Jump to content

SteveP

simple Members
 • Posts

  23
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by SteveP

 1. Σε αυτές τις περιπτώσεις , κατά την γνώμη μου, καλό είναι να πηγαίνεις από το ΙΚΑ για να σου βγάλουν το ακριβές ποσό για πληρωμή. Δεν είναι 3% αλλά περίπου 0,7% η καθυστέρηση. Επίσης καλό είναι να γίνει μέσα στο πρώτο 10ήμερο από την λήξη της πληρωμής αν υπάρχει και ενεργή ρύθμιση.

  Δες επίσης και την οικονομική καρτέλα εργοδότη από  το site του ΙΚΑ μήπως έχει ενημερωθεί με την προσαύξηση και το πληρώσεις με ΤΠΤΕ   

 2. On 12/05/2016 at 0:35 ΜΜ, hapapa said:

  Παιδιά αν κάποιος έχει την πάγια και την αφήσει να λήξει μπορεί να κάνει νέα πάγια με τα υπόλοιπα του σε δεύτερο χρόνο?

   

  On 12/05/2016 at 0:55 ΜΜ, LAMMERGEIER said:

  Μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι...

  Ναι μπορεί, προσοχή μην έχει και την 100άρα όμως.

  Άμα έχει και την 100άρα πληρωμένη, την χάνει μόλις λήξει η 12άρα ? ή μπορεί να ρυθμίσει τα ληξιπρόθεσμα της 12άρας και η 100άρα να παραμείνει?

  Σε ρύθμιση πάνω από 50.000 είναι υποχρεωτική η υποβολή δικαιολογητικών από εκτιμητή ή προχωράει κανονικά ηλεκτρονικά?

   

 3. Ψάξε λίγο στο φόρουμ, το έχουμε συζητήσει 28 φορές. :)

   

  Πάντα ψάχνω ΛΙΓΟ το φόρουμ πριν ρωτήσω κάτι που με απασχολεί. Δεν έχω βρει κάτι που να με καλύπτει απόλυτα και για να ψάξω όλο το φόρουμ με τα εργατικά θα μου πάρει κανά μήνα  :D . Μήπως μπορείς να μου στείλεις κάποιο από τα 28 link που έχει συζητηθεί?

   

  Σε ευχαριστώ.

 4. Επιχείρηση θέλει να προσλάβει έναν εργάτη (εργατοτεχνίτης σε ζαχαροπλαστείο), 5θήμερο 8ώρο αλλά θέλει να τον αμείβει με μηνιαίο μισθό αντί για ημερομίσθιο.

   

  1) Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την εργατική νομοθεσία αν αμείβεις εργάτη με μηνιαίο μισθό ?

   

  2) Ο υπολογισμός του μισθού είναι το ημερομίσθιο βάση της ΕΓΣΣΕ Χ 26 ?

   

  3)Στην σύμβαση εργασίας και στην γνωστοποίηση των όρων της σύμβασης καθώς και στα έντυπα ΣΕΠΕ βάζουμε μισθό ή ημερομίσθιο, ή κάνουμε κάποια ανάλυση π.χ. ημΧ26

   

  4) Στην ΑΠΔ πόσα ασφαλιστικά ημερομίσθια έχει? 25 ή 26 ?

   

  5) Σε περίπτωση απόλυσης ποιο ημερομίσθιο υπολογίζω για τον υπολογισμό της αποζημίωσης? Το αρχικό ημερομίσθιο βάση της ΕΓΣΣΕ ή το ημερομίσθιο που προκύπτει από: το μισθό /25  δηλαδή ημΕΓΣΣΕΧ26/25   ?

   

  6)Τα επιδόματα εορτών υπολογίζονται βάση πλέον του μισθού ? π.χ το δώρο Πάσχα είναι μισθός*12,5*1,04166 ή ημΕΓΣΣΕΧ26/25*15*1,04166? 

 5. http://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/678

   

  Η ρύθμιση απόλλυται, με συνέπεια την υποχρεωτική άμεση καταβολή του υπολοίπου της οφειλής, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρχικής βεβαίωσης και την άμεση επιδίωξη της είσπραξής της με όλα τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία μέτρα, εάν ο οφειλέτης:

  α) δεν καταβάλλει δύο (2) συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου οκταμήνου της ρύθμισης ή μετά την πάροδο του οκταμήνου δεν καταβάλλει τρεις (3) συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις ή καθυστερήσει την καταβολή των τριών (3) τελευταίων δόσεων της ρύθμισης για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα,

  β) δεν υποβάλλει τις προβλεπόμενες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και του φόρου προστιθέμενης αξίας, καθ’ όλο το διάστημα της ρύθμισης των οφειλών του και μέχρι την εξόφλησή της, εντός τριών (3) μηνών το αργότερο από την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής τους.

  γ) Έχει ενταχθεί στη ρύθμιση με εσφαλμένες βεβαιώσεις.

  δ) δεν έχει τακτοποιήσει κατά νόμιμο τρόπο τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, ατομικές καθώς και αυτές για τις οποίες έχει ευθύνη καταβολής, από την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση και μετά και το αργότερο εντός τριών (3) μηνών από την παρέλευση της νόμιμης προθεσμίας καταβολής τους.

   

   

  Η διάταξη είναι αυτή, τώρα πως την έχει γλιτώσει δεν ξέρω να σου απαντήσω...

   

   

  δ) δεν έχει τακτοποιήσει κατά νόμιμο τρόπο τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, ατομικές καθώς και αυτές για τις οποίες έχει ευθύνη καταβολής, από την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση και μετά και το αργότερο εντός τριών (3) μηνών από την παρέλευση της νόμιμης προθεσμίας καταβολής τους.

   

   

  Μήπως η υπαγωγή στην ρύθμιση είναι μεταγενέστερη από την βεβαίωση της ληξιπρόθεσμης οφειλής?

   

  Νομίζω είναι ο μόνος λόγος που μπορεί να την έχει γλιτώσει.

 6. Γειά σας,

   

  Κάποιος που έχει στείλει  δήλωση αγρότη που ανήκει στο αφανές καθεστώς (ΚΑΔ:99999998) και έχει μόνο μια μικρή επιδότηση από ΟΠΕΚΕΠΕ, μπορεί να μου πει τα χωράφια που έχει ιδιόχρηση που τα έχει καταχωρήσει.

  α)Μόνο στο ε2 με 0 τεκμαρτό?  

  β)πουθενά?

  γ)Πίνακα Ε στο ε3 με υπολογισμό τεκμαρτού γιατί με 0 δεν τα καταχωρεί και στο ε2 με τεκμαρτό 0?

 7. Γειά σας,

   

  Κάποιος που έχει στείλει  δήλωση αγρότη που ανήκει στο αφανές καθεστώς (ΚΑΔ:99999998) και έχει μόνο μια μικρή επιδότηση από ΟΠΕΚΕΠΕ, μπορεί να μου πει τα χωράφια που έχει ιδιόχρηση που τα έχει καταχωρήσει.

  α)Μόνο στο ε2 με 0 τεκμαρτό?  

  β)πουθενά?

  γ)Πίνακα Ε στο ε3 με υπολογισμό τεκμαρτού γιατί με 0 δεν τα καταχωρεί και στο ε2 με τεκμαρτό 0?

 8. Θα σας έλεγα απόδειξη επιστροφής και έκδοση τιμολογίου. Αλλά αν επιστρέψει τα γλυκά τώρα ο πελάτης, θα έχουν σίγουρα και "μεζέ" μέσα.

  Εκτός και αν τα επέστρεψε τότε.

   

   

  Aς εκδόσουν τα σχετικά στοιχεία με ημερομηνία 27/08

   

  Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

   

  Να εκδόσω τα σχετικά παραστατικά με ημερομηνία 27/8 λίγο χλωμό λόγω φπα κλπ.

   

  Εφόσον δεν μπορώ να εκδόσω τώρα ΤΔΑ σε αντικατάσταση ΑΛΠ που εκδόθηκε 27/8 τότε θα ακολουθήσω την διαδικασία του ponzi με ημερομηνία παραστατικών 31/10 ή 1/11.

 9. Χρειάζομαι λίγο βοήθεια,

   

  Στις 27/8/2014 εκδόθηκε κατά λάθος ΑΛΠ-ΔΑ προς επιχείρηση και το ποσό είναι πάνω από 100 ευρώ. Μπορώ να εκδόσω ΤΔΑ σε αντικατάσταση της συγκεκριμένης ΑΛΠ-ΔΑ τώρα 29/10/2014?

   

  Η επιχείρηση που εξέδωσε την ΑΛΠ είναι ζαχαροπλαστείο χωρίς επιτόπια κατανάλωση.

 10. Το επίδομα μητρότητας στον 659-660. Επίδομα από ΟΑΕΔ 659-660.

  Ευχαριστώ, 

   

  αλλά έχω μια απορία......

   

  Σύμφωνα με την ΠΟΛ 1065/2012 :Τα επιδόματα μητρότητας (κυοφορίας και λοχείας) καθώς και το βοήθημα τοκετού που παρέχονται από το ΙΚΑ στις ασφαλισμένες του, δυνάμει των άρθρων 39 και 31 παρ. 7 του Α.Ν. 1846/1951, δεν έχουν τα εννοιολογικά χαρακτηριστικά του εισοδήματος και συνεπώς είναι αφορολόγητα.

   

  και σε συνδυασμό με την ΠΟΛ 1149/2013 : Αντίθετα, όσα επιδόματα - βοηθήματα δεν φέρουν τα απαραίτητα γενικά εννοιολογικά χαρακτηριστικά του εισοδήματος, δίδονται ως κοινωνική παροχή για την αντιμετώπιση και κάλυψη συγκεκριμένων ειδικών δαπανών στις οποίες υποβάλλονται ευπαθείς ομάδες φορολογούμενων, δίδονται χωρίς αντάλλαγμα παροχής εργασίας, χωρίς να αποτελούν καρπό περιουσιακών στοιχείων, δεν αναγράφονται στον συγκεκριμένο κωδικό της δήλωσης και συνεπώς δεν τίθεται θέμα επιβολής εισφοράς. Παραδείγματα επιδομάτων που σύμφωνα με την θέση της Διοίκησης δεν αποτελούν εισόδημα, είναι το διατροφικό επίδομα, το επίδομα τυφλότητας, το επίδομα τοκετού, τα επιδόματα λουτροθεραπείας, εισπευσοθεραπείας, αεροθεραπείας, ενεσοθεραπείας κλπ.

   

  Γιατί λοιπόν 659-660 και όχι 781-782 ? Για 657-658 δεν μιλάω γιατί δεν μπαίνουν έτσι και αλλιώς

 11. Γειά σας,

   

  Το επίδομα μητρότητας από το ΙΚΑ (κυοφορίας-λοχείας) καθώς και πρόσθετο επίδομα από τον ΟΑΕΔ για τον ίδιο λόγο (δλδ για κυοφορία- λοχεία), μπαίνουν στον 781 ?

  Έχει στείλει κανείς κάτι ανάλογο?

   

  Ευχαριστώ.

 12. Θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις σχετικά με τον διαχωρισμό του πίνακα 1 με τον 2 γιατί δεν έχω καταλάβει πως το έχουν οργανώσει.

   

  Η περιουσιακή εικόνα από το προηγούμενο έτος έχει ως εξής: Υπάρχουν ακίνητα και στον πίνακα 1 και στον 2

   

  1) Αν υπάρχει μεταβολή μόνο στον πίνακα 2 μπορώ να οριστικοποίησω μέχρι 14/10 ή πρέπει να βάλω τις παροχές ΔΕΗ στον 1 μέχρι αύριο?

   

  2)Αν υπάρχει μεταβολή στον πίνακα 1 και κάνω τις μεταβολές και ολοκληρώσω μπορώ μετά μέχρι 14/10 να μεταβάλλω ή οριστικοποιήσω τον πίνακα 2 ?

   

  3)Αν δεν υπάρχει πουθενά μεταβολή οριστικοποιώ τον πίνακα 2 μέχρι 14/10 ή πρέπει να βάλω τις παροχές ΔΕΗ στον 1 μέχρι αύριο?

 13. Καλησπέρα σε όλους,

   

  Ατομική επιχείρηση με β κατηγορίας βιβλία πούλησε στο τέλος του Νοεμβρίου του 2012 ένα Φορτηγό ΙΧ που είχε σαν πάγιο.Εκδόθηκε κανονικά ΤΔΑ τον Νοέμβριο του 2012

  Η κατάθεση των πινακίδων έγινε τέλος Δεκεμβρίου του 2012.

  Η διαδικασία στην εφορία για τον υπολογισμό του φόρου υπεραξίας του ΦΙΧ καθώς και η πληρωμή του φόρου έγιναν τις πρώτες μέρες του 2013.

  Συνεπώς έχω πραγματικό γεγονός:πώληση ΦΙΧ τον Νοεμβριο του 2012 και έντυπο και διπλότυπο υπεραξίας το 2013

   

  Αν ο επιτηδευματίας αποφασίσει το υπερτίμημα-κέρδος από την πώληση του ΦΙΧ να το δηλώσει στον κωδ 407 και τον φόρο υπεραξίας στον κωδ 607 στο Ε1 για να φορολογηθεί με τις γενικές διατάξεις, ΜΠΟΡΕΙ?, εφόσον τον φόρο τον πλήρωσε το 2013, αν και αφορά πώληση που έγινε το 2012

   

   

   

 14. Γεια σας,

   

  Πατέρας δανείζει με ιδιωτικό συμφωνητικό στον υιό του, στο τέλος του 2012 ένα ποσό που αφορά στην οικονομική ενίσχυση της ατομικής του επιχείρησης.

  Το δάνειο είναι άτοκο με περίοδο χάριτος 3 χρόνων, δλδ ξεκινάει η αποπληρωμή του σε 3 χρόνια από τη σύναψή του και οι δόσεις είναι ετήσιες.

  Η ατομική επιχείρηση έχει απλογραφικά βιβλία και παρουσιάζει ζημιές για το 2012.

   

  Οι ερωτήσεις μου είναι αρκετές:

   

  1)Το ποσό του δανείου που θα δηλωθεί στο Ε1 του πατέρα μπορεί να καλυφτεί με ανάλωση κεφαλαίου?

   

  2)Το δάνειο θα δηλωθεί στο Ε1 του υιού ?? εφόσον πρόκειται καθαρά για την ατομική του επιχείρηση και όχι για κάλυψη τεκμηρίων?

   

  3)Ισχύει ότι ο πατέρας ασχέτως αν το δάνειο είναι άτοκο πρέπει να δηλώσει τόκους σύμφωνα με το επιτόκιο των ομολόγων Δημοσίου 3μηνης διάρκειας.Αν ναι από πότε και αν γίνεται ένα παράδειγμα υπολογισμού.

   

  4)Το ιδιωτικό συμφωνητικό έχει λάβει βεβαία ημερομηνία από ΚΕΠ αλλά δεν έχει περάσει από ΔΟΥ, ποιες οι συνέπειες ?

     Υπάρχει απόδειξη είσπραξης και έχουν γίνει αποδεκτές και οι συναλλαγματικές.   

   

 15. Συμπληρώνω ένα Ε 2 ιδιοκτήτη ακινήτου που εκμισθώνεται σε εμπορική επιχείρηση......

  Στον λογαριασμό της ΔΕΗ ο αριθμός παροχής γράφει    MT 400KVA 84800400 (οκταψήφιο)

  Τι πρέπει να γραφτεί στο Ε 2.?....το έχει αντιμετωπίσει κάποιος?

   

  Έχω αντιμετωπίσει  παρόμοιο πρόβλημα. Δεν είχα ρολόι αλλα απο καποιο έγγραφο βρήκα τον 8ψήφιο.

   

  Παίρνεις τον οκταψήφιο και τον βαζεις στο Ε2 βαζοντας του μπροστα το νουμερο 1, μόλις κανεις καταχωρηση το σύστημα θα σου πει μια διευθυνση,αν ειναι σωστη προχώρα.

  Αν δεν σου βγάλει διεύθυνση δοκιμασε να βάλεις παλι μπροστα απο τον οκταψήφιο το 0 , το 2 ,το 3 κ.ο.κ μεχρι να το πετύχεις.

   

  Συνήθως το 1 είναι για Αθήνα κέντρο.

   

  Περιμένω απάντηση.

   

  Επίσης μπορεις να βρεις καποιον λογαριασμο παλαιοτερο που να γραφει σωστα τον αριθμο παροχης αλλα μαλλον στην περιπτωση σου δεν θα υπαρχει.

 16. Ναι βεβαίως, ουδέν καλύτερο του excel-ακίου. Και μια γενική συμβουλή ... τρεις είναι οι λύσεις όλων των λογιστικών προβλημάτων ... 1. Διαρκές διάβασμα και ανανέωση της σχέσης μας με τη λογιστικο-φοροτεχνική γνώση. Στο σημείο αυτό αξίζουν ευχαριστίες στο taxhea ven που προσφέρει πάρα πολλά σε όλους μας και αποτελεί πραγματικό εργαλείο με μηδενικό κόστος. 2. Το excel και 3. Το να σε πληρώνει ο πελάτης σου.

  Ευχαριστώ για τις συμβουλες τις οποιές ακολουθώ εδω και καιρο και συμφωνώ απολύτως

  ΥΓ Δυστυχώς οι συντελεστές δεν είναι 20% αλλά μικρότεροι.

  Οι συντελεστές για τον 11.07 ειναι 5 με 8 %?????

  Θα ηθελα επισης την γνωμη σας για τα παρακατω:

  Συμφωνα με

  (Αρθρο 31 παρ 1 περιπτ ιγ Ν.2238/94)

  1. Το καθαρό εισοδημά των επιχειρήσεων που τηρούν επαρκή και ακριβή βιβλία και στοιχεία δεύτερης και τρίτης κατηγορίας του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων εξευρίσκεται λογιστικώς με έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα, όπως αυτά ορίζονται στο προηγούμενο άρθρο, των ακόλουθων εξόδων, με την επιφύλαξη των διατάξεων των άρθρων 51Α και 51Β του παρόντος.

  ιγ) Των δαπανών επισκευής και συντήρησης που πραγματοποιούνται σε μισθούμενα ακίνητα, κατά το χρόνο της πραγματοποίησης τους.

  Τα ποσά των δαπανών για βελτιώσεις και προσθήκες σε μισθωμένα ακίνητα εκπίπτουν ισόποσα από τα ακαθάριστα έσοδα των χρήσεων που διαρκεί η μίσθωση.

  Σε περίπτωση κατά την οποία ο ετήσιος συντελεστής απόσβεσης που προκύπτει με τον τρόπο αυτόν είναι μικρότερος από το συντελεστή που ορίζεται από το π.δ. 299/2003 (ΦΕΚ 255 Α΄) για το ίδιο πάγιο στοιχείο, όταν αυτό είναι ιδιόκτητο, εφαρμόζονται τα οριζόμενα από το προεδρικό διάταγμα.

  και ξεροντας οτι η συμβατικη μισθωση του ακινητου ειναι 12 ετη υπολογιζω αποσβεσεις με συντελεστη 100/12=8.33 ο οποιος ειναι μεγαλυτερος απο τον ανωτερο της κατηγοριας (8%) Σωστό???

  Για το 2011 θα υπολογισω αποσβεσεις 1/12 του 8.33*(συνολο εργου) ή απλά 8.33*(συνολο εργου) ????

  Τωρα στον 11.07 θα βαλω ολα τα εξοδα που εγιναν για τα παρακατω:

  1)Μεταλλική κατασκευή παταριού και σκάλας

  2)Αγορά και τοποθέτηση ξύλινου πατώματος στο πατάρι

  3)Αγορά μαρμάρων για τοποθέτηση σε τοίχους και πατώματα

  4)Υδραυλικές εγκαταστάσεις και πυρόσβεση

  5)Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και αγορά ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.

  6)Αγορά ειδών μπάνιου και κουζίνας.

  7)Μηχανολογικές εργασίες

  8)Ξύλινες κατασκευές (οροφές, χωρίσματα, πόρτες κλπ)

  9)Οικοδομικά υλικά

  10)Πόμολα

  11)Έκδοση πιστοποιητικού ηλεκτρολόγου

  12)Αμοιβή γραφείου μηχανικού για μελέτη και συντονισμό εργου.

  Επισης για τα παρακάτω:

  Μηχάνημα ανυψωτικό (ανσανσεράκι μεταφοράς προϊόντων) εντοιχισμένο

  11.07 ή 12.07-12.08

  και σε ποιους λογαριασμους θα βαζατε και τα παρακάτω:

  Συναγερμός ????

  Τηλεφωνικό κέντρο 14.08?

  Κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης ???

  Κλιματιστικά 14.09?

  Ταμπέλες μαγαζιού 14.09?

  Θα ηθελα να βαλω τις αποσβέσεις στην εκκαθαριστικη του ΦΠΑ (κωδικος 666) ετσι ωστε να ταιριαζει με το ε3

  Η γνώμες σας θα ήταν πολύτιμες.

 17. Όπως λοιπόν μπορείς να καταλάβεις από τις παραπάνω παραθέσεις, ότι είναι ασώματο έξοδο καλά το έβαλες στα έξοδα ίδρυσης και πρώτης εγκατάστασης. Για τα ενσώματα χρησιμοποίησε τους λογαριασμούς

  11.07 Κτίρια - Εγκαταστάσεις κτιρίων σε ακίνητα τρίτων

  12.08 Τεχνικές εγκαταστάσεις σε ακίνητα τρίτων

  και όλους τους άλλους λογαριασμούς που ήδη γνωρίζεις και χρησιμοποιείς για τα ενσώματα πάγια.

  Δηλαδη φιλε μου,πτου και απο την αρχη,και φαντασου οτι ολα τα κραταω χειρογραφα.

  Εκτος βεβαια αν οι συντελεστες αποσβεσεις ειναι 20% και το γλυτωσω καπως.

  Τα βιβλια που εχω ειναι β κατηγοριας Εσοδων-Εξοδων και απλως ηθελα να τα οργανωσω σωστα ετσι ωστε οταν και αμα αλλαξω βιβλια να ειναι ψιλοετοιμα.

  Εχεις τιποτα να προτεινεις γιατι σε λιγο θα εχουμε και δηλωσεις.

 18. ΥΓ

  Επειδή είδα ένα πολύ μεγάλο νούμερο σαν αξία, διευκρινίζω ότι στα έξοδα ίδρυσης και πρώτης εγκατάστασης δεν θα συμπεριλάβεις άλλα πάγια όπως έπιπλα, λοιπό εξοπλισμό, μηχανήματα, τεχνικές εγκαταστάσεις και γενικά ενσώματα πάγια που παρακολουθούνται σε αυτόνομες μερίδες παγίων και γίνονται αποσβέσεις ανάλογα με τον είδος τους, ούτε και άλλα ασώματα πάγια όπως λογισμικό υπολογιστών, δικαιώματα κλπ. Γενικά στα έξοδα ίδρυσης και πρώτης εγκατάστασης, θα βάζεις μόνο τα έξοδα από διατυπώσεις, αδειοδοτήσεις κλπ που έχει κάνει η επιχείρηση.

  Ελπίζω να σε βοήθησα και να μην σε σύγχυσα περισσότερο.

  Ευχαριστω για την απαντηση.

  Τωρα για το μεγαλο νουμερο των εξοδων (στην πραγματικοτητα ειναι 80000 περιπου) εχω να πω τα εξης:

  Μέσα στα εξοδα εχω συμπεριλαβει...οικοδομικα υλικα,μεταλλικες κατασκευες που εχουν να κανουν με το εργο,οπως πχ κατασκευη παταριου και σκαλας,επενδυσεις μαρμαρινες σε τοιχους,ξυλινα πατωματα,ξυλινες επενδυσεις,αμοιβη μηχανικου,ηλεκτρολογου,ηλεκτρολογικες και υδραυλικες εγκαταστασεις,εκδοση πιστοποιητικων κλπ και γενικοτερα οτι ειχε να κανει με το εργο ετσι ωστε να διαμορφωθει το μαγαζι.

  Τωρα βιτρινες ,υπολογιστες,επιπλα,συναγερμοι κλπ και οτι με λιγα λογια <<μεταφερεται>>και δεν εχει σχεση με το εργο εχουν μπει στον αντιστοιχο λογαριασμο των παγιων.

  Η γνωμη σου;

 19. Καλημέρα σε όλους,

  Επιχειρηση άνοιξε καινούργιο υποκατάστημα στο τέλος του 2011.Τα εξοδα εγκαταστασης αφορoυν το τελευταιο τριμηνο του 2011(εναρξη υπκ/μος 14/12) και τα έχω αποσβέσει με 20% για ολο το 2011(και οχι με κλασμα 3/12) αφου όπως γνωρίζουμε αποσβένονται ισόποσα σε μια 5ετια.Στις αρχες του 2012 έλαβα 2 πιστωτικά τιμολόγια που αφορούν τα συγκεκριμένα εξοδα.Τι γίνεται απο εδω και πέρα με τις αποσβέσεις;

  Μπορω να μην κάνω αποσβέσεις γαι το 2011 και να ξεκινήσω απο το 2012;

  π.χ: Συνολο εξοδων 100000

  Αποσβεσεις περιοδου 20000

  Αν τα πιστωτικα του 2012 ειναι 5000 τι γινεται με τις αποσβεσεις απο εδω και περα αφου πλεον τα εξοδα ειναι 95000

×
×
 • Create New...