Jump to content

babisxrou

simple Members
 • Posts

  53
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by babisxrou

 1. Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να κλείσω μια ΚΟΙΝΣΕΠ, που έκανε έναρξη αρχές του 2012. Δεν είχε αυτά τα 3 χρόνια κανένα έσοδο, αφού δεν κατάφερε να βρει κάποια χρηματοδότηση, σχετική με τους σκοπούς της, Το πρόβλημα είναι ότι όπου και να έχω ψάξει δεν έχω βρει ένα συμφωνητικό λύσης και εκκαθάρισης για ΚΟΙΝΣΕΠ. Στην ουσία το μόνο περιουσιακό της στοιχείο είναι ένα website που φτιάχτηκε και πληρώθηκε και έχει πιστωτικό ΦΠΑ το ΦΠΑ του εν λόγω τιμολογίου. ΤΑ μοναδικά της καταχωρημένα έξοδα είναι τα ενοίκια που πλήρωνε για την έδρα και τίποτα άλλο. Μήπως κάποιος συνάδελφος έχει ιδέα ή υπόδειγμα κάποιου καταστατικού λύσης & εκκαθάρισης. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων ΜΦΧ Μπάμπης Χ.
 2. Καλησπέρα. Είχα το ίδιο θέμα πριν από καιρό και το πρόβλημα το είχε δημιουργήσει ή αλλαγή antivirus στον server. Μόλις απεγκατέστησα το νέο free που είχα βάλει και έβαλα το ίδιο antivirus λύθηκαν όλα τα προβλήματα. ΜΦΧ Μπάμπης Χ
 3. Από φίλο που δουλεύει στα ΕΛΤΑ Βορείων Προαστίων, ενημερώθηκα ότι την Τρίτη έστειλαν τους φακέλους για μοίρασμα και δόθηκε εντολή να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή. Μπάμπης Χ.
 4. Καλημέρα Σε νεοσύστατη ΙΚΕ με κεφάλαιο 1000€, ο ένας εκ των 2 εταίρων θα καταβάλει σε λογαριασμό, το ποσό των 10.000€ , για τις άμεσες ταμειακές ανάγκες της εταιρίας. Το ποσό αυτό θα είναι σε μετρητά και κάποιες επιταγές με λήξη μέχρι 31/10/2014. Τα χρήματα έχει συμφωνηθεί να επιστραφούν εν καιρό άτοκα. Μήπως υπάρχει κάποιο υπόδειγμα συμφωνητικού, για τις σχέσεις μεταξύ των εταίρων ? Θα πρέπει να μπει ημερομηνία "επιστροφής" των χρημάτων ? Η καταβολή υπόκειται σε χαρτόσημο 2,4% ?Ευχαριστώ εκ των προτέρων Μπάμπης Χ.
 5. Καλημέρα. Σε ποιο έντυπο θα πάμε να αποδώσουμε το χαρτόσημο απόδειξης δαπάνης ?
 6. Καλημέρα Εμένα σε παρόμοια περίπτωση για πρόγραμμα μισθοδοσίας, το οποίο δεν είχα ανανεώσει για χρόνια, κάποια στιγμή ζήτησε κωδικό ασφαλείας και επικοινωνώντας με την εταιρία ζήτησαν πρώτον κατάθεση σε λογαριασμό 50 + ΦΠΑ και δεύτερον να υπογράψει η εταιρία που είχε το πρόγραμμα υπεύθυνη δήλωση ότι με δική μας ευθύνη συνεχίζουμε να τηρούμε ένα πρόγραμμα για το οποίο δεν παρέχεται υποστήριξη και αναβαθμίσεις. Με λίγα λόγια ήθελαν να τους απαλλάξουμε από κάθε πιθανή μελλοντική ευθύνη και να εισπράξουν το 50άρικο. Αυτά Μπάμπης Χ.
 7. Μήπως να ζητήσουμε κάποια στιγμή να κάνει κάτι και το ΟΕΕ? Μην ξεχνάμε για παράδειγμα ο ιατρικός σύλλογος που παρέχει στα μέλη του την δυνατότητα. Μήπως λέω??? Μπάμπης Χ.
 8. Καλησπέρα Είχα ξεκινήσει αυτό το θέμα πριν καιρό αλλά τελικά ο ενδιαφερόμενος έδωσε μια παράταση στον εργασιακό του βίο (69 ετών). Χθες όμως ο άνθρωπος έμπλεξε σε καραμπόλα και το αμάξι πάπαλα. Θέλει λοιπόν να καταθέσει χαρτιά για σύνταξη, ποια όμως θα είναι πλέον η διαδικασία και τι εννοώ: Άδεια ΤΑΞΙ, θέλει να την μεταβιβάσει στον υιό του, ο οποίος κατόπιν θα την νοικιάσει κάπου. Θα πρέπει να γίνει συμβολαιογραφικά σαν δωρεά και ο υιός του να έχει επαγγελματικό δίπλωμα? Θα πρέπει ο υιός του να κάνει έναρξη στην εφορία ? Θα τηρεί βιβλίο εσόδων - εξόδων για το ενοίκιο που θα παίρνει ? Το ενοίκιο επιβαρύνεται με ΦΠΑ? αν ΝΑΙ πόσο 13% ή 23%? (Προσοχή δεν υπάρχει πλέον όχημα για να ενοικιάσει μόνο η άδεια) Το ΤΑΞΙ έχει καταστραφεί ολοσχερώς, θα πάρει πιθανότατα όμως κάποια αποζημίωση από την ασφαλιστική του υπαίτιου. Θα πρέπει να γίνει καταστροφή επίσημα με κάποιο χαρτί από εταιρία ? Μέχρι να ξεκαθαρίσουν όλα αυτά, θα πρέπει να κλείσει την ταμειακή και να καταθέσουμε στην αρμόδια ΔΟΥ τα σχετικά έγγραφα ?Συνάδελφοι sorry για τα απανωτά ερωτήματα αλλά μέσα στο πανικό πρέπει να τρέξουν και όλα αυτά και είμαι σε μια φάση να τους πω να πάνε αλλού, αλλά δεν παίζει αυτό το ενδεχόμενο, τον ξέρω από μικρό παιδί και προβληματίζομαι. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας εκ των προτέρων Μπάμπης Χ.
 9. Ακριβώς πρόστιμο 60€. Και εμένα μου έλεγαν όλοι υποχρεωτικά μέσω Internet όχι χειρόγραφες, θα αλλάξει η διαδικασία. Και ο χαζός τους άκουσα.. Όταν ήρθε η ώρα όμως, όλοι στην ΔΟΥ κάνανε την πάπια και κοιτάγανε αριστερά-δεξιά. Και το κακό είναι ότι μου το είπαν σε 2 ΔΟΥ και λέω οκ κάτι έχω χάσει με τόσες αλλαγές και το άφησα. Τελικά όμως εγώ το πλήρωσα. Καλό μας κουράγιο Μπάμπης Χ.
 10. Καλημέρα Μετά από πολύ καιρό και αφού κατάφερα να κάνω έναρξη σε ΚΟΙΝΣΕΠ, ψάχνω να βρω απεγνωσμένα σε όλα τα βιβλιοπωλεία μικρά και μεγάλα το βιβλίο εγγραφής των μελών που θα σφραγίσει το υπουργείο και δεν βρίσκω πουθενά. Μπορεί κάποιος συνάδελφος που έχει βρεί ή που έφτιαξε σε κανένα word ή excel (κινητά φύλλα) να μας ενημερώσει ή να ανεβάσει το σχετικό αρχείο. Θα είναι μεγάλη βοήθεια γιατί το υπουργείο πιέζει με τους χρόνους. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Μπάμπης Χ.
 11. Καλημέρα σε όλους Μου ήρθε σήμερα πελάτης για διορθωση Ε9. Είχε δηλωθεί οικόπεδο εκτός σχεδίου με κτίσμα 50m2 στον πάνω πίνακα με αποτέλεσμα να πληρώνει ΕΤΑΚ 2008-2009 για το συγκεκριμένο ακίνητο. Για να γίνει η διόρθωση θα πρέπει να πάμε εφορία νέο χειρόγραφο Ε9 για κάθε χρόνο ? Δλδ 2008-2009-2010-2011 ? Έχουμε δικαίωμα αφού γίνει η διόρθωση με όποιον τρόπο τελικά γίνει (ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα) να ζητήσει πίσω χρήματα που έχει πληρώσει για το ακίνητο στο ΕΤΑΚ ? Το ποσό και για τις 2 χρονιές είναι κοντά στα 200€. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Μπάμπης Χ.
 12. Sorry γιατι σε έχασα λιγουλάκι. Μου λες κάνει μεταβίβαση στα παιδιά του ή όπου αλλού και κάνει παρακράτηση κυριότητας? Με αυτόν τον τρόπο τι θα αλλάξει. Ρωτώντας σήμερα στο ΤΕΒΕ μου είπαν ότι αν κρατήσει την άδεια, βγαίνει στην σύνταξη με τις διατάξεις ΤΣΑ, δηλαδή ψύχουλα, συνεχίζει να πληρώνει ασφάλεια ΟΑΕΕ για ασθένεια τουλάχιστον και αν ποτέ το πουλήσει δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι θα παίρνει πάντα σύνταξη ΤΣΑ, άρα μπουρμπούτσαλα. Μπορεί να το γράψει στα παιδιά του οι οποίοι εργάζονται αλλού, άρα εξαίρεση από ΟΑΕΕ, ή τα παιδιά υποχρεούνται να έχουν επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησεις? Δεν ξέρω προσωπικά το βλέπω αρκετά μπερδεμένο. Καλό βράδυ Μπάμπης Χ
 13. ok σωστά τα λές εσύ, έλα όμως που δεν ψήνεται? Τι κάνουμε μετά ? Μπάμπης Χ
 14. Συνάδελφοι καλησπέρα. Χρειαζομαι κάποιες οδηγίες - συμβουλές στο ακόλουθο θέμα. Έχω πελάτη ταξιτζή με ολόκληρη άδεια ταξί. Ο άνθρωπος είναι 67 ετών και έχει περίπου 40 χρόνια ένσημα, κάποια είναι ΙΚΑ ΒΑΡΕΑ, κάποια ΙΚΑ απλά και περίπου 26 χρόνια ΤΣΑ και κατόπιν ΟΑΕΕ. Μη αντέχοντας άλλο, θέλει να καταθέσει τα χαρτιά του για κλείσιμο και σύνταξη, αλλά υπάρχει το θέμα της άδειας του ΤΑΞΙ με την οποία δεν ξέρει τι θα κάνει. Είναι το μοναδικό του περιουσιακό στοιχείο, από την μια δεν θέλει να την ξεπουλήσει και από την άλλη έχει βρεί άνθρωπο να την ενοικιάσει. Τα ερωτήματα μου είναι τα ακόλουθα: Κρατάει την άδεια και κλείνει τα βιβλία για να καταθέσει για την σύνταξη? Μπορεί να το κρατήσει στο όνομα του και αν ΝΑΙ, τι θα συμβεί αν το νοικιάσει θα πάρει μειωμένη σύνταξη ? Μεταβιβάζει την άδεια σε τέκνα ή την σύζυγο. Μπορεί να γίνει αυτό αν ναι με ποιες προϋποθέσεις και τι υποχρεώσεις δημιουργεί στα τέκνα ή την σύζυγο. (τα τέκνα εργάζονται ως ιατροί ενώ η σύζυγος δεν έχει κολλήσει ποτέ ένσημα) Γενικότερα με ρωτάει τι τον συμφέρει να πράξει και είμαι μπερδεμένος στο τι θα του απαντήσω. Please μια βοήθεια - συμβουλή από όποιον είχε παρόμοια περίπτωση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Μπάμπης Χ.
 15. ΤΕΛΙΚΑ ΔΟΥΛΕΨΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ GSIS? ΕΓΩ ΕΛΕΙΠΑ ΕΞΩ ΟΛΗ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΔΡΑΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ. ΟΧΙ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΒΕΒΑΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΦΙΛΟΔΟΞΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ. ΕΙΠΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΑΛΙΤΣΑ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΠΥΟ. ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΤΣΑΛΑ ΟΜΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΣΗΜΕΡΑ. ΜΠΑΜΠΗΣ Χ
 16. Συνάδελφοι καλησπέρα. Καλά όλα αυτά με την μείωση ασφαλιστικής κατηγορίας και των σχετικών εισφορών. Έχει καταλάβει όμως κανένας άν κάποιος άνθρωπος έχει την δυνατότητα να προκαταβάλει τις εισφορές πιο θα είναι το τελικό του όφελος? Αν κάποιος ξέρει ας στείλει μια ενημέρωση γιατί μου ήρθε σήμερα ελεύθερος επαγγελματίας και με ρωτούσε !!!!!!! ΜΦΧ Μπάμπης Χ
 17. Καλημέρα. Σχετικά με τις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ και το κεφάλαιο τους, είναι όπως στους λοιπούς συνεταιρισμούς? Ρωτάω για να ξέρω που θα ψάξω. Δηλαδή ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ με 5 μέλη αρχικά και κεφάλαιο 20.000€, πως θα διαχωρίσει την τιμή της κάθε μερίδας? Τι βιβλία φορολογικά είναι υποχρεωμένη να τηρεί? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 18. Καλησπέρα συνάδερφοι. Σχετικά με το φορολογικό πιστοποιητικό τελικά είναι υποχρεωμένες όλες οι Α.Ε.? έχω ψιλο μπερδευτεί με το θέμα. Έχω μια Α.Ε. που έκλεισε χρήση 30/6/11 με τζίρο στα 650.000€, σύνολο ενεργητικό κάτω των 2.500.000 € και προσωπικό 7 άτομα σε αυτήν δεν χρειάζεται πια υπο αυτές τις συνθήκες ούτε υπογραφή ελεγκτών. Θα πρέπει να βρούμε εταιρία για το φορολογικό πιστοποιητικό ? Κάτι έχω χάσει για να είμαι ειλικρινής. Μπορεί να βοηθήσει κανένας ? Ευχαριστώ πολύ
 19. Συνάδελφοι καλημέρα Θα χρειαστώ λίγο την βοήθεια σας σε ένα θέμα εργασιακό Πρόσληψη αλλοδαπής το 2000, ως ημερομίσθια, με ωράριο εργασίας 900 - 1500 και ημέρες εργασίας Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, με την ειδικότητα της καθαρίστριας. Το 2006, λόγω μη ύπαρξης αντικειμένου απασχόλησης, μείωση των χώρων της εταιρίας από 2 ορόφους σε 1, και κατόπιν συμφωνίας μειώθηκαν οι ημέρες εργασίας σε 2 την εβδομάδα Δευτέρα – Τετάρτη με ωράριο πάλι 900 - 1500. Το 2011 λόγω της δραματικής μείωσης των πωλήσεων, και των κάκιστων αποτελεσμάτων της εταιρίας, η διοίκηση κάλεσε την εργαζόμενη και της πρότεινε προφορικά να γίνει μείωση σε μία ημέρα την εβδομάδα με ωράριο 900 - 1500 ή δύο ημέρες την εβδομάδα αλλά με ωράριο 900 – 1200. Έχει δικαίωμα η εταιρία να κάνει κάτι τέτοιο και πώς ? Αν δεν έχει το δικαίωμα, γιατί ? που στηρίζεται ? Ποιες θα ήταν οι εναλλακτικές λύσεις για την εταιρία ? Έγγραφη ειδοποίηση και απόλυση μετά από πόσους μήνες μπορεί να γίνει και τι θα δικαιούται η εργαζόμενη? Απόλυση τώρα, τι δικαιούται ? Υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική που θα μπορούσε να προταθεί ? Τα παραπάνω ερωτήματα τα θέτω υπόψη σας, διότι η εργαζόμενη δεν δέχεται καμμία αλλαγή στο ωράριο και τις ημέρες εργασίας της. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 20. Συνάδελφοι καλησπέρα. Έχω ένα "μικρό" θεματάκι και νομίζω ότι χρειάζομαι την βοήθεια σας. Το θέμα έχει ως εξής: 1. Το 1977 ιδρύθηκε εταιρία ποληροφορικής σαν ΕΠΕ, η εταιρία αυτή λειτούργησε σε αυτή την μορφή μέχρι το 1992 όπου και έγινε ΑΕ. 2. Το 1983 ιδρύθηκε από τους ίδιους ανθρώπους μια ακόμα επιχείρηση ως ΟΕ με αντικείμενο πάλι την πληροφορική και η οποία κάποια στιγμή έγινε και αυτή ΑΕ. 3. Και οι δύο επιχειρήσεις λειτουργούν ακόμα. Μέχρι εδώ όλα καλά, το θέμα ξεκινάει τώρα: 1. Η κοινωνική ασφάλιση των μελών ξεκινάει από το 1983 με την ΟΕ στο ΤΑΕ. Άρα η περίοδος 1977-1983 δεν ήταν πουθενά ασφαλισμένοι ? Μπορεί να συμβαίνει αυτό ? 2. Για το διάστημα από το 1983 μέχρι και το 1994, δεν υπάρχουν πουθενά πληρωμένες εισφορές, δεν υπάρχουν πουθενά βιβλιάρια των μελών και γενικότερα υπάρχουν εγγεγραμένοι στο ΤΑΕ αλλά κατα τα άλλα μηδέν. 3. To 1994 κάποια στιγμή όλα τα μέλη εγγράφονται στο ΤΕΒΕ και ξεκινάνε να πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους μέχρι και σήμερα. Όπως καταλαβαίνετε το θέμα μου είναι ότι τώρα με την ενοποίηση έχω βρεθεί σε μια κατάσταση που δεν έχω κανένα στοιχείο στα χέρια μου για την περίοδο 1983-1994 ΤΑΕ, και βέβαια δεν μου δίνουν ενημερότητα για θεώρηση. Γιατί όπως καταλαβαίνετε ενημερότητα με οφειλή και για ποσά που μου αναφέρουν δεν βγαίνει. Μπορεί κάποιος που ασχολείται με αυτό το λειτούργημα που επιλέξαμε να κάνουμε ως επάγγελμα να με βοηθήσει με το τι γινόταν τότε (περίοδος 1977- και μετά)? Πως κάνανε θεώρηση στις εφορίες ? Πως κάνανε έναρξη ή τέλος πάντων τι θα με συμβούλευε να κάνω ? Επιπρόσθετα να σας πω ότι ελέγχοντας της δηλώσης φυσικών προσώπων των μελών που βρήκα σε αρχείο από το 1980 και μέχρι το 1994 (εγγραφή στο ΤΕΒΕ) δφεν έχιουν καταχωρηθεί ως φοροαπαλλαγές τα ασφάλιστρα που τυχόν πληρώνανε, άν βεβαια πληρώνανε. Ελπίζω να μην σας κούρασα απλά έχω μπλοκάρει πραγματικά γιατί δεν μπορώ να θεωρήσω μου ζητάνε από τον ΟΑΕΕ ένα σκασμό έγγραφα, που άν και υπάρχει ικανοποιητικό αρχείο από τότε θα κάνω κανένα μήνα να τα μαζέψω. Καλή κουράγιο και καλή συνέχεια σε όλους.
 21. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΚΑΝΈΝΑΣ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ Ε3 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ? ΕΙΛΙΚΡΙΝΑΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ ΘΕ,Α ΑΛΛΑ Ή ΕΧΩ ΖΑΛΙΣΤΕΙ ΜΕ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ Ή ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΛΥΣΗ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ? ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ
 22. Συνάδελφοι καλησπέρα. Έχω ένα θέμα και χρειάζομαι τα φώτα σας γιατί είμαι λίγο μπερδεμένος. Ο κουμπάρος μου είναι ασφαλιστής και συνεργάζεται με μια και μόνο εταιρία. Έχει κάνει έναρξη με έδρα το σπίτι και παρέχει τις υπηρεσίες του από χώρο που του παρέχει η συνεργαζόμενη εταιρία (Συνεργάζεται με μία μόνο ασφαλιστική - Σύστημα Agency). Έχει φτάσει λοιπόν σε ένα καλό επίπεδο, που έχει πια την ανάγκη να προσλάβει μια κοπέλα σαν γραμματειακή υποστήριξη του και θα τον ενδιέφερε η πρόσληψη της (ΟΑΕΔ-ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ-ΙΚΑ), έτσι ώστε να έχει και την δυνατότητα να δικαιολογεί τα έξοδα της. Το θέμα μου είναι ότι και η κοπέλα θα παρέχει τις υπηρεσίες της στους χώρους της συνεργαζόμενης εταιρίας. Μπορεί κάποιος συνάδελφος να με βοηθήσει στο πως θα γίνει η εν λόγω πρόσληψη γιατί έχω τα ακόλουθα θέματα: 1. Το ΙΚΑ, από όσο γνωρίζω, δεν δέχεται απασχόληση εργαζομένου σε άλλη έδρα πλήν υποκαταστήματος - εδώ όμως δεν έιναι υποκατάστημα άρα πως θα δηλωθεί? 2. Θα πρέπει να υπάρχει κάποια σύμβαση με την εργαζόμενη ή και Υπέυθυνη Δήλωση που θα δηλώνει ότι αποδέχεται την απασχόληση της στις εγκαταστάσεις της εταιρίας? 3. Θα πρέπει στην κατάσταση της Επιθεώρησης να αναφέρεται η δ/νση που θα παρέχονται οι υπηρεσίες? Η οποία είναι διαφορετική από την φορολογική του έδρα. 4. ΟΑΕΔ της έδρας ? Μιλώντας με έναν φίλο νομικό μου είπε ότι παλαιότερα το ΙΚΑ δεχόταν μια βεβαίωση από την εταιρία ότι παρέχει χώρο στον συντονιστή ταδε, ενώ τώρα όχι. Αρχικά τον δήλωνες ως υπάλληλο της έδρας όπου το εκπαίδευες για κανένα δίμηνο και μετά προσκόμιζες μια υπεύθυνη δήλωση που ο εργαζόμενος αποδεχόταν να παρέχει την εργασία του στις εγκαταστάσεις της ετιαρίας. Τι γίνεται επιπλέον με θέματα τεχνικού ασφαλείας κλπ? Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα. Αναμένω την βοήθεια σας . Με εκτίμηση babisxrou
 23. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΥΖΗΤΗΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΕ Η ΟΠΟΙΑ ΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΤΥ ΣΕ ΕΓΚΥΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΓΕΝΝΗΣΟΥΝ! ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΣΕ! Ο ΚΑΔ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΕΙΝΑΙ 55.52.11.02 Υπηρεσίες τροφοδοσίας συνεστιάσεων - εκδηλώσεων (catering) ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΦΑΓΗΤΑ ΚΛΠ. ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΧΩΡΟΥ,ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ , ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΔΩΡΑΚΙΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ. ΚΑΛΟ ΣΚ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
 24. Καλησπέρα και καλό 3ημερο. Θέμα μουσικοσυνθέτης ο οποίος γράφει μουσική για διαφημιστικά spot! Δηλώνει στην ΑΕΠΙ ποια είναι τα spot και αυτοί στο τέλος του χρόνου ή και κάπου ενδιάμεσα του αποδίδουν τα χρηματικά ποσά που δικαιούται ως πνευματικά δικαιώματα απο την προβολή των spot. Στα ποσά αυτά έχει γίνει παρακράτηση φόρου 20% και του δίνουν μία βεβαίωση για φορολογική χρήση. Είναι υποχρεωμένος να εκδόσει παραστατικό ? αν ναι σε ποια χρονική περίοδο ? Τα έσοδα αυτά καταχωρούνται στο εσόδων -εξόδων και αν ναί πότε? Το συμπεριλαμβάνουμαι στο Ε3 ή απευθείας στο Ε1 ? Το τελευταίο το ρωτάω γιατί στην περσινή του δήλωση από άλλο συνάδελφο το ποσό αυτό είχε μπεί στον κωδικό 507 και στην αντίστοιχη παρακράτηση φόρου ! Ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
 • Create New...