Προς το περιεχόμενο

billsio

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    107
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    1

Δραστηριότητα φήμης

  1. Upvote
    billsio reacted to NIKILINAMANDELIA in ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΣΠΑ & ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΦΠΑ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ   
    οι επιδοτησεις δεν ειναι εισοδημα απο επιχειρηματικη δραστηριοτητα για να προστεθει στον τζιρο.Ειναι στοιχειο μειωτικο των αντιστοιχων δαπανων
     
  2. Like
    billsio got a reaction from GEOTHEO in ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΜΕ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΠΑ 2007-2013.   
    Σε επιδότηση ΕΣΠΑ που αφορά πάγια πως το χειριστηκατε:
    1) οταν το πάγιο εχει αποσβεστει πλήρως και η επιδότηση εισπράττεται την επόμενη χρονια?
    2) όταν το πάγιο αποσβένεται π.χ. για 10 ετη και εισπράττεται η επιχορήγηση, υπάρχει μια οδηγία του ΣΛΟΤ ( θεωρω αφορά λογιστικη αντιμετώπιση, και οχι φορολογική) που αναφέρει οτι αντίστοιχα αποσβενουμε και την επιχορηγηση για τα εναπομείναντα ετη.πως μπορεί να γίνει αυτο σε απογραφικά βιβλία?? Πως αντιμετωπίζετε την επιδότηση σε αυτή την περίπτωση? Μηπως χρειάζεται απομείωση του πάγιου με την επιδότηση και μετα απόσβεση στην υπόλοιπη αξία? 
    3) Υπαρχει περίπτωση οπου ενα πάγιο αγοράστηκε π.χ. το 2018 με αξια 100,00 ευρω και θα αποσβεστει με 10 ευρω. Το 2019 θα έρθει η επιδότηση 100% του πάγιου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορω να κανω απομείωση του παγιου γιατι θα καταλήξει αρνητικό. Επίσης πως μπορώ να κανω απόσβεση την επιδότηση για τα εναπομείναντα χρόνια σε απογραφικά βιβλία με βάση την οδηγία του ΣΛΟΤ?
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  3. Like
    billsio got a reaction from NIKILINAMANDELIA in ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΣΠΑ & ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΦΠΑ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ   
    @kotlistianos η πολ 1059/19-3-15 αναφέρει σε ενα σημείο οτι οι επιχορήγηση δαπανών αποτελεί μειωτικο στοιχειο των δαπανών. Οπότε λεω να το παω με αυτον τον τροπο που αναφέρει, ωστε να μην μετρήσει και ως τζίρος.απλα με προβληματίζει οτι π.χ. οι επιδοτήση μπαίνει στις περιοδικές και οτι πρέπει να τη στείλω και στη συγκεντρωτική ως έσοδο (λογικά). 'η έστω θα την στείλει ο φορέας του προγραμματος ως εσοδο στον φορολογούμενο.
  4. Upvote
    billsio reacted to kouf in ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ Ε3 ΛΟΓΩ ΚΑΔ   
    φιλε ποιον ΚΑΔ κρατησες και δεν εχεις προβλημα?
    να κλεψουμε καμμια ιδεα να βαλουμε και εμεις κατι σωστο
  5. Upvote
    billsio reacted to HARYK in Επιστροφή ΦΠΑ σε ενοικιαζόμενα δωμάτια   
    Καλησπέρα
    Δείτε όμως και το άρθρο 2 της ΠΟΛ 1073/2004 μήπως σας βοηθήσει, που μεταξύ άλλων αναφέρει:
    ...
    Σημειώνεται ότι στην έννοια του ακινήτου περιλαμβάνονται οι επεκτάσεις, προσθήκες και βελτιώσεις αυτού, όχι όμως και οι δαπάνες επισκευής και συντήρησης.
    - Επέκταση ή προσθήκη κτιρίου, κτιριακής εγκατάστασης και τεχνικού έργου είναι οποιαδήποτε αύξηση του όγκου, του μεγέθους ή της ωφελιμότητάς του, που γίνεται με τη χρησιμοποίηση κατά κανόνα δομικών υλικών.
    - Βελτίωση ενσώματου παγίου περιουσιακού στοιχείου είναι κάθε μεταβολή που γίνεται σ’ αυτό μετά από τεχνολογική επέμβαση και έχει ως αποτέλεσμα, είτε την αύξηση του χρόνου ωφέλιμης ζωής του, είτε την αύξηση της παραγωγικότητάς του, είτε τη μείωση του κόστους λειτουργίας του ή τη βελτίωση των συνθηκών χρησιμοποίησής του. (Το νέο περιουσιακό στοιχείο που προκύπτει μετά την πραγματοποίηση των βελτιώσεων είναι καλύτερο από το παλιό κατά το χρόνο της απόκτησής του).
    ...
    Καλή συνέχεια.
  6. Upvote
    billsio got a reaction from TAG in ανεγερση κτιριου για επαγγελματικη χρηση-ποθεν εσχες   
    Η αδεια θα προβλεπει επαγγελματικο χωρο.καταστημα...
×
×
  • Δημιουργία νέου...