Jump to content

babisxrou

simple Members
 • Posts

  53
 • Joined

 • Last visited

About babisxrou

Recent Profile Visitors

2,145 profile views

babisxrou's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

 1. Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να κλείσω μια ΚΟΙΝΣΕΠ, που έκανε έναρξη αρχές του 2012. Δεν είχε αυτά τα 3 χρόνια κανένα έσοδο, αφού δεν κατάφερε να βρει κάποια χρηματοδότηση, σχετική με τους σκοπούς της, Το πρόβλημα είναι ότι όπου και να έχω ψάξει δεν έχω βρει ένα συμφωνητικό λύσης και εκκαθάρισης για ΚΟΙΝΣΕΠ. Στην ουσία το μόνο περιουσιακό της στοιχείο είναι ένα website που φτιάχτηκε και πληρώθηκε και έχει πιστωτικό ΦΠΑ το ΦΠΑ του εν λόγω τιμολογίου. ΤΑ μοναδικά της καταχωρημένα έξοδα είναι τα ενοίκια που πλήρωνε για την έδρα και τίποτα άλλο. Μήπως κάποιος συνάδελφος έχει ιδέα ή υπόδειγμα κάποιου καταστατικού λύσης & εκκαθάρισης. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων ΜΦΧ Μπάμπης Χ.
 2. Καλησπέρα. Είχα το ίδιο θέμα πριν από καιρό και το πρόβλημα το είχε δημιουργήσει ή αλλαγή antivirus στον server. Μόλις απεγκατέστησα το νέο free που είχα βάλει και έβαλα το ίδιο antivirus λύθηκαν όλα τα προβλήματα. ΜΦΧ Μπάμπης Χ
 3. Από φίλο που δουλεύει στα ΕΛΤΑ Βορείων Προαστίων, ενημερώθηκα ότι την Τρίτη έστειλαν τους φακέλους για μοίρασμα και δόθηκε εντολή να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή. Μπάμπης Χ.
 4. Καλημέρα Σε νεοσύστατη ΙΚΕ με κεφάλαιο 1000€, ο ένας εκ των 2 εταίρων θα καταβάλει σε λογαριασμό, το ποσό των 10.000€ , για τις άμεσες ταμειακές ανάγκες της εταιρίας. Το ποσό αυτό θα είναι σε μετρητά και κάποιες επιταγές με λήξη μέχρι 31/10/2014. Τα χρήματα έχει συμφωνηθεί να επιστραφούν εν καιρό άτοκα. Μήπως υπάρχει κάποιο υπόδειγμα συμφωνητικού, για τις σχέσεις μεταξύ των εταίρων ? Θα πρέπει να μπει ημερομηνία "επιστροφής" των χρημάτων ? Η καταβολή υπόκειται σε χαρτόσημο 2,4% ?Ευχαριστώ εκ των προτέρων Μπάμπης Χ.
 5. Καλημέρα. Σε ποιο έντυπο θα πάμε να αποδώσουμε το χαρτόσημο απόδειξης δαπάνης ?
 6. Καλημέρα Εμένα σε παρόμοια περίπτωση για πρόγραμμα μισθοδοσίας, το οποίο δεν είχα ανανεώσει για χρόνια, κάποια στιγμή ζήτησε κωδικό ασφαλείας και επικοινωνώντας με την εταιρία ζήτησαν πρώτον κατάθεση σε λογαριασμό 50 + ΦΠΑ και δεύτερον να υπογράψει η εταιρία που είχε το πρόγραμμα υπεύθυνη δήλωση ότι με δική μας ευθύνη συνεχίζουμε να τηρούμε ένα πρόγραμμα για το οποίο δεν παρέχεται υποστήριξη και αναβαθμίσεις. Με λίγα λόγια ήθελαν να τους απαλλάξουμε από κάθε πιθανή μελλοντική ευθύνη και να εισπράξουν το 50άρικο. Αυτά Μπάμπης Χ.
 7. Μήπως να ζητήσουμε κάποια στιγμή να κάνει κάτι και το ΟΕΕ? Μην ξεχνάμε για παράδειγμα ο ιατρικός σύλλογος που παρέχει στα μέλη του την δυνατότητα. Μήπως λέω??? Μπάμπης Χ.
 8. Καλησπέρα Είχα ξεκινήσει αυτό το θέμα πριν καιρό αλλά τελικά ο ενδιαφερόμενος έδωσε μια παράταση στον εργασιακό του βίο (69 ετών). Χθες όμως ο άνθρωπος έμπλεξε σε καραμπόλα και το αμάξι πάπαλα. Θέλει λοιπόν να καταθέσει χαρτιά για σύνταξη, ποια όμως θα είναι πλέον η διαδικασία και τι εννοώ: Άδεια ΤΑΞΙ, θέλει να την μεταβιβάσει στον υιό του, ο οποίος κατόπιν θα την νοικιάσει κάπου. Θα πρέπει να γίνει συμβολαιογραφικά σαν δωρεά και ο υιός του να έχει επαγγελματικό δίπλωμα? Θα πρέπει ο υιός του να κάνει έναρξη στην εφορία ? Θα τηρεί βιβλίο εσόδων - εξόδων για το ενοίκιο που θα παίρνει ? Το ενοίκιο επιβαρύνεται με ΦΠΑ? αν ΝΑΙ πόσο 13% ή 23%? (Προσοχή δεν υπάρχει πλέον όχημα για να ενοικιάσει μόνο η άδεια) Το ΤΑΞΙ έχει καταστραφεί ολοσχερώς, θα πάρει πιθανότατα όμως κάποια αποζημίωση από την ασφαλιστική του υπαίτιου. Θα πρέπει να γίνει καταστροφή επίσημα με κάποιο χαρτί από εταιρία ? Μέχρι να ξεκαθαρίσουν όλα αυτά, θα πρέπει να κλείσει την ταμειακή και να καταθέσουμε στην αρμόδια ΔΟΥ τα σχετικά έγγραφα ?Συνάδελφοι sorry για τα απανωτά ερωτήματα αλλά μέσα στο πανικό πρέπει να τρέξουν και όλα αυτά και είμαι σε μια φάση να τους πω να πάνε αλλού, αλλά δεν παίζει αυτό το ενδεχόμενο, τον ξέρω από μικρό παιδί και προβληματίζομαι. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας εκ των προτέρων Μπάμπης Χ.
 9. Ακριβώς πρόστιμο 60€. Και εμένα μου έλεγαν όλοι υποχρεωτικά μέσω Internet όχι χειρόγραφες, θα αλλάξει η διαδικασία. Και ο χαζός τους άκουσα.. Όταν ήρθε η ώρα όμως, όλοι στην ΔΟΥ κάνανε την πάπια και κοιτάγανε αριστερά-δεξιά. Και το κακό είναι ότι μου το είπαν σε 2 ΔΟΥ και λέω οκ κάτι έχω χάσει με τόσες αλλαγές και το άφησα. Τελικά όμως εγώ το πλήρωσα. Καλό μας κουράγιο Μπάμπης Χ.
 10. Καλημέρα Μετά από πολύ καιρό και αφού κατάφερα να κάνω έναρξη σε ΚΟΙΝΣΕΠ, ψάχνω να βρω απεγνωσμένα σε όλα τα βιβλιοπωλεία μικρά και μεγάλα το βιβλίο εγγραφής των μελών που θα σφραγίσει το υπουργείο και δεν βρίσκω πουθενά. Μπορεί κάποιος συνάδελφος που έχει βρεί ή που έφτιαξε σε κανένα word ή excel (κινητά φύλλα) να μας ενημερώσει ή να ανεβάσει το σχετικό αρχείο. Θα είναι μεγάλη βοήθεια γιατί το υπουργείο πιέζει με τους χρόνους. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Μπάμπης Χ.
 11. Καλημέρα σε όλους Μου ήρθε σήμερα πελάτης για διορθωση Ε9. Είχε δηλωθεί οικόπεδο εκτός σχεδίου με κτίσμα 50m2 στον πάνω πίνακα με αποτέλεσμα να πληρώνει ΕΤΑΚ 2008-2009 για το συγκεκριμένο ακίνητο. Για να γίνει η διόρθωση θα πρέπει να πάμε εφορία νέο χειρόγραφο Ε9 για κάθε χρόνο ? Δλδ 2008-2009-2010-2011 ? Έχουμε δικαίωμα αφού γίνει η διόρθωση με όποιον τρόπο τελικά γίνει (ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα) να ζητήσει πίσω χρήματα που έχει πληρώσει για το ακίνητο στο ΕΤΑΚ ? Το ποσό και για τις 2 χρονιές είναι κοντά στα 200€. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Μπάμπης Χ.
 12. Sorry γιατι σε έχασα λιγουλάκι. Μου λες κάνει μεταβίβαση στα παιδιά του ή όπου αλλού και κάνει παρακράτηση κυριότητας? Με αυτόν τον τρόπο τι θα αλλάξει. Ρωτώντας σήμερα στο ΤΕΒΕ μου είπαν ότι αν κρατήσει την άδεια, βγαίνει στην σύνταξη με τις διατάξεις ΤΣΑ, δηλαδή ψύχουλα, συνεχίζει να πληρώνει ασφάλεια ΟΑΕΕ για ασθένεια τουλάχιστον και αν ποτέ το πουλήσει δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι θα παίρνει πάντα σύνταξη ΤΣΑ, άρα μπουρμπούτσαλα. Μπορεί να το γράψει στα παιδιά του οι οποίοι εργάζονται αλλού, άρα εξαίρεση από ΟΑΕΕ, ή τα παιδιά υποχρεούνται να έχουν επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησεις? Δεν ξέρω προσωπικά το βλέπω αρκετά μπερδεμένο. Καλό βράδυ Μπάμπης Χ
 13. ok σωστά τα λές εσύ, έλα όμως που δεν ψήνεται? Τι κάνουμε μετά ? Μπάμπης Χ
 14. Συνάδελφοι καλησπέρα. Χρειαζομαι κάποιες οδηγίες - συμβουλές στο ακόλουθο θέμα. Έχω πελάτη ταξιτζή με ολόκληρη άδεια ταξί. Ο άνθρωπος είναι 67 ετών και έχει περίπου 40 χρόνια ένσημα, κάποια είναι ΙΚΑ ΒΑΡΕΑ, κάποια ΙΚΑ απλά και περίπου 26 χρόνια ΤΣΑ και κατόπιν ΟΑΕΕ. Μη αντέχοντας άλλο, θέλει να καταθέσει τα χαρτιά του για κλείσιμο και σύνταξη, αλλά υπάρχει το θέμα της άδειας του ΤΑΞΙ με την οποία δεν ξέρει τι θα κάνει. Είναι το μοναδικό του περιουσιακό στοιχείο, από την μια δεν θέλει να την ξεπουλήσει και από την άλλη έχει βρεί άνθρωπο να την ενοικιάσει. Τα ερωτήματα μου είναι τα ακόλουθα: Κρατάει την άδεια και κλείνει τα βιβλία για να καταθέσει για την σύνταξη? Μπορεί να το κρατήσει στο όνομα του και αν ΝΑΙ, τι θα συμβεί αν το νοικιάσει θα πάρει μειωμένη σύνταξη ? Μεταβιβάζει την άδεια σε τέκνα ή την σύζυγο. Μπορεί να γίνει αυτό αν ναι με ποιες προϋποθέσεις και τι υποχρεώσεις δημιουργεί στα τέκνα ή την σύζυγο. (τα τέκνα εργάζονται ως ιατροί ενώ η σύζυγος δεν έχει κολλήσει ποτέ ένσημα) Γενικότερα με ρωτάει τι τον συμφέρει να πράξει και είμαι μπερδεμένος στο τι θα του απαντήσω. Please μια βοήθεια - συμβουλή από όποιον είχε παρόμοια περίπτωση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Μπάμπης Χ.
 15. ΤΕΛΙΚΑ ΔΟΥΛΕΨΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ GSIS? ΕΓΩ ΕΛΕΙΠΑ ΕΞΩ ΟΛΗ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΔΡΑΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ. ΟΧΙ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΒΕΒΑΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΦΙΛΟΔΟΞΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ. ΕΙΠΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΑΛΙΤΣΑ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΠΥΟ. ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΤΣΑΛΑ ΟΜΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΣΗΜΕΡΑ. ΜΠΑΜΠΗΣ Χ
×
×
 • Create New...