Jump to content

billgab

simple Members
 • Posts

  39
 • Joined

 • Last visited

About billgab

 • Birthday 04/17/1968

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Θεσ/κη

Contact Methods

billgab's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Λάθη έγιναν και από τις δύο πλευρές. Είναι τιμητικό για τον αρχιλογιστή, παρότι εκανε ματζιριές σχετικά με την αμοιβή, ότι τον καλεί σε δεύτερο ραντεβού παρουσία της διοίκησης. Αυτό σημαίνει ότι είναι μάγκας (ο αρχιλογιστής) και δεν φοβάται για την καρέκλα του στην εταιρεία, άσχετα αν μπροστά του έχει έναν ελπιδοφόρο νέο. Μήπως είχε γραμμή από την εταιρεία σχετικά με το maximum των αποδοχών της θέσης, οπότε άρχισε τα παζάρια? Μήπως ο νέος πούλησε μούρη, και ο μεγάλος "τα πήρε" προκειμένου να τον αποθαρρύνει? Πάντως κατά την γνώμη μου κακώς η εταιρεία μέσω του αρχιλογιστή σκέφτεται να προσλάβει υπάλληλο, γνωρίζοντας ότι αυτός λειτουργεί τα απογεύματα ως ελεύθερος επαγγελματίας. Και κακώς ο νέος γνωστοποίησε ότι έχει πελάτες όταν αποφασίζει να δουλέψει σαν μισθωτός. Φανταστείτε την σκηνή που ο επιχειρηματίας θα βλέπει τον νέο υπάλληλο να μιλάει από το κινητό του με τους πελάτες του για θέματα που θα ανακύπτουν κατά καιρούς, ή όταν θα ζητάει για λ/σμό των πελατών του 2 ώρες άδεια για να κάνει μια θεώρηση βιβλίων ή να πάρει μια ασφαλιστική ενημερότητα. Κάθε επιχειρηματίας, και το ξέρω καλά, σε θέλει "ψυχή τε και σώματι" στην εταιρεία, και όχι μόνο για 8 ώρες. Δύσκολα θα σου δώσει αύξηση, και όταν σου δώσει θα έχει έρθει ο καιρός που θα τον έχεις απειλήσει ότι θα φύγεις, έχοντας ήδη αποδείξει τις ικανότητες σου. Και επειδή αυτές είναι ψυχοφθόρες καταστάσεις για όλους, θα πρότεινα να μην πάει ο φίλος στην συνάντηση, μιας και η εργοδοσία δεν έχει σκοπό να δώσει τα αναμενόμενα (πόσο μάλλον το κάτι παραπάνω, που αποτελεί και το κίνητρο για διαιώνηση της συνεργασίας) αλλά και ο φίλος έχοντας τις γνώσεις που αναφέρεις αλλά μην έχοντας τις απολαβές, θα επενδύσει σε κάτι που εκ προοιμίου θα έχει ξεκινήσει στραβά, και θα είναι αυτός που θα φύγει πρώτος. Πολλές φορές δεν ταιριάζουν τα χνώτα μας Και αν πραγματικά είναι τόσο καλός, ας περιμένει την ευκαιρία του, γιατί όπως μας τα περιγράφεις αυτό που συνάντησε δεν ήταν και το κελεπούρι. (τουλάχιστον από οικονομικής πλευράς).
 2. Στο βιβλίο του Σ.Νιάρχου (εκδόσεις PIM, έκδοση 2006, σελ.786,787) αναφέρει για το Π.Δ. 88/99 και στο τέλος αναφέρει ότι : Εάν η διάρκεια διαλείμματος δεν ορισθεί ως χρόνος εργασίας με όρο Σ.Σ.Ε. ή Δ.Α. ή διάταξη νόμου ή ατομικής σύμβασης εργασίας ή με όρο του οικείου πρακτικού διαβούλευσης, τότε θεωρείται ως χρόνος μη εργασίας και βαρύνει τον μισθωτό.
 3. ΠΟΛ 1041/9.3.06 "Προκειμένου για υπηκόους τρίτων χωρών, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Ν.3386/2005 (ΦΕΚ 212/Α) και οι οποίοι ασκούν δραστηριότητα που αποβλέπει στην απόκτηση εισοδήματος από εμπορική, βιομηχανική, βιοτεχνική ή γεωργική επιχείρηση, καθώς και από κάθε άλλη επιχείρηση παροχής υπηρεσιών η οποία είναι εγκατεστημένη σε χώρο εκτός της κατοικίας τους, απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή δήλωσης έναρξης/μεταβολής εργασιών, όπως ορίζεται από το άρθρο 36 του Ν.2859/2000 και την 1070576/2627/ΔΜ/ΠΟΛ.1102/14.7.2005 ΑΥΟΟ (ΦΕΚ 1062/Β'), καθώς και για κάθε θεώρηση (αρχική και επόμενες) των βιβλίων και στοιχείων που προβλέπονται από το άρθρο 19 του Π.Δ.186/1992 (ΦΕΚ 84/Α), είναι η κατοχή άδειας διαμονής για άσκηση ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας ή για ανάπτυξη επενδυτικής δραστηριότητας σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 24, 25 και 26 του Ν.3386/2005. Οι διατάξεις της παρούσας εφαρμόζονται από 1.1.2006" Από τα παραπάνω αντιλαμβάνομαι ότι θα πρέπει όλοι να έχουν άδεια.
 4. Από το site του ΤΣΜΕΔΕ Ερώτηση :Το αρχείο θα περιλαμβάνει κάθε φορά μία περίοδο ή πολλές μαζί. Π.χ τον Απρίλιο θα έχουμε ένα αρχείο για τη μισθοδοσία του Απριλίου και άλλο αρχείο για το Δώρο Πάσχα ή όλα μαζί. Σε περίπτωση που τον Απρίλιο έχουμε εκτός από τακτική και αναδρομικά και επίδομα αδείας για μερικούς εργαζομένους θα έχουμε τόσα αρχεία όσες και οι πληρωμές ή όλα μαζί; Απάντηση : Το αρχείο περιλαμβάνει ΜΙΑ περίοδο κάθε φορά. Αν υπάρχουν αναδρομικά ή αποδίδετε Δ.Π ή Ε.Α ή Δ.Χ μεμονωμένα σε κάποια περίοδο με το ίδιο ειδοποιητήριο κάνετε ξεχωριστή εγγραφή μέσα στο αρχείο της περιόδου που τα αποδίδετε και στο πεδίο ένδειξη βάζετε τον αντίστοιχο κωδικό (1-8) Κατέβασε το demo του αρχείου από το site του ΤΣΜΕΔΕ (θα σε βοηθήσει)
 5. Συγνώμη αν γίνω εριστικός για κάποιους αλλά δυστυχώς αισθάνομαι για όλες αυτές τις οργανώσεις, να με καπελώνουν (Σαν Μεξικάνος με σομπρέρο). Να σας θυμίσω μερικές οργανώσεις : Το σπίτι του ηθοποιού. (Φόνσου-υποψήφια βουλευτής) Ελπίδα (κα Βαρδινογιάννη-κυρία Εφοπλιστή) Action Aid (κόρη Μητσοτάκη-πολιτική οικογένεια) Ισότητα της γυναίκας ή κάτι τέτοιο(παλιά ιστορία... Μαργαρίτα Παπανδρέου) Φεντεραλιστές (Κ.Καραμανλής-πολιτικός) ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και τα λοιμά (Κανελλόπουλος, Πρωτόπαππας, Μανώλης, Πολυζογώπουλος κ.α.- πρώην, νυν και μελλοντικοί βουλευτές) Ξέρετε τι κατάφεραν όλοι οι παραπάνω; Να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους με άλλη μία σειρά., σαν ένα μεταπτυχιακό ας πούμε. Μου θυμίζει κάτι πολιτευτές που πρέπει να γράψουν δυο αράδες στο βιογραφικό τους για να δείξουν σημαντικοί και αρχίζουν με περηφάνια να γράφουν ότι ήταν μέλη του 15μελούς στο σχολείο τους, ταμίες κυνηγετικών συλλόγων, γραμματείς συλλόγων φίλων περιστεριών κ.α. Ελάχιστοι από αυτούς λειτουργούν συνειδητά (π.χ. ο πρόεδρος του χαμόγελου του παιδιού τον οποίο τον βλέπω 15 χρόνια τώρα). Αντιδράστε. Οι περισσότεροι από αυτούς γίνονται κάποιοι με την δική μας ανοχή. (όχι με την δική τους αξιοσύνη ή προσπάθεια, αλλά με την δική μας ανοχή και αδιαφορία). Σημείωση την λέξη λοιμά δεν ξέρω αν την έγραψα σωστά (με ι ή οι) αλλά νομίζω ότι οι κύριοι που αναφέρω αμέσως μετά την λέξη, και επιδημία (αρρώστια) έφεραν στο εργατικό κίνημα (λοιμός=επιδημία), αλλά και πείνα στην τσέπη μας(λιμός=πείνα) Αλήθεια, με εκείνον τον τηλεμαραθώνιο για τους πυρόπληκτους τι έγινε; Μαζεύτηκαν αρκετά φράγκα, αλλά δόθηκε τίποτα στους φουκαράδες; Και εκείνος ο εφοπλιστής από Αγγλία(την βραδιά του τηλεμαραθωνίου) που θα ερχόταν από Δευτέρα να μοιράσει τσέκια... Τα μοίρασε... ή ακόμα περιμένει την τράπεζα να του εκδώσει μπλοκ επιταγών :)
 6. Δες το καταστατικό της εταιρείας. Μπορεί να μην χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Ν.2190/1920 Άρθρο 8β Μετοχικοί τίτλοι - Μεταβίβαση των μετοχών 1. Οι μετοχές μπορούν να είναι ονομαστικές ή ανώνυμες, όπως ορίζεται στο καταστατικό. 2. Με την επιφύλαξη των διατάξεων για την αποϋλοποίηση των μετοχών και των οριζομένων στην παράγραφο 4, η εταιρεία υποχρεούται να εκδώσει και να παραδώσει στους μετόχους μετοχικούς τίτλους. Οι τίτλοι αυτοί μπορεί να είναι απλοί ή πολλαπλοί. Αν έχουν εκδοθεί πολλαπλοί τίτλοι, μετά από αίτηση κάθε μετόχου, η εταιρεία υποχρεούται να αντικαταστήσει τους υπάρχοντες τίτλους με νέους, που ενσωματώνουν μικρότερο αριθμό μετοχών. 3. Μέχρι την έκδοση οριστικών μετοχικών τίτλων σύμφωνα με την παράγραφο 2, η εταιρεία μπορεί να εκδώσει προσωρινούς τίτλους. 4. Εάν η εταιρεία έχει ονομαστικές μετοχές μη εισηγμένες σε χρηματιστήριο, το καταστατικό μπορεί να αποκλείει ή να περιορίζει την υποχρέωσή της να εκδίδει μετοχικούς τίτλους. Στην περίπτωση αυτή το καταστατικό ορίζει τον τρόπο απόδειξης της μετοχικής ιδιότητας, προκειμένου να ασκηθούν τα δικαιώματα εκ των μετοχών. Εάν το καταστατικό δεν περιέχει σχετικό όρο, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση που δεν εκδίδονται μετοχικοί τίτλοι, η απόδειξη της μετοχικής ιδιότητας γίνεται με βάση τα στοιχεία του βιβλίου που τηρείται κατά την παράγραφο 6 ή τους τυχόν εκδοθέντες προσωρινούς τίτλους και, αν παρίσταται ανάγκη, με τα έγγραφα που κατέχει ο μέτοχος. 5. Οι ανώνυμες μετοχές μεταβιβάζονται σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν τη μεταβίβαση κινητών πραγμάτων. 6. Η μεταβίβαση των ονομαστικών μετοχών γίνεται με εγγραφή σε ειδικό βιβλίο της εταιρείας, η οποία χρονολογείται και υπογράφεται από τον μεταβιβάζοντα μέτοχο και τον αποκτώντα ή τους πληρεξουσίους αυτών. Μετά από κάθε μεταβίβαση εκδίδεται νέος τίτλος ή επισημειώνονται από την εταιρεία επί του υπάρχοντος τίτλου, εφόσον έχει εκδοθεί, η μεταβίβαση που έγινε και η εταιρική επωνυμία ή τα ονοματεπώνυμα με την έδρα και τις διευθύνσεις αντίστοιχα, το επάγγελμα και την εθνικότητα του μεταβιβάζοντος και του αποκτώντος. Τα στοιχεία αυτά καταχωρίζονται και στο ειδικό βιβλίο του πρώτου εδαφίου. Ως μέτοχος έναντι της εταιρείας θεωρείται ο εγγεγραμμένος στο βιβλίο αυτό.
 7. Για τους κλάδους που δεν σε καλύπτει το ΤΣΜΕΔΕ ασφαλίζεσαι στο ΙΚΑ (εργοδότης 7,43% ασφαλισμένος 4,18% σύνολο 11,61%) Για την απογευματινή δουλειά που θέλεις θα πρέπει να ασφαλισθείς στον ΟΑΕΕ. Όμως κατά την έναρξη στην ΔΟΥ ως ελεύθερος επαγγελματίας και κάθε χρόνο, θα λαμβάνεις βεβαίωση ασφάλισης από το ΤΣΜΕΔΕ και προσκομίζοντας την στο ΟΑΕΕ, θα παίρνεις εξαίρεση-απαλλαγή από το ΟΑΕΕ.(και αυτό γιατί είσαι νέος ασφαλισμένος, μετά την 01.01.1993).
 8. "Πάντως αν έχουμε αλλαγή του ωραρίου θα πρέπει να κοινοποιηθεί σε 2 ημέρες." Προσοχή : αυτό ίσχυε παλαιότερα. Σύμφωνα με τον Ν.3518/2006 άρθρο 68 παρ.5 : 5. Η παράγραφος 5 του άρθρου 16 του Ν. 2874/2000 - όπως τροποποιηθείσα από την παρ.1 του άρθρου 3 του Ν. 3385/2005 (ΦΕΚ 210 Α΄) ισχύει - τροποποιείται ως ακολούθως: «5. Σε περίπτωση αλλαγής της νομικής εκπροσώπησης της επιχείρησης ή εκμετάλλευσης ή σε περίπτωση πρόσληψης νέων εργαζομένων ο εργοδότης υποχρεούται να καταθέσει συμπληρωματικούς πίνακες προσωπικού μόνο ως προς τα νέα στοιχεία, κατά περίπτωση, εντός δεκαπέντε ημερών από της επέλευσης της μεταβολής. Σε περίπτωση αλλαγής ή τροποποίησης του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας, ο εργοδότης υποχρεούται να καταθέτει, με οποιονδήποτε τρόπο, συμπληρωματικούς πίνακες προσωπικού μόνο ως προς τα νέα στοιχεία, το αργότερο ως και την ίδια ημέρα αλλαγής του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας και σε κάθε περίπτωση πριν από την ανάληψη υπηρεσίας από τους εργαζομένους. Οι εργοδότες ξενοδοχειακών επιχειρήσεων υποχρεούνται να προβαίνουν στην προβλεπόμενη από το προηγούμενο εδάφιο κατάθεση εντός 48 ωρών.»
 9. σχετικα με την ασφάλιση δες εγκύκλιο 44/2004 (Δ/νση ασφάλισης & εσόδων) http://www.ika.gr/gr/infopages/memos_search.cfm
 10. σχετικά με το βιβλίο νεοπροσλαμβανομένων δεν υπάρχει υποχρεωση. εγκύκλιος ικα 95/2004 http://www.ika.gr/gr/infopages/memos_search.cfm
 11. Συγνώμη αν εκνευρίσω κάποιους παιδιά, (δεν είναι ο σκοπός μου αυτός) αλλά θα ήθελα να αναλογιστούμε σε σχέση με την συγκεκριμένη ανακοίνωση αν φταίει ο δημόσιος υπάλληλος ή το κράτος. Είμαι δημόσιος υπάλληλος (δυστυχώς ίσως, ένεκα ΑΣΕΠ) γιατί προσλήφθηκα (σχεδόν από τσόντα) στα 37 μου, και σκέφτομαι ότι πριν μπω από την μέσα μεριά έτρεφα και γω μία αγανάκτηση όπως και όλοι μας για τους δημοσίους υπαλλήλους. Με αφορμή την συγκεκριμένη ανακοίνωση αναλογίστηκε κανείς, αν μας φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, ή η εκάστοτε κυβέρνηση που τους χρησιμοποιεί-χαϊδεύει προκειμένου να αποκομίσει ψήφους από αυτούς. Να θυμηθούμε μερικούς από τους διατελέσαντες προέδρους των συνδικαλιστικών οργανώσεων και την μετέπειτα πορεία τους (Κανελλόπουλος, Πρωτόπαππας, Μανώλης) οι οποίοι κατάφεραν να βγουν από την αφάνεια μέσω του συνδικαλιστικού κινήματος και διέπρεψαν ως βουλευτές και υπουργοί : Και το παράδοξο είναι, ότι εξακολουθούν να εκλέγονται και 2ες και 3ες 4ετίες. (ποιος τους ψηφίζει, μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι). Να θυμηθούμε την 10ετία του 80 και 90 (μέχρι ΑΣΕΠ) πως έμπαιναν οι δημόσιοι υπάλληλοι (όλοι έχουμε στον κύκλο μας κάποιον "σαλταπήδα" ο οποίος μπήκε από το παράθυρο στο δημόσιο, βλέπε γυναίκα, αδελφή, αδελφό, φίλο). Και μένα προσωπικά δεν με ενοχλούσε που έμπαιναν από τα παράθυρα, τουλάχιστον να είχαν τα minimum τυπικά προσόντα. π.χ. ένα πτυχίου οικονομικής σχολής για να μπεις στην εφορία και όχι απόφοιτοι 2βάθμιας εκπαίδευσης. Σήμερα όλοι αυτοί οι "σαλταπήδες" είναι προιστάμενοι, και διευθυντές. Πόσοι έφυγαν από τα χωριά τους και έγιναν "άνθρωποι" αποκτώντας κοινωνική υπόσταση με την ιδιότητα τους και μόνο του δημοσίου υπαλλήλου (βλέπε αστυνομικούς, στρατιωτικούς, πυροσβέστες, τραπεζικούς υπαλλήλους κ.α) (μήπως είναι ο πατέρας μας που με τον μισθό του δημοσίου υπαλλήλου μας μεγάλωσε και μας σπούδασε) Όσοι έχουν παιδιά στο Δημοτικό, ας αναρωτηθούν οι δάσκαλοι των παιδιών τους αν είναι πτυχιούχοι ελληνικών παιδαγωγικών σχολών ή απόφοιτοι της αμαρτωλής Γιουγκοσλαβίας. (μπορεί να είναι και η γυναίκα μας που συνεισφέρει στον οικογενειακό ταμείο) Πάντα με ενοχλούσε που ο δημόσιος υπάλληλος έχοντας την δύναμη της σφραγίδας "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" μπορούσε να αποκομίζει προσωπικά οφέλη. Μήπως πόσοι από τους καθωσπρέπει συναδέλφους μας -τιμητές του ιδιωτικού τομέα- δεν μοιράστηκαν το "λαδάκι" του ελέγχου με τους επίορκους εφοριακούς που αύριο θα κλείσουν στις 12. Και μην μου πείτε ότι είπανε στον δύσμοιρο επιχειρηματία ότι κρατήσανε το κάτι τις τους. Ο οποίος επιχειρηματίας -άλλο δράμα και αυτός- να σημειώσουμε κατανοεί ότι οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα είναι πενιχροί (αλλά αφού τόσο πληρώσει η σύμβαση, τι να δώσει και αυτός) και ας κρατάει τον υπάλληλο 1-2 ώρες κάθε μέρα παραπάνω άνευ οικονομικής αποζημίωσης, και ας του κλέβει την άδεια, και ας καταχωρεί το ταξείδι στην Disneyland ως επαγγελματικό και ας εκπίπτει το φπα του cherokee με την δική μας πάντα καθοδήγηση προκειμένου να βγει η .απαριά γρήγορα στον έλεγχο, και ας κλαιγόταν ότι τον έκλεβε το κράτος όταν ο συντελεστής φορολόγησης ήταν 40% και 35%, αφού πρώτα αυτός έκλεψε τον υπάλληλο, προμηθευτή, ικα εφορία περιμένοντας μετά κάποια ρύθμιση. Πιθανόν θα έχετε δει καταρτισμένους-ικανούς δημοσίους υπαλλήλους (κυρίως μετά εφαρμογής ασεπ) οι οποίοι είναι ευνουχισμένοι μέσα στην τυπολατρία το χαρτοβασίλειο και το χαφιεδιλίκι του δημοσίου. Στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ κατατίθενται χιλιάδες αιτήσεις. Μήπως βρίσκομαι σε ένα forum, όπου κανείς δεν έκανε ποτέ του έστω μία αίτηση για πρόσληψη στο Δημόσιο. Θα μου πείτε τώρα, "τι μας πρήζει ο .αλάκας, αν δεν γουστάρει να φύγει". Η απάντηση είναι απλή : το Δημόσιο μπορεί να μου προσφέρει λιγότερα χρήματα (τουλάχιστον στην περίπτωση μου) αλλά μου παρέχει καλύτερη ποιότητα εξωεπαγγελματικής ζωής γιατί εντός των τειχών έχει πολύ μιζέρια, καθώς επίσης και επειδή δεν είμαι καλός στις δημόσιες σχέσεις και φοβούμενος -ομολογώ- την "ζούγκλα" αλλά και μην "κάψω" κόσμο δεν άνοιξα δικό μου γραφείο και έμεινα υπάλληλος 13 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, αναγνωρίζοντας ότι "έξω" το ψωμί βγαίνει πάρα πολύ δύσκολα. Εν κατακλείδι και συγνώμη για τον χρόνο σας υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπινων χαρακτήρων : Αυτοί που είναι αμετακίνητοι στις θέσεις τους πιστεύοντας ότι το ιδιωτικό επάγγελμα είναι συνειδητή επιλογή και Αυτοί που βρίσκονται στον ιδιωτικό τομέα οι "τιμητές" αλλά στην πρώτη ευκαιρία θα έφευγαν για το ραχάτι του δημοσίου και θα γινόντουσαν χειρότεροι από τους ήδη δημόσιους υπαλλήλους. Ας αναλογισθούμε βαθιά μέσα μας ποιοι είμαστε.
 12. Κ.Α.Δ. 51.47.37.11 Χονδρικό εμπόριο διαφημιστικών ειδών Σχετικά με το αν εκδίδει ΤΠΥ ή ΤΔΑ : "ΚΒΣ άρθρο 3 δ) ως παροχή υπηρεσιών και: αα) η διάθεση ηλεκτρομαγνητικών ή άλλων μέσων στα οποία ενσωματώνεται το δικαίωμα λήψης υπηρεσιών, ββ) η παροχή λογισμικού και η ενημέρωση του, γγ) η επεξεργασία αγαθών τρίτων με τη χρησιμοποίηση ή μη ίδιων υλικών, των οποίων το κόστος σε κάθε περίπτωση δεν υπερβαίνει το ένα τρίτο (1/3) της συνολικής αμοιβής, δδ) η περίπτωση κατά την οποία χρησιμοποιούνται υλικά, των οποίων το κόστος σε κάθε περίπτωση δεν υπερβαίνει το ένα τρίτο (1/3) της συνολικής αμοιβής, με την προϋπόθεση ότι από τη χρησιμοποίηση των υλικών αυτών δεν παράγεται νέο είδος αγαθού. 3. Για την εφαρμογή των διατάξεων του Kώδικα αυτού ως είδος θεωρείται η ουσιώδης ποιοτική διάκριση των αγαθών, η οποία επηρεάζει κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 5%, τουλάχιστον την απόδοση ή το κόστος ή την τιμή πώλησης διαζευκτικά ή αθροιστικά." Οπότε ανάλογα με την σχέση μεταξύ αμοιβής/υλικών πράττεις κατά περίπτωση.
 13. Καλησπέρα, Προεδρικό Διάταγμα 294/88 Άρθρο 3 "Ελάχιστος χρόνος πραγματικής απασχόλησης τεχνικού ασφαλείας και γιατρού εργασίας" & άρθρο 2 "Κατηγορίες επιχειρήσεων"
 14. Καλησπέρα, Κατά την γνώμη μου η εναγώμενη αφού πάρει από την ενάγουσα απόδειξη είσπραξης (με διακριτές αιτιολογίες, κάνοντας μνεία στην απόφαση του δικαστηρίου) για τα χρήματα που θα καταβάλλει, θα καταχωρήσει στα βιβλία της (σύμφωνα με την απόφαση διακριτά τα ποσά στους ανάλογους λογαριασμούς) και ως παραστατικά προς απόδειξη των εγγραφών θα έχει την δικαστική απόφαση και τις σχετικές αποδείξεις (είσπραξης-πληρωμής) Αντίστοιχα και η ενάγουσα για τις εγγραφές της θα κάνει μνεία της δικαστικής απόφασης. Σχετικά με τα χρήματα που θα εισπράξει η ενάγουσα από την επιδίκαση της δικαστικής δαπάνης : Α. αν το ποσό του δικαστηρίου είναι μεγαλύτερο από την Α.Π.Υ. του δικηγόρου θα καταχωρήσεις αφαιρετικά στην χρέωση στον 64.98.02"Δικαστικά & έξοδα εξώδικων ενεργειών" μέχρι το ποσό της Α.Π.Υ. και το υπόλοιπο θα καταχωρηθεί στο 81.01.99 "Έκτακτα κέρδη". Β. αν είναι μικρότερο θα καταχωρηθεί και πάλι αφαιρετικά στον 64.98.02. Θα χρησιμοποιηθεί ο λ/σμός αυτός και όχι ο 61.00.00 γιατί ο δεύτερος συνδέεται με την παρακράτηση του Φ.Ε.
×
×
 • Create New...