Jump to content

G.A_S.T

simple Members
 • Posts

  38
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by G.A_S.T

 1. Όλα εξαρτώνται απο το τι θέλεις εσύ.. Εγω έχω κάνει ΜΒΑ και είναι πολύ χρήσιμο για θέσεις στελέχους marketing και management κυρίως για εταιρείες, εαν εργάζεσαι σε γραφείο η τραπεζικη,λογιστική,χρηματοοικονομική του ΕΑΠ είναι συναφής αν και νομίζω οτι θα σου φανούν γνωστα πολλά απο τα μαθήματα που έχει, με αυτα εχω ασχοληθεί επειδή ειναι εξ αποστάσεως και βόλευε η παρακολούθηση . Πάντως με μεταπτυχιακό σίγουρα αποκτάς μόρια για το δημόσιο και είναι μια φανταστική εμπειρία αλληλεπίδρασης με άλλους φοιτητές και ακαδημαικούς.
 2. Καλημέρα. Νομίζω ούτε με plan C δεν γλιτώνω το πρόστιμο ...
 3. Σας ευχαριστώ πολυ.Η χειρογραφη βεβαιωση ειναι πολυ καλη σκεψη. Θα κινηθω ετσι.Καλη συνεχεια.
 4. Καλημέρα!!Καλο μηνα!!Τα αναδρομικα που λεω εμφανίζονται στην βεβαιωση αποδοχων του 2019 που καναμε για εισοδηματα του 2018 και εχουν ετος αναφορας 2017 και 2016.Στα αντιστοιχα αυτα ετη εμφανιζει την επιλογη Δηλωση Αναδρομικων και προχωραει σαν εκπροθεσμη.Αυτα δεν διασταυρωνονται με τις βεβαιωσεις αποδοχων και εμφανιστηκαν μεταγενεστερα...Μπερδεμα.. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση
 5. Δεν εχει ερθει καμια ενημέρωση ουτε γραπτη ουτε ηλεκτρονική. Και στις βεβαιωσεις του 2019 δεν φαίνονται μονο στο taxis φαίνονται..Δεν ξερω απο που να το πιασω αυτο το θεμα τωρα...
 6. Δεν έχει αποσταλεί βεβαίωση φορέα , στην βεβαίωση αποδοχών 2019 στο taxis φαίνονται τα αναδρομικά.
 7. Αναδρομικα συνταξιουχων που βεβαιωθηκαν το 2019 και αφορουν το 2017 αλλα δεν δηλωθηκαν μεχρι το τελος του 2019 εαν δηλωθουν τωρα εκπροθεσμα θα βεβαιωθει προστιμο???
 8. Καλησπερα 125883623.Αυτό που μου προτεινεις είναι πιστοποίηση επαγγελματικής καταρτισης και εκπαίδευσης.Πολυ ενδιαφέρον βέβαια αλλά δια ζώσης είναι λίγο δύσκολο δεν είμαι απο Αθήνα. Εγώ ενδιαφέρομαι για μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Λογιστική ή Χρηματοοικονομικά ή MBA ,εξ αποστάσεως ομως.
 9. Καλησπέρα.Μήπως έχει παρακολουθήσει κάποιος το μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Τραπεζική ,Χρηματοοικονομικά.Λογιστική? Μήπως γνωρίζει κάποιο συναφές με την Λογιστική εξ αποστάσεως στην Ελλάδα εκτός απο ΕΑΠ γιατι το κατήργεισε το παράπανω?
 10. Καλημέρα.Εξαρτάται την περίπτωση των εξόδων,πάντως εγω κατάλαβα ότι ο διαχωρισμός σε 401 και 423 εξυπηρετεί εσωτερική πληροφόρηση.
 11. Καλησπέρα αυτο κοιτάζω και εγώ αυτη τη στιγμή και απο ένα βίντεακι «Επί της ουσίας» η οποία αφορά το νέο έντυπο Ε3 στο σύνδεσμο https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/40577 λένε στον κωδικό 401 μπαίνουν τα έξοδα που εχει προκειμένου να παρέχει την υπηρεσία του συγκεκριμένα τα αναλώσιμα και εξοδα λογισμικού ενω στο 423 βαζουμε τα έξοδα αφου αφαιρέσουμε απο σύνολο Ζ2 τις αποσβέσεις και οτι βάλαμε στο 401 και χώρια τις αποσβέσεις απο όλα αυτα στο Δ11...
 12. Καλησπέρα parmgr, ουτε επιδότηση παίρνει έχει διαγραφεί από Ελγα το 2017.Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
 13. andrewmΚαλημέρα. Ναι,το γνωρίζω αυτο για το ελαιοτριβείο. Ευχαριστώ πολύ.
 14. Δεν θα έχει κάποια επίπτωση ως συνταξιούχος του ΟΓΑ γενικώς έτσι?
 15. ΠΟΛ. 1010/2018 παράγραφος 6 6. Υποχρεώσεις αγροτών ειδικού καθεστώτος.<<Τέλος για την αποφυγή παρερμηνειών, λαμβάνοντας υπόψη και τα σχετικά ερωτήματα που τίθενται στην Υπηρεσία μας, επισημαίνεται ότι οι αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς αγροτών δεν υποχρεούνται στην υποβολή δήλωσης έναρξης εργασιών, η δε εγγραφή τους στο Μητρώο TAXIS αγροτών, μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι την πρώτη αίτηση επιστροφής με την υποβολή εντύπου Μ0 (άρθρο 36 παρ.8β, άρθρο 41 παραγρ. 12) Κατόπιν τούτου εφόσον οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος δεν υποχρεούνται στην υποβολή δήλωσης έναρξης εργασιών, αλλά με την υποβολή της αίτησης (Μ0) εντάσσονται στο ειδικό καθεστώς αγροτών, και ως εκ τούτου οι εν λόγω αγρότες δεν υποχρεούνται στην υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών και μπορούν να απενταχθούν από το ειδικό καθεστώς οποτεδήποτε (ανεξαρτήτως του εντύπου που χρησιμοποιείται προς το σκοπό αυτό) χωρίς την επιβολή προστίμου. Είναι αυτονόητο ότι για την απένταξη αυτή πρέπει ο αγρότης να μην έχει λάβει την κατ' αποκοπή επιστροφή ΦΠΑ για τα έτη που ζητά την απένταξη.>> Αρα τον κανω διακοπή και όλα οκ??
 16. Εγώ φέτος ανέλαβα την δήλωση του 80 χρονου συνταξιούχου o οποίος θέλει να μαζεύει τις ελιές του και να βγάζει λαδι για το σπίτι του.Τίποτε άλλο. Μεταξύ των ετών 2015-2016 βλέπω αλλαγή στον καδ μόνο ,ανέκαθεν ήταν ειδικου καθεστώτος αφού στην δραστηριότητα εμφανίζεται απο 31/12/2000 ενεργός.Τί σημαίνει δεν τον συμφέρει να διακόψει εαν είναι ασφαλισμένος?Μια πιθάνη διακοπή επηρεάζει την συνταξή του η κατι άλλο? Και γιατί θα πληρώσω πρόστιμο?Εάν τον αφήσω ως έχει με μηδενικά ε3 υπάρχει πρόβλημα?υπάρχει κάποια αλλη υποχρέωση με αυτην την ιδιότητα? Ν α υπενθυμίσω απο φέτος ασχολούμε σαν λογίστρια.. Ευχαριστω.
 17. Καλησπέρα.Τελικά για συνταξιούχο αγρότη ειδικού καθεστώτος ,έχει ελιές και παράγει λάδι για ιδιοχρησιμοποίηση και που μέχρι το 2014 δήλωνε με το αντικειμενικό συστημα ένα ελάχιστο αγροτικό εισόδημα για να δικαιολογεί επιδοτήσεις κλπ ,το 2015 υποβάλλει μηδενικό ε3 σαν αφανής με καδ 99999...,το 2016 ε3 μηδενικό ως αγρότης ειδικού καθεστώτος με καδ 1000000 .Για το 2017 να του κάνω διακοπή???Έχει κανένα όφελος ή ζημία ??Φέτος ξεκίνησα να ασχολούμε με τα λογιστικά και με αυτα που διάβασα ,θεωρία και εμπειρίες συναδέλφων ,μπερδεύτηκα λίγο..Εάν γνωρίζει κάποιος ας μου απαντήσει. Ευχαριστώ.
×
×
 • Create New...