Jump to content

Alexisk

simple Members
 • Posts

  133
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Alexisk

 1. Έχω ακούσει κι γω πολύ καλά λόγια από άλλο συνάδελφο για το βιβλίο του κ. Τσιατούρα. Ευχαριστώ συνάδελφε!
 2. Καλημέρα σε όλους , θα ήθελα να ζητήσω προτάσεις σχετικά με την αγορά βιβλιών για Φ.Π.Α. με καλή ανάλυση και ερμηνεία του νόμου, παραδείγματα/έντυπα καθώς και ένα βιβλίο φορολογίας εισοδήματος τώρα που κατασταλάξαν λίγο τα πράγματα και εκεί.
 3. Καλημέρα σε όλους , θα ήθελα να ζητήσω προτάσεις σχετικά με την αγορά βιβλιών για Φ.Π.Α. με καλή ανάλυση και ερμηνεία του νόμου, παραδείγματα/έντυπα καθώς και ένα βιβλίο φορολογίας εισοδήματος τώρα που κατασταλάξαν λίγο τα πράγματα και εκεί. Ευχαριστώ!!!
 4. στ) βάσει έγγραφων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών ή συμβάσεων έργου, με φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες τα οποία δεν υπερβαίνουν τα τρία (3) ή, εφόσον υπερβαίνουν τον αριθμό αυτόν, ποσοστό εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) του ακαθάριστου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα προέρχεται από ένα (1) από τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες που λαμβάνουν τις εν λόγω υπηρεσίες και εφόσον δεν έχει την εμπορική ιδιότητα, ούτε διατηρεί επαγγελματική εγκατάσταση που είναι διαφορετική από την κατοικία του. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου δεν εφαρμόζεται στην περίπτωση που ο φορολογούμενος αποκτά εισόδημα από μισθωτή εργασία, σύμφωνα με μία από τις περιπτώσεις α΄ έως ε΄ του παρόντος άρθρου. Δεν μπορεί να κάνει έγγραφες συμβάσεις με φυσικά πρόσωπα μή επιτηδευματιές?
 5. Υποβάλλεται μέχρι το τέλος του δεύτερου από την παρακράτηση μήνα. Π.χ. τώρα υποβάλλουμε του Ιουλίου /15 έως 30/09/2015.
 6. ΆΡΘΡΟ 21 4174/2013 ΠΑΡ. 3 3. Ο Φάκελος Τεκμηρίωσης που αποτελείται κατά περίπτωση από το Βασικό Φάκελο Τεκμηρίωσης και τον Ελληνικό Φάκελο Τεκμηρίωσης, καταρτίζεται εντός τεσσάρων (4) μηνών από το τέλος του φορολογικού έτους και συνοδεύεται από Συνοπτικό Πίνακα Πληροφοριών, ο οποίος υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη Φορολογική Διοίκηση μέσα στην ίδια προθεσμία.Τα υπόχρεα πρόσωπα της παραγράφου 1 υποβάλλουν Συνοπτικό Πίνακα Πληροφοριών για κάθε φορολογικό έτος, εφόσον δεν εμπίπτουν στις εξαιρετικές περιπτώσεις α’ και β’ της παραγράφου 2 του παρόντος.
 7. Εκεί που τείνω να καταλήξω είναι έκδοση ΤΠΥ με παρακράτηση ΦΜΥ - Εισφορά Αλλήλεγγύης και το φορολογείτε ως μισθωτός (τι γίνεται με Ε3 του διαχειριστή άγνωστο). Όσον αφορά το φορολογικό κομμάτι π.χ. πρόβλεψη στο καταστατικό για μηνιαία αμοιβή 1.000 ευρώ , έκδοση ΤΠΥ 1000 + ΦΠΑ 23% με παρακράτηση στην κλίμακα των μισθωτών και φορολόγηση ώς μισθωτός? Συμφωνείς σε αυτό?
 8. Έχω κολλήσει αρκετά σε αυτή την περίπτωση ... Εκεί που τείνω να καταλήξω είναι έκδοση ΤΠΥ με παρακράτηση ΦΜΥ - Εισφορά Αλλήλεγγύης και το φορολογείτε ως μισθωτός (τι γίνεται με Ε3 του διαχειριστή άγνωστο). Εάν η πρόβλεψη γίνεται στο καταστατικό της ΙΚΕ για μηνιαία αμοιβή του διαχειριστή? Γνώμες?
 9. Εάν η προκαταβολη - δάνειο δόθηκε πρίν την 31/12/2013 εμπίπτει στο 13 / 4172 ? Εάν δόθηκε μετά οκ είναι δάνειο χωρίς σύμβαση και το φορολογείται όλο το ποσό.
 10. Σε ανάλογη περίπτωση είχα κλείσει το ποσό με μεταφορά σε έκτακτες ζημιές και το ποσό σε αναμόρφωση.
 11. Κατά την άποψη μου αυτό και μόνο το γεγονός ήταν που το δεύτερο κομμάτι (πρόστιμα) μας κράτησε όλους μέχρι τις 18:00 18:30 δεν θυμάμαι ακριβώς... Στα περισσότερα σεμινάρια μέχρι να "μεταφέρω" στα εντυπα και στο taxisnet αυτά που ακούω έχω χαθεί ήδη!!! Είναι εντελώς διαφορετικό και σαφώς πιο κατανοητό όταν σου μεταφέρουν κάτι άνθρωποι που σε 1-2 βδομάδες θα στέλνουν όπως και εσυ ΦΠΑ ΦΜΥ κτλ..... Τι άλλο θές όταν σε ένα παράδειγμα ΦΠΑ στην δεύτερη διαφάνεια έχει την δήλωση και στην τρίτη την Ταυτότητα Πληρωμής!!!!
 12. Είμαι μέσα βλεπω τις διαφάνειες αλλά ούτε ακούω ούτε βλέπω κανέναν.
 13. Καλημέρα , θα ήθελα μια επιβεβαίωση από κάποιον συνάδελφο για μια περίπτωση ..... 1) Δεν έχει κατατεθεί περιοδική 2012 ποσού με προσαυξήσεις 500 2) Δεν έχει κατατεθεί περιοδική 2013 ποσού με προσαυξήσεις 400 3) Δεν έχει κατατεθεί φορολογική δήλωση οικ. ετους 2012 ποσού με προσαυξήσεις 500 4) υπάρχουν βεβαιωμένα πρίν την 31/12/2012 με προσαυξήσεις 1.000 1) Υποβάλλω περιοδική 2012 με 10 ε και το υπόλοιπο βεβαιώνεται 2) Υποβάλλω εκκαθαριστική 2012 3) Υποβάλλω περιοδική 2013 με 10 ε και το υπόλοιπο βεβαιώνεται 4) Καταθέτω φορολογική δήλωση οικ. 2012 , πληρωμή εφάπαξ. 5) Ρύθμιση με απαλλαγή προσαυξήσεων για τα βεβαιωμένα έως 31/12/2012 έως 48 δόσεις. 6) Τα ποσά που θα βεβαιωθούν από τις περιοδικές ΦΠΑ πάγια ρύθμιση 12 δόσεων. Αφορά εταιρεία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 14. Δεν τα κάνεις ολοσχερή απόσβεση όταν τα πουλάς. Τα διαγράφεις από το μητρωο παγίων όπως είπε και ο συνάδελφος και αυτό που σε ενδιαφέρει είναι εάν προκύπτει κέρδος ή ζημιά από την πώληση του παγίου.
×
×
 • Create New...