Jump to content

eyripidis

Silver members
 • Posts

  625
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Posts posted by eyripidis

 1. 3 ώρες πριν, DENNY είπε

  Καλησπέρα σε όλους

  Εχω δυο ερωτήματα και κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη :

  1.προσπαθω να βγάλω ενημερότητα (πλην κεντρικής διοίκησης) σε επιχείρηση που έχει μόνο μη ληξιπρόθεσμες οφειλές και δε βγαίνει . Εχω κολλήσει λιγάκι. Δεν θα πρεπε να βγαίνει στην περίπτωση που δεν υπάρχουν ΄ληξιπρόθεσμες οφειλές;;;;

  2.εχω εναν πελάτη που έχει οφειλές σε ικα , τεβε και εφορία. Και έχω και μια ρύθμιση 100αρα ενεργη στο τεβε του . Θα μεταβιβάσει ένα ακίνητο και θα ήθελα να ξερω τι γίνεται σε αυτη την περίπτωση .Δλδ οταν φτάσει στο συμβολαιογράφο παίρνω βεβαίωση χρεών απο όλους τους εμπλεκόμενους και τα παρακρατεί ο συμβολαιογράφος απο το τίμημα;;;Στο ικα πχ που μπήκα δεν έχουν  καν βεβαιωθεί τα χρέη ακόμα (2020-2021) .Επίσης επειδή τα περισσότερα απο αυτά είναι απο την περίοδο της καραντίνας και μετά αλλάζει κάτι; Πχ μπορούν να ρυθμιστούν και να πάρω ενημερότητα;

  1.Δεν θα μπορέσεις να πάρεις ενημερότητα ηλεκτρονικά παρόλο που οι οφειλές είναι μη λήξη προθεσμίες, οπότε πάει από Δου και την παίρνει ο επιχειρηματίας. 

  2.Παρε φορολικη ενημερότητα με παρακράτηση του ποσού, δες ικα εάν μπορέσεις να ρυθμίσεις για να πάρεις ασφαλιστική. 

 2. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ;

  ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΚΡΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ; ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΕ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ.

   

 3. Στις 14/7/2021 στις 8:45 ΜΜ, HURRICANE33 είπε

  Καλησπέρα.

  Επειδή έχω κολλήσει, απόκτηση ακινήτου από δωρεά- γονική παροχή δηλώνεται στο Ε1?

  Ευχαριστώ.

  Όχι μόνο Ε9, τα υπόλοιπα τα ξέρεις ανάλογα με την χρήση του ε2 κλπ. 

 4. Συνάδελφοι αποδείξεις για την έκπτωση φόρου υπολογίζονται επί του πραγματικού εισοδήματος συνεπώς ένας άνεργος δεν έχει εισόδημα οπότε και οι αποδείξεις είναι περιττές. 


 5. Καλησπερα σας,
   
  Πελάτης μου εργάζεται στην Ολλανδία χωρίς να εχει προβεί σε ολες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δηλωθεί κάτοικος εξωτερικού με συνέπεια να φορολογηθεί για τα εισοδήματα αυτά και στην Ελλάδα.
  Μου εχει στείλει την βεβαίωση αποδοχών του όπως σας την επισυνάπτω μεταφρασμένη θα μπορούσατε παρακαλώ να με διαφωτίσετε τι ποσό θα δηλωθεί στον κωδικό 689 και τι ποσό στον κωδικό 651 του εντύπου Ε1;
  Επίσης θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με τους κωδικούς 049-050  δαπανών οπου αναφέρεται ρητά ότι συμπληρώνεται το ποσό των δαπανών που έγιναν το 2020 στην Ελλάδα και τα κράτη της Ευρωπαϊκής ένωσης 
  τι δικαιολογητικά θα πρέπει να προσκομίσω στην ΔΟΥ  για τον παραπάνω πελάτη αφού οι δαπάνες που εχει κανει έχουν γινεί στο Ολλανδικό κράτος; δεδομένου ότι η δήλωση θα ζητηθεί για έλεγχο.
  •  
    

  IMG_20210630_135428.jpg

 6. KATOIKOΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟΚΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΙΣΘΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΤΟΥ Ε1 ΘΑ ΔΗΛΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 389-390 Η 391-392;

 7. 8 ώρες πριν, HURRICANE33 είπε

  Καλημέρα.

  Γιατί να περαστεί στο βιβλίο το 600άρι?

  Δεν είναι έσοδο, έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι.

  Μόνο Ε1- 781 πάει κανονικά.

  Καλησπέρα συνάδελφε δες την απάντηση του ponzi, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί του. 

 8. 3 ώρες πριν, parmenion είπε

  Καλησπέρα συνάδερφοι,

  Θα ήθελα μια διευκρίνιση, Η μείωση 25% στις δηλώσεις ΦΠΑ, λόγω Covid, θα καταχωρηθούν σε κάποιος κωδικό του Ε1 ή του Ε3 ή όχι;

   

  Σας ευχαριστώ και καλή δύναμη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που ξεκίνησε.

   

  Ε1 όχι Ε3 κωδικοί 144,244,344,444,544.

 9. 8 ώρες πριν, mannikos είπε

  Καλημέρα σε όλους και καλή δύναμη

   

  Θα ήθελα να ρωτήσω την ενίσχυση των 600 ευρώ που δόθηκε πέρυσι για τα σεμινάρια στους επιστήμονες θα πρέπει να περαστεί στο ε1 ή στο ε3 και  σε ποιους κωδικούς;

  ΕΑΝ ΤΑ 600 ΤΑ ΠΕΡΑΣΕΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΟΥ  ΒΑΖΕΙΣ ΤΑ 600 ΣΤΟ Ε3 ΚΩΔ 462 ΛΟΙΠΑ ΣΥΝΗΘΗ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΚΩΔ 444 ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΣΤ.ΕΠΕΙΤΑ ΤΑ 600 ΣΤΟΝ ΚΩΔ 781-782 ΤΟΥ Ε1.

 10. Στις 4/6/2021 στις 1:40 ΜΜ, dodos είπε

  Καλημέρα δηλαδή τις επιστρεπτέες προκαταβολές (που τις εμφανίζει στο Ε3 θα πρέπει να τις μεταφέρουμε στο ε1

  να βρούμε τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού που πήραν όλοι σχεδόν να τις περάσουμε και αυτές ,

  και το μέρος του ενοικίου που πήραν πίσω οι εκμισθωτές λόγω μειωμένων μισθωμάτων?

  θα μας τρελάνουν η τελικά θα τα ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΘΕΜΑ ΜΟΝΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ,ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ?

  Στον κωδικό 999 θα τις εμφανίσει τις επιστρεπτέες και μετά τις μεταφέρουμε στο ε1 εάν θέλουμε (για να καλύψουμε τεκμήρια). 

 11. 2 ώρες πριν, anika είπε

  Μέσα στο myData με απευθείας καταχώρηση των εισφορών ΕΦΚΑ Ιανουαρίου ως εξόδου, εμφανίζει το παρακάτω μήνυμα

  Κατά την υποβολή βρέθηκαν τα παρακάτω λάθη

   

  Στοιχεία Εκδότη

  Το πεδίο ΑΦΜ αντιστοιχεί σε επιχείρηση της οποίας το καθεστώς ΦΠΑ δεν είναι αποδεκτό
   
  Τι μπορεί να είναι λάθος στην εγγραφή;
  Είδος Παραστατικού 
  Τύπος Παραστατικού  ΕΦΚΑ
  Στοιχεία Εκδότη   Το ΑΦΜ του ΕΦΚΑ 997072577
  Στοιχεία Αντισυμβαλλόμενου  Το ΑΦΜ του πελάτη
  Καθαρή αξία   220 ευρώ
  Κατηγορία 2.5
  Είδος    Ασφαλιστικές Εισφορές
   
  Γιατί δε το δέχεται προς οριστικοποίηση και εμφανίζει το παραπάνω μήνυμα;
   
  Επίσης, στην προσπάθειά μου να το οριστικοποιήσω, το ξαναπέρασα και έτσι υπάρχουν 2 εγγραφές ως Λήπτης, ως Προσωρινά Αποθηκευμένες. Πως μπορώ να διαγράψω τη μια απο αυτές; 
   

  Μερικούς σας έχει πιάσει μεγάλη πρεμουρα με το my data. Όλα κυλάνε φαντάζομαι φυσιολογικά στα γραφεία σας. 

 12. Ρε παιδιά οι δημόσιοι υπάλληλοι για ποιο λόγο εξακολουθούν να πληρώνονται; Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι από αυριο και αυτό εμείς θα το κάνουμε. Είναι απαράδεκτο ο πολίτης να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί με ραντεβού. Έχουν όλοι οι πολίτες Η/Υ και λαπτοπ; η ακόμα και Internet; Πόσοι από αυτούς ξέρουν να χρησιμοποιούν Η/Υ; Αλλά κανένα πρόβλημα υπάρχουν οι ειλωτες της σημερινής κοινωνίας οι λογιστές. Αγάλματα θα έπρεπε να στήνουν υπέρ των φουκαριαριδων λογιστών σε κάθε πλατεία.                                             Ερώτηση quiz σε ποια δημόσια υπηρεσία εργάζονται με τηλ εργασία αλλά επί της ουσίας δεν μπορούν να δουλέψουν με τηλ εργασία, το καλοκαίρι σχολανε στις 13.30 λόγω καύσωνα και εννοείται ότι έχει κάθε μέρα καύσωνα και το χειμώνα στις 12.00 λόγω κρύου γιατί δεν έχουν πετρελαίο αφού βέβαια το Νοέμβριο που έχουν δουλεύει η θέρμανση από το πρωί μέχρι το βράδυ στους 30 βαθμούς και πρέπει να κυκλοφορείς με μαγιό μέσα στην υπηρεσία. 

 13. Στις 4/2/2021 στις 2:32 ΜΜ, birbilis είπε

  Συνάδελφοι,

  συνέχεια για το vroutser,

  Περίπτωση με παράλληλη απασχόληση που έχει πάρει και αναστολή και το επίδομα-voucher επιστημόνων.

  Με email από [email protected] ζητάνε την επιστροφή του ποσού του voucher ως αχρεωστήτως καταβληθέν.

  Ερωτήματα:

  1. Έχει ξεκαθαριστεί με εγκύκλιο οτι ΔΕΝ γίνεται να πάρεις και τα 2 μαζί? Αν ναι ποια είναι?

  2. Τα έχει επιστρέψει κανείς? Κάποιοι είχαν πάρει 400, κάποιοι 600 και κάποιοι 1200!

  3. Αν δεν τα επιστρέψεις ποιες είναι οι κυρώσεις του ΚΕΔΕ που αναφέρει?

  Συνάδελφε συγγενής μου πήρε 1.000 αντί για 600. Του είπα τα 400 να τα κρατήσει στην άκρη. Τελικά του τα ζήτησαν πίσω με email και τα επέστρεψε. 

 14. 14 λεπτά πριν, 125883623 είπε

  δεν αναφέρεται κάπου ότι πρέπει τα μετρητά να βρίσκονται υποχρεωτικά όλα  στο τραπεζικό σύστημα . πες οτι τα εχει κανει λιρες και εχει 1.000 λιρες αυτες τι ειναι αν τις εχεις η πως μπορεςι πχ να αποδειξεις οτι τις εχεις σε τρεπεζα εντυπο το τι εχει μεσα η θυριδα πχ υπαρχει; 

  το αντίθετο δεν υπαρχει οχι αυτό που ρωτάς .δεν αναφερετε καπου η υποχρεωση οχι να αναφερετε καπου η εξαιρεση .

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ, ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΟΓ/ΣΜΟ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΛΩΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΕΚΕΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.

 15. ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΜΕ ΠΗΡΕ ΠΕΛΑΤΗΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΗΡΑ; ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ  ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ. ΤΟΥ ΛΕΩ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΑ, ΜΕ ΠΗΡΕΣ ΤΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΙΑ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ ΕΓΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΗΡΕΣ.

  ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΕΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.

  ΚΑΙ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΑΥΛΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ,ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΔΙΑΔΙΔΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΑΧΙS.

 16. Δεν υπάρχει υποχρέωση να τα έχει σε λογαριασμό, θα μπορούσε να τα εχει σε θυρίδα η θαμενα στο χωράφι του. Από την στιγμή που μπορεί να αποδείξει βάση δηλώσεων ότι προέρχονται από παλαιότερα έτη δεν υπάρχει πρόβλημα. 

 17. 15 λεπτά πριν, no slave είπε

  Ωραίοι!

  Κάνουμε την εκδήλωση ενδιαφέροντος ,βλέπουν ποιοι "χωράνε" στο 1,5 δις και βάζουν τα φίλτρα για να τους βγει ο προυπολογισμός.

  Με έχει πετάξει απ'έξω σε όλα τα επισιτιστικά και κομμωτήρια-νυχάδικα, επειδή τόλμησαν τον Σεπτέμβριο -οκτώβριο να έχουν τζίρο!

  Το ότι τους έχεις κλείσει 2 μήνες δεν παίζει ρόλο ε? Το ότι αυτούς τους 2 μήνες τους κάλεσες να πληρώσουν το 60% του ενοικίου, να πληρώσουν το Δ.Χ στους εργαζομένους (έστω αυτό που αναλογεί) δεν παίζει ρόλο?

  Και μου βγήκαν κάτι χιλιάρικα σε ελ.επαγγελματίες με έδρα το σπίτι (γραφίστες-σύμβουλοι επειχειρήσεων κτλ) με μηδενικά έξοδα πλην του ΕΦΚΑ τους.

  Πιστέυω ότι για τις κλειστές με κρατική εντολή έπρεπε να μεριμνήσουν ιδιαίτερα, όπως έγινε στην επιστρ.4

  Δύσκολα τα πράγματα και ακόμη δεν ξέρουμε αν θα ξαναγίνει λοκ ντάουν! Εκεί θα γελάσουμε..

  ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΜΑΣ ΜΠΗΚΕ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΤΟ 70% ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ, ΚΟΥΡΕΙΑ ,ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΛΠ.  ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΑΣ Η ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΕΓΩ. 

   

 18. 5 ώρες πριν, salonikios55 είπε

  Καλημέρα και καλή εβδομαδα, 

  εχω πελατη-επιχειρηση η οποία εμπορευεται καυσοξυλα. πρέπει να καταχωρήσω κάπου το παραστατικό της πώλησης των καυσοξυλων για να πληρωθεί ο πελατης της επιχείρησης?

  OXI, O ΠΕΛΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ .

 19. 15 λεπτά πριν, monty είπε

  Εγώ δεν μπόρεσα να ασχοληθώ καθόλου. Πολύ λίγο. Τώρα τρέχω για το θέρμανσης ανελέητα..... 

  Είμαι μοναδικός που έμεινα τόσο πίσω? Μέχρι πότε πρέπει να έχουμε στείλει. Ο συνεργάτης της prosvasis μου είπε πως θα στέλνουμε όλο τον χρόνο χωρίς πρόβλημα. Κάτι τέτοιο άφησε να εννοηθεί (πλαγίως κσι όχι επίσημα) και ο ομιλητής του myDATA (μου διαφεύγει το όνομα λστο σεμινάριο του ΟΕΕ. 

  Μην ανησυχείς συνάδελφε είμαστε πολλοί που δεν ασχοληθήκαμε και δεν προβλέπεται να προλάβουμε να ασχοληθούμε. Άσε που θα έχουμε και τρίτο κύμα covid. 

 20. 2 ώρες πριν, medousa είπε

  Καλημέρα σας ,

  σχετικά με το θέμα των ενοικίων ισχύει η αναγνώριση τους ως έξοδο για τη χρήση 2020 εφόσον η εξόφληση του ενοικίου για επαγγελματική στέγη έχει γίνει με ηλεκτρονικό μέσω ? Αν ναι κάποιος μπορεί να  μην πληρώσει τίποτα το 2020 αλλά το 2021 να πληρώσει τα διπλά και να τα αναγνωρίσει ως έξοδο της χρονιάς 2021 ?

  Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

   

  NOMIΖΩ ΟΤΙ Ο ΟΡΘΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΤΟΥ 2020 ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ.ΤΟ 2021 ΠΕΡΝΑΤΕ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΤΟΥ 2021 ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΣΑΝ ΔΑΠΑΝΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021 ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΤΟΥ 2020 ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΤΟΣ 2021 ΑΦΟΥ ΑΦΟΡΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ.

×
×
 • Create New...