Jump to content

PATSILAS

simple Members
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by PATSILAS

 1. Γεια σας. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης τροποποιητικής φόρου εισοδήματος όπου η αρχική έβγαζε φόρο 630 και με την τροποποίηση δεν αλλάζει το ποσό καταβολής φόρου (ο φόρος ο αρχικός έχει καταβληθεί) και ουσιαστικά το νέο χρεωστικό είναι μηδέν. Τι πρόστιμο προκύπτει?100 €? Στο λινκ https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/35164 δεν αναφέρει ακριβώς τέτοια περίπτωση. Ευχαριστώ
 2. Δηλαδή δεν υπάρχει κανένας τρόπος να διεκδικηθεί αυτό ή κάποια διάταξη που να το αναιρεί? Μόνη λύση είναι να πληρωθεί και αυτός ο φόρος εκτός απ αυτόν που θα προκύψει από την εκκαθάριση?
 3. Γεια σας. Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση 408/2011-ΠΟΛ 1068/2012, μετά την παρέλευση τριετίας δεν εκπίπτουν οι αναλογούντες-παρακρατηθέντες φόροι σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής τροποποιητικής δήλωσης μισθωτού. Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την εν λόγω διάταξη, καθώς και αν αυτή εφαρμόζεται και στην περίπτωση της οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων του Ν. 4446/2016 στο άρθρο 59 του οποίου αναφέρεται : 1. Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις δεν επιβάλλονται τα πρόστιμα των άρθρων 58, 58Α και 59 του ν. 4174/2013 ή του άρθρου 7 του ν. 4337/2015 (Α΄129) ή του άρθρου 6 του ν. 2523/1997 ή άλλων διατάξεων, ούτε άλλες φο- ρολογικές, διοικητικές ή ποινικές κυρώσεις και μέτρα τόσο για τη φορολογητέα ύλη που προκύπτει από τις ως άνω υποβαλλόμενες δηλώσεις όσο και για τις φορο- λογικές παραβάσεις που αποκαθίστανται με τις δηλώ- σεις αυτές. Ο νόμος με τον οποίο δεν εκπίπτουν οι αναλογούντες-παρακρατηθέντες είναι ο 2362/1995-άρθρο 90-παράγραφος 2. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
 4. Μα το βασικό είναι ότι δεν είναι λάθος αυτό που είπα. Και μεταφράζοντας και το νόμο λέει παρέλκει(περιττεύει).Δε λέει είναι λάθος και μην ανοίγεται στήλη.Άλλωστε γι αυτό γράφουμε πλασματική αξία και το αφαιρούμε στην εκκαθαριστική.
 5. Μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Και ν ανοίξεις 3 στήλες συνολκά όπως το έγραψα δεν πειράζει. Ίσα ίσα είναι πιο εύκολο να ελεγχθεί. αν θέλει κάποιος δεν ανοίγει στα έσοδα, αλλά γιατί να μη το κάνει.
 6. Επειδή λοιπόν είμαστε λογιστές Άρθρο 19 Ν 2859/2000-πολ 1282/23-12-12 και εμηνευτική Ν. 2093/92 και στα ΄β παρέλκει η αναγραφή της φορολογητέας αξίας και ως εκροή(Σχετ Εγγρ 1031796/219/23-3-1998 επίσης Άρθρο 4 ΚΦΑΣ
 7. Άνοιξε μία στήλη στα έσοδα πλασματική αξία ενδοκοινοτικών αποκτήσεων στα έσοδα, μια πλασματική αξία ενδοκοινοτικών στα έξοδα και μία πραγματική αξία ανδοκ στα έξοδα.Επίσης άνοιξε 2 λογ/σμους-έναν πλασματική αξία ενδοκ και έναν πραγματική αξία ενδοκ. Ο πλασματική αξία θα ενημερώνει τη στήλη και έσοδων και εξόδων.Ο πραγματική αξία τη στήλη μόνο εξόδων. Τα βάζεις και στην περιοδική και όλα οκ.
 8. Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με μια επιχείρηση που προσφέρει υπηρεσίες ενοικίασης βιντεοκασετών και δισκών. Η συγκεκριμένη επιχείρηση νοικιάζει dvd και πουλάει αν κάποιος πελάτης θέλει ταυτόχρονα. Στο ημερήσιο ζ έχει έσοδα από παροχή και έσοδα από πώληση. Θα ήθελα να ρωτήσω τα dvd που αγοράζει καταχωρούνται ως αγορές εμπορευμάτων ή αγορές παγίων?Τα κυριότερα έσοδα προέρχονται από ενοικίαση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
 9. Σας ευχαριστώ όλους.Έξοδα για την έναρξη της ΟΕ υπάρχουν και είναι €184 περίπου.Περιλαμβάνουν κόστος σύστασης,εγγραφή στο ΓΕΜΗ,ΦΣΚ,Ταμείο Νομικών και κόστος εγγραφής στο επιμελητήριο. Άρα συμπερασματικά δεν υπάρχει χρόνος έτσι?
 10. Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Πόσο καιρό μετά την έναρξη μπορεί να θεωρήσει κάποιος βιβλία?Αναφέρομαι σε Ο.Ε. Νομίζω 10 ημέρες, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Συγχωρέστε με για κάποιες ερωτήσεις που μπορεί να φαίνονται λίγο παιδαριώδεις, αλλά είμαι νέος στο χώρο. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρρων για τη βοήθειά σας.
 11. Καλημέρα σας. Κανείς δε μπορεί να μου απαντήσει?
 12. Γεια σας. Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με τη συμπλήρωση του βιβλίου αδειών,προκειμένου να είμαι ακριβής σ αυτό.Ως εκ τούτου θα σας παρακαλούσα να με βοηθήσετε ως προς τα εξής(έχω ήδη αγοράσει βιβλίο αδειών από βιβλιοπωλείο): 1) Στη στήλη ημέρες άδειας καταχωρώ τις ημέρες(συνολικά για το έτος) που δικαιούται ο εργαζόμενος.Εάν προσελήφθειμέσα στο έτος το αναγάγω με βάση τους μήνες εργασίας, ενώ για το πρώτο έτος ο μισθωτός δικαιούται 20 μέρες άδειας? 2)Στη στήλη επίδομα αδείας καταχωρώ ξανά τις ημέρες που διακαιούται και το συνολικό ποσό της άδειας που δικαιούται? Παρακαλώ για τη βοήθειά σας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 13. ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΩΣ ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ?ΑΣΧΕΤΗ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
 14. ΤΙ ΓΜΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ SOFTONE?ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΥΝ ΕΠΑΡΚΩΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΝΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ?
×
×
 • Create New...