Jump to content

L-Sailing

simple Members
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by L-Sailing

 1. Καλημέρα! Και εμένα αυτή είναι η απορία μου. Αν έχει κανείς άποψη πάνω στο θέμα.
 2. Άλλο μεγάλο θέμα με αυτούς τους ΚΑΔ. Έχω περίπτωση που εκ παραδρομής δεν δηλώθηκε ο ΚΑΔ με τα με τα μεγαλύτερα έσοδα και τώρα δεν το αλλάζει η ΔΟΥ. Να δούμε που πρέπει να απευθυνθούμε για να αποδείξουμε το αυτονόητο, δηλαδή το πραγματικό γεγονός!
 3. Είσαι όνομα και πράγμα....taxforce!! Πολύ καλή ανάλυση, νομίζω ότι κατέληξα και εγώ σε αυτό. Thanks!
 4. Ναι αυτό γνωρίζων και εγώ, από τη στιγμή που προσφέρω και άλλες υπηρεσίες, θα πρέπει να υποβάλω γνωστοποίηση έναρξης δραστηριότητας, γιατί θεωρείτε τουριστικό κατάλυμα. Εδώ όμως γεννιέται το ζήτημα, αν με αυτή τη γνωστοποίηση, θα πρέπει να δηλώσω διαμερίσματα αυτά και στο μητρώο βραχυχρόνιας και να πάρω ΑΜΑ....εκεί έχω μπερδευτεί. Θα πρέπει να τα δηλώσω εκεί, μόνο για πληροφοριακό χαρακτήρα?
 5. Καλημέρα! Ναι τα διάβασα, αλλά από ότι βλέπω, με τον ν.4442/2016 και την απόφαση Κ.Α.Υ. 8592/2017 (https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/26216 ) έχουμε την κατάργηση του Ε.Σ.Λ. και την αντικατάσταση αυτού, με μια απλή γνωστοποίηση. Οπότε σαν αποτέλεσμα αυτών, αν εγώ προσφέρω στους πελάτες μου κάτι παραπάνω από κλινοσκεπάσματα και έχω ενταχθεί στη δραστηριότητα με ΚΑΔ 55.20 και όχι 68.20, θα πρέπει να αναφέρω τον αριθμό της γνωστοποίησης στο μητρώο βραχυχρόνιας?
 6. Να ρωτήσω κάτι γιατί έχω μπερδευτεί λίγο. Βλέπω ότι με τον ν.4442/2016, έχουμε την κατάργηση της υποχρέωσης του Ε.Σ.Κ. και αντικατάσταση αυτού, από την «γνωστοποίηση» άσκησης δραστηριότητας. Οπότε θα πρέπει να βάλουμε τον αριθμό που θα πάρει η αίτηση γνωστοποίησης, ως αριθμό Ε.Σ.Λ. όπου ζητείτε στις πλατφόρμες?
 7. Ακόμα δεν ξέρω τι θα κάνω. Ίσως είναι μια λύση αυτή του ενός λεπτού. Σκέφτομαι να στείλω μια ερώτηση στο Υπουργείο μπας και κάνουν κάτι έστω για την επόμενη χρήση, γιατί και πέρσι το ίδιο πρόβλημα είχαμε, δεν έπαιρνε αποτέλεσμα μηδενικό.
 8. Το θέμα είναι ότι αν έχεις μόνο αυτή τη δραστηριότητα, ο 555 θα είναι μηδενικός. Αφού για παράδειγμα αν έχω 10.000 έσοδα από εκμετάλλευση επαγγελματικού σκάφους τα βάλω είτε στον 444 είτε στον 449, θα μηδενίσει τον κωδικό 555. Εδώ παρουσιάζεται το πρόβλημα, διότι αν έχεις έσοδα, ας είναι και αφορολόγητα όπως αυτά, δεν σε αφήνει να προχωρήσεις στο Ε1, αφού σου λέει ότι έχεις έσοδα και δεν έχεις βάλει κέρδη ή ζημία...με λίγα λόγια δεν επιτρέπει μηδενικό αποτέλεσμα!
 9. Και εγώ αυτή την απορία έχω και δεν έχω βγάλει ακόμα άκρη πως πρέπει να το χειριστούμε αυτό...
 10. Ναι το έχω διαβάσει το άρθρο του κ. Ασημάκη, αλλά όπως σωστά αναγράφει αναγράφει είναι ακόμα ασαφές σε πολλά σημεία. Εκεί πατάνε οι ελεγκτές και ο καθένας το ορίζει όπως θέλει….για να τρέχει ο λογιστής!!! Νομίζω είναι η ώρα να ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα, γιατί είναι όλα στον αέρα ακόμα στον αέρα από ότι βλέπω.
 11. Καλημέρα συναδελφοι, Θέλω να ρωτήσω κάτι το οποίο από ότι βλέπω, ο νόμος 4172/13 δεν το έχει ακόμα διευκρινίσει. Ο κώδικας φορολογίας εισοδήματος 4172/13 αναφέρει, ότι στον δοσοληπτικό λογαριασμό πχ ενός εταίρου σε μιας Ο.Ε. (33.08), θα πρέπει να επιβάλλεται φόρος εισοδήματος στον λήπτη αφού θα υπολογίζεται σαν παροχή σε είδος (βάσει το άρθρου 13), σε περίπτωση που δεν υπάρχει έγγραφη σύμβασης (δανείου). Εδώ δημιουργείτε το ερώτημα, αν τα προοδευτικά υπόλοιπα που έρχονται στον δοσολητπικό λογαριασμό από τις προηγούμενες χρήσεις, θα επηρεαστούν από τον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος 4172/13, όπως προαναφέρθηκε. Αν και ο νομοθέτης όπως βλέπω το έχει παραβλέψει, χωρίς όμως να το εξαιρέσει ρητά , ο φορολογικός έλεγχος μπορεί να πατήσει στο άρθρο 15 παρ. 5γ το οποίο αναφέρει ότι το « χρεωστικόν ή πιστωτικόν υπόλοιπο λογαριασμού τινος μεταφερόμενων εις την επόμενην διαχειριστικήν περίοδον θεωρείται ως νέα κατάθεσις (δάνειον) δια την εξεύρεσιν του μεγαλίτερου ύψουν της περιόδου ταύτης». Συν τοις άλλοις, αν ξέρει κανείς, όταν ένας δοσοληπτικός λογαριασμός δεν κινείται καθόλου μέσα σε δύο χρήσεις, απλά μεταφέρεται το υπόλοιπο του, υπόκειται το υπόλοιπο αυτό σε χαρτοσήμανσή? Να αναφέρω εδώ ότι ο λογαριασμός αυτός δεν αφορά δάνειο, παρά μόνο ταμειακή διευκόλυνσης (αναλήψεις – καταθέσεις). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 12. Μπορεί να βοηθήσει κανείς ή να περιμένουμε την εγκύκλιο μπας και μας διαφωτίσουν λίγο.....???
 13. Μήπως ξέρεις κανείς να μας πει πως θα υπολογίζετε ο τόκος το 4,56%?? Πχ στις 60 δόσεις, θα είναι 4,56% επί πέντε χρόνια, άρα 22,80% σε όλο το κεφάλαιο ή θα μπαίνει κάθε φορά στο εναπομείναντα κεφάλαιο?
 14. Και εγώ εκεί έχω καταλήξει, περιμένω την νέα ρύθμιση να δούμε τι θα βγεί. Ευχαριστώ πάντως.
 15. Γνωρίζει κανείς αν μπορεί να γίνει άρση δέσμευσης τραπεζικού λογαριασμού, αν χρωστάμε π.χ. 40.000€ και ρυθμίσουμε το ποσό. Μου είπαν σε μια Δ.Ο.Υ. που πήγα, ότι δεν γίνεται να πάρω την άρση, αν πρώτα δεν εξοφληθεί όλο το ποσό. Αφορά οφειλή νομικού προσώπου.
 16. Καλημέρα, Μήπως γνωρίζει κανείς αν υπάρχει η δυνατότητα, νομικά κατά αρχήν, σε δύο συνδεδεμένες εταιρείες (η μια κατέχει το 100% των μετοχών της άλλης) να μεταφέρει ένα δάνειο το οποίο έχει, ώστε να προχωρήσει στην αποπληρωμή του??
 17. Αυτό έχω καταλάβει και εγώ....δυστυχώς είναι στο χέρι του κάθε Δήμου.
 18. Καλημέρα συνάδελφοι, Γνωρίζει κανείς αν χρειάζεται κάποια ξεχωριστή διαδικασία να ανοίξω ατομική εταιρεία η οποία θα πουλάει τσιγάρα μέσα σε κατάστημα εστίασης? Με την απόφαση Β4Θ46-ΨΚ8 (αφορά τον ν.3919/11) η οποία καταργεί τον περιορισμό πώλησης καπνοβιομηχανιών προϊόντων, λογικά δεν θα έχω πρόβλημα για την άδεια. Έχει τρέξει κανείς αυτή την διαδικασία να μου πει την άποψη του???
 19. Καλησπέρα συνάδελφοι, Θα ήθελα να θέσω ένα θέμα σχετικά με μία περίπτωση που μου έτυχε στην οποία ένα υποκατάστημα θα διαχωριστεί από την έδρα (είναι προσωπική εταιρεία - Ο.Ε.), οπότε θα γίνει διακοπή αφού δεν υπάρχει άλλη επιλογή και στην θέση του θα ανοίξει καινούρια εταιρεία η οποία θα είναι ακριβός το ίδιο κατάστημα!!! Οι ερωτήσεις είναι : 1. Γνωρίζει κανείς αν θα υπολογιστεί υπεραξία? (να υπενθυμήσω ότι οι εταίροι θα είναι ακριβός οι ίδιοι) 2. Μπορώ να μεταφέρω – να πουλήσω – τους φορολογικούς από τον πρώην υποκατάστημα στην καινούρια εταιρεία? 3. Τα πάγια θα πρέπει να τα στείλω πρώτα στην έδρα και μετά να τα πουλήσω στην καινούρια εταιρεία ?? 4. Τίθεται θέμα υπεραξίας? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 20. Καλησπέρα, Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς τι διαδικασίες χρειάζονται για έναρξη μια εταιρείας (shop in a shop) στην οποία η εταιρεία θα νοικιάζει των χώρο της (έδρα) σε άλλες εταιρείες που θέλουν να πουλούν τα εμπορεύματά εκεί. Για να βοηθήσω, είναι κάτι σαν τους χώρους outlet που κάνουν κάποιες εταιρείες για ένα μικρό χρονικό διάστημα (π.χ. μία εβδομάδα) Χρειάζεται να γίνει έναρξη στην εταιρεία ή μπορεί να το ενοικιάζει ο ιδιοκτήτης για μικρό χρονικό διάστημα? Νομίζω ότι το δεύτερο είναι λίγο δύσκολο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
 • Create New...