Jump to content

agkas84

simple Members
 • Posts

  97
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by agkas84

 1. εταιρος σε ΕΠΕ μπορει να βαλει χρηματα στο ταμειο με χαρτοσημο 2,4% και να τα παρει πισω πριν τις 31/12/16? το επιτοκιο καταργηθηκε. πρεπει να κανει κατι αλλο εκτος απο συμβαση και να την χαρτοσημανει? ευχαριστω...
 2. Το είχα και εγώ απορία αλλά από την στιγμή π.χ. που ο εργολάβος ανήκει σε άλλη ΔΟΥ, σου ζητάνε στην θεώρηση και επιπλέον συμφωνητικό για να στείλουν στην ΔΟΥ του συμβαλλομενου. Οπότε τι νοημα έχει να καταθέτουν και οι δύο;
 3. Σημερα μιλησα με ΣΕΠΕ,ΙΚΑ,ΟΑΕΔ,ΙΕΚ και οποιον αλλο θελει η ψυχη σας...και καταληξαμε. 1) Προσληψη δεν γινεται απο κανεναν 2) Η τριμερης συμβαση να υπαρχει στον χωρο εργασιας μαζι με κατι αλλα που θα προμηθευτει ο ασκουμενος απο το ΙΕΚ βιλιαρακι πρακτικης κτλ 3) Αν θελει η επιχειρηση στελνει και εναν πινακα συμπληρωματικου ωραριου οπου μπορει να τον καταχωρησει (μιας και δεν ειναι κανονικος εργαζομενος καταχωρημενος στο yeka) με επεξηγηση στις παρατηρησεις "πρακτικη ΙΕΚ" και την διαρκεια 4) Στην ΑΠΔ δεν ειναι υποχρεωμενη η επιχειρηση να τον συμπεριλαβει αλλα μπορει και το ΙΕΚ μιας και με Εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, με αριθμ. πρωτ. /Κ1/146931/18.9.2015, καθώς και την ΚΥΑ 139931/08.09.2015, ΦΕΚ 1953/Β/10.9.2015 «Πρακτική Άσκηση ή Μαθητεία Καταρτιζομένων ΙΕΚ» όπου ξεκαθαρα αναφερει στης τεταρτη παραγραφο : Τα ΙΕΚ μεριμνουν για την ασφαλιση των πρακτικα ασκουμενων στο ΙΚΑ, μονο για την περιπτωση ατυχηματος στους χωρους εργασιας......με ποσοστο 1% επι του ετησιου τεκμαρτου ημερομησθιου...κτλ κτλ κτλ κτλ...
 4. Σε ευχαριστούμε συνάδερφε για την προσφορά σου!! Πραγματικά πολύ χρήσιμο!! Τώρα για το θέμα ΜΥΦ τι να λέμε...μας βλέπω να βγάζουμε τα μάτια μας και να τρώμε τα σωθικά μας!!! Όταν λένε 100 ευρώ απόκλιση εννοούν συνολική έτσι; π.χ. αν υπάρχει διαφορά στο πλήθος των τιμολογίων υπάρχει πρόβλημα; έχω με έναν διαφορά στο πλήθος τιμολογίων αλλά η συνολική απόκλιση είναι της τάξεως των 40 ευρώ. Προφανώς δεν αλλάζω τίποτα...
 5. Καλησπέρα. Εκμεταλλευτής ΦΔΧ εθνικών και διεθνών μεταφορών θέλει να προσλάβει οδηγό. Κάνω όπως είπατε πρόσληψη σαν υπάλληλος (με τεκμαρτό. Αυτό που δεν γνωρίζω αν μπορείτε να με βοηθήσετε είναι με τα ωράρια. Ισχύει 8ωρο? Και αν αυτός δεν ξέρει πότε είναι για δρομολόγιο μέσα στην εβδομάδα; Θα πρέπει να τον κάνω πρόσληψη-απόλυση:Αν ξεκινήσει π.χ. για Αλεξανδρούπολη από Αθήνα όταν συμπληρώνει το 8ωρο θα πρέπει να κάνει στάση; ¨Στα διεθνή ταξίδια του πρέπει να κάνω κάποια άλλη ενέργεια; Γενικώς τι ίσχύει για αυτή την μορφή απασχόλησης αν ξέρετε κάπου να με παραπέμψετε να διαβάσω θα το εκτιμούσα πολύ. Ευχαριστώ πολύ.
 6. Καλημερα dodos... Για τον ΟΑΕΕ Βεβαίωση ΙΚΑ ως προς τον χαρακτηρισμό του (νέος ή παλιός)Βεβαίωση εργοδότη Αναγγελία πρόσληψης στον ΟΑΕΔ (μου το έχουν ζητήσει και αυτό κυρίως σε όποιους έχουν πιάσει πρόσφατα εργασία ως μισθωτοί)Καρτέλα ενσήμων από το ΙΚΑ (από τον atlas δεν το δέχονται).Και 5 τελευταία εκκαθαριστικά.(προσοχή στα αυτοτελή φορολογούμενα που είχε ποιο παλιά να υπάρχουν οι βεβαιώσεις των ποσώνΓια την ιστοσελίδα δεν νομίζω ότι χρειάζεται νέο καδ γιατί δεν είναι e-shop. Εμπορία στο σπίτι αφήνουν -νομίζω- αν υπάρχει Υπεύθυνη δήλωση ότι επιτρέπει στις ελεγκτικές αρχές να πραγματοποιούν έλεγχο σπίτι του. Είναι θέμα ασύλου που δεν άφηναν ποιο παλιά. Αυτά, ελπίζω να σε βοήθησα.
 7. Καλημέρα. Και εγώ έτσι νομίζω, αλλά πάνω στην ΔΟΥ ο έφορος την μία μου είπε μην βάζεις καθόλου επιτόκιο και στην ίδια ερώτηση μετά από 10 μέρες μου είπε, ε βάλε ένα ελάχιστο 1-2 %. (άντε βγάλε άκρη) 1) Θα πρέπει να υπάρχει και καταθετήριο σαν δικαιολογητικό στον όψεως της ΕΠΕ ή γίνεται μόνο στο ταμείο. (εξάλλου μετά από λίγες μέρες θα γίνει αγορά πάγιου εξοπλισμού και δεν θα υπάρχει κίνδυνος "μεγάλου ταμείου"). 2) Υπάρχει διαφορά σε δανεισμό και σε ταμειακή διευκόλυνση? γιατί στην ουσία αυτό που θέλω να κάνω είναι ταμειακή διευκόλυνση οπότε μην μπλέξω με δάνεια κτλ. από την στιγμή κιόλας που αυτός που θα δωρίσει δεν έχει απαίτηση να τα πάρει πίσω.(γονέας του εταίρου)
 8. Δανεισμος τριτου σε ΕΠΕ, καταθετουμε την συμβαση δανεισμου στο τμημα ΦΠΑ για πληρωμή του χαρτοσημου 2,4%. Το επιτόκιο τελικά μπορεί να είναι μηδενικό? Κάθε υπόλοιπο του ποσού που δεν έχει επιστραφεί στον δικαιούχο κάθε χρόνο θεωρείται ότι συνάπτεται νέο δάνειο? Πρέπει να γίνει τραπεζική κατάθεση υποχρεωτικά?
 9. Καλησπέρα. Κάποιος δουλεύει μια μέρα την εβδομαδα για 4 ωρες. Αν αυτή η μέρα αλλάζει από εβδομάδα σε εβδομάδα,( πχ την μια εβδομαδα Τρίτη, την άλλη Πέμπτη και ούτε καθεξής) θα είμαι καλυμμένος με την αποστολή μόνο του ατομικου συμπληρωματικου πριν την ανάληψη της εργασίας ή θέλει και τροποποίηση ατομικής σύμβασης κάθε εβδομάδα που θα αλλάζω?
 10. αυτο ισχυει? θα πρεπει να κανουμε αλλαγη στο προγραμμα καθε 7 ή 8 κυριακες ή αρκει στις παρατηρησεις να αναφερουμε ότι π.χ. "κάθε 7 κυριακες ρεπο"
 11. Καλησπέρα. Ανέγερση ακινήτου (τουριστικο καταλυμμα) από ατομικη επιχειρηση τις κατασκευαστικες φάσεις τις κάνει αυτεπιστασία εκτός από μία (τοιχοποιια) όπου έχει κάνει εργολαβικό με μηχανικό (ο οποίος θα βρει δικά του άτομα για χτίσιμο.) Ερώτημα, στην ΑΠΔ δηλωνω την Υπεργολαβία κάπου και δηλώνω εργάτες που θα μου πει ο Υπεργολάβος ή κάνει κάτι αυτός και δεν μπλέκομαι με τις εισφορές των εργατών του παρά μόνο με τους δικούς μου εργάτες. Ευχαριστώ πολύ.
 12. Στη ΔΟΥ στο τμημα ΦΠΑ (εις διπλουν) να πληρωσουμε το χαρτοσημο 2,4 %. Τόκο έβαλες στη συμβαση?
 13. Και στις περιπτώσεις που κέντρο δια βιου μαθησης προσλαμβάνει-απολυει εισηγητή πχ 2 ή 3 σ/κ τον μήνα για σεμινάρια,μετά από 3 φορές γίνεται αορίστου;;;;;;
 14. Καλημέρα. επιχείρηση που προσέλαβε εργαζόμενο στις 24 Δεκέμβρη,πρέπει να στείλει Ε11? Θα είναι κενό?
 15. Σε ευχαριστώ πολύ KABONTOROS. Στο τελευταίο έχω κάποιους επιφυλάξεις γιατί δεν έχω βρει κάτι ποιο πρόσφατο απο την Εγκ ΙΚΑ 2008 και εκεί στην τελευταία παράγραφο λέει ότι το "έξοδο" των μικτών αποδοχών είναι του Εργολάβου(στην προκειμένη περίπτωση του Καλουπατζή) ασχέτως αν το πληρώνει ο κύριος του έργου. Είσαι σίγουρος ότι το έξοδο θα το καταχωρήσει ο κύριος του έργου στα βιβλία του και όχι ο καλουπατζης?
×
×
 • Create New...