Jump to content

MARIAZAK

Silver members
 • Posts

  520
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by MARIAZAK

 1. Αναφέρομαι στην χρήση ΠΡΙΝ δηλαδή για τον Ισολογισμό 2018. Η απόφαση για την εκκαθάριση πάρθηκε την 30/4/19.
 2. Καλησπέρα! Για να μην ανοίγω άλλο θέμα θα το τοποθετήσω εδώ. Ήθελα να ρωτήσω το εξής: Την 30/4/19 Α.Ε. με απόφαση ΕΚΤΑΚΤΗΣ Γενικής Συνέλευσης αποφάσισε την λύση της και την θέση της υπο εκκαθάριση και όρισε και διαχειριστή και όλα αυτά έχουν δημοσιευθεί στο ΓΕΜΗ καιπήρε δημοσιεύθηκε και η απόφαση ΓΕΜΗ την 23/5/19. Τις οικονομικές καταστάσεις για την χρήση 1/1-31/12/18 τις υπογράφει το Δ.Σ που ίσχυε μέχρι την 23/5/19 (προ εκκαθάρισης) ή ο εκκαθαριστής αφού πλέον απο 24/5/19 έχω απόφαση ΓΕΜΗ για την λύση και τον εκκαθαριστή???
 3. Ναι ατομική επιχείρηση. Εχει μια βίλα που την ενοικιάζει μεσω airbnb , booking, και πρακτορείων. Και η υπάλληλος ΔΕΝ είναι καθαρίστρια. Καλωσορίζει τους επισκέπτες και τους ενημερώνει για οτι χρειάζονται κλπ
 4. Για να ασφαλιστει με ποσοστα του πρωην Ταξυ που ειναι 4-5 διαφορετικοι κωδικοι και δηλωνονται μεσα στην ΑΠΔ πλεον και οχι με τους "κοινους" ΚΠΚ (101-105) : ".....συνολική δύναμις ανέρχεται τουλάχιστον εις δέκα (10) κλίνας." Οπότε αφού η ΒΙΛΑ έχει ΜΕΧΡΙ 8 κλίνες ΔΕΝ οφείλει να ασφαλίσει το προσωπικό με επικουρικό ταμείο (πρώην ΤΑΞΥ). Το ασφαλίζει με τον ΚΠΚ 101 και τέλος. Σωστά?
 5. Μήπως γνωρίζει κανείς να απαντήσει στα παρακάτω? Πρόσληψη υπαλλήλου με την ιδιότητα λοιποι απασχολ.στην παροχη προσ.υπηρ.(Κωδ.Ειδ.εργαζ.519900) σε ενοικιαζόμενη Βίλα με ΚΑΔ 7020, δηλαδή η βίλα ενοικιάζεται σαν οικία (ΟΧΙ ενοικιαζόμενα δωμάτια) ΕΧΕΙ υποχρέωση ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ? Βρίσκεται σε χωριό νησιού (πάνω απο 30 χλμ. απο το κέντρο του νησιού) με κάτω απο 600 κατοίκους. Και αν ναι μηπως γνωρίζεται τα ταμεία και τα αντίστοιχα ποσοστά? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
 6. καλησπέρα! Πρόσληψη υπαλλήλου με την ιδιότητα λοιποι απασχολ.στην παροχη προσ.υπηρ.(Κωδ.Ειδ.εργαζ.519900) σε ενοικιαζόμενη Βίλα με ΚΑΔ 7020, δηλαδή η βίλα ενοικιάζεται σαν οικία (ΟΧΙ ενοικιαζόμενα δωμάτια) ΕΧΕΙ υποχρέωση ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ? Βρίσκεται σε χωριό νησιού (πάνω απο 30 χλμ. απο το κέντρο του νησιού) με κάτω απο 600 κατοίκους. Και αν ναι μηπως γνωρίζεται τα ταμεία και τα αντίστοιχα ποσοστά? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
 7. Καλησπέρα και απο εμένα! Εγώ θα ήθελα να μας πεί αν κάποιος το έχει ψάξει πιο πολύ, ΑΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ εκπίτπουν οι μισθοί που θα δώσουμε στους διαχειριστές (είτε ΕΠΕ, είτε ΟΕ), οι οποίοι είναι και μέλη ή εταίροι των ΟΕ, ΕΠΕ και αν στο μέλλον (έαν υπάρξει φορολογικός έλεγχος) μας απορρίψουν απο τα βιβλία την δαπάνη αυτή εφόσον μπορεί να επικαλεστούν οτι οι Διαχειριστές και ταυτόχρονα μέλη/εταίροι των ΟΕ, ΕΠΕ ΔΕΝ έπρεπε να λαμβάνουν αμοιβή γιατί είναι η φυσιολογική τους εργασία και οτι πρέπει να λαμβάνουν μόνο τα ΚΕΡΔΗ. Μήπως δηλαδή δίνουμε την αμοιβή για να μειώσουμε τα ΚΕΡΔΗ στο τέλος της χρονιάς. Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας.
 8. Καλησπέρα και απο εμένα! Εχω μία περίπτωση μισθωτού απο το 2015, με μικτό μηνιαίο μισθό €4.200,00, ο οποίος είχε και μια ατομική επιχείρηση με ζημιές €200 το 2015, ζημιές €200 το 2016 στα εκκαθαριστικά του. Μέσα στο 12/17 ήρθε ειδοποίηση για πληρωμή €167,95 την οποία υπολογίζουν σε €586,08 (μηνιαίο) - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. Είναι σωστό αυτό? Απο που προκύπτει?
 9. Καλημέρα! Έχω το κάτωθι θέμα και θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να με ενημερώσει γιατί 4 ημέρες τώρα διαβάζω νόμους και εγκυκλίους και δεν μπορώ να καταλάβω ξεκάθαρα τι ισχύει και επειδή θα επισκεφθώ το ΤΕΒΕ την άλλη εβδομάδα, θα ήθελα να πάω προετοιμασμένη. Έχω εναν ΝΑΥΤΙΚΟ (ΝΑΤ), ο οποίος απο το 1999 είχε κάνει έναρξη για θαλάσσιες περιηγήσεις σε περιοχή κάτω των 1000 κατοίκων και σε αυτή την περιοχή δραστηριοποιείται ΟΛΑ τα χρόνια (ουσιαστικά σκάφος να κάνει περιηγήσεις είχε το 1999 και μετά απο το 2008-2010) και το 2007 το ΤΕΒΕ του έδωσε βεβαίωση εξαίρεσης απο την υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΑΕΕ, λόγω εισοδηματικού κριτηρίου και εκτοτε ΔΕΝ τον έχει ενοχλήσει. ΔΕΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΟΓΑ. ΔΕΝ έκανε ποτέ διακοπή της ατομικής επιχείρησης μέχρι σήμερα. Για Την απαλλαγή που έχει λόγω ΜΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ, όφειλε να έχει ασφαλιστεί τον ΟΓΑ? ή εξετάζεται μόνο το εισοδηματικό κριτήριο και εφόσον δεν το υπερβαίνει δεν έχει υποχρέωση ασφάλισης σε κάποιο άλλο φορέα?
 10. On 7/5/2015 at 11:20 ΠΜ, dodos said: ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΣΑΛΤΑΡΩ . ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ(ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΥΠΟ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ) ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΑΓΙΑ ΚΤΙΡΙΑΚΑ =60.000 (ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΜΗΔΕΝ ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΕΚΜ/ΣΗ ) ΕΞΟΔΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ =1500 ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΓΙΩΝ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ =25.000 ΕΓΩ ΛΕΩ :STO E3 ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΜΟΝΟ 904 ΤΑ 25.000 ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ Ε3 = -1500 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΑ 60.000 ΑΠΟ 01/01/2014 ΩΣ ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΟΠΛΟΙΣΜΟΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ735 ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΕΚΜΗΡΙΟ. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ότι οι κωδικοί 735-736 συμπληρώνονται μόνο όταν τις οικείες δαπάνες πραγματοποιούν φυσικά πρόσωπα ως ιδιώτες και όχι στα πλαίσια άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας όπου οι σχετικές αγορές έχουν καταχωρηθεί στα λογιστικά τους αρχεία.
 11. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις όλους! giannis7 θα ακολουθήσω το ανωτέρω! Καλή χρονιά και καλή δύναμη σε όλους μας!!!!
 12. Καλησπέρα και Καλή χρονιά!!! Η αλλαγή μισθού λόγω συμπλήρωσης του 25ου έτους του υπαλλήλου ξεκινάει απο την ημέρα των γενεθλίων του π.χ. 15/5/2017 ή απο την αρχή του έτους 2017???(άσχετα αν ακόμα θέλει 4,5 μήνες για να γίνει 25)
 13. Καλημέρα και πάλι!!! Μίλησα και με την κυρία Στουφή και μου εξήγησε οτι το apostille πρέπει να μου το δώσει το Πρωτοδικείο καθώς η βεβαίωση που έχω στα χέρια μου είναι μεν απο την ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ αλλά στο τέλος υπογράφει και σφραγίζει η συμβολαιογράφος!!!! Οπότε εφόσον δείγμα υπογραφής και σφραγίδας για τους συμβολαιογράφους και δικηγόρους έχουν τα Πρωτοδικεία, απο εκεί πρέπει να λάβω το apostille. Το ίδιο λέει και η συμβολαιογράφος. Η αποκεντρωμένη περιφέρεια μπορεί να δώσει apostille μόνο για έγγραφα που εκδίδονται και υπογράφονται απο δημόσιες υπηρεσίες. Ο επόμενος γύρος θα είναι πάλι στο Πρωτοδικείο!!!!
 14. NWAE το γνωρίζω αυτο που γράφεις. Το θέμα μου είναι το συγκεκριμένο έγγραφο απο την ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ, ποια υπηρεσία τελικά το σφραγίζει???? Η Περιφέρεια όπως προανέφερα με στέλνει στο Πρωτοδικείο και το Πρωτοδικείο πίσω στην Περιφέρεια.
 15. Καλημέρα σε όλους! Επειδή πραγματικά έχω γίνει μπαλάκι μεταξύ της αποκεντρωμένης Διοίκησης Ζακύνθου και του Πρωτοδικείου Ζακύνθου, θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να μου απαντήσει το εξής: Έχω βεβαίωση σύστασης εταιρείας ΕΠΕ απο την υπηρεσία μιας στάσης απο κάποια συμβολαιογράφο με την σφραγίδα της στο τέλος και την υπογραφή της και θέλω apostille προκειμένου το συγκεκριμένο έγγραφο να σταλεί στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Ποια υπηρεσία είναι αρμόδια να μου το δώσει?????? Η περιφέρεια ή το Δικαστήριο ???? Αν κάποιος γνωρίζει και έχει και την αντίστοιχη νομοθεσία θα το εκτιμούσα ή αν γνωρίζει απο ιδία εμπειρία πριν η εταιρεία αποτανθεί σε δικηγόρο τελικά μήπως και βγάλει άκρη. Ευχαριστώ πολύ
 16. Το ποσό ήταν αρκετά μεγάλο και όπως με ενημέρωσε ο προιστάμενος της συγκεκριμένης Δ.Ο.Υ. ΠΛΕΟΝ για οποιοδήποτε ποσό όταν αυτό είναι ληξιπρόθεσμο έχουν το δικαίωμα να δεσμεύουν τους τραπεζικύς λογαριασμούς της εταιρείας (υπ'οψη και στις 3 τράπεζες που διατηρεί η συγκεκριμένη εταιρεία λογαριασμούς όψεως έχει γίνει δέσμευση ποσού) . Με πήραν και απο το υπουργείο οικονομικών να με ρωτήσουν τι θα κάνω με το ληξιπρόθεσμο και τους απάντησα οτι έχει ΗΔΗ γίνει δέσμευση στην τράπεζα ( κάγκελο η κοπελιά απο το Υ.Ο.!!!!) Δεν είχε πληροφόρηση!!!
 17. καλημέρα! για ληξιπρόθεσμο ποσό δόσης (δόση 30/9/16) φόρου εισοδήματος, έγινε δέσμευση ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας την 21/10/2016!!!!! για 20 ημέρες ληξιπρόθεσμο έκαναν δέσμευση ποσού!!!! Έχει κάποιος συνάδελφος το νόμο/διάταξη που αναφέρει οτι επιτρέπεται να γίνει η δέσμευση ποσού σε τράπεζα και μέσα σε πιο χρονικό περιθώριο? Η' πλεον είμαστε τόσο ΜΠΑΝΑΝΙΑ που οτι γουστάρουν κάνουν??????
 18. Σε ευχαριστώ πολύ mk83 που μου απάντησες !!! Καλή συνέχεια και καλή σου μέρα!!!!
 19. Καλημέρα! Βασικά ΥΠΑΡΧΕΙ μορφή ΑΤΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ? γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρώ πληροφορίες? για το πώς συστήνεται και ποιο το όφελος σε σχέση με την ατομική επιχείρηση οδικών μεταφορών ??? και αν τελικά μπορώ μια ατομική επιχείρηση οδικών μεταφορών να την μετατρέψω σε ΑΤΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ? GEK εσύ που την ίδρυσες που βρήκες πληροφορίες? Γιατί εγώ όσο και αν έχω ψάξει απο χθές πέρα απο την ΑΤΟΜΙΚΗ επιχείρηση που γνωρίζω ΔΕΝ βρήκα κάτι άλλο. Ρωτώ μήπως υπάρχει κάτι άλλο που ΔΕΝ γνωρίζω αφού κάθε μέρα ξεφυτρώνουν νόμοι που δεν τους προλαβαίνουμε! ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ μορφή ΑΤΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (και όχι η ατομική εταιρεία οδικών μεταφορών που ξέρουμε) πολύ θα εκτιμούσα όποιος συνάδελφος ξέρει κάτι να με διαφωτίσει και μένα!!! άλλωστε είμαι και ξανθιά!!!
 20. Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Υπάρχει μορφή μεταφορικής εταιρείας : ΑΤΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ? Αν ναι που μπορώ να βρώ πληροφορίες? τι διαφορά έχει απο την ατομική επιχείρηση με δραστηριότητα οδικές μεταφορές?
 21. καλημέρα! Τελικά έχουμε υποχρέωση ανάρτησης των οικονομικών καταστάσεων στην ιστοσελίδα της επιχείρισης για την χρήση 2015???? Γιατί η διάταξη αναφέρει οτι απο 1/1/2016 καθίστανται προαιρετικές οι δημοσιεύσεις. Εγώ καταλαβαίνω οτι για την χρήση 2015 υπάρχει υποχρέωση ανάρτησης και απο την χρήση 2016 είναι προαιρετικές. Καταλαβαίνω σωστά ή λάθος?
 22. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! οπότε είμαι οκ ! παραμένει στο ειδικό καθεστώς? στο Ε3 για την χρήση 2015 απο επιδοτήσεις θα βάλω τα 6.709 ευρώ επειδή τα εισέπραξε μέσα στο 2015 ή μόνο τα 1.630 ευρώ που αφορούν το 2015?
 23. Καλησπέρα! Εχω αγρότη ειδικού καθεστώτος, ο οποίος το 2015 έλαβε επιδότηση 6.709 ευρώ συνολικά (μόλις τώρα το είδα απο την βεβαίωση του ΟΠΕΚΕΠΕ= έλαβε μέσα στο 2015 ενιαία ενίσχυση 5011 ευρώ που αφορά το έτος 2012, καθεστώς βασικής ενίσχυσης 1630 ευρώ που αφορά το έτος 2015 και επιστροφη δημοσιονομικής πειθαρχίας 70 ευρω που αφορά το ετος 2014) και πώληση λαδιού σε έμπορο 5.800 ευρώ. Θα έπρεπε να τον είχα πάει στο κανονικό καθεστώς , αφού η επιδότηση που έλαβε μέσα στο 2015 ξεπέρασε τις 5000 ευρω? Μέχρι ποια ημερομηνία έπρεπε να είχα κάνει την μετάταξη του στην Δ.Ο.Υ. και τι πρόστιμο έχει? Πρέπει πρώτα να πάω Δ.Ο.Υ να κάνω την μετάταξη και μετά να υποβάλλω Ε3 ως πλέον αγρότης του κανονικού καθεστώτος? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
 • Create New...