Jump to content

evak

simple Members
 • Posts

  228
 • Joined

 • Last visited

About evak

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Αθήνα
 • Interests
  ΔΟΥΛΕΙΑ..ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ...

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

evak's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

45

Reputation

 1. Καλημέρα. Οκ, τα όρια αυτής της κρίσης δεν πρέπει να προβλέπονται από κάπου? Το συγκεκριμένο άρθρο είναι γενικό περί υποχρέωσης ασφάλισης και δεν βλέπω να θέτει συγκεκριμένες συνέπειες. Την συγκεκριμένη εγκύκλιο την ανάφερα, διότι εγώ θυμάμαι παλιότερα καταλογιζόταν αυτό το "πρόστιμο" με την αιτιολογία ότι δεν προέκυπτε η ημερομηνία αποχώρησης.
 2. Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Πριν λίγες μέρες ήρθε ΠΕΕ σε πελάτη, με εξάμηνη ασφάλιση ενός ατόμου που είχε βρεθεί ανασφάλιστο κατά τη διενέργεια ελέγχου την 14/11/2012! Βάσει διατάξεων αρθ.26 §1 Ν.1846/51, λέει.? Αυτό δεν καταργήθηκε με την εγκ.83/2011, περί εκπρόθεσμων δηλώσεων αποχώρησης?
 3. Την ιστορία την ανέφερα και πιο πάνω στον kitsos. Το προμέρισμα ήταν 137.000,00€. Έχουν εισπραχθεί περίπου 20.000,00€ και σταμάτησαν τέλος Φλεβάρη λόγω της επικείμενης πώλησης. Το θέμα με το χαρτόσημο με απασχολεί, με την έννοια ότι αν έρθει εκείνη η ώρα θα το αντιμετώπισουν οι επόμενοι. Σιγά το ποσό θα μου πεις. Η πρόθεση των σημερινών μετόχων είναι να μην υπάρχουν τέτοιες εκκρεμμότητες.
 4. Βρε άνθρωπε δεν υπάρχει κανένας εξυπνάκιας στην υπόθεση. Ούτε τίποτα περίεργο συνέβη. Όταν αποφασίστηκε η διανομή προμερίσματος ξέραμε πόσα περίπου θα είναι τα κέρδη και μιας και υπήρχαν διαθέσιμα στο ταμείο, αποφάσισε το ΔΣ να μοιραστούν. Εν τω μεταξύ, πρόεκυψε θέμα πώλησης της εταιρίας (προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στον μεθεπόμενο μήνα). Οι επενδυτές λοιπόν για να φανεί καλύτερη η θέση της εταιρίας πρότειναν να μην γίνει διανομή και να μεταφερθούν εις νέο (συμπλεριλαμβάνοντας αυτό το ποσό βέβαια στο τίμημα).
 5. Η λογική μου αγαπητέ SOTHRIS συμφωνεί με αυτό που λέτε. Αυτή ήταν και η πρώτη μου σκέψη. Δεν βρήκα κάποια σχετική απαγόρευση, γι αυτό και το ψάχνω. Το πρόβλημά μου, όμως είναι κυρίως φορολογικό. Αν θα πρέπει δηλαδή η παρακράτηση να γίνει "σήμερα" και να ζητηθεί επιστροφή αύριο. Ο νόμος ορίζει πως η παρακράτηση φόρου επί προμερισμάτων γίνεται το αργότερο εντός του επόμενου μήνα από την απόφαση. Αν συνταχθεί πρακτικό ανάκλησης της απόφασης αυτής με ημερομηνία προγενέστερη της παρακράτησης, θα πρέπει να δημοσιευτεί? Αν υποθέσουμε ότι δεν απαιτείται δημοσίευση (άρα νομικά δεν έχουμε θέμα), πως θα αντιμετωπιστούν τα ποσά που έχουν ήδη εισπραχθεί από τους μετόχους? Αν αυτά επιστραφούν εντός διμήνου για παράδειγμα από την ανάληψη, υπάρχει πιθανότητα να καταλογιστεί χαρτόσημο σε περίπτωση ελέγχου?
 6. Νομίζω πως δεν μπορεί να γίνει στην προκειμένη περίπτωση. Εκτός του ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν προβλέπεται να γίνεται ηλεκτρονικά, ο βραχύχρονος ισολογισμός και το πρακτικό, αφορούν την συγκεκριμένη πράξη και συμβαίνουν με αφορμή αυτή. Δεν είναι δηλαδή το θέμα η διόρθωση, αλλά η ανάκληση αυτής της απόφασης. Θα μπορούσε ίσως να γίνει μόνο σε περίπτωση διόρθωσης του ποσού της διανομής.
 7. Έχει δημοσιευθεί ο ισολογισμός στο ΓΕΜΗ, στον οποίο υπάρχει αναφορά της απόφασης (πρακτικού) του ΔΣ.
 8. Καλημέρα. Επειδή δεν μου έχει ξανατύχει και δεν μπορώ να βρω κάτι σχετικά. Τον Δεκέμβρη το ΔΣ (ΑΕ μη εισηγμένη) αποφάσισε την διανομή προμερίσματος. Έγινε δημοσιεύση του βραχύχρονου ισολογισμού και το προμέρισμα (λόγω 20μερου) πιστώθηκε τον Ιανουάριο. Οι μέτοχοι έχουν λάβει ένα μικρό μέρος μέχρι στιγμής από το προμέρισμα (περίπου το 15%). Ο φόρος δεν έχει αποδοθεί ακόμη. Το πρόβλημα είναι ότι, οι μέτοχοι προτίθενται τελικά να μην διανείμουν καθόλου μέρισμα για τη χρήση. Οπότε... Γίνεται να ακυρωθεί η απόφαση για την διανομή προμερίσματος? Και να επιστραφεί το ποσό που έχει ληφθεί μέχρι στιγμής? Θα πρέπει να πληρωθεί όπως και να χει ο φόρος (εκπρόθεσμα πλέον)? Αν δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, μπορεί να γίνει τροποποιήση της απόφασης ως προς το ποσό της διανομής? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 9. Αν και για την περίπτωσή μου δεν χρειάζονταν όλες. Τους τις έδωσα να τις έχουν. ΠΟΛ. 1068/2001 ΠΟΛ. 1028/2003 ΠΟΛ. 1071/2009
 10. Τελικά όλα καλά. Διάβασαν τις ΠΟΛ (τις κράτησαν κιόλας για τον επόμενο), ήρθε και μια υπάλληλος που ήξερε και έλειπε την προηγούμενη φορά. Τελείωσα μετά από δέκα μήνες ταλαιπωρίας!
 11. Ευχαριστώ για την απάντηση. Αλλά οι άνθρωποι απλά δεν συζητούν ... Κάποιος είχε πάει πριν από μένα για παρόμοια περίπτωση και ήταν ήδη τσιτωμένοι! Γι 'αυτό ψάχνω κάποιον που να του έχει τύχει στην ίδια εφορία. Τέλος πάντων, αύριο παραμάσχα τις ΠΟΛ και ξανά....
 12. Καλησπέρα, υπάρχει κάποιος συνάδελφος που να έχει κάνει εκπρόθεσμη διακοπή ΕΠΕ στη ΔΟΥ ΙΓ Αθηνών πρόσφατα? (Ως γνωστό κάθε ΔΟΥ τους ¨νόμους" της). Αφορά ΕΠΕ η οποία είχε τεθεί σε αδράνεια το 1998 (και τυπικά στη ΔΟΥ) και μέχρι σήμερα δεν είχε καμιά δραστηριότητα. Συντάχθηκε φέτος συμβολαιογραφικό έγγραφο το οποίο δημοσιεύτηκε στο ΓΕΜΗ κατά τα γνωστά, το οποίο αναφέρεται σε απόφαση του ΔΣ (από τότε) να τεθεί σε αδράνεια μέχρι την οριστική λύση της (η απόφαση λύσης είχε παρθεί στο ίδιο πρακτικό). Στη ΔΟΥ δεν κάνουν δεκτή την εκπρόθεσμη διακοπή λόγω ημερομηνίας ΓΕΜΗ (το πρόβλημα δημιουργήθηκε στο μητρώο όχι στον έλεγχο), λέγοντας ότι η θέση εκκαθάριση επήλθε κατά τη δημοσιεύση στο ΓΕΜΗ και όχι όταν πάρθηκε η απόφαση. Κάθε βοήθεια δεκτή....ακόμη και με αμοιβή. Στείλτε pm.
 13. Ακριβώς. Το πρόβλημα δημιουργείται στο έγγραφο του υπουργείου που κοινοποιείται ο νόμος. όπου αλλάζει η διατύπωση και δεν αναφέρεται ο όρος "μέτοχοι". Ακόμη και ο τίτλος του θέματος λάθος είναι, αλλά δεν το άνοιξα εγώ.
×
×
 • Create New...