Jump to content

neos

Silver members
 • Posts

  510
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

neos last won the day on January 12 2014

neos had the most liked content!

About neos

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

4,498 profile views

neos's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

184

Reputation

 1. http://alampasis.blogspot.gr/2014/03/blog-post_13.html Δήμευση περιουσιών των ελλήνων φορολογούμενων. Καταγγελία προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παραβίαση του κοινοτικού δικαίου Το κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε κατόπιν συστηματικής εμβάθυνσης στις σημαντικότερες διατάξεις των φορολογικών νόμων και του τροποποιημένου Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας. Συστήνω την αποθήκευση και προσκόμιση της μελέτης σε δικηγόρο, αμέσως μόλις κινδυνεύσει η περιουσία των πολιτών από χρέη προς το δημόσιο. Η μελέτη που ακολουθεί αποτελεί επίσης χρήσιμο βοήθημα για δικηγόρους. Καθιστά ευχερέστερη την προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων, με άσκηση προσφυγών και ανακοπών κατά καταλογιστικών πράξεων ή αποφάσεων, ατομικών ειδοποιήσεων, κατασχετηρίων εκθέσεων κλπ.
 2. http://www.ebeh.gr/web/guest/read_article?p_p_id=EXT_6_INSTANCE_D5zR&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-2&p_p_col_pos=1&p_p_col_count=2&_EXT_6_INSTANCE_D5zR_struts_action=%2Fext%2Fjournal_articles_mat_ml2%2Fview&_EXT_6_INSTANCE_D5zR_groupId=14&_EXT_6_INSTANCE_D5zR_articleId=402561&_EXT_6_INSTANCE_D5zR_version=1.0
 3. Πιστεύω ότι η κλιμάκωση είναι ικανοποιητική μέχρι τώρα. Επίσης θα μπορούσαν οι φορείς να καλέσουν τους Υποψηφίους περιφερειάρχες να πάρουν θέση στο συγκεκριμένο θέμα για να ξέρουμε την άποψη τους σχετικά με αυτό. Αφού σε λίγο καιρό θα ζητήσουν και την ψήφο μας να μην ξέρουμε τι ψηφίζουμε …???
 4. http://www.oeetak.gr/web/content/view/436/1/lang,el/ Το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας στάλθηκε από το Επιμελητήριο Ηρακλείου, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου, τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου, την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηρακλείου και το Σύλλογο Οικονομολόγων Ν. Ηρακλείου, στα πλαίσια της εκδήλωσης του συνδιοργανώθηκε στις 27-1-2013. Για το σκοπό αυτό θα διοργανωθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 07 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο, στην οποία, μεταξύ άλλων, καλούνται να συμμετάσχουν οι Βουλευτές Ηρακλείου όλων των κομμάτων καθώς και ο ΓΓ Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρης προκειμένου να ενημερωθούν για τα παραπάνω και να προωθήσουν τις προτεινόμενες αλλαγές. Το παρόν ψήφισμα κοινοποιείται στο Γραφείο Πρωθυπουργού, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων του Υπουργείου Οικονομκών κ. Χάρη Θεοχάρη, τους Βουλευτές Ηρακλείου και τα Μέσα Ενημέρωσης. Με εκτίμηση Μανώλης Αλιφιεράκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου Σταύρος Καρτέρης, Πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Μανώλης Κουμαντάκης, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Παύλος Μπαριτάκης, Πρόεδρος Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηρακλείου Νίκος Πρινιωτάκης, Πρόεδρος Συλλόγου Οικονομολόγων Ν. Ηρακλείου Γιώργος Χατζιδάκης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ)
 5. Θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς ότι στη σημερινή Ελβετία το υφιστάμενο πολιτειακό σύστημα προσιδιάζει και προσεγγίζει περισσότερο από κάθε άλλο, σε αυτό που περιγράφει ο Πλάτωνας στην ‘Πολιτεία’. Είναι μία μορφή πολιτεύματος που τείνει στην άμεση Δημοκρατία και ίσως αποτελεί ό,τι πλησιέστερο σε αυτήν μπορεί να υπάρξει, σε μια χώρα που δεν είναι μικρή, καθώς απαριθμεί οκτώ εκατομμύρια πολίτες, σύμφωνα με την απογραφή του Ιουλίου 2013. Οι νόμοι, οι οποίοι ψηφίζονται από το Κοινοβούλιο, μπορούν να καταργηθούν με συλλογή υπογραφών εναντίον τους, οπότε ακολουθεί δημοψήφισμα. Γι’αυτό το λόγο γίνεται εκ των πρότερων προσπάθεια, πριν ακόμη δηλαδή ψηφιστούν, να εξασφαλισθεί η συμφωνία της πλειοψηφίας των εκλογέων – με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετοί συμβιβασμοί, έτσι ώστε να λαμβάνονται υπ’ όψιν τα συμφέροντα όλων. Όμως ακόμη και το Σύνταγμα υπόκειται σε προτάσεις για αλλαγή. Με τη συγκέντρωση 100.000 υπογραφών από το εκλογικό σώμα, μπορεί να απαιτηθεί η αλλαγή του, σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Σε επίπεδο καντονιών, οι απαιτούμενες υπογραφές είναι οι μισές. http://referendumsforgreece.wordpress.com/2013/02/06/%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%B2%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%B1/ http://taxalia.blogspot.gr/2013/10/blog-post_5443.html
 6. Φιλώτα καταπληκτική δουλειά ευχαριστούμε......!!!!!
 7. ξεχάσαμε 2 τιμολόγια εξόδων σε χρεωστική τώρα τι κάνουμε ?? δεν μπορούμε να στείλουμε τροποποιητική
 8. Αυξάνεται η δημοσιότητα, πρέπει να το μάθει όσο ποιο πολύς κόσμος γίνεται. http://www.candianews.gr/2014/01/11/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B1%CF%85%CE%BE%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%AE-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%AD%CE%BB/ http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26533&subid=2&pubid=113204077 https://docs.google.com/forms/d/1HeAhUTZc66FtRc0ZupdOh0tu3wNmx-FA6IbKHGZUBWc/viewform
 9. http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/16924 Τέλος, θα πρέπει να γίνουν ριζικές τροποποιήσεις στις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας που αναφέρονται στα πρόστιμα, στον έλεγχο και γενικότερα στη φορολογική διαδικασία. Το ύψος των προστίμων δεν μπορεί κανείς ούτε καν να το προφέρει. Πόσο μάλλον να το πληρώσει. Μια μικρή καθυστέρηση για χρέος 100 ευρώ τιμωρείται με 1000 ευρώ. Για μια παράβαση μη έκδοσης 5 αποδείξεων μέχρι 20 ευρώ η μία, το πρόστιμο μπορεί εν τέλει να φτάσει ακόμη και τα 10.000 ευρώ. Ομοίως εξοντωτικά και εξωπραγματικά είναι και τα πρόστιμα που προβλέπονται για άλλες παραβάσεις, όπως ανακριβούς δήλωσης, μη υποβολής δήλωσης, μη απόδοσης παρακρατηθέντος φόρου κλπ. Μάλιστα η φορολογική διοίκηση μπορεί να προβαίνει πριν τη λήξη της προθεσμίας καταβολής κάποιας οφειλής και χωρίς δικαστική απόφαση στην επιβολή συντηρητικής κατάσχεσης κινητών, ακίνητων, εμπράγματων δικαιωμάτων σε αυτά, απαιτήσεων και γενικά όλων των περιουσιακών στοιχείων οφειλέτη του Δημοσίου, είτε βρίσκονται στα χέρια του, είτε στα χέρια τρίτων. Προτείνουμε συγκεκριμένες αλλαγές, ως επιτακτική ανάγκη λειτουργίας του Κράτους. Αυτό όμως που είναι επιτακτική ανάγκη και που όλοι μπορούν να δουν, εκτός από το Υπουργείο των Οικονομικών, είναι η ΑΜΕΣΗ δημιουργία ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ειδικών και τεχνοκρατών, για την σύνταξη ενός ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ από Έλληνες για τους Έλληνες. Και αυτό πρέπει να γίνει «τώρα». Οι υπάρχοντες δύο πρόσφατοι Νόμοι 4172/2013 και 4174/2013 με όσες ερμηνευτικές και εάν υπάρξουν, ένα είναι σίγουρο: Δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστούν και να αποδώσουν», καταλήγει ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ.
 10. Όταν απέλυαν δημοσίους υπαλλήλους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν δημόσιος υπάλληλος. Όταν πήγαν στην ΕΡΤ δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν δημοσιογράφος. Όταν απέλυαν εργάτες δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν εργάτης. Όταν έκλειναν επιχειρήσεις δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν επιχειρηματίας. Όταν ήρθε η σειρά μου και εμένα, Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει… Γιά σένα που νομίζεις.. ότι η δική σου σειρά δε θα φτάσει ποτέ.. ότι επειδή ακόμη δε χρειάστηκε να πας στο νοσοκομείο και να σε διώξουν γιατί δεν έχεις λεφτά.. Ότι επειδή ακόμη έχεις ένα πιάτο φαί, δε θα στο πάρουν Ότι ακόμη δε σου πήραν το σπίτι του πατέρα σου για χρέη στο Δημόσιο, θα τη γλυτώσεις Ότι επειδή το παιδί σου ακόμη είναι στο σχολείο, θα συνεχίσει.. Ότι η ζωή σου δεν επηρεάζεται από εκείνη του διπλανού σου..
 11. Θέλω να κάνω μια πρόταση ακόμα. Να αναλάβουν όσοι από κάθε νομό έχουν θεσμικό ρόλο π.χ Σύλλογοι Λογιστών, Εμπορικό Σύλλογο, Επιμελητήριο κλπ ή ακόμα και μια άτυπη ομάδα λογιστών εμπόρων κλπ υπό μορφή άτυπης επιτροπής, να έρθουν σε επικοινωνία με τους βουλευτές του κάθε νομού και να τους ρωτήσουν αν συμφωνούν με τα πρόστιμα αυτά και την όλη διαδικασία και ποια είναι η άποψη τους. Να δημιουργηθεί μια λίστα με βουλευτές που θα φαίνεται η άποψη του καθενός. Η λίστα αυτή να ενημερώνεται και είναι ορατή σε όλους για να ξέρουμε ποια είναι η θέση τους για το θέμα αυτό.
 12. Παρ όλο που κάθομαι Κυριακάτικα στο γραφείο για να κάνω δουλειά υποτίθεται, είμαι σε μια κατάσταση που ούτε να δουλέψεις μπορείς ούτε να φύγεις μπορείς σαν να περιμένεις κάτι, αλλά ακόμα να μην έχει φανεί. Φαντάζομαι έτσι θα είναι οι περισσότεροι από εσάς. Με το ένα μάτι στο forum «μήπως έχουμε κανένα νέο» με το ένα μάτι στην τηλεόραση μπας και πουν τίποτα και ταυτόχρονα να κάνεις και δουλειά και τελικά φως από πουθενά. Στην εξέλιξη αυτή των γεγονότων θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ένα πράγμα. Διαχρονικά και όπως η ίδια η ιστορία μας διδάσκει ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΧΟΡΤΑΤΟΙ. Π.χ επανάσταση 1821 έμποροι, διαφωτισμός αστική τάξη, ένδοξη επανάσταση, απεργίες στο Σικάγο πρωτομαγιά, κλπ κλπ) Όλοι οι μεγάλοι αγώνες ξεκίνησαν όχι από εξαθλιωμένους και πεινασμένους αλλά από χορτάτους, μορφωμένους, και οικονομικά δυνατούς. Οι εξαθλιωμένοι δεν έχουν δύναμη ούτε αν εξεγερθούν. Αντίθετα με τους χορτάτους που έχουν και την δύναμη και βλέπουν ότι έρχεται η σειρά τους προκειμένου λοιπόν να αποφύγουν την εξαθλίωση πολύ απλά εξεγείρονται. Στο μυαλό μας πρέπει να έχουμε αυτό, οι επιτυχημένοι αγώνες έχουν ένα χαρακτηριστικό ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ τότε μόνο το σύστημα πονάει και αντιδρά και μπορεί αν πετύχουν όταν ο αγώνας δεν μπορεί να σταματήσει την λειτουργία του συστήματος τότε θα αποτύχει. ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Εμείς σαν εργαζόμενοι ανήκουμε ακόμα στους χορτάτους με την έννοια ότι έχουμε μια δουλειά βγαίνει ένα μεροκάματο. Μπορεί να μην έχουμε ότι είχαμε η να μην παίρνουμε ότι θα έπρεπε αλλά τουλάχιστον δεν πεινάμε ακόμα. Και έχουμε και μια εξειδίκευση που εχει ανάγκη το σύστημα ακόμα. Είμαστε στην θέση, έχουμε την δυνατότητα ίσως ακόμα για πολύ λίγο ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ ……… ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΠΕΡΓΙΑ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ διότι πολύ απλά την δουλειά μας δεν μπορεί να την κάνει ένας ανειδίκευτος απεργοσπάστης. Αν όσο έχουμε αυτή την δυνατότητα ακόμα δεν κάνουμε τίποτα τότε σε πολύ λίγο διάστημα θα είμαστε στην καλύτερη περίπτωση υπάλληλοι σε μεγάλες πολυεθνικές. Δυστυχώς αυτό είναι το σχέδιο τα πράγματα είναι πολύ απλά, αλλά πρέπει ο καθένας από εμάς να αποφασίσει ποια ζωή θέλει να έχει και να την διεκδικήσει πριν μας εξαθλιωσουν πληρως ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ………………… ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΕΥΧΟΜΑΙ
×
×
 • Create New...