Jump to content

ANNA66

simple Members
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Upvote
  ANNA66 reacted to sakispap in Τι θα γίνει τελικά με τους αγρότες?   
  το βρηκα σωστα, αλλα αλλο η καταχωρηση και αλλο η φορολογηση και παλιοτερα βαζαμε τις επιδοτησεις αλλα ηταν αφορολογητες, ειχαν πληροφοριακο χαρακτηρα...
 2. Upvote
  ANNA66 reacted to sakispap in Τι θα γίνει τελικά με τους αγρότες?   
  Η αποψη μου ειναι οτι τελικα οι επιδοτησεις ΔΕΝ φορολογηθουν, ακομα δεν εχει δοθει κατι επισημο που να λεει ξεκαθαρα οτι οι επιδοτησεις φορολογουνται, οποτε για να μην το κουραζουμε αλλο(γιατι πολυ το κουρασαμε σιριαλ εχει καταντησει καθε μερα και ο χρονοσ τελειωνει), στην περιοδικη θα βαλουμε τα εσοδα-εξοδα θα βγαλουμε το φπα και τα υπολοιπα ενοικια,ογα, επιδοτησεις κτλ αν χρειαστει να μπουν, θα κανουμε τροποποιηση...
 3. Upvote
  ANNA66 got a reaction from stavr in ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΜΕ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΠΑ 2007-2013.   
  Λογιστική αντιμετώπιση επιδοτήσεων 
  Στο πλαίσιο του προγράμματος «εθνικό αποθεματικό απροβλέπτων» του ΕΣΠΑ επιχορηγούνται δαπάνες (Ενοίκια, ΔΕΚΟ, αναλώσιμα, μισθοδοσία) όχι πάγια. Ποιος θα ήταν ο πιο σωστός τρόπος λογιστικής αντιμετώπισης και καταχώρισης σε βιβλία Β και Γ κατηγορίας (αφαιρετικά στις επιδοτούμενες δαπάνες, ή προσθετικά στο τζίρο της επιχείρησης); Στην περιοδική ΦΠΑ θα εμφανιστεί στον κωδ.310, και στην εκκαθαριστική  στον κωδ.611;
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ
  Τα ποσά των επιχορηγήσεων δεν είναι αφορολόγητα, εκτός αν για συγκεκριμένη μορφή επιχορήγησης υπάρχει ρητή αναφορά για απαλλαγή. Συνεπώς, τα ποσά αναγράφονται ως έχουν στα λογιστικά βιβλία, ενώ παράλληλα καταχωρίζονται και τα επιχορηγούμενα έξοδα-δαπάνες. Συγκεκριμένα:
  Α) Απλογραφικά βιβλία
  Το έσοδο της επιχορήγησης, καταχωρίζεται στο απλογραφικό βιβλίο (ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ), κατά την ημερομηνία της είσπραξής του και της ταυτόχρονης έκδοσης του τιμολογίου της παρ. 3, του άρθρου 6, του ΚΦΑΣ. Σκόπιμο είναι να χρησιμοποιείται ιδιαίτερη στήλη με τίτλο: «Επιδότηση ΕΣΠΑ» κ.λπ.
  Περαιτέρω, τα ποσά των επιχορηγήσεων αυτής της κατηγορίας (δηλ. για κάλυψη γενικών εξόδων), αναφέρονται, για πληροφοριακούς λόγους, στο έντυπο Ε3, στον κωδικό 681 του πίνακα Ε. Εν συνεχεία, το ποσό της επιδότησης θα αναγραφεί και στους κωδ. 273 ή 282 ή 278, κατά περίπτωση, του ως άνω εντύπου, προκειμένου να συμψηφιστεί με τα συνολικά έξοδα της επιχείρησης.
  Β) Διπλογραφικό βιβλία
  Αν τηρούνται διπλογραφικά βιβλία του ΚΦΑΣ, τα ποσά συμπεριλαμβάνονται σε υπολογαριασμούς του λογαριασμού 74. ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΣΟΔΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ του ΕΓΛΣ, ενώ στο Ε3 θα εγγραφούν στον κωδικό 465 του πίνακα Η.
  Όσον αφορά τις δηλώσεις του ΦΠΑ και κυρίως την εκκαθαριστική δήλωση, το ποσό της επιχορήγησης θα πρέπει να περιληφθεί στον κωδικό 611, γιατί κάτω από προϋποθέσεις μπορεί να ληφθεί υπ’ όψη στη δημιουργία του κλάσματος της αναλογικής έκπτωσης ΦΠΑ (pro-rata). Συγκεκριμένα εάν η επιχείρηση δεν πραγματοποιεί άλλες πράξεις, για τις οποίες να έχει υποχρέωση δημιουργίας pro-rata, πέραν της επιχορήγησης, τότε δεν δημιουργεί κλάσμα pro-rata. Εάν όμως πραγματοποιεί άλλες πράξεις εξ’ αιτίας των οποίων έχει υποχρέωση δημιουργίας pro-rata (π.χ. έσοδα από ενοίκια, χωρίς να έχει επιλέξει το καθεστώς φορολόγησης), τότε θα πρέπει στον παρονομαστή του κλάσματος (κωδικός 403) να συμπεριλάβει και το ποσό της επιχορήγησης. Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο Πολ. 1056/2002 διευκρινίζεται ότι λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό της αναλογίας έκπτωσης (προστίθενται στον παρανομαστή) μόνο οι επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις, οικονομικές ενισχύσεις που δεν συνδέονται άμεσα με την τιμή και μόνο στην περίπτωση που υφίσταται ήδη μερικό δικαίωμα έκπτωσης, λόγω πραγματοποίησης πράξεων υπαγομένων στο φόρο, τόσο με δικαίωμα έκπτωσης, όσο και χωρίς δικαίωμα έκπτωσης. Σημειώνεται δε ότι το ποσό της επιδότησης περιλαμβάνεται στον κωδ. 310 της περιοδικής ΦΠΑ σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολ. 1071/2002.
 4. Upvote
  ANNA66 got a reaction from SOTIRIOS in ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΟΓΑ 100 ΔΟΣΕΩΝ   
  Μήπως έχει κάνει κάποιος ρύθμιση 100 δόσεων για οφειλές ΟΓΑ?  Μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά? Στο site του ΟΓΑ υπάρχει μόνο η παλιά ρύθμιση.
  Γνωρίζει κανείς περισσότερα?
  Ευχαριστώ
 5. Upvote
  ANNA66 got a reaction from fil1914 in Τι θα γίνει τελικά με τους αγρότες?   
  Παλαιότερα μπορούσαμε να κόψουμε συμπληρωματικό τιμολόγιο μόνο με ΦΠΑ, σε περίπτωση που είχε ξεχαστεί ή αναγραφή του ή ηταν λάθος. Νομίζω ότι το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και τώρα, αν δεν έχει αλλάξει κατι.
 6. Upvote
  ANNA66 got a reaction from prokroustis in ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜ ΣΕ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ   
  Με την Αρ. Πρωτ.: Δ15Β 1072378 ΕΞ 2014 της  Γ.Γ.Δ.Ε. του ΥΠΟΙΚ  με θέμα "Τρόπος απεικόνισης αμοιβής που εισπράττεται σε είδος επί των τιμολογίων που εκδίδουν οι εκμεταλλευτές ελαιοτριβείων" διευκρινίζονται τα ακόλουθα.
  Ειδικότερα,
   Απαντώντας στην από 1/4/2014 αίτησή σας, αναφορικά με τον τρόπο απεικόνισης των αμοιβών που αφορούν εκθλιπτικά δικαιώματα και εισπράττονται σε είδος (ποσοστό επί του παραχθέντος ελαιολάδου) επί των τιμολογίων παροχής υπηρεσιών που εκδίδουν οι εκμεταλλευτές ελαιοτριβείων στους παραγωγούς ελαιοκάρπου, σας γνωρίζουμε τα εξής:
   Για την περίπτωση που οι αντισυμβαλλόμενοι, παραγωγοί ελαιοκάρπου, είναι αγρότες του ειδικού καθεστώτος Φ.Π.Α., σας αποστέλλουμε συνημμένα, αντίγραφο του αρ. πρωτ. 1018623/128/0015/02.05.2007 σχετικού εγγράφου μας, για ενημέρωση σας και ανάλογη εφαρμογή των διαλαμβανομένων σε αυτό ως προς τον τρόπο έκδοσης των στοιχείων και με τις διατάξεις του Κ.Φ.Α.Σ.(ν.4093/2012).
  Τέλος, στην περίπτωση που οι παραγωγοί ελαιοκάρπου έχουν ενταχθεί στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α., για την ποσότητα του ελαιολάδου και του ελαιοπυρήνα που πωλούν πρέπει αυτοί να εκδίδουν τιμολόγιο. Αντίστοιχα, οι εκμεταλλευτές ελαιοτριβείων, πρέπει να εκδίδουν τιμολόγιο, για το δικαίωμα επί της ποσότητας του ελαιοκάρπου και του ελαιοπυρήνα που εισπράττουν (άρθρο 6 του Κ.Φ.Α.Σ.- ν.4093/2012).
 7. Upvote
  ANNA66 reacted to epimenidis in ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΙΑ ΜΙΑ ΧΑΖΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ   
  Θαρώ πως σας πειραξε η ζέστη, οπως πειραξε και αυτους που ζουν με ονειρα στο υπουργειο οικονομικων, επειδή ειναι ασχετοι με την πραγματηκότητα. Σε λιγο και εσεις δεν θα εχετε δουλεια, αλλα και αυτοι οι ασχετοι στο υπουργειο θα μπουν σε διαθεσημοτητα επειδή δεν θα εχουν δουλειά. Ποια φοροδιαφυγή να ποιασουν; Μωρε ας υπαρχουν μαγαζια και εισπραξεις και ας γινεται φοροδιαφυγή. Αφου δεν υπάρχουν εισπραξεις και σε λίγο δεν θα υπάρχει ουτε ενα μαγαζί, απο που στο διάολο θα γινεται η φοροδιαφυγή. Μου φαινεται ολα γινονται για τα φακελάκια, αφου εχει αποδειχθει οτι οι ΣΔΟΥ εχουν το μεγαλητερο ποσοστό. Ουτε φακελακι δεν θα μπορουν να παρουν με δήθεν φοροδιαφυγες.
 8. Upvote
  ANNA66 reacted to rexblue in ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΕΚΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΩΔ.Ε1?   
  Καλημερα,
  Καλο θα ειναι οταν καποιος συνανθρωπος ρωταει κατι,
  αν δεν ξερουμε να μην γραφουμε του κεφαλιου μας διοτι
  μπορει να τον παρουμε στο λαιμο μας.
  Αν φυσικα θελουμε ομως να τον εξυπηρετησουμε και οχι να το
  παιξουμε εξυπνοι καλο θα ηταν να ριξουμε μια ματια
  σε νομους και ΠΟΛ να δωσουμε εμπεριστατομενη απαντηση.
  Πολυ φοβαμαι οτι εχεις παρει πολλους στο λαιμο σου φετος,
  και αυτο το λεω διοτι δουλευεις πολυ τον 659. Δεν ξερω αν το εχεις καταλαβει
  αλλα στο ποσο του 659 μπαινει και εισφορα.
  Σαν συμβουλη οταν στελνεις δηλωσεις καλο ειναι να διαβαζεις καθε κωδικο και
  που αντιστοιχει καθε ποσο.
  Σαν δευτερη συμβουλη πριν ηρωνευτεις συναδελφο ``Stirizetai mono tou , den kano , ego tipota , oso gia to loipes , otan tha steileis mia dilosi tha to deis mprosta sou !``
  θα πρεπει να επιχειρηματολογεις αυτα που λες.
  Χιλια συγγνωμη για ολη αυτη την εκθεση αλλα βγαινω απο τα ρουχα μου με αυτα που διαβαζω απο ορισμενους και αυτα που βλεπω οτι εκαναν τα προηγουμενα χρονια συναδελφοι σε πελατες που ερχονται πρωτη φορα στο γραφειο μου.
  Συμπερασμα: η διατροφη στα τεκνα δεν μπαινει ΠΟΥΘΕΝΑ.
 9. Upvote
  ANNA66 reacted to northeagle in Ρίξτε μια ματά στο "Επτά μύθοι για τη κρίση χρέους" Φαίνεται ενδιαφέρον   
  Εκπληκτική ανάλυση-πλέον πρέπει σιγά σιγά να μη δαιμονοποιείται η έξοδος απο το ευρώ-η προπαγάνδα των κομμάτων και ακόμα χειρότερα των μμε να λάβει τέλος εδώ και τώρα.
  Μόνη λύση η αντίσταση από όλους μας-μη πληρώσουμε κανένα χαράτσι-κλείστε όλοι τις τηλεοράσεις-το σύστημα όλο αυτό θα καταρεύσει αμέσως-βγείτε όλοι στις γειτονιές-επισκεφτείτε χαμένους φίλους σας και συζητήστε-να καταλάβουμε όλοι ότι δεν έχουμε μόνο εμείς οι ίδιοι πρόβλημα οικονομικό και ψυχολογικό, αλλά και ο διπλανός μας-έτσι αυτό το κίνημα σιγά σιγά θα τους διαλύσει όλους.
×
×
 • Create New...