Jump to content

amartolos

Silver members
 • Posts

  1,423
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by amartolos

 1. Η διαδικασια ειναι η ιδια με εναν νεκρό. Αφου τον σκοτωσαν τον ξαναβγαζεις απο τον ταφο ενα μηνα αργοτερα και τον ξανασκοτωνεις.
 2. Τι σου θύμισε ρε Κώστα? Οταν είχε εκδοθεί αυτή η βεβαίωση εσύ τότε ήσουν μειον 4 ετών. χαχαχαχα
 3. Φίλε ρώτησες σε λαθος φόρουμ.Μάλλον σε οίκο ανοχής επρεπε να ρωτήσεις πως δουλευουν οι νταβατζήδες.
 4. Aν δε γίνει το δημοψήφισμα,τότε η κυβέρνηση θα πρέπει μέχρι σήμερα 30/6 να παει και να αποδεχθεί το τελεσίγραφο των δανειστών.Η εντολή που ελαβε από τα λαό αυτή η κυβέρνηση ήταν να κάνει καλή διαπραγμάτευση και να μην υπογράψει μνημόνια.Επειδή δεν έχει την εντολή να υπογράψει τέτοια πρόταση δανειστών,θέτει την πρόταση στον εντολέα της το λαό και περιμένει την εντολή του για να προχωρησει.Τι ποιο απλό?Την πρόταση των δανειστών την γνωριζουν όλοι οι έλληνες.Ακόμη και τα μικρά παιδιά.Τα ΜΜΕ όλο το χρονικό διάστημα της διαπραγμάτευσης ανακοίνωναν χαιρέκακα τις ολοένα αυξημένες απαιτήσεις των δανειστών μέχρι και το τελεσίγραφό.Πως είναι δυνατόν λοιπόν να μη γνωρίζουν ποια είναι η πρόταση?Και δεν τίθεται θέμα ναι η όχι στο ευρώ και στην ευρώπη.Αν ο λαός πεί όχι στη πρόταση τότε η κυβέρνηση θα πάει στις διαπραγματεύσεις έχοντας ένα ισχυρό όπλο στα χέρια της,την ετυμηγορία του λαού.Αν πέι ναι ο λαός τότε θα γίνει αποδεκτή η πρόταση των δανειστών,αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βρεί κατάλληλη κυβέρνηση που να έχει στο αίμα της το dna της υποτέλειας ώστε να μεταφέρει την εντολή αυτή στους δανειστές.Γιατί το ναι σημαίνει υποτέλεια και εξευτελισμό.Στο αίμα αυτής της κυβέρνησης δεν κυκλοφορεί αυτό το dna.Ελπίζω να κατάλαβες τι θέλω να πω.
 5. Στη παλιά επίδαυρο συγκεντρωνόνταν οι αρχαίοι λογιστές και τσακωνόνταν? Η προτείνεις τη παλιά επίδαυρο για να παίξουμε στο θέατρο το δράμα του λογιστή?
 6. Σύμφωνα με τον Θεοχάρη οχι. Είπε: Το μέρισμα το δικαιούνται νοικοκυριά. Δεν λέω οικογένειες για να μην μπλεχτείτε με τα φορολογικά πάλι. Νοικοκυριά είναι ο πυρήνας που συνοικεί. Όσοι μένουν στο σπίτι, μοιράζονται κουτσά – στραβά τις έγνοιες, τα εισοδήματα, το φαί και τους λογαριασμούς. Συνεπώς, εξετάζουμε την κατάσταση του νοικοκυριού συνολικά για να δούμε αν δικαιούται ενίσχυσης ή όχι Δεν λέει πουθενά όσοι μένουν σε σκηνές.
 7. Είναι αδύνατον αυτό να γίνει.Δεν έχει δικαίωμα το ΟΕΕ να απενεργοποιήσει κανέναν αν ο ίδιος δεν το ζητήσει.Χρειάζεται μαζική συμμετοχή και όπως εγραψα και παραπάνω πρέπει αυτοί που θα αποφασίσουν να προβούν σε αυτό το εγχείρημα της αυτοδιαγραφής απο το ΟΕΕ να είναι η πλειοψηφία των λογιστών της χώρας,όχι απαραίτητα το 100% όπως εγραψε ο φιλος Σαρακηνός,διαφορετικά εμείς που θα αυτοδιαγραφούμε κοινώς την ¨βαψαμε¨.Απο τη στιγμή που έχουμε την πλειοψηφία είναι ευκολο κατά κάποιο τρόπο να υποχρέωσουμε την μειοψήφία αν όχι να αυτοδιαγραφεί αλλα να απέχει από την υποβολή των δηλώσεων για όσο χρονικό διάστημα αποφασίσουμε να απεχουμε.Πως θα τους "υποχρεώσουμε"?Με μαζική΄διαμαρτυρία εξώ απο τα γραφεία τους.Μην ξεχνάς Χρύσα ότι όταν οι δικηγόροι κάνουν αποχή κανένας απο την μειοψηφία δεν τολμα να παραστεί στα δικαστήρια,Εμείς γιατί να διαφέρουμε απο αυτούς?
 8. Απάντησε η Χρυσάνα. Αυτο όμως θα συμβεί αν η πλειοψηφία αποφασίσει για την κατάθεση των αδειών.Και στις δημοκρατίες οι μειοψηφίες ειναι υποχρεωμένες να υπακουν τις αποφάσεις της πλειοψηφίας.
 9. Εννοούμε Χρύσα ότι δεν θα τους πουμε ευχαριστώ γιατί αυτοί δεν θα συμμετέχουν, Εμείς θα έχουμε ένα μεγάλο κόστος απο αυτό που θα κάνουμε.Θα οργισθώ αν κάποιος συνάδελφος το κοστος και τη θυσία τη δική μου που γινεται για το δικό του καλό την εκμεταλευθεί και την μετατρέψει σε ωφέλεια δική του,Εσύ δεν θα οργιζόσουν?
 10. Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση του Χρήστου. Πρέπει να περάσουμε σε αλλη μορφή αγώνα περα απο τις συγκεντρώσεις. Με την κατάθεση των αδειών στη πραγματικότητα ζητάμε διαγραφή απο το μητρωο λογιστών του ΟΕΕ.Ετσι αυτοματα θα απενργοποιηθούμε ως λογιστές στο ταξις με αποτέλεσμα να είναι ανέφικτη η υποβολήηφορολογικών δηλώσεων σε επιτηδευματίες φυσικά και νομικά πρόσωπα. Ειναι μια μορφή αντιδρασης που θα εχει περισσότερο αντίκτυπο απο μια συγκεντρωση ακόμη και 100000 ατόμων. Αυτό όμως προυποθέτειι μαζική συμμετοχή.Και θα πρέπει να εκλεγεί σε κάθε νομό μια συντονιστική επιτροπή. Εφόσον αποφασισθεί αυτο απο την πλειοψηφία,αυτοι που δεν θα συμμετέχουν εκμεταλευόμενοι την καταθεση των αδειών απο συναδέλφους θα αντιμετωπίζουν την οργή των συναδέλφων με οποιεσδήποτε συνέπειες. Εμείς οι λογιστές εχουμε τρομερή δυναμη στα χέρια μας.Απλά δεν την γνωρίζουμε και πανω από ολα δεν εχουμε συνοχη/Αυτό το προβλημα της συνοχής φθείρει τη δυναμη μας.
 11. Εγώ απορώ γιατί ασχολείσθε με την ΠΟΦΕΕ.Οι κύριοι απέδειξαν ότι δεν αξίζει να ασχολέιται κανείς σοβαρά μαζί τους.Εμείς απλά τους αγνοούμε και συνεχίζουμε δυνατά αυτό που ξεκινήσαμε έτσι αγνά και ακομμάτιστα, Στο χέρι μας είναι να θέσουμε στο περιθώριο οποιον διανοηθεί να εκμεταλλευθεί τον αγώνα μας για κομματικούς σκοπούς. Ο αγώνας μας δεν σταματάει τις 7/3.Θα συνεχισθεί όσο χρειασθεί μέχρι να πετύχουμε. Η 7/3 ειναι η ΜΕΓΑΛΗ ΑΡχΗ .Επιτέλους πρέπει να αποδείξουμε ότι οι λογιστές απο εδώ και στο εξής δεν θα διαμαρτύρονται μόνο με παλιόχαρτα (υπομνήματα) πίσω απο τα γραφεία τους αλλα με μαζικές κινητοποιήσεις στο δρόμο με οποιοδήποτε κόστος. Για αυτό αύριο δεν πρέπει να λείψει κανένας από το σύνταγμα.Πρέπει επιτέλους να τους δείξουμε ότι δεν μπορεί κανένας να αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς,
 12. To ειχα καταλάβει απο την αρχή.Μια φορά το χρόνο πήγαινε στο λογιστή για να του κάνει την δήλωση.Ο λογιστής του έκανε τη δήλωση (αφου αυτο ζήταγε ο πελάτης) και τελείωνε εκεί,Το αν υπάρχουν αλλές υποχρεώσεις είναι θέμα του πελάτη και οχι του λογιστή.Οτι ζητάει ο πελάτης απο το λογιστή αυτό παίρνει,Ζήτησε φορολογική δηλωση,φορολογική δηλωση πήρε και κατέβαλε την αντίστοιχη αμοιβή,Αν ζητούσε πλήρη λογιστική και φορολογική κάλλυψη ο λογιστής θα του παρείχε πλήρη λογιστική και φορολογική καλλυψη και βέβαια θα κατέβαλε την αντιστοιχη αμοιβή για αυτό. Οταν πληρώνουμε στο εστιατόριο μια μερίδα χόρτα δεν μπορούμε να έχουμε απαιτηση απο τον εστιάτορα να μας φέρει μια μερίδα αστακό και επειδή δεν μας εφερε τον αστακό να παμε να τον καταγγείλουμε και απο πάνω,
 13. Συμβατική υποχρέωση υπάρχει και απο τα δύο μέρη.Ο ενας να υποβαλει συγκνετρωτικες καταστάσεις και ο αλλος να πληρωσει για αυτες τις συγκεντρωτικες καταστασεις. Πρέπει λοιπον να εξετάσουμε ποιος απο τους δυο παρεβη τις συμβατικες του υποχρεώσεις πριν στησουμε καποιον στο εδωλιο.
 14. ς To ρεζουμέ.Τι θελεις απο εμάς να σου πούμε?Υπάρχει δικαιοσύνη.Αν έχει παραβεί τις συμβατικές του υποχρεώσεις τότε τον λόγο τον εχει η δικαιοσύνη.Αλλα πρόσεχε.Επαναλαμβάνω αν ο λογιστής εχει παραβει τις συμβατικές του υποχρεώσεις.
 15. Ρουφιάνος είναι ο γλύφτης της εξουσίας. Σε είπαν ρουφιάνο γιατί ξέρουν να χρησιμοποιούν καλά αυτή την ιδιότητα, Κάτι που συνηθίζει κανείς να κάνει φυσικό επόμενο είναι αυτό να του ερχεται στο μυαλό και να το προσδίδει και στους άλλους.
 16. Αντί να ντρέπονται στην ΠΟΦΕΕ,να σκύβουν τα κεφάλια και να ζητάνε συγγνώμη απο τους λογιστές για την αδιαφορία τους όταν ψηφιζόνταν αυτά τα εκτρώματα των νόμων βγαίνουν και από πάνω.Χαρακτήρισαν την Διαδικτυακή ομάδα των λογιστών ότι είναι ένα τίποτε,μια ομάδα που σε ελαχιστο χρονικό διάστημα κατόρθωσε να κάνει αυτά που δεν έκαναν αυτοί τόσα χρόνια,Μια ομάδα που κατόρθωσε να συσπειρώσει τους λογιστές σε χρόνο ντε-τέ,να μαζέψει 13000 υπογραφές διαμαρτυρίας και να κατεβάσει για πρώτη φορά τους λογιστές στο δρόμο να αγωνιστούν για τα δίκαια αιτήματα τους. Μήπως πρέπει να κάνετε μια αυτοκριτική για να διαπιστώσετε ότι αυτή η διαδικτυακή ομάδα σας απόδειξε ότι εσείς είστε ένα ΤΙΠΟΤΕ? Εμείς κυριοι ετσι θα αγωνιζόμαστε απο εδώ και στο εξής.ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.Εσείς συνεχίστε να "αγωνίζεσθε" πίσω από τα γραφεία σας στέλνοντας υπομνήματα για να έχουν δουλειά και οι καθαρίστριες που αδειάζουν τα καλάθια των αχρήστων,Γιατίι εκεί πάνε τα υπομνήματα σας.Στα καλάθια των αχρήστων. Αν εννοείτε ότι η διαδικτυακή ομάδα είναι ένα τίποτε λόγω του ότι δεν έχει νομική υπόσταση μη σας ανησυχεί αυτό.Την αποκτά εν ριπή΄οφθαλμού.Αλλά δεν προέχει αυτό τώρα.Τώρα προέχει ο αγώνας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τη στάση σας ήδη εχετε δημιουργήσει αρνητική εντύπωση στους λογιστές πράγμα που δεν το έχετε καταλάβει η δεν θέλετε να το καταλάβετε. Κύριοι της ΠΟΦΕΕ δεν μπορείτε να είστε και με το Χριστό και με το Μαμμωνά.Δεν μπορείτε να είστε και στο πλευρό των λογιστών και παράλληλα να χαιδεύετε το υπουργείο στέλνοντας και κάποιο υπόμνημα για να πείτε ότι κάτι κάνετε.Αυτή τη στιγμή το υπουργείο με τους νόμους που περάσε είναι αντίπαλος μας.Αν είστε στο πλευρο των λογιστών πρέπει να είστε στο σύνταγμα τις 7/3 με πανό και ντουντούκες και να αγωνιστείτε με τους λογιστές που υποτίθεται ότι είστε δίπλα τους. Διαφορετικά θα αποδείξετε τη διακοσμητική σας υπόσταση,
 17. To κάπνισμα δεν επιτρέπεται,αλλά επειδή η κατάσταση αυτή με τον θεοχάρη,τα πρόστιμα κλπ σηκώνει τσιγάρο θα γίνει μια παραχώρηση εκείνη την ημέρα στους καπνιστές να το ντουμανιάσουν ,να πάνε κάτω τα φαρμάκια.
 18. Δικιο εχεις. Θα λεέι αφου οι λογιστές θελουν να εχουν προστιμο στις τροποποιητικές δεν θα τους χαλάσω το χατιρι.
 19. Υπαρχει ομως και ο έλεγχος. Τα βιβλία ενημερωνονται μεχρι το χρονο της εμπρόθεσμης υποβολής της περιοδικής δηλωσης φπα. Στις δηλώσεις καταχωρούνται τα δεδομένα των βιβλίων,Για να υποβάλεις μηδενική περιοδική δηλωση σημαίνει ότι στο τρίμηνο δεν είχες ουτε εσοδα ουτε εξοδα.Για να υποβάλεις τροποποιητική δηλωση με έσοδα και έξοδα μετά την προθεσμία λήξης της αρχικής σημαινει ότι ενηνέρωσες εκπρόθεσμα τα βιβλία.Αρπαξε λοιπον ενα πρόστιμο για εκπρόθεσμη ενημέρωση,
 20. Xρειάζεται να το λέει? Καταρχήν δεν υπάρχει ο όρος εκπροθεσμη τροποποιητική.Αν η τροποποιητική ήταν μεσα στη προθεσμία τότε ανακαλείς την αρχική και την υποβάλεις εκ νεόυ.Υπάρχει ο όρος μονο τροποποιητική.Τροποποιείς την αρχική απο ένα γεγονός που προέκυψε μετά την προθεσμία υποβολής.Αυτό το διάστημα δεν μπορεί να προσδιορισθεί ωστε να εχει προθεσμία.Απλά στην περίπτωση που προκύπτει χρεωστικό υπόλοιπο εχεις ολες τις συνέπειες της εκπρόθεσμης υποβολής για το ποσό αυτό.Αν δεν προκύψει ποσό τότε δεν υπάρχει πρόστιμο γιατί η υποβολή της τροποποιητικής εγινε πρίν τον έλεγχο και δεν μπορεί να σου καταλογισθεί ουτε προστιμο εκπρόθεσμης υποβολής ούτε προστιμο ανακριβους αρχικής δηλωσης.
 21. Εχω καλλιτερη ερμηνεια. Με ολες τις συνεπειες της εκπροθεσμης δηλωσης στην περίπτωση που προκύπτει διαφορα φόρου. Δεν υπάρχει εκπρόθεσμη δηλωση απο τη στιγμή που υπάρχει αρχική.Η καταβολή του ποσού μόνο είναι εκπρόθεσμη. Ο Θεοχάρης οταν λεει ότι δεν υπάρχει πρόστιμο στις τροποποιητικές πιστωτικές η μηδενικές τι θα κανει? Θα φερει τροπολογία και θα αλλάξει το νόμο? Οχι βέβαια. Απλά θα δώσει σαφή ερμηνεία του νόμου.Κατί που δεν μπορούμε να κανουμε εμείς.
 22. Δεν χρειαζεται να το ανακοινώσει ο Θεοχάρης.Απο τη σωστή ερμηνεία του νόμου προκύπτει ότι δεν υπάρχει πρόστιμο στην τροποποιητική μηδενική η πιστωτική δήλωση.Στη χρεωστική τροποποιητική υπάρχει προστιμο εκπροθέσμου στη διαφορά μονο.
×
×
 • Create New...