στο εξής. Εχω μια ΕΠΕ με ιδιόκτητο ακίνητο για την επιχειρηματική του δραστηριότητα , βιοτεχνική,οι μέτοχοι είναι φυσικά πρόσωπα μόνιμοι κάτοικοι της Ελλάδας και με ΑΦΜ . Πρέπει να υποβάλλω Ε.Φ.Α.Μέχρι τώρα δεν υπέβαλλα χειρόγραφα στην ΔΟΥ. Ε9 και φόρο ακίνητης περιουσίας υπέβαλα κανονικά. Θα σου ήμουν ευγνώμων αν μου απαντούσες.Από τον νόμο θεωρώ ότι δεν πρέπει να υποβάλλω.Σου ζητώ την γνώμη σου.
 23. Μας δουλεύουν τελικά.Δήθεν δώσανε παράταση μέχρι 5/5 και δεν μπορούμε να μπούμε στο σύστημα.ΕΛΕΟΣ..................
 24. Συμπληρώνω, για το αν πρέπει να κάνουμε την ΥΔ , που αναφέρει η συνάδελφος ΧΡΥΣΑ, αυτοί έχουν τον τρόπο τους. Απλώς πατάνε το κουμπί και μας κλειδώνουν απ' έξω από τα συστήματά τους. Και τότε τι κάνουμε . ΤΡΕΧΟΥ...............ΜΕ.ΒΑΣΤΑΤΕ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ.
×
×
 • Create New...