Jump to content

eva85

Silver members
 • Posts

  563
 • Joined

 • Days Won

  2

eva85 last won the day on September 20 2017

eva85 had the most liked content!

3 Followers

About eva85

 • Birthday 05/08/1985

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Recent Profile Visitors

8,691 profile views

eva85's Achievements

 1. Τον θάνατο του συζύγου της δεν είναι υποχρεωμένη να τον δηλώσει, μιας και όπως είπες έχει κάνει αποποίηση, αλλά το να δηλωθεί η ίδια σε χηρεία στο μητρώο δεν μπορεί να της το αρνηθεί κανείς αν προσκομίσει την ληξιαρχική πράξη θανάτου και την αποποίηση. Μόλις κάνεις αυτή τη διαδικασία ακολουθείς τα βήματα που σου αναφέρει ο will (εννοείται με τους κωδικούς της συζύγου).
 2. Το είχα ψάξει κάποια στιγμή όταν πελάτης μου με φροντιστήριο μ.ε. ήθελε να δημιουργήσει τμήματα μελέτης για παιδιά δημοτικού, μιας και το φροντιστήριο γι' αυτές τις τάξεις (απ' ότι έλεγε) απαγορεύεται. Αρμόδιος φορέας για την έκδοση της άδειας λειτουργίας των κέντρων μελέτης είναι ο εοππεπ. Αν μπεις στην σελίδα του θα βρεις την διαδικασία και τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Κ.Α.Δ. που να αναφέρεται στο συγκεκριμένο αντικείμενο δεν υπάρχει, μιας και είναι κάτι σχετικά καινούριο στην Ελλάδα, οπότε θεωρώ πως ο 85.59.19 είναι μια ασφαλής επιλογή. Κατά την προσωπική μου άποψη όμως το κέντρο μελέτης δεν είναι "εκπαίδευση", ούτε "διδασκαλία", οπότε σαν δραστηριότητα δεν απαλλάσσεται του ΦΠΑ. Υ.Γ. Εμείς τελικά δεν το προχωρήσαμε γι' αυτό και δεν επιδίωξα την αναζήτηση μιας πιο επίσημης θέσης για το θέμα του ΦΠΑ.
 3. Βλέπω είσαι Θεσσαλονίκη... Αντιμετώπισα ακριβώς το ίδιο στο τμήμα των Αμπελοκήπων αρχές 2014. Μου έδειξαν μια απόφαση (την οποία δεν έχω εύκαιρη αυτή τη στιγμή) σχετικά με τα επαγγέλματα που αμοίβονται με εργόσημο. Αυτό που μου είπαν στην ουσία είναι πως "συνεργείο" σημαίνει τουλάχιστον 2 άτομα και πως αν θέλεις να δουλέψεις ατομικά ως καθαριστής πας στην κατηγορία του εργοσήμου. Δεν απαίτησαν έδρα διαφορετική από την οικία, ζήτησαν όμως στην οριστική εγγραφή να προσκομίσω πρόσληψη και πίνακα ενός ατόμου τουλάχιστον. Όταν είπα στην υπάλληλο πως όλη αυτή η διαδικασία δεν έχει νόημα μιας και κάποιες μέρες μετά μπορώ να διακόψω την σχέση με το προσωπικό, μου απάντησε αυτό είναι δικό σας θέμα αν σας ελέγξουν και πως εκείνη την δουλειά της θα την έχει κάνει σωστά. Τώρα ποιός θα ελέγξει, πότε και πως δεν το κατάλαβα ποτέ.
 4. Το δικαιούνται το επίδομα. Θα υποβάλλεις την αίτηση στο όνομα του συζύγου ως άγαμο, θα εκτυπώσεις την αίτηση και θα την προσκομίσουν στον ΟΓΑ μαζί με ληξιαρχική πράξη γάμου, ληξιαρχική πράξη γέννησης, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τα εκκαθαριστικά και των δυο δηλώσεων και ότι άλλο μπορεί να αποδεικνύει την 10ετή παραμονή του συζύγου στην ελλάδα αν δεν έχει Ε1 για 10 χρόνια. Ο ΟΓΑ θα τους "παντρέψει" (είναι τεχνικό το ζήτημα) και θα πάρουν την αναλογία του επιδόματος όταν με το καλό δοθεί η 4η δόση. Καλημέρα!
 5. Μπορεί η πρώτη μου συμμετοχή σε αυτές τις υπέροχες συναντήσεις να ήταν αυθημερόν και ολιγόωρη, μα οι εντυπώσεις που αποκόμισα ήταν οι καλύτερες!!! Δυστυχώς δεν πρόλαβα να σας γνωρίσω όλους, μα εύχομαι του χρόνου -να 'μαστε καλά- να μπορέσω να είμαι μαζί σας όλες τις μέρες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που με την ευγενική και φιλική σας στάση δεν με αφήσατε να νιώσω ξένη και εκτός ομάδας ούτε λεπτό! Οι οικοδεσπότες απλά καταπληκτικοί!!! Δεν έχω άλλα λόγια! Και του χρόνου με υγεία!!!
 6. Μα δεν καταλαβαίνεις, δεν υπάρχει αυτός ο τρόπος που περιγράφεις..... Δεν θα σου ανοίξει καμία αίτηση με το ζευγάρι ως έγγαμο. Η διαδικασία είναι αυτή που σου είπα, την έχω κάνει πολλές φορές. Από 'κει και πέρα κάνε ότι νομίζεις....
 7. Σαν άγαμο θα την υποβάλλεις, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Όπως σου είπα είναι τεχνικό το ζήτημα και το διορθώνουν στον ογα. Καλημέρα!
 8. Την αίτηση θα την κάνεις στο όνομα του συζύγου και θα επιλέξεις άγαμος. Δεν θα βάλεις καθόλου τα στοιχεία της συζύγου. Είναι τεχνικό το θέμα και την σύζευξη θα την κάνουν στον ογά με τα δικαιολογητικά. Εδώ στην Θεσσαλονίκη ζητούν να έχει προηγηθεί η αίτηση και μαζί με την εκτύπωση της προσκομίζεις τα δικαιολογητικά που σου είπε ο iliass.
 9. Αν μου επιτρέπεις συνάδελφε, δεν λειτουργεί έτσι η φορολογία του εισοδήματος από ακίνητα... Από τη στιγμή που το ακίνητο ανήκει και σε άλλους, το ενοίκιο θα δηλωθεί σε όλους με τα ποσοστά του καθενός και όχι βάσει είσπραξης. Θα σου πω την γνώμη μου και αν κάπου έχω λάθος παρακαλώ να με διορθώσει κάποιος συνάδελφος με μεγαλύτερη εμπειρία. Με τον θάνατο της συζύγου και από την στιγμή που δεν υπήρξε αποποίηση κληρονομιάς από τον σύζυγο εντός 4 μηνών, έχουν όλοι την κληρονομική μοίρα, κατά 12,50% ο σύζυγος και 18,75% η κάθε κόρη. Οπότε για τα ενοίκια από τον Απρίλιο του 2014 ο πατέρας πρέπει να δηλώσει το 62,50% και οι κόρες από 18,75%. Όσον αφορά το 2015, θεωρώ ότι τα ενοίκια μέχρι και τον Μάιο πρέπει να δηλωθούν κατά τον ανωτέρω τρόπο και από τον Ιούνιο και μετά (απ' όταν υπάρχει και η υποχώρηση του πατέρα από το μερίδιό του) να δηλωθούν τα ενοίκια 50% στον πατέρα και από 25% στις κόρες. Η βάση της σκέψης μου είναι η εξής... Αν δεν είχαν πάει τον Μάιο του 2015 να κάνουν την αποδοχή κληρονομιάς και την υποχώρηση του πατέρα από το μερίδιό του... πώς θα δηλώνονταν τα ενοίκια??? Βάσει κληρονομικής μοίρας λογικά... Και για να το πάω και παραπέρα 1/1/2015 ποιός δηλώνει το ακίνητο και με ποιά ποσοστά??? Αυτά από μένα... Περιμένω κάποια άλλη άποψη. Καλό βράδυ!
 10. Η επόμενη δόση πάει για 30/6. Μέχρι τότε θα φανεί και η νέα ρύθμιση στο σύστημα, υπομονή...
×
×
 • Create New...