Jump to content

agkas84

simple Members
 • Posts

  97
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by agkas84

 1. ειναι και οι δυο στο συστημα Vies. οχι δεν εγινε συννενοηση,το εφερε τελευταια στιγμη ο πελατης

   

  μήπως το φροντιστήριο σας ή η βουλγαρική εταιρεία  δεν έχει μπεί στο σύστημα vies? συνεννοηθήκατε με την εταιρεία πρίν σας εκδόσει το ΤΠΥ?

 2. Καλησπέρα. Φροντιστήριο στην ελλάδα λαμβάνει ΤΠΥ από βουλγαρική εταιρεία για την προβολή σε site. Η βουλγαρική εταιρεία εκδίδει το Τιμολόγιο με φπα. Πως το αντιμετωπίζουμε? Καταχωρείται συνολική αξία στα βιβλία  και στέλνουμε vies; Ευχαριστώ για την βοήθεια.

 3.  

  εταιρος σε ΕΠΕ μπορει να βαλει χρηματα στο ταμειο με χαρτοσημο 2,4% και να τα παρει πισω πριν τις 31/12/16? το επιτοκιο καταργηθηκε. πρεπει να κανει κατι αλλο εκτος απο συμβαση και να την χαρτοσημανει?

  ευχαριστω...

   

 4. εταιρος σε ΕΠΕ μπορει να βαλει χρηματα στο ταμειο με χαρτοσημο 2,4% και να τα παρει πισω πριν τις 31/12/16? το επιτοκιο καταργηθηκε. πρεπει να κανει κατι αλλο εκτος απο συμβαση και να την χαρτοσημανει?

  ευχαριστω...

 5.  

  2)  Υπάρχει διαφορά σε δανεισμό και σε ταμειακή διευκόλυνση? γιατί στην ουσία αυτό που θέλω να κάνω είναι ταμειακή διευκόλυνση οπότε μην μπλέξω με δάνεια κτλ. από την στιγμή κιόλας που αυτός που θα δωρίσει δεν έχει απαίτηση να τα πάρει πίσω.

   

  εταιρος σε ΕΠΕ μπορει να βαλει χρηματα στο ταμειο με χαρτοσημο 2,4% και να τα παρει πισω πριν τις 31/12/16? το επιτοκιο καταργηθηκε. πρεπει να κανει κατι αλλο εκτος απο συμβαση και να την χαρτοσημανει?

  ευχαριστω...

 6. Το είχα και εγώ απορία αλλά από την στιγμή π.χ. που ο εργολάβος ανήκει σε άλλη ΔΟΥ, σου ζητάνε στην θεώρηση και επιπλέον συμφωνητικό για να στείλουν στην ΔΟΥ του συμβαλλομενου. Οπότε τι νοημα έχει να καταθέτουν και οι δύο;

 7.  

  Όπως προκύπτει από το αρ.10 παρ.1,2 του τ Ν. 2217/94(Φ.Ε.Κ.83 τ.Α΄), από την Υ.Α.Ε5/1303/10-4-86 (Φ.Ε.Κ.168 τ.Β΄10-4-86), την υπ’αριθ.69 εγκύκλιο Ι.Κ.Α./21-12-94, την υπ’αριθ.69 εγκύκλιο Ι.Κ.Α./14-7-99, στη διάρκεια της πρακτικής άσκησης του ο σπουδαστής ασφαλίζεται μόνο κατά επαγγελματικού κινδύνου. Η ασφαλιστική αυτή εισφορά ανέρχεται στο 1% επί του τεκμαρτού ημερομισθίου της 12ης ασφαλιστικής κλάσης όπως διαμορφώνεται κάθε φορά και καταβάλλεται υποχρεωτικά από τον εργοδότη. Ο εργοδότης πρέπει να απευθύνεται στο Ι.Κ.Α. και να ενημερώνεται κάθε έτος για αυτήν την αλλαγή. Από 1/10/2008 έως σήμερα το τεκμαρτό ημερομίσθιο της 12ης Α.Κ. είναι 40,45 ?, έτσι η ασφαλιστική εισφορά είναι 40,45 ?×25 ημέρες × 1 % = 10,11 ?/μήνα.

  Από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης εργασίας μεταξύ του Τμήματος και του εργοδότη του ασκούμενου , ο εργοδότης θα πρέπει να κάνει αναγγελία πρόσληψης στον τοπικό ΙΚΑ, και ο ασκούμενος να ανοίξει καρτέλα ενσήμων και να πάρει αριθμό μητρώου ΙΚΑ.  Αυτό πρέπει να το υλοποιήσει ο εργοδότης εντός πέντε εργάσιμων ημερών από  την ημερομηνία που αναγράφεται στη σύμβαση  Παρέκκλιση αυτού θα επιφέρει πρόστιμο στον εργοδότη. 

  Στο τέλος της Πρακτικής Άσκησης ο εργοδότης δικαιούται επιχορήγηση από τον Ο.Α.Ε.Δ. το 50% επί της καταβαλλόμενης αποζημίωσης προς τον σπουδαστή καταθέτοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Όπως προκύπτει από το παραπάνω παράδειγμα ο εργοδότης καταβάλλει 671,50?/μήνα και επιχορηγείται από τον Ο.Α.Ε.Δ. το 50% δηλαδή 335,75?/μήνα.

  Έξι μήνες μετά την λήξη της πρακτικής άσκησης ο εργοδότης μπορεί να υποβάλει στην υπηρεσία του Ο.Α.Ε.Δ. του τόπου της επιχείρησης τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  • Βεβαίωση Τ.Ε.Ι. για τον χρόνο της άσκησης του σπουδαστή.
  • Αντίγραφο της ειδικής σύμβασης πρακτικής άσκησης που υπογράφεται από τη σχολή, τον εργοδότη και τον σπουδαστή.
  • Βεβαίωση της σχολής ότι ο σπουδαστής βρίσκεται στο τέλος των σπουδών του και πραγματοποιεί την εξάμηνη πρακτική άσκηση για τη λήψη του πτυχίου του.
  • Συμπλήρωση έντυπης υπεύθυνης δήλωσης εργοδότη που διατίθεται από την αρμόδια υπηρεσία Ο.Α.Ε.Δ.

   

  Σημερα μιλησα με ΣΕΠΕ,ΙΚΑ,ΟΑΕΔ,ΙΕΚ και οποιον αλλο θελει η ψυχη σας...και καταληξαμε. 1) Προσληψη δεν γινεται απο κανεναν 2) Η τριμερης συμβαση να υπαρχει στον χωρο εργασιας μαζι με κατι αλλα που θα προμηθευτει ο ασκουμενος απο το ΙΕΚ βιλιαρακι πρακτικης κτλ 3) Αν θελει η επιχειρηση στελνει και εναν πινακα συμπληρωματικου ωραριου οπου μπορει να τον καταχωρησει (μιας και δεν ειναι κανονικος εργαζομενος καταχωρημενος στο yeka) με επεξηγηση στις παρατηρησεις "πρακτικη ΙΕΚ" και την διαρκεια 4) Στην ΑΠΔ δεν ειναι υποχρεωμενη η επιχειρηση να τον συμπεριλαβει αλλα μπορει και το ΙΕΚ μιας και με Εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, με αριθμ. πρωτ. /Κ1/146931/18.9.2015, καθώς και την ΚΥΑ 139931/08.09.2015, ΦΕΚ 1953/Β/10.9.2015 «Πρακτική Άσκηση ή Μαθητεία Καταρτιζομένων ΙΕΚ» όπου ξεκαθαρα αναφερει στης τεταρτη παραγραφο : Τα ΙΕΚ μεριμνουν για την ασφαλιση των πρακτικα ασκουμενων στο ΙΚΑ, μονο για την περιπτωση ατυχηματος στους χωρους εργασιας......με ποσοστο 1% επι του ετησιου τεκμαρτου ημερομησθιου...κτλ κτλ κτλ κτλ...

   

 8. Σε ευχαριστούμε συνάδερφε για την προσφορά σου!! Πραγματικά πολύ χρήσιμο!!

  Τώρα για το θέμα ΜΥΦ τι να λέμε...μας βλέπω να βγάζουμε τα μάτια μας και να τρώμε τα σωθικά μας!!!

  Όταν λένε 100 ευρώ απόκλιση εννοούν συνολική έτσι; π.χ. αν υπάρχει διαφορά στο πλήθος των τιμολογίων υπάρχει πρόβλημα; έχω με έναν διαφορά στο πλήθος τιμολογίων αλλά η συνολική απόκλιση είναι της τάξεως των 40 ευρώ. Προφανώς δεν αλλάζω τίποτα...

 9.  

  Καλησπέρα. Εκμεταλλευτής ΦΔΧ εθνικών και διεθνών μεταφορών θέλει να προσλάβει οδηγό. Κάνω όπως είπατε πρόσληψη σαν υπάλληλος (με τεκμαρτό ;). Αυτό που δεν γνωρίζω αν μπορείτε να με βοηθήσετε είναι με τα ωράρια. Ισχύει 8ωρο? Και αν αυτός δεν ξέρει πότε είναι για δρομολόγιο μέσα στην εβδομάδα; Θα πρέπει να τον κάνω πρόσληψη-απόλυση:Αν ξεκινήσει π.χ. για Αλεξανδρούπολη από Αθήνα όταν συμπληρώνει το 8ωρο θα πρέπει να κάνει στάση;  ¨Στα διεθνή ταξίδια του πρέπει να κάνω κάποια άλλη ενέργεια; Γενικώς τι ίσχύει για αυτή την μορφή απασχόλησης αν ξέρετε κάπου να με παραπέμψετε να διαβάσω θα το εκτιμούσα πολύ.

  Ευχαριστώ πολύ.

   

 10. Καλησπέρα. Εκμεταλλευτής ΦΔΧ εθνικών και διεθνών μεταφορών θέλει να προσλάβει οδηγό. Κάνω όπως είπατε πρόσληψη σαν υπάλληλος (με τεκμαρτό ;). Αυτό που δεν γνωρίζω αν μπορείτε να με βοηθήσετε είναι με τα ωράρια. Ισχύει 8ωρο? Και αν αυτός δεν ξέρει πότε είναι για δρομολόγιο μέσα στην εβδομάδα; Θα πρέπει να τον κάνω πρόσληψη-απόλυση:Αν ξεκινήσει π.χ. για Αλεξανδρούπολη από Αθήνα όταν συμπληρώνει το 8ωρο θα πρέπει να κάνει στάση;  ¨Στα διεθνή ταξίδια του πρέπει να κάνω κάποια άλλη ενέργεια; Γενικώς τι ίσχύει για αυτή την μορφή απασχόλησης αν ξέρετε κάπου να με παραπέμψετε να διαβάσω θα το εκτιμούσα πολύ.

  Ευχαριστώ πολύ.

 11. Καλημέρα. Κάτοικος Σουηδίας (από το 1992) που θα κάνουμε αλλαγή φορολογικής κατοικίας σήμερα δεν έχει δηλωθεί ο γάμος με αλλοδαπό από το 1998 ο οποίος δεν έχει τίποτα στην κατοχή του στην χώρα μας. Ερωτώ: αυτός πρέπει να βγάλει ΑΦΜ (ώστε να δηλωθεί ο γάμος) και να δηλωθεί σαν κάτοικος εξωτερικού για να κάνουν κοινή δήλωση από το 2010 ή μπορεί η σύζυγος να κάνει μόνη της τις δηλώσεις εισοδήματος;;;;
  Οι απαντήσεις του Μητρώου της ΔΟΥ όπου ανήκει, του Εισοδήματος και της ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού διαφέρουν. Όποιος έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο ας βοηθήσει.
  Ευχαριστώ πολύ

 12. Καλησπέρα. Εκμεταλλευτής ΦΔΧ εθνικών και διεθνών μεταφορών θέλει να προσλάβει οδηγό. Κάνω όπως είπατε πρόσληψη σαν υπάλληλος (με τεκμαρτό;). Αυτό που δεν γνωρίζω αν μπορείτε να με βοηθήσετε είναι με τα ωράρια. Ισχύει 8ωρο? Και αν αυτός δεν ξέρει πότε είναι για δρομολόγιο μέσα στην εβδομάδα; Θα πρέπει να τον κάνω πρόσληψη-απόλυση:Αν ξεκινήσει π.χ. για Αλεξανδρούπολη από Αθήνα όταν συμπληρώνει το 8ωρο θα πρέπει να κάνει στάση;  ¨Στα διεθνή ταξίδια του πρέπει να κάνω κάποια άλλη ενέργεια; Γενικώς τι ίσχύει για αυτή την μορφή απασχόλησης αν ξέρετε κάπου να με παραπέμψετε να διαβάσω θα το εκτιμούσα πολύ.
  Ευχαριστώ πολύ.

 13. Καλημέρα. Σε φροντιστήριο με διπλογραφικά βιβλία είχα στείλει για τον Ιούλιο ΦΠΑ. Τώρα να στείλω για τον Αύγουστο ή να περιμένω μπας και αλλάξει τίποτα και βάση της διάταξης που ως τον Οκτώβριο δεν έχουν πρόστιμο οι περιοδικές ΦΠΑ;;;

 14. Καλησπέρα. Κάποιος απεβίωσε το 2014. Η δημοσίευση διαθήκης έγινε Ιούνιο του 15'. Το Ε9 του 2015 το έκανα με την νόμιμη μοίρα και το 2016 μπαίνω και αλλάζω βάση της διαθήκης. Μετά βλέπω ότι κάπου μέσα στο συμβόλαιο γράφει ότι "οι εμφανισθέντες αποδέχονται σιωπηρά την κληρονομιά κατά τον χρόνο θανάτου του κληρονομούμενου". Τί εννοεί ο ποιητής? Έπρεπε να κάνω βάση διαθήκης και το Ε9 του 2015????
   

 15. Το ποσό που μπαίνει στην δήλωση είναι το συνολικό μείον το αρχικό κεφάλαιο και τον φόρο

   

  Τι εννοείς ?

  Δηλώνω το καθαρό δηλαδή κέρδος μείον φόρος ?

   

  Δεν προλαβαίνω την προθεσμία 30/8 οπότε προσανατολίζομαι να αναγράψω στην δήλωση τα κέρδη και να κρατήσω στο αρχείο την βεβαίωση του ΟΠΑΠ (όταν την λάβω) και ελπίζω να μην έχω διαφορά. (βεβαίωση vc δελτίο πρακτορίου)

   

  Κατά την υποβολή της δήλωσης ζητούνται επιπλέον στοιχεία ή απλά θα διαλέξω την επιλογή κερδη ...... ?

  . Ναι το καθαρό μείον τον φόρο δηλώνεις. Αν θες να το ρισκάρεις κάντο έτσι αλλά κατά πάσα πιθανότητα ο ΟΠΑΠ όλο και να σου "πετάξει" έξω κάποιο δελτίο που μπορεί να μην το "διαβάζει" η μηχανή του λόγω φθοράς κ.τ.λ. Κάνε όπως νομίζεις. Πάντως αν θυμάμαι καλά η βεβαίωση είχε κάνει κανά δίμηνο να βγεί από τον ΟΠΑΠ Θεσσαλονίκης. Από Αθήνα λογικά θα αργεί περισσότερο.

  Καλημέρα!

 16. Ο ΟΠΑΠ διάβασα χορηγεί βεβαιώσεις για ποσό κερδών άνω των 200 ευρώ προ φόρου. Τα  κέρδη έως 200 ευρώ θα τα δηλώσω στη φορολογική δήλώση με παραστατικό την απόδειξη του πρακτορείου ?

  Όλα τα δελτία που έχετε από το πρακτορείο τα στέλνετε στον ΟΠΑΠ για να σας στειλει την Βεβαίωση Κέρδους. (Μαζί με το έντυπο που θα συμπληρώσετε από το πρακτορείο + κάτι άλλα δικαιολογητικά. Ενημερότητες κτλ). Μόνο αυτή η βεβαίωση αποτελεί δικαιολογητικό για την δήλωση. Το ποσό που μπαίνει στην δήλωση είναι το συνολικό μείον το αρχικό κεφάλαιο και τον φόρο.

 17. Καλημερα dodos...

   

  Για τον ΟΑΕΕ

  • Βεβαίωση ΙΚΑ ως προς τον χαρακτηρισμό του (νέος ή παλιός)
  • Βεβαίωση εργοδότη 
  • Αναγγελία πρόσληψης στον ΟΑΕΔ (μου το έχουν ζητήσει και αυτό κυρίως σε όποιους έχουν πιάσει πρόσφατα εργασία ως μισθωτοί)
  • Καρτέλα ενσήμων από το ΙΚΑ (από τον atlas δεν το δέχονται).
  • Και 5 τελευταία εκκαθαριστικά.(προσοχή στα αυτοτελή φορολογούμενα που είχε ποιο παλιά να υπάρχουν οι βεβαιώσεις των ποσών

  Για την ιστοσελίδα δεν νομίζω ότι χρειάζεται νέο καδ γιατί δεν είναι e-shop. 

   

  Εμπορία στο σπίτι αφήνουν -νομίζω- αν υπάρχει Υπεύθυνη δήλωση ότι επιτρέπει στις ελεγκτικές αρχές να πραγματοποιούν έλεγχο σπίτι του. Είναι θέμα ασύλου που δεν άφηναν ποιο παλιά.

  Αυτά, ελπίζω να σε βοήθησα.

 18. Καλημέρα. Τελικά στους κωδικούς 735-736 στον πίνακα των τεκμηρίων αναγράφεται το ποσό  της δαπάνης ανέγερσης οικοδομής,ατομικής επιχείρησης. Συγκεκριμένα τουριστικό κατάλυμα με απλογραφικά βιβλία.

  Ή αφορά μόνο φυσικά πρόσωπα ιδιώτες?

 19. φανταρος το 2014 υπηρετησε μερικούς στην Κυπρο. Το ποσό σε ποιον κωδικό μπαίνει αν δεν είναι προσυμπληρωμένο; έχει μία παρακράτηση κάπου 400 ευρώ, θα την πάρει πίσω;

 20. φανταρος το 2014 υπηρετησε μερικούς στην Κυπρο. Το ποσό σε ποιον κωδικό μπαίνει αν δεν είναι προσυμπληρωμένο; έχει μία παρακράτηση κάπου 400 ευρώ, θα την πάρει πίσω;

 21. φανταρος το 2014 υπηρετησε μερικούς στην Κυπρο. Το ποσό σε ποιον κωδικό μπαίνει αν δεν είναι προσυμπληρωμένο; έχει μία παρακράτηση κάπου 400 ευρώ, θα την πάρει πίσω;

 22. Καλησπέρα,

   

  βεβαιωση αποδοχων ~2500 ευρω και με παρακρατηση 20% απο στρατιωτικη θητεια στην Κυπρο δεν ειναι προσυμπληρωμενη στο Ε1.

   

  Σε ποιους κωδικους πρεπει να αναγραφουν αυτα τα ποσα;

   

  Σε περιπτωση που "επεμβω" στα προσυμπληρωμενα πεδια και προσθεσω αυτα τα ποσα, πρεπει να προσκομισω και την αντιστοιχη βεβαιωση στην ΔΟΥ;

   

  Ευχαριστω.

  φανταρος το 2014 υπηρετησε μερικούς στην Κυπρο. Το ποσό σε ποιον κωδικό μπαίνει αν δεν είναι προσυμπληρωμένο; έχει μία παρακράτηση κάπου 400 ευρώ, θα την πάρει πίσω;

 23.  

  Δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί προηγουμένως κάπου στο θέμα ή στο forum αλλά δεν το βρίσκω. Ατομική αγόρασε κάποια μηχανήματα από μη υπόχρεο με τίτλο κτήσης το 2014. Ο μη υπόχρεος υποχρεούται να το δηλώσει στο Ε1 το ποσό που πήρε (9κααθαρο,χωρίς το χαρτόσημο 3,6%)  στον 781? Αν δεν το δήλωσε, υπάρχει  πρόβλημα? Σας ευχαριστώ.

   

 24. Καλημέρα. Και εγώ έτσι νομίζω, αλλά πάνω στην ΔΟΥ ο έφορος την μία μου είπε μην βάζεις καθόλου επιτόκιο και στην ίδια ερώτηση μετά από 10 μέρες μου είπε, ε βάλε ένα ελάχιστο 1-2 %. (άντε βγάλε άκρη)

  1) Θα πρέπει να υπάρχει και καταθετήριο σαν δικαιολογητικό στον όψεως της ΕΠΕ ή γίνεται μόνο στο ταμείο. (εξάλλου μετά από λίγες μέρες θα γίνει αγορά πάγιου εξοπλισμού και δεν θα υπάρχει κίνδυνος "μεγάλου ταμείου").

  2)  Υπάρχει διαφορά σε δανεισμό και σε ταμειακή διευκόλυνση? γιατί στην ουσία αυτό που θέλω να κάνω είναι ταμειακή διευκόλυνση οπότε μην μπλέξω με δάνεια κτλ. από την στιγμή κιόλας που αυτός που θα δωρίσει δεν έχει απαίτηση να τα πάρει πίσω.(γονέας του εταίρου)

 25. Δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί προηγουμένως κάπου στο θέμα ή στο forum αλλά δεν το βρίσκω. Ατομική αγόρασε κάποια μηχανήματα από μη υπόχρεο με τίτλο κτήσης το 2014. Ο μη υπόχρεος υποχρεούται να το δηλώσει στο Ε1 το ποσό που πήρε (9κααθαρο,χωρίς το χαρτόσημο 3,6%)  στον 781? Αν δεν το δήλωσε, υπάρχει  πρόβλημα? Σας ευχαριστώ.

×
×
 • Create New...