Jump to content

ATHABA

simple Members
 • Posts

  75
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by ATHABA

 1. Στην εκπομπή ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ της 8-10-2018, η κ. Βρακά ενημέρωσε 'οτι θα πραγματοποιηθεί, η πολυαναμενόμενη, εκκαθάριση ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ-ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ στο πρώτο 10ημερο του Νοεμβρίου. Μήπως έχουμε κάποια ενημέρωση τώρα που διανύουμε το τρίτο δεκαήμερο?????
 2. Μεχρι τώρα δεν εχει υποβληθει από τον ΕΦΚΑ η συμπληρ ΑΠΔ για την Εργοδοτική εισφορά 20 ευρώ ανά εργαζόμενο, για τον Ειδικό Λογαριασμό Παιδικών Κατασκηνώσεων . Θα καταβάλλουμε το ποσό άσχετα με την ΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ της συμπληρ ΑΠΔ???
 3. Μαλλον προσπαθείς και εσύ μέσω EPSILON και MOZILLA Με αλλον browser μπαίνει.
 4. Θεωρώ ότι το άρθρο 52 του 3518/2006 (και όχι 2016) είναι σαφέστατο στο ποιος εντάσσεται και ποιος όχι γιατί περιγράφει τις δραστηριότητες.
 5. Στην εγκύκλιο 5 / ΕΦΚΑ στον πίνακα 1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ -ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ τ. Ο.Γ.Α. ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΩΣ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΣΤΟΝ Ε.Φ.Κ.Α. καταλήγει (σχετ.άρθρο 52 του Ν.3518/2016) Νόμος 3518/2016 δεν υπάρχει.... και προφανώς αναφέρεται σε όσα καθορίζει το άρθρο 52 του ασφαλιστικού Νόμου 3518/2006 που όντως αναφέρεται εκτενώς στους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ και αποσαφηνίζει τα του πίνακος της εγκυκλίου 5 ΕΦΚΑ περί των δραστηριοτήτων που υπάγονται στην συγκεκριμένη κατηγορία (η οποία δεν έχει επικουρικό και έχει κλιμακωτά αυξανόμενες τις εισφορες για τον κλάδο σύνταξης). Θεωρώ ότι πρέπει να διορθωθεί άμεσα (αλλάζοντας το έτος σε 2006)
 6. Οπως ήταν δηλαδή..... με εκτεθειμένες καποιες εταιρειες software Μισθοδοσίας που έδωσαν λαθος λύσεις και δεν <άκουγαν> τις παρατηρησεις επ αυτού.
 7. Είχα δεί το πρόγραμμα Μισθοδοσίας που αναφέρετε...και επειδη το θεώρησα λάθος με τα μέχρι τώρα δημοσιευθέντα δεν προχώρησα σε εκκαθαρίσεις μισθοδοσίας Ιανουαρίου αλλά σε εναντι καταβολές.Γι αυτο έβαλα και το ερώτημα.....
 8. ζ. Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 40 του ν.4387/2016, οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι υπάγονταν στην ασφάλιση του ΟΓΑ ως μισθωτοί - ανειδίκευτοι εργάτες, μετακλητοί πολίτες τρίτων χωρών, από 1.1.2017 καταβάλλουν μηνιαία ασφαλιστική εισφορά για τον κλάδο σύνταξης ως μισθωτοί, εφαρμοζομένων αναλόγως των σχετικών διατάξεων για τους ασφαλισμένους που προέρχονται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.Πηγή: http://www.taxheaven.gr Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/25329© Taxheaven ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ "Όσον αφορά την επικουρική ασφάλιση για όλες τις ανωτέρω κατηγορίες ασφαλισμένων, πλην των προσώπων της ανωτέρω περίπτωσης 1 ζ , καταβάλλονται οι προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 97 του ν.4387/2016 (σχετική εγκύκλιος η υπ'αριθμ. Φ80020/οικ22104/Δ15.405/30.6.2016/ ΑΔΑ: ΩΒΔ4465Θ1Ω-ΒΥ0). Πηγή: http://www.taxheaven.gr Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/25329© Taxheaven Από τα ανωτέρω δεν προκύπτει Επικουρική ασφάλιση για τους εργάτες Γης (ΟΓΑ) Η μείωση εισφορών στον κλάδο Ασθένειας από που προκύπτει???
 9. Αν εχει και συμμετοχή ανω του 3% σιγουρα ετσι θα γινει.. Απλα το ερωτημα μου ήταν άλλο... τι είναι αυτό που θα καθορίσει και δεν θα υπαρχει προβλημα με το ΕΦΚΑ ότι ενω το 2016 ηταν μισθωτός με κρατησεις 41,06(ενω ηταν και στο ΔΣ) ...τώρα ο μισθος αυτός λογω της ιδιοτητας του ΔΣ θα εχει μειωμενες εισφορες 34,10 και όχι πάλι του μισθωτου 41,06.
 10. Μέλος ΔΣ Α.Ε. αμειβομενος ως μισθωτός το 2016 με κρατήσεις ΙΚΑ 41,06 από 1.1.2017 οι κρατήσεις του θα ειναι 34,10 ως μέλος ΔΣ ή 41,06?
 11. Εργατες γης σε ΑΕ ασφαλίζονταν στον ΟΓΑ στη 5η ασφ κλαση ΟΓΑ με 178 ευρω περιπου ανα μήνα .Απο 1.1.2017 ανήκουν ΟΓΑ μικτα με 31,76% ?
 12. 2 μήνες ανενεργό....κρίμα...απ τα ποιο ενδιαφέροντα <κομμάτια> του taxheaven....
 13. Ο ίδιος (σαν τους υπολοιπους μισθωτούς) απλα θα εχουν και χαρτοσημο εκτος απο φμυ και εισφ αλληλεγγύης...
 14. Καλημέρα μπορεις να υποβαλλεις τροποποιητική της μίσθωσης βάζοντας ως λήξη μισθωτικής περιόδου αυτήν στην οποία συναινέσατε..Αν θες αναφερεις και κατι σχετικο στις παρατηρήσεις..
 15. Το καταχωρείτε σήμερα που ήρθε, στα βιβλία σας και το υποβάλλετε (εμπρόθεσμα) τον επόμενο μήνα (Ιούλιο).
 16. Τον περασμένο χρόνο είχα γράψει... κ.ΜΕΛΑ ΑΤΟΠΗΜΑ!!! Στη σελίδα 45 στο ξεκίνημα της συμπλήρωσης βήμα - βήμα υπάρχει κάτι που θίγει κατάφορα εναν κλάδο που σας στηριζει χρόνια που δεν τολμάτε καν να αναφερετε το όνομά του, τον κλάδο των ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ. Με θεμα λοιπον ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΕΓΩ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ο κ.Μελάς προτεινει στους πολίτες α)να προσπαθησουν να την συμπληρωσουν μονοι τους και αν δεν τα καταφερουν β)να συμβουλευτουν το ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΞΥΠΝΑ αν και παλι δεν τα καταφερουν γ)να πανε στο τμημα εισοδηματος της ΔΟΥ αν και τοτε δεν βρουν ακρη τοτε καλο θα ειναι να πανε στον (ακατανομαστο) ειδικο αλλα προσοχη να πανε σε καποιον που να του εχουν εμπιστοσυνη....... κ Μελα δεν πιστευω στα ματια μου μ αυτα που διαβασα η εκτιμηση μου σε σας ηταν δεδομενη και αυτο προκυπτει απο το οτι οτι οχι απλως προμηθευτηκα το εντυπο την πρωτη μερα κυκλοφοριας του αλλα το διαβασα κιολας και δε πιστευω ακομα σ αυτο που διαβασα.Θεωρω υποχρεωση σας μια απαντηση οχι προς εμενα αλλα προς ολο το κλαδο μας που θεωρω οτι τον θιξατε βαρυτατα. Θανάσης Μπάκας ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ Α ΤΑΞΗΣ (ΝΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΩ) Φέτος .. Άλλαξε η σελίδα (έγινε 30) και ετέθη επί πλέον το επάγγελμα του ειδικού (Λογιστή,Λογιστικό γραφείο,Φοροτεχνικό) αλλά ο οποίος συνεχίζει να είναι αμφιβόλου εμπιστοσύνης.. Θεωρείτε επίσης κ.Μελά, ότι το πρόβλημα του Ελληνικού λαού είναι να κρύψει τα εισοδήματά του από τον πλησίον του και πρέπει να ανακαλύψει τον εχέμυθο λογιστή (άν υπάρχει} μη και μάθει ο άλλος το υπέρογκο ποσό της σύνταξής του? Πρόβλημα με τα εισοδήματά τους έχουν όσοι τα απέκτησαν με μη νόμιμους τρόπους και όχι ο Λαός! Κρίμα κ. Μελά.... Ο αμφιβόλου εμπιστοσύνης (λογιστής ον) Θανάσης Μπάκας
 17. Κυρία marialena87 Ξεκινάτε ότι είναι δεδομένο και ξεκάθαρο το τι παρακρατάμε και καταλήγετε με το ερώτημα αν θα παρακρατάμε και ΦΜΥ. Συνεπώς τίποτα δεν είναι δεδομένο και ξεκάθαρο και αυτό ακριβώς ψάχνουμε,το αν θα παρακρατάμε (και συνεπώς θα αποδίδουμε) το 20% η θα χρησιμοποιούμε την κλίμακα.
 18. Χρήσιμο θα ήταν (δεν ξερω κατά πόσο είναι εφικτό) να είχαμε δημοσιευμένη την γνωμοδότηση αυτή (με σβησμένο ότι αφορά προσωπικά δεδομένα) για να την χρησιμοποιήσει όποιος απο εμάς ακολουθήσει αυτον τον τρόπο παρακρατησης. Οσον αφορά το τεχνικό μερος, ειναι σιγουρο οτι επιλυεται ευκολα, αρκει να καταληξουμε στο τι παρακραταμε,
 19. οκ γνωστο οτι οι αμοιβες ΔΣ θεωρούνται εισόδημα <απο μισθωτή εργασία> και έτσι θα εφορολογούντο στη δήλωση εισοδήματος.Για την μηνιαία παρακρατηση ομως εγω ήξερα ότι ισχύει το κατωτέρω.. αρθρο 64/4172 δ) για αμοιβές για τεχνικές υπηρεσίες, αμοιβές διοίκησης, αμοιβές για συμβουλευτικές υπηρεσίες και άλλες αμοιβές για παρόμοιες υπηρεσίες είκοσι τοις εκατό (20%). Κατ' εξαίρεση, για τις αμοιβές που εισπράττονται από εργολήπτες κατασκευής κάθε είδους τεχνικών έργων και ενοικιαστών δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών ή λιμενικών προσόδων ο συντελεστής είναι τρία τοις εκατό (3%) επί της αξίας του υπό κατασκευή έργου ή του μισθώματος, τελικα δεν ισχύει??? Πατήστε εδώ για να δείτε την είδηση
 20. Επισημαίνεται ότι η αποζημίωση πρέπει να υπολογίζεται βάσει των πραγματικά καταβαλλόμενων αποδοχών και όχι βάσει των νομίμων. Αυτό που αναφέρετε ανωτέρω είναι δεδομένο αρκεί οι πραγματικά καταβαλλόμενες αποδοχές να αποδεικνύονται από τα σχετικά έγγραφα, δεν είναι αυτές που καταβάλλονται με προφορικές συμφωνίες. Παράδειγμα Η συλλογική σύμβαση εργασίας ορίζει ότι ο νόμιμος μισθός γιά την ανωτέρω περίπτωση είναι 800 € , ο εργοδότης και ο εργαζόμενος συμφωνούν εγγράφως στα 1000 € και αυτά είναι τα πραγματικά καταβαλλόμενα που προκύπτουν και απο την κατασταση προσωπικου και από τις αποδείξεις πληρωμής κλπ. και το ποσο των 1000 € θα είναι αυτό βάσει του οποίου θα υπολογισθεί η αποζημίωση απόλυσης, Στη δική σας περίπτωση λέτε <Υπάλληλος εργάζεται με μειωμένο μισθό στα χαρτιά παρότι λαμβάνει παραπάνω χρήματα κατόπιν άτυπης συμφωνίας> Αρα είναι στην διακριτική ευχέρεια του εργοδότη με ποιον μισθό θα τον αποζημιώσει.
 21. Επίσης, για να αποτυπωθεί αυτό στα χαρτιά γίνεται να αυξηθεί ο μισθός πριν την απόλυση και μετά να γίνει η απόλυση ; Το θεωρείται λογικό; Από πλευράς νομοθεσίας δεν υπάρχει πρόβλημα,μπορεί να γίνει αύξηση και μετά απόλυση, Τώρα αν το θεωρούμε εμείς λογικό η όχι δεν έχει καμία σημασία, σημασία έχει να το θεωρήσει λογικό ο εργοδότης του. Γιατί αν το βρει παράλογο δυστυχώς θα απολυθεί με τα χρήματα που φαίνονται στα <χαρτιά>.
 22. Το αρθρο 5 νομου?? (αν ισχυει ηδη το αρθρο 5 του νομου .....αν τα εχουμε τρεξει εννοειται ο επανυπολογισμος) Απλα αν ειναι προχειρο σε καποιον για να διαβασω το συνολο. Ευχαριστω!
×
×
 • Create New...