Jump to content

vasilisps

simple Members
 • Posts

  35
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by vasilisps

 1. Άρα και στις σακούλες πάνω απο 50 μη ή όλες οι υπόλοιπες πλαστικές σακούλες που δεν υπόκεινται στο ειδικό τέλος, πρέπει να ανοιχτεί κωδικός στη ΦΤΜ ή σε μηχ. σύστημα και να παρακολουθείται σαν εμπόρευμα??
 2. Ναι την ατομική επιχείρηση την είχε πριν απο 1/1/2017 και έπαιρνε απαλλαγή, εφόσον ήταν μισθωτός πλήρους απασχόλησης μετά το 93. Παρόμοια περιπτώση έχει τυχει σε κανέναν?? Πληρώνει κανονικά στον ΕΦΚΑ?? Ή του βγάζει το ίδιο μήνυμα όπως σε μένα "η διαδικασία ανάρτησης των εισφορών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες είναι σε εξέλιξη. Προσωρινά δεν μπορείτε να δείτε την εισφορά σας."???
 3. Ναι αλλά γιατί ακόμα δεν έχει βγει το ποσό που είναι να πληρωθεί μετά από τόσους μήνες??
 4. Και μένα μου φαίνεται περίεργο, γιαυτό ρώτησα... Δηλαδή δεν τη γλιτώνουν τελικά, αυτοί που έχουν παράλληλη ασφάλιση??
 5. Μία ερώτηση σχετικά με τον ΕΦΚΑ. Μισθωτός ΙΚΑ (ασφαλισμένος μετά το 93) και συγχρόνως ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης, όπως ίσχυε παλιά δεν πλήρωνε ΟΑΕE . Με τα νέα δεδομένα,από 1/1/2017 και μετά έχει καταργηθεί αυτό σωστά?? Μπαίνω κάθε μήνα με τους κωδικούς taxis και ΑΜΚΑ και γράφει οτι "η διαδικασία ανάρτησης των εισφορών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες είναι σε εξέλιξη. Προσωρινά δεν μπορείτε να δείτε την εισφορά σας." Το προσωρινά, τόσους μήνες, τι εννοεί???
 6. Κατόπιν των ανωτέρω, πέραν της μεταφοράς χρημάτων μέσω ειδικών διαδικτυακών εφαρμογών και της χρήσης χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών, ως κατάλληλα μέσα πληρωμής για την έκπτωση των δαπανών που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο εργασιακής σχέσης νοούνται ενδεικτικά και τα ακόλουθα: - Η κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του μισθωτού, έστω και αν υπάρχουν περισσότεροι συνδικαιούχοι, είτε με μετρητά είτε με μεταφορά μεταξύ λογαριασμών (έμβασμα), -Η χρήση ταχυδρομικής επιταγής - ταχυπληρωμής ή η κατάθεση σε λογαριασμό πληρωμών των Ελληνικών Ταχυδρομείων, - Η χρήση τραπεζικής επιταγής, - Η έκδοση επιταγής σε διαταγή του μισθωτού. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.. Σε αυτην την ΠΟΛ που μου είπατε, λέει οτι μπορει να πληρωθεί και ο εργαζόμενος και με τις παραπάνω μεθόδους.. Ισχύει κάτι τέτοιο?? Δηλαδή να πάει στην τράπεζα που έχει ο εργαζόμενος να κάνει κατάθεση ο εργοδότης το αντίστοιχο ποσό μισθοδοσίας ακόμα και έναντι μισθοδοσίας, (στην περίπτωση που δεν έχει ο εργοδότης στη συγκεκριμένη τράπεζα λογαριασμό)?? Νόμιζα μόνο μεσω διαδικτυακών εφαρμογών(e-banking) γίνεται πλέον η μισθοδοσία..
 7. Μπορεί να γίνει απλή μεταφορά ή μπορεί να μην το δεχτεί σαν έξοδο??
 8. Ατομική επιχείρηση (ενοικιαζόμενα δωμάτια) απασχολεί μία καμαριέρα για 3 μήνες το καλοκαίρι.. Αν ο ιδιοκτήτης έχει λογαριασμό απλό σε μία τράπεζα, όχι όψεως.. Με αυτόν μπορεί να πληρώσει τον υπάλληλο κάνοντας απλή μεταφορά του ποσού ή πρέπει να δηλώσει τον λογαριασμό σαν μισθοδοσίας υποχρεωτικά?? Η τράπεζα λέει γίνεται και απλή μεταφορά, αλλά μπορεί η εφορία να μην το δεχτεί σαν έξοδο.. ,
 9. Σ΄ευχαριστώ για την απάντησή σου... Πήγε ο πελάτης σου στον ΟΑΕΔ???Και τι έγινε τελικά, του έδωσε για αυτήν την περίπτωση, την σχετική βεβαίωση για να την προσκομίσει στη ΔΟΥ για να γίνει η διαγραφή???
 10. ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΠΟΥ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΗ 2010). ΤΟ 2010 ΕΙΧΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΣΤΗ ΔΟΥ ΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ Ή ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ? ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ?? ΕΔΩ ΔΕ ΛΕΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ:
 11. Ναι αυτό κάνω, ήδη διαβάζω τον Ν.2238/1994 και μετα έχουν σειρά οι υπόλοιποι κ μετά οι ΠΟΛ γτ δε θα καταλαβαίνω τι γίνεται...
 12. Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες να σαι καλά..ήδη άρχιζα να διαβάζω πολ..για να δούμε που θα με βγάλει...
 13. Ναι το είχα δει, αλλα δε λεει κάτι για Αθήνα γιυατό ρώτησα..τεσπα σ'ευχαριστώ..Ξερει κανενας αλλος????
 14. το έχω στα υπόψιν μου για τα βιβλία του Δ. Καραγιάννη, μου τα έχουν συστήσει κ άλλοι αλλα Αθήνα που μπορώ να τα βρω??Οποιος θέλει να μου πει ας μου στείλει πμ, μην κάνουμε κ άλλη διαφήμιση ..
 15. Συγνώμη για το λάθος πριν στο μήνυμα.. Είναι υποτημιτικό, αλλα τι να κάνουμε οταν ολες οι αγγελίες ζητάνε προυπηρεσια??Δεν έχω φτάσει ακόμα σε αυτό το στάδιο αλλα δεν ξέρω τι θα γίνει αν συνεχιστεί να μην παίρνω απο πουθενά απάντηση..
 16. Ευχαριστω κ παλι για τη βοηθεια και για τις συμβουλες..οτι καλύτερο εύχομαι κ σε σας παιδιά!!Και μια ερώτηση για να κρατάς βιβλία β κατηγορίας χρειάζεται να έχεις κλανει έναρξη εργασιών??
 17. Σ'ευχαριστώ για την ενθάρρυνση ..Κ σ ε σένα οτι καλύτερο σου εύχομαι..
 18. Ναι κ εγώ για λογιστικό γραφείο ψάχνω να δουλέψω αλλά δε γίνεται τπτ..Αλλά δεν τα παρατάω έτσι απλά!!! Εχω να πρήξω πολλους ακόμα..!! Αλλα γενικά έχω κ ολλά στο μυαλό μου που θέλω να ψάξω..Ευχαριστω για τις συμβουλές σας και τις απόψεις σας κ όποιος θέλει να συμπληρώσει κάτι που θα με βοηθήσει ευχαρίστως...
 19. Εντάξει.. Αλλά πριν κάνω οποιοδήποτε σεμινάριο πρέπει να το ψάξω πολύ, γτ υπάρχουν στην αγορα και πολλά που δεν προσφέρουν τπτ (τσαμπα λεφτα)..Έχετε να προτείνετε κανένα??Βασικά από το ΤΕΙ έχω αποκομίσει πολλά γτ διάβαζα γενικά..Τι πιστεύετε οτι θα με βοηθούσε..??Συγνώμη που σας ενοχλώ γενικά με τις ερωτήσεις μου αλλα είμαι σε φάση που δεν ξέρω τι να κάνω για να αρχίσω..
 20. Σ' ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου george177 και εχω αρχισει ηήδη να ψάχνομαι για αυτά που μου είπες..Μια χαζή ερώτηση αν ξέρει κανένας, γίνεται δηλαδή να πάρω από το υπουργείο οτι πολ έχει βγει και όταν λες ιστορικό τι εννοείς??
 21. Οποιος άλλος χρήστης θέλει να μου πει την συμβουλή του για το επόμενα βήματα μου, είναι καλοδεχούμενη..Θεώρω οτι η βοήθεια σας κ οι συμβούλες σας είναι πολύτιμες..Σας ευχαριστώ κ πάλι όλους κ καλώς σας βρήκα!!!
 22. Κι εγώ είμαι νέος στην αγορά και έχω αποφοιτήσει απο ΤΕΙ..Έχω τη διάθεση και τη δίψα για να μάθω,αλλα πιστεύω οτι δε δίνονται ευκαιρίες.. Ψαχνω να βρω εδώ κ μήνες μία δουλειά σε λογιστικό γραφείο αλλά όλα είναι οικογενειακά και γενικά θέλουν άτομα με εμπερία..κ ρωταω, εμείς πως θα αποκτήσουμε εμπειρία αν δεν αρχίσουμε από κάπου?? κ ΓΡΙΒΑΣ ΠΕΤΡΟΣ μπράβο σας, μπορεί να ήσασταν ο μόνος που θα το κάνατε αυτό, να θυσιάζατε χρόνο δικό σας πολύτιμο,για να μάθουν κάποια πράγματα παραπάνω οι υπαλληλοί σας.. Μία ερώτηση ακόμα θέλω να κάνω σε κάτι που είχε πει ο χρήστης epimenidis, όταν λέτε "Με τον τρόπο αυτό θα βάλεις τον εαυτό σου στο καλούπι που θέλεις εσύ και όχι το άλλο καλούπι (πολλές φορές λανθασμένο) που έχει βάλει άλλος συνάδελφος τον εαυτό του". τι εννοείτε?? Το ξέρω οτι μπορεί να έχουν υποθεί παλιότερα, αλλα είμαι καινούριο μέλος στο forum..Θελω αν μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας σε αυτό..
×
×
 • Create New...