Jump to content

Schumacher

simple Members
 • Posts

  18
 • Joined

 • Last visited

About Schumacher

 • Birthday 11/01/1985

Profile Information

 • Gender
  Male

Schumacher's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

 1. Λάθος είσαι και όσοι έχουμε τελειώσει ΤΕΙ με αντίστοιχο Μεταπτυχιακό μπορούμε να δουλέψουμε ως Οικονομολόγοι και όχι ως Λογιστές μόνο.
 2. Χαράς στο κουράγιο σου...εμένα δεν μου αρέσει καθόλου.......έκανα μεταπτυχιακό μήπως διοριστώ στο δημόσιο,κοιτάζω κοινωφελή ΟΑΕΔ,ΣΟΧ αλλά ως εκεί.......
 3. Μεταπτυχιακό δεν έχουν πολλοί γι'αυτό και εγώ έκανα Μεταπτυχιακό για να μην είμαι με τους πολλούς μπάς και διοριστώ στο Δημόσιο.Προτίμησα Μεταπτυχιακό στην Τραπεζική για τα 200 μόρια του ΑΣΕΠ και σκέφτομαι μήπως κάνω και Διδακτορικό.Από ΤΕΙ είμαι. Για να κάνεις Διδακτορικό θα πρέπει το μεταπτυχιακό να είναι στο ίδιο αντικείμενο με το προπτυχιακό.
 4. Πάντως τα ΤΕΙ δεν συγκρίνονται με τα ΙΕΚ...μια χαρά επαγγελματικά δικαιώματα έχουμε εμείς των ΤΕΙ τουλάχιστον όσοι είμαστε από την Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας και ειδικότερα όσοι έχουμε και Μεταπτυχιακό.
 5. Για να διδάξεις σε ΑΕΙ θα πρέπει να έχεις Διδακτορικό.Δεν έχει σχέση αν ο πρώτος τίτλος είναι Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ.Εφόσον έχεις Διδακτορικό διδάσκεις σε ΑΕΙ.
 6. Η αλήθεια είναι πως ούτε εμένα με ξετρελαίνει η Λογιστική μου αρέσουν όμως τα Οικονομικά και έκανα μεταπτυχιακό στην Τραπεζική και ξετρελάθηκα. Θα προτιμούσα να δούλευα ως Τραπεζικός Υπάλληλος από το να δουλεύω σε λογιστικό γραφείο και δεν σκοπεύω να ανοίξω ποτέ δικό μου λογιστικό γραφείο.
 7. Με την ίδια λογική θέλει πτυχίο να διδάσκεις στο δημοτικό ; Και όμως υπάρχουν τα παιδαγωγικά τμήματα. anyway,εγώ θέλω να σταθώ πως η Λογιστική είναι το μόνο επάγγελμα στο οποίο μετά από προϋπηρεσία παίρνει άδεια και ο απόφοιτος λυκείου,εντωμεταξύ δεν ξέρω κανένα επάγγελμα που μετά από τέσσερα χρόνια σπουδές στην ανώτατη εκπαίδευση δίνεις εξετάσεις για να πάρεις άδεια. Και αυτό έχει επίπτωση και στην αγορά εργασίας,να μπορούν να ανοίξουν αρκετοί λογιστικά γραφεία,γιατί φτάνουμε στο σημείο εγώ και άλλοι σαν εμένα που ξοδέψαμε ένα κάρο λεφτά για να σπουδάζω τέσσερα χρόνια στην ανώτατη εκπαίδευση να μην έχω δουλειά και να δουλεύουν απόφοιτοι λυκείου λόγω προϋπηρεσίας την οποία απέκτησαν λόγω συγγένειας με λογιστές..είναι συχνό αυτό το φαινόμενο. @@@@urban2013Για να αναφέρεις τα Ιδρύματα του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης κατέ δείχνει πόσο ενημερωμένος είσαι για τα δρώμενα.Εσύ μάλλον θα έδινες δέσμες και θα μπήκες με 10 σε καμία Ανωτέρα Βιομηχανική που μετά έγινε ανώτατη λέεεμε τώρα,που το παίζεις και έξυπνος,για τους αποφοίτους από ΙΕΚ που σπουδάζουν δύο χρόνια και μετά έχουν το κάθε μέσο και το παίζουν λογιστές επειδή βολεύτηκαν σε λογιστήρια δεν λες τίποτα,που θα μου συγκρίνεις τα πτυχία στην βουλγαρία του κώλου και τα κατέ με τα Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα, Και άμα θες να μάθεις έχω τελειώσει Λογιστική και ξέρω πολύ πιο πολλά από πολλούς από ΑΕΙ και πάω και για μεταπτυχιακά. Εγώ το 2003 μπήκα στην Λογιστική και έδωσα 10 μαθήματα πανελλαδικά,όχι όπως τώρα που ένα σωρό μάπες με 6 μαθήματα μπαίνουν κάτω από την βάση στην ανώτατη εκπαίδευση...ακόμα απορώ γιατί στα οικονομικά πανεπιστήμια είναι τόσο ψηλά οι βάσεις,εγώ θα μπορούσα να πάω σε οποιοδήποτε άλλο καλό τει στην ανώτατη εκπαίδευση και όχι τρέχα γύρευε γιατί θα έβρισκα πιο εύκολα δουλειά και μπορεί να μου άρεσε καλύτερα το αντικείμενο.Για αυτό είμαι Γκαντέμης.
 8. Τώρα εσύ στηρίζεις τους απόφοιτους λυκείου που παίρνουν άδεια λογιστή;.Μακάρι να είχα πάει σε ΤΕΙ ιχθυοκαλλιέργειας..τουλάχιστον ο απόφοιτος λυκείου δεν έχει δικαίωμα να ασχοληθεί με το αντικείμενο των σπουδών του εν λόγω τμήματος..ενώ με Λογιστική ασχολείται και ο απόφοιτος ενιαίου λυκείου. Σε όλα τα άλλα επαγγέλματα επιπέδου ανώτατης εκπαίδευσης που πλέον είναι και τα ΤΕΙ γιατί δεν υπάρχουν πλέον διετή ΚΑΤΕΕ δεν αποκτά άδεια κανένας απόφοιτος λυκείου.Μόνο στην Λογιστική. Άδεια χωρίς εξετάσεις αποκτάν όλοι όσοι παίρνουν πτυχίο στην ανώτατη εκπαίδευση.Ένας που θα σπουδάσει Γεωπόνος ή οτιδήποτε άλλο μετά θα πρέπει να δώσει εξετάσεις για να πάρει άδεια ;
 9. Είναι απαράδεκτο αυτό το οποίο γίνεται να δίνεται η δυνατότητα σε απόφοιτους λυκείου που δεν έχουν σπουδάσει τίποτα στην ζωή τους μετά από 7 χρόνια προϋπηρεσία να παίρνουν άδεια.Οι συγγενείς λογιστών θα το εκμεταλλευτούν κατά πλειοψηφία. Δεν ξέρω καμία άλλη επιστημονική ειδικότητα που δίνει άδεια άσκησης επαγγέλματος έστω και μετά από προϋπηρεσία σε απόφοιτους λυκείου..ελπίζω να αλλάξει ο νόμος..αλλιώς τι να πω,βλαστημάω την μέρα που επέλεξα να σπουδάσω λογιστής...μια ζωή γκαντέμης..θα μπορούσα να διαλέξω οποιαδήποτε άλλη επιστημονική ειδικότητα από ΤΕΙ για να σπουδάσω μια ειδικότητα που μπορεί να την αποκτήσει και ένας αγράμματος αρκεί να έχει λογιστή τον μπαμπά. Λυπάμαι όσους πήγαν οικονομικά πανεπιστήμια με 18.000 μόρια να έχουν συναδέλφους άτομα με χαρτί λυκείου.
 10. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου,και έχεις απόλυτο δίκιο,αλλά όταν βλέπω σχόλιο τύπου (δεν ανανέωσαν άδεια απο συνάδελφο) το οποίο δεν είχε λογική εξήγηση λογικό να υποψιαστώ πως είσαι απο πανεπιστήμιο και γράφεις ψευδή γεγονότα (δεν θα'σουν ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία), αλλά πρέπει να επεξεργαστώ τα μεγάλα γράμματα γιατί φαίνομαι επιθετικός.
 11. Τα δικαιολογητικά είναι αυτά.. Αναγγελία έναρξης επαγγέλματος συμπληρωμένη. Επικυρωμένο αντίγραφο του τίτλου σπουδών. (πτυχίο για αποφοίτους των ΑΕΙ, ΤΕΙ ,δίπλωμα ΙΕΚ ή απολυτήριο λυκείου για μη πτυχιούχους) Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης (ζητείται υπηρεσιακά). Φωτογραφία πρόσφατη σε ηλεκρονική μορφή Το ποσό των 35 Ευρώ (ή ανάλογα την περίπτωση)Απλά να ξέρεις πως ισχύει ότι αναφέρεται στην Νομοθεσία..τίποτα περισσότερο..δικαιούσαι και πρέπει να απαιτήσεις να λάβεις σύμφωνα με τον νόμο άδεια λογιστή-φοροτέχνη β'τάξης και να τηρείς απλογραφικά βιβλία ότι δηλαδή λέει ο νόμος. Οτι άλλο σου πούν είναι Κοροϊδία και εξαπάτηση.
 12. Θα συμφωνήσω με τον φίλο Kostasauth,Επιπλέον να πω πως κάνεις μεγάλο λάθος και να σου εξηγήσω γιατί, Εστω ότι βγάζω άδεια και είμαι ελεύθερος επαγγελματίας έχω δικό μου λογιστικό-φοροτεχνικό γραφείο και δεν έχω πελάτες που σημαίνει είμαι άνεργος.Σύμφωνα με τα λεγομενά σου δεν θα δικαιούμαι ανανέωση άδειας..όμως ο νόμος ρητά αναφέρει...οι πτυχιούχοι οικονομικής κατεύθυνσης ΤΕΙ δικαιούνται άδεια με την λήψη του πτυχίου τους και δεν απαιτείται καμία Προϋπηρεσία ή Επαγγελματική Εμπειρία. Τέρμα πιά με την Κοροϊδία. (Υποψιάζομαι πως έχεις τελειώσει ΑΣΟΕΕ ή ΑΒΣΘ κ.λ.π)
 13. Καταρχήν είμαι πτυχιούχος λογιστής τεχνολογικής εκπαίδευσης..Σήμερα προσπάθησα να κάνω αίτηση στο ΑΣΕΠ για θέση που χρειάζεται πτυχίο ΤΕΙ λογιστικής για ΝΕΡΙΤ και πέρα απο το παράβολο το οποίο ζητάνε,θέλουν στα πρόσθετα προσόντα να έχουμε και άδεια λογιστή-φοροτέχνη β'τάξης. (προφανώς αν κάποιος προσληφθεί βγάζει την άδεια με το που βγούν τα αποτελέσματα,άδεια ο υποψήφιος πρέπει να βγάλει μέχρι την λήξη προθεσμίας των αιτήσεων) Ομως το Ο.Ε.Ε ζητάει αναγγελία έναρξης επιτηδεύματος ανάμεσα στα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την άδεια.Ενώ δηλαδή δικαιούμαστε την άδεια,θα πρέπει με το που την λάβουμε να αρχίσουμε να εργαζόμαστε είτε ώς μισθωτοί είτε ώς ελεύθεροι επαγγελματίες καθώς θα πρέπει εντός του πρώτου διμήνου κάθε έτους να υποβάλλουμε υπεύθυνη δήλωση η οποία θα αναφέρει πως ασκούμε το επάγγελμα και δεν έχουμε καταδικαστεί κ.λ.π (Μόνο όσοι εργάζονται στέλνουν υπεύθυνη δήλωση) Επιπλέον παρατήρησα πως η ιστοσελίδα του οικονομικού επιμελητηρίου θέλει ανανέωση..καθώς ισχυρίζεται πως μέλη του γίνονται υποχρεωτικά οι απόφοιτοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων χωρίς να αναφέρει τα ιδρύματα του τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης.Να αναφέρει τουλάχιστον τον όρο πανεπιστημιακός τομέας. Το πιο σημαντικό στο έντυπο για αναγγελία έναρξης επαγγέλματος αναφέρει τις τάξεις Γ και Δ οι οποίες έχουν πλέον καταργηθεί. Τέλος να προσθέσω πως καλό θα ήταν να είχε δημιουργηθεί και ένωση παρόμοια με την EETEM (ένωση πτυχιούχων μηχανικών τει) που να αφορά τους πτυχιούχους οικονομικών σχολών του τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης.
 14. Καλά ο νόμος είναι αναντ'άλλων αλλού είχα διαβάσει πως εμείς από ΤΕΙ θέλουμε διετή προϋπηρεσία,κάτι που είναι χλωμό να γίνει σε περίοδο ύφεσης-κρίσης καθώς τα λογιστήρια δεν προσλαμβάνουν εύκολα υπαλλήλους ειδικά αν έχει τελειώσει ανώτατη εκπαίδευση καθώς οι προϊστάμενοι λογιστηρίων ανησυχούν μήπως ο υπάλληλός τους μελλοντικά τους πάρει την πελατεία,και για άλλους λόγους όπως μισθοδοσία προσωπικού, Τώρα αν ισχύει πως με πτυχίο δικαιούμαστε άδεια γ'τάξης και σε συνδυασμό με προγράμματα όπως αυτό που αναμένουμε για αίτηση την άλλη εβδομάδα που αφορά ανέργους κάτω των 29 οι οποίοι μπορούν να κάνουν πρακτική άσκηση για 5 μήνες και να πληρώνονται από ΟΑΕΔ ενώ παράλληλα ο εργοδότης να μην πληρώνει τίποτα,είναι μια καλή ευκαιρία πιστεύω για πολλούς μαζί με μένα εφόσον επιλεχθούμε.
 15. αυτό είναι η δυσάρεστη πραγματικότητα,και ακόμα πιο πολύ όταν ζητάνε και lower στα αγγλικά,και ενώ έχουμε άλλα εφόδια όπως ecdl ή σεμινάρια να δυσκολευόμαστε να βρούμε,και εγώ θα έλεγα πως είναι καλό στην δεδομένη περίπτωση να δουλέψουμε σε λογιστικό γραφείο για να αποκτήσουμε εμπειρία χωρίς να έχουμε απαιτήσεις για μισθό,και μετά να είμαστε έτοιμοι όταν πάμε να δουλέψουμε κάπου και ας μην έχουμε προϋπηρεσία,το πολύ πολύ να ανοίξουμε δικιά μας επιχείρηση,εφόσον έχουμε την δυνατότητα (και πιστεύω πως εμείς οι πτυχιούχοι τει λογιστικής δικαιούμαστε άδεια γ'τάξης για α και β κατηγορίας βιβλία) αμα ξέρουμε καλά το αντικείμενο.
×
×
 • Create New...