Jump to content

G.A_S.T

simple Members
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Upvote
  G.A_S.T reacted to ACHILAMPO in Μεταπτυχιακό, χρήσιμο για εξέλιξη λογιστή;   
  Κατά την γνώμη μου ναι πολύ ενδιαφέρον,διότι αποκτάς αντίληψη στα οικονομικά πρώτα από όλα και κατά δεύτερον  ανοίγουν οι πόρτες για εύρεση απασχόλησης.Στην ουσία μαθαίνεις να διαβάζεις και να έχεις αρχή,μέση και τέλος ως επαγγελματίας γενικότερα,λόγω της απαιτητικότητας του συγκεκριμένου πτυχίου.
 2. Like
  G.A_S.T reacted to ponzi in ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019   
  Μας πήρανε χαμπάρι και τα μηχανήματα του taxheaven και μας τη λένε στα μούτρα! 
  Φυσικά και δεν είσται (sic) άνθρωπος. Ένας πραγματικός άνθρωπος θα είχε αντιδράσει... Σαν άνθρωπος.
 3. Like
  G.A_S.T reacted to elal in Αναδρομικά Συνταξιουχων   
  Πάντως σε μένα στις περσινές δηλώσεις, διαπίστωσα σε 4 περιπτώσεις αλλαγή των ποσών που ανέβηκαν στο taxis για τους συνταξιούχους. Ευτυχώς είχα τυπώσει την αρχική εικόνα των αποδοχών  από το taxis και έτσι τη γλύτωσα από τους πελάτες οι οποίοι χρειάστηκε να κάνουν τροποποιητική. Οι άνθρωποι γκρίνιαξαν και δικαίως αλλά δεν έφταιγα εγώ. 
  Τα ταμεία μπήκαν εκ των υστέρων και έκαναν διορθώσεις των ποσών .Δεν καταλαβαίνω πως είχαν ανεβάσει λάθος ποσά, λάθος φόρους και γιατί να είναι υπαίτιος ο συνταξιούχος για αυτό.
  Η συμβουλή μου είναι πάντως να τους τυπώνετε ότι έχει ανέβει στο taxis είτε από αποδοχές είτε από τόκους είτε από αποδείξεις. 
 4. Like
  G.A_S.T reacted to ponzi in Προς Taxheaven: Μήπως πρέπει να πάρετε θέση για αυτό που ανεβάσατε?   
  Εφόσον όλοι ανοίγουν νέο θέμα, ας ανοίξω ένα ακόμη.
  Κύριε Γραβιά και κύριε Κουλογιάννη. Σας εκτιμώ βαθύτατα, σας θαυμάζω σας ευχαριστώ για όλα όσα κάνετε για τον κλάδο, αλλά πραγματικά θέλω να μας απαντήσετε εδώ στο δωρεάν φόρουμ, από πού προκύπτει ο τίτλος του καρφιτσωμένου ενημερωτικού που έχετε βάλει μπροστά στη σελίδα : https://www.taxheaven.gr/news/48015/anoixe-h-erganh-kai-gia-toys-el-epaggelmaties-kai-atomikes-epixeirhseis-pws-oa-laboyn-ta-800-eyrw
  Με έχουν πάρει όλοι οι μηχανικοί, λογιστές, δικηγόροι, άπαντες!!!!
  Άνοιξε όντως η πλατφόρμα για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις ?
  Ή απλά λέτε να μπούμε να υποβάλλουμε μια "μηδενική" (ούτε προσωπικό, ούτε εκμισθωτές) αίτηση στο ΕΡΓΑΝΗ για να βρίσκεται?
  Να πάμε με τις εγκυκλίους και τις αποφάσεις ή να πάμε με τις ανακοινώσεις. Αν είναι να πάμε με τις εγκυκλίους, τι δουλεια έχει αυτό το "άνοιξε η πλατφόρμα ......" μπροστά στη σελίδα?
  Γιατί με τα γραπτά που έχουμε στα χέρια μας, ούτε πλατφόρμα άνοιξε, ούτε 800άρι υπάρχει.
  Παρακαλώ διαφωτίστε μας.
   
  Ευχαριστώ και με συγχωρείτε.
   
 5. Upvote
  G.A_S.T reacted to tacar in ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ   
  Γράψε μόνο τον έναν από τους δύο, ούτως ή άλλως πληροφοριακό στοιχείο είναι δεν επηρεάζει κάπου την δήλωση.
  Όσο για το δέυτερο ερώτημα τον παραχωρούντα τον επηρεάζει ότι πρέπει να αναγράψει τι έγινε το σπίτι τους υπόλοιπους 8 μήνες, ήταν κενό (τότε Ε2) και να μπορεί να το αποδείξει ή δευτερεύουσα κατοικία του παραχωρούντα (τότε Ε1) οπότε αυξάνει το τεκμαρτό εισόδημα κατά 746,67 ευρώ.
 6. Like
  G.A_S.T reacted to adimitrakas in ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Ε1 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ   
  Είχα το ίδιο θέμα με το Ε3, έστειλα μηδενικό Ε3 και πήγα και έκανα διακοπή με το έντυπο Μ4. Με την ΠΟΛ 1010/2018 παρ. 6 προκύπτει σαφώς ότι μπορεί να γίνει απένταξη από το ''Ειδικό Καθεστώτος Αγροτών'' χωρίς πρόστιμο, άρα και αναδρομικά, όμως  δεν μου τη δέχθηκαν στη ΔΟΥ Χαλανδρίου την χαρακτήριζαν εκπρόθεσμη, οπότε έκανα διακοπή με πρόσφατη ημερμηνία και πιθανόν να χρειαστεί μηδενικό Ε3 και του χρόνου. Σε επαρχιακές ΔΟΥ, που προφανώς έχουν πολλούς φορολογούμενους με αγροτικά εισοδήματα, εφαρμόζουν την ΠΟΛ 1010/2018  παρ. 6 και δεν βάζουν πρόστιμο για εκπρόθεσμη  όταν γίνεται απένταξη από το Ειδικό Καθεστώς Αγροτών. Οπότε κρίνεις και ενεργείς αναλόγως !
 7. Like
  G.A_S.T reacted to parmenion in ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΦΟΡΟΛ.ΕΤΟΥΣ 2016-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Ε1   
  Είχα τέτοιες περιπτώσεις. Και είχα ψάξει το θέμα. Βέβαια, μόλις άκουσας (οι πελάτες) ότι πρέπει να πάνε στα ταμεία τους.........προτίμησαν το έτους 2017.
  Τα προσυμπληρωμένα ποσά δεν μεταβάλλονται. Τα αναδρομικά που αφορούν τις παράνομες κρατήσεις και επεστράφησαν, στην βεβαίωση αποδοχών δεν εμφανίζονται σε ξεχωριστή γραμμή. Είναι στο σύνολο του έτους 2017.
  Αν θέλετε να φορολογηθούν, αυτά τα ποσά, στο έτος που ανάγονται, υποβάλλεται ηλεκτρονικά αρχική με "επιφύλαξη" και ακολούθως χειρόγραφα - με νέα βεβαίωση αποδοχών που ζητείται από τα Ταμεία (εκεί φαίνεται και ο διαχωρισμός)  - καταθέτετε στη ΔΟΥ.
  Για όλα τα άλλα αναδρομικά, στα οποία φαίνονται διακριτά (το έτος που ανάγονται) - στης ήδη υπάρχουσες βεβαιώσεις του συστήματος .......... περιμένουμε να ανοίξει η αντίστοιχη εφαρμογή.
  Αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτή η εφαρμογή για συνολική τροποποιητική - με το ανάλογο πρόστιμο - και όχι μόνο για αναδρομικά. Αυτή την αίσθηση έχω.
  Καλή συνέχεια σε όλους
×
×
 • Create New...