Jump to content

Schumacher

simple Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Downvote
  Schumacher reacted to Α. Αρχοντής in Από το λογιστικό γραφείο στην εκπαίδευση.   
  Αν δεν σου αρέσει η λογιστική κι αν δεν καθίσεις να δουλέψεις πάνω σ' αυτήν και να την μάθεις καλά, πώς θα μπορέσεις ποτέ να τη διδάξεις; Το πολύ πολύ να καταντήσεις σα κάποιους από τους καθηγητές σου στο ΤΕΙ. Μπορείς λοιπόν να πας να αγοράσεις ένα μεταπτυχιακό από κάποιο κολέγιο (οποιοδήποτε, δεν δίνουν και ιδιαίτερη σημασία στη συνάφεια μεταπτυχιακού τίτλου και αντικειμένου διδασκαλίας) και να πας μετά να κάνεις αίτηση για επιστημονικός συνεργάτης σε κάποιο ΤΕΙ. Όλο και σε κάποιο θα βολευτείς για να διδάσκεις στη Λογιστική Εταιριών πώς υπολογίζεται το χαρτόσημο κερδών στις ΟΕ, πώς εκτυπώνουμε θεωρημένα ημερολόγια, πώς δουλεύει το KEFALEO4 σε dos και πώς εφαρμόζεται η ομάδα 9 στις σημερινές επιχειρήσεις. Μια μέρα θα γίνεις και καθηγητής Εφαρμογών, που ξέρεις; Αυτά είναι τα προσόντα διδασκαλίας σήμερα στα ελληνικά ΤΕΙ. Για Πανεπιστήμιο μη την ψάχνεις. Πρέπει πρώτα να έχεις προπτυχιακές πανεπιστημιακές σπουδές για να πάρεις μεταπτυχιακό ή να διδάξεις σε ΑΕΙ.
  ΥΓ: Αλλήθεια, πότε ακριβώς συνειδητοποίησες ότι σου πάει η διδασκαλία; Ελπίζω όχι όταν έβλεπες τους καθηγητές σου να την κοπανάνε απ' το μάθημα και να πληρώνονται κανονικά.
  ΥΓ2: Η οικονομική επιστημη δεν πρέπει να συγχέεται με ούτε με την λογιστική επιστήμη ούτε με τα οικονομικά γενικώς. Εξάλλου, η οικονομική επιστήμη σπάνια διδάσκεται σε ΤΕΙ Λογιστικής, και όταν διδάσκεται είναι μάθημα επιλογής.
 2. Downvote
  Schumacher reacted to amartolos in Από το λογιστικό γραφείο στην εκπαίδευση.   
  Τι να τον κάνει το τίτλο του μεταπτυχιακού ο λογιστής?
  Το μεταπτυχιακό του λογιστή είναι η εμπειρία και η συνεχής μελέτη.
 3. Downvote
  Schumacher reacted to Α. Αρχοντής in Από το λογιστικό γραφείο στην εκπαίδευση.   
  Φίλε μου, κανένας δεν θα σε πάρει σε δουλειά απλώς με κάποιες γνώσεις (αν και δεν διευκρινίζεις ποιές. Να υποθέσω λογιστικής; ) και ένα μεταπτυχιακό στη λογιστική. Κάθισε και ιεράρχησε τις ανάγκες σου, τις δεξιότητές σου, τις επιθυμίες σου και τις δυνατότητές σου (υποκειμενικές και αντικειμενικές) και είτε προσπάθησε να συνηθίσεις αυτή τη δουλειά είτε αναζήτησε κάτι άλλο. Σε καμιά περίπτωση όμως μην βγεις στην παραγωγή έχοντας ως στόχο μόνο τα (όποια) λεφτά και ως εφόδιο μόνο το πτυχίο. Μια ματιά στο φόρουμ θα σε πείσει πώς καταντάνε όλοι αυτοί.
 4. Upvote
  Schumacher got a reaction from PANAGIOTISTHESS in Φορολογία Εισοδήματος (Πίνακας 5 & 6)   
  Ευχαριστώ για την απάντηση.
   
  υ.γ Ο Σουμάχερ είμαι,μόλις συνήλθα απο το κώμα.
 5. Upvote
  Schumacher got a reaction from HARYK in Φορολογία Εισοδήματος (Πίνακας 5 & 6)   
  Ευχαριστώ για την απάντηση.
   
  υ.γ Ο Σουμάχερ είμαι,μόλις συνήλθα απο το κώμα.
 6. Upvote
  Schumacher reacted to alexis03us in Διαδικασία απόκτησης Ταυτότητας Λογιστή.   
  ΜΟΛΙΣ ΠΗΡΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΟΥ, ΤΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ. ΟΡΚΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ. ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.   ΠΤΥΧΙΟ, ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΛΟΓΙΣΤΗ Β ΤΑΞΗΣ. ΤΕΛΟΣ. ΟΥΤΑ ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΩ ΟΥΤΕ ΑΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΩ ΛΟΓ. ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΥΤΕ ΑΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΩ....
  Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΟΙΚ. ΕΠΙΜ. ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΑΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ.
  Απαιτούμενα Δικαιολογητικά Εγγραφής Μέλους | |   1. Αίτηση Εγγραφής
  Η Αίτηση είναι προτυπωμένο έντυπο, που χορηγείται από την Υπηρεσία του Ο.Ε.Ε. Στην αίτηση δηλώνονται από τον ενδιαφερόμενο στοιχεία ταυτότητας, στοιχεία επαγγελματικά, σπουδών κλπ. (Παραλαβή Εντύπου).
  2. Τίτλοι Σπουδών
  Οι τίτλοι σπουδών αφορούν το βασικό οικονομικό πτυχίο του υποψήφιου, επικυρωμένο αντίγραφο του οποίου πρέπει να συνυποβάλλεται μαζί με την αίτηση εγγραφής. Το πτυχίο αυτό, εάν δεν χορηγήθηκε από Ελληνικό Πανεπιστήμιο πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από την σχετική ισοτιμία με τα ελληνικά πανεπιστήμια, η οποία χορηγείται από το ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. (ΔΟΑΤΑΠ).

  Ως βασικός τίτλος οικονομικών σπουδών, μπορεί επίσης να θεωρηθεί και μεταπτυχιακός τίτλος, εφόσον αυτός έχει οικονομικό αντικείμενο και αναγνωρίζεται επισήμως από ελληνικούς αρμόδιους φορείς.

  Στην περίπτωση, που ο υποψήφιος δηλώνει εκτός του βασικού οικονομικού πτυχίου και μεταπτυχιακούς τίτλους, αυτοί πρέπει να συνυποβάλλονται με επικυρωμένο αντίγραφο.

  Άλλοι τίτλοι σπουδών (δεύτερο πτυχίο, λοιποί μεταπτυχιακοί τίτλοι, σεμιναριακή εκπαίδευση κλπ) πρέπει να συνυποβάλλονται με επικυρωμένα αντίγραφα, εφόσον δηλώνονται στην αίτηση.

  3. Φωτογραφία πρόσφατη (τις προδιαγραφές θα τις βρείτε εδώ) σε ηλεκρονική μορφή, cd ή e-mail:
    στην ηλεκτρονική  διεύθυνση: [email protected]   (εγκύκλιος 26801/ΔΙΟΕ/13-6-12, παράρτημα IV

  4. Πιστοποιητικό Ποινικού Μητρώου Γενικής Χρήσεως
  Υποχρεωτικά, από 1ης Δεκεμβρίου 2006, αναζητείται αυτεπάγγελτα το αντίγραφο πονικού μητρώου γενικής δικαστικής χρήσης

  5. Δικαίωμα Εγγραφής και συνδρομή τρέχοντος έτους
  Τα υποψήφια μέλη του Ο.Ε.Ε. καταβάλλουν κατά την εγγραφή τους το ποσό του 1,50 ΕΥΡΩ εφάπαξ, ως δικαίωμα εγγραφής καθώς επίσης και την συνδρομή του τρέχοντος έτους
 7. Upvote
  Schumacher reacted to chrisanna in Διαδικασία απόκτησης Ταυτότητας Λογιστή.   
  ΤΕΙ εχω τελειώσει φίλε μου και απλά είπα τι ζητάει το ΟΕΕ μην τρελαίνεσαι.
  Επίσης αν δεν το ξέρεις εχουν βγει και πεντε . εξη προεδρικά διατάγματα που μας εξισωνουν με τους απόφοιτους ΑΕΙ και σύμφωνα με αυτα θα έπρεπε να ειμαστε μέλη του ΟΕΕ και οχι απλα να μας χορηγούν αδεια ασκήσεως επαγγέλματος.Αυτά βεβαια τα πήραν πίσω αρον αρον και η αιτία δεν ειναι οι συνάδελφοι των ΑΕΙ που ειναι στον ιδιωτικο τομέα αλλα οι μ@@@@ς των ΑΕΙ του δημοσίου τομέα που κυβερνάνε και το ΟΕΕ.
   
  .
 8. Upvote
  Schumacher reacted to Kostasauth in Διαδικασία απόκτησης Ταυτότητας Λογιστή.   
  Δεν νομίζω κάποια υπάρχουσα θέση λογιστή στο διαδίκτυο να ζητάει (προαπαιτούμενο την κατοχή άδειας Β' Τάξης) και να εννοεί την τωρινή άδεια Β'(η οποία αφορά απλογραφικά βιβλία).
   
  Όσοι εξακολουθούν στις αγγελίες και αναφέρουν το Β' τάξη, εννοούν κατά 99% την παλιά, θέλοντας να προσλάβουν άτομο με δικαίωμα και γνώσεις για διπλογραφικά βιβλία.
   
  Απλά ακόμα δεν υιοθέτησαν τις έννοιες των καινούριων αδειών και λογικό βέβαια. Επίσης είναι λίγο άκυρο να ζητάει κάποιος σήμερα σαν προαπαιτούμενο την Β' τάξη την καινούρια, γιατί το μόνο που σε δικαιοδοτεί αυτή η άδεια είναι για απλογραφικά βιβλία. Δηλαδή τι λογιστής θα είναι αυτός ή τι λογιστικό γραφείο θα είναι αυτό, το οποίο θα ζητάει κάποιον με δικαίωμα απλογραφικών βιβλίων? Ο ίδιος πώς θα άνοιξε το γραφείο, δεν θα είχε ήδη την Β' την καινούρια?
   
  Εν κατακλείδι όταν βλέπεις Β' Τάξη να ζητάνε κατά πάσα πιθανότητα ζητάνε κάτοχο άδειας με δικαίωμα σε διπλογραφικά βιβλία(δηλαδή Β' ή Α' παλιά ή Α' την καινούρια).
   
    
   
  H κτήση της άδειας δεν έχει σχέση αν είσαι απασχολούμενος ή μη. Υπεύθυνη δήλωση απλά στέλνουν μόνο όσοι εργάζονται. Είναι λάθος αυτό που λέτε ότι κάνει το Ο.Ε.Ε. της περιοχής σας.
   
  Καλημέρα...
 9. Upvote
  Schumacher reacted to Kostasauth in Διαδικασία απόκτησης Ταυτότητας Λογιστή.   
  Εξακολουθείτε να επιμένετε. Την άδεια το παιδί θα την πάρει χωρίς να εργάζεται ή όχι. Το αν θα βρει μετά εργοδότη να τον απασχολήσει ή θα ανοίξει λογιστικό γραφείο είναι άλλο θέμα.
 10. Upvote
  Schumacher reacted to Kostasauth in Διαδικασία απόκτησης Ταυτότητας Λογιστή.   
  Αν εννοείτε ανανέωση με την απλή λογική της ετήσιας πληρωμής που θέτει σε ισχύ την άδεια συναδέλφου, τότε θα έπρεπε το Ο.Ε.Ε. να το κάνει.
   
  Άν όμως ο συνάδελφος ήθελε να ανέβει τάξη και ήθελε να προσμετρήσει κάποιους μήνες που ήταν άνεργος, τότε καλά έκανε και δεν τον ανέβασε τάξη.
   
  Αλλά συγκεκριμένα για τη περίπτωση του παιδιού, που μόλις πήρε το πτυχίο του, μπορεί να πάει στο Ο.Ε.Ε. με τα δικαιολογητικά και να πάρει την άδεια πληρώνοντας τις συνδρομές. Βέβαια η κτήση της άδειας δεν σου προσφέρει τίποτα το ουσιαστικό, αλλά για χάρη του θέματος, αυτή είναι η διαδικασία.
×
×
 • Create New...