Jump to content

Dremm

simple Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Upvote
  Dremm reacted to HURRICANE33 in ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟ   
  Καλησπέρα.
  Μείωση ενοικίου δικαιούνται μόνο οι επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή, όχι αυτές που έχουν ΚΑΔ που πλήττονται.
 2. Like
  Dremm got a reaction from LAMMERGEIER in ΠΟΦΕΕ ΚΑΙ ΟΕΕ περιμένουν την ΑΑΔΕ.   
  να δημιουργηθει Συλλογικο οργανο πανελλαδικο οπως ο δικηγορικοσ συλλογος με δικαιωμα να καθερει την αδεια ασκησεως επαγγελματος αν δεν ακολουθει το υποχρεωμενο μελος του την συλλογικοτητα
 3. Like
  Dremm got a reaction from 125883623 in ΠΟΦΕΕ ΚΑΙ ΟΕΕ περιμένουν την ΑΑΔΕ.   
  να δημιουργηθει Συλλογικο οργανο πανελλαδικο οπως ο δικηγορικοσ συλλογος με δικαιωμα να καθερει την αδεια ασκησεως επαγγελματος αν δεν ακολουθει το υποχρεωμενο μελος του την συλλογικοτητα
 4. Like
  Dremm reacted to TSAMOUTALOS in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ   
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
   
              Τις τελευταίες μέρες ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω του σοβαρού προβλήματος με την πανδημία του κορωνοϊού.
  Τα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα και στην πράξη και να μην αποδειχθούν ευχολόγια. Ταυτόχρονα χρειάζεται  να διευρυνθούν και με επιπρόσθετα μέτρα στήριξης  προκειμένου να μπορέσουν τα λαϊκά στρώματα, εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, να καλύψουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία μέρα με την ημέρα διογκώνονται.
              Η μείωση της οικονομικής δραστηριότητας είναι καθολική για τους επαγγελματίες και όχι μόνο για όσους έκλεισαν λόγω κυβερνητικής απόφασης για μια σειρά κλάδους. Είναι δεκάδες χιλιάδες αυτοί, που όλες αυτές τις μέρες έχουν κυριολεκτικά μηδενικό εισόδημα αδυνατώντας όχι μόνο να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις της επιχείρησής τους αλλά και στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειάς τους. Όλα δείχνουν ότι τα προβλήματα θα διογκωθούν το επόμενο διάστημα, τα αδιέξοδα θα είναι ανυπέρβλητα κυρίως για όλους εκείνους τους συναδέλφους που έχουν χαμηλό εισόδημα και βρίσκονται γενικά «στο κόκκινο» λόγω πολλαπλών χρεών και ρυθμίσεων.
              Επομένως τα μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων με χαμηλά εισοδήματα πρέπει να διευρυνθούν αγκαλιάζοντας το σύνολο των κλάδων. Επίσης έχουμε να δηλώσουμε ότι τα μέτρα αυτά πρέπει να εφαρμοστούν χωρίς εξαιρέσεις. Οι δηλώσεις της κυβέρνησης περί στήριξης μόνο των συνεπών επιχειρήσεων όσων αφορά τα μέτρα για τις τραπεζικές υποχρεώσεις, αλλά και των τραπεζιτών ότι θα αναστείλουν τις υποχρεώσεις όσων μόνο μέχρι τώρα είχαν ενταχθεί στα μέτρα, φωτογραφίζουν τους έχοντες, τους μεγάλους, αφού με βάση όλες τις κυβερνήσεις, ασυνεπείς είμαστε εμείς χιλιάδες επαγγελματίες  που αδυνατούμε όλα αυτά τα χρόνια να πληρώνουμε χαράτσια και φόρους που μας φόρτωσαν με τις πολιτικές τους.
  Μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση η στάση της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. που κατά τα άλλα είναι λαλίστατοι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν ψελλίσει κάποια παρακάλια, μη τυχόν και χαλάσουν το καλό κλίμα συνεργασίας με τα Υπουργεία τους. Ακόμα και το Ο.Ε.Ε. τους έχει ξεπεράσει.
  Τι περιμένουν αλήθεια;
  Γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τους ΚΑΔ που ανακοίνωσε το υπουργείο. Με βάση αυτή την ανακοίνωση πλήττονται επιχειρήσεις με ΚΑΔ 4649 που αφορά ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΧΑΡΤΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΗΛΩΝ ΚΑΙ ΜΑΝΤΗΛΙΩΝ!!!
  Οι Λογιστές που  έχουν πελάτες εστιατόρια, καφέ, κουρεία και εκατοντάδες κλάδους που έκλεισαν δεν πλήττονται; Όταν δεν μπορούν να παραλάβουν παραστατικά από κανέναν, όταν ασχολούνται όλη μέρα για να αποκωδικοποιήσουν τις ανακοινώσεις κάθε υπουργού που τρέμει το δημοσιονομικό κόστος δίνοντας μέτρα με το σταγονόμετρο;
  Δεν είναι απλά ξεπερασμένοι, είναι επικίνδυνοι για τον κλάδο.
   
  Με βάση τα παραπάνω και παίρνοντας υπόψη τις άμεσες και τις γενικότερες συνέπειες που θα διογκωθούν το επόμενο διάστημα απαιτούμε για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με προτεραιότητα όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ:
  ·        Την άμεση απόδοση του επιδόματος σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για τη συνέχεια, το ίδιο και στους εργαζόμενους τους.
  ·        Την αναστολή δανειακών υποχρεώσεων και ρυθμίσεων προς τις τράπεζες χωρίς επιβολή τόκων και προστίμων μέχρι το Σεπτέμβρη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Το ίδιο όσον αφορά τις ρυθμίσεις σε ΔΕΗ κλπ.
  ·        Την αναστολή όλων των φορολογικών υποχρεώσεων για 4 μήνες με την ταυτόχρονη επιβολή επιπρόσθετων βοηθητικών μέτρων όπως η άμεση επανένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, η απαλλαγή από την προκαταβολή φόρου για τη φετινή χρονιά, όπως επίσης και από το τέλος επιτηδεύματος και τον ΕΝΦΙΑ.
  ·        Την απαλλαγή από τις εισφορές ατομικής ασφάλισης για τους μήνες Γενάρη- Μάη χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων με έκτακτη ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό
  ·        Την άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το δημόσιο και τους ιδιώτες, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
  ·        Προστασία της επαγγελματικής στέγης για διάστημα 6 μηνών σε  περίπτωση μη πληρωμής μισθωμάτων στους εκμισθωτές.
  ·        ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ
   
   
  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
   
  Αθήνα , 20/03/2020
 5. Upvote
  Dremm got a reaction from Filimon in ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΥΦ ΣΤΟ ΤΑΧΙΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ?????   
  ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΓΓΔΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ.... ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ!
 6. Upvote
  Dremm reacted to stt02042 in ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΣΠΑ   
  Η πληροφορηση που έχω είναι ότι απο Σεπτεμβρη θα ανοιξει ένα ΠΕΠ (μέσω ΕΣΠΑ) το οποίο όπως έχει προδημοσιευτεί περιλαμβανει όλους του κλάδους.
×
×
 • Create New...