Jump to content

TAS0S

simple Members
 • Content Count

  263
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by TAS0S

 1. Κατάργηση ... εχθές. Μονόδρομος Εχω πελάτες με τεράστιες ασυμφωνίες στα έσοδα ... και αντισυμβαλόμενους το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο , μονάδες στρατού κλπ
 2. Τον έχουν αφήσει εκτός (στην παρούσα φάση) Σε δουλειά να βρισκόμαστε ... στην επόμενη περίοδο διορθώσεων.
 3. Δέν είναι θέμα υπηρεσιών. Είναι θέμα του ΟΕΕ και των συλλόγων μας.
 4. Εγώ βλέπω ότι Για πολλοστή φορά θα εξαναγκαστούμε να δουλέψουμε ΣΚ Γιατί δέν μιλάει κανείς για αυτό ?
 5. Δέν μπορώ να καταλάβω τη λογική , στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα ισχύος των βεβαιώσεων ... 8 ημέρες στην ηλεκτρονική 14 ημέρες στη χειρόγραφη ?
 6. Υπάρχει κάποιο link που να γράφει συγκεκριμένα για προσλήψεις μέσω ΝΘΕ ? Γιατί βρίσκω μόνο αυτή την Κ.Υ.Α. 3208/108/2021
 7. Γνωρίζει κάποιος άν Υπήρχε δυνατότητα αναστολής εργασιών για Ιανουάριο σε προσλήψεις ΝΘΕ 100.000 ?
 8. Καλημέρα σε όλους Ηρθε η στιγμή να αντιμετωπίσω και εγώ περίπτωση θανάτου εργαζομένου. Υπό άλλες συνθήκες η ληξιαρχική πράξη θανάτου θα με κάλυπτε όπως ορίζει ο νόμος. Αλλά πλέον λόγω συνθηκών Covid , όπου η επιχείρηση έχει λάβει επιστρεπτέα προκαταβολή , όπως επίσης το γεγονός ότι ο Θανών ήταν σε αναστολή εργασίας , νομίζω καθιστά την υποβολή του εντύπου οικειοθελούς αποχώρησης , μονόδρομο. Υπάρχει άλλη άποψη ?
 9. Καλησπέρα σε όλους Διάβασα σήμερα το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site της ΠΟΜΙΔΑ , από το φοροτεχνικό τους συνεργάτη και στάθηκα στην ερμηνεία που έδωσε στην παράγραφο 2. https://www.pomida.gr/newspost.php?nsl=meiosi-enoikion-oi-pente-kanones-gia-tin-trapeziki-katathesi-tis-apozimiosis-ton-ekmisthoton-toy-alki-kofoy Εγώ από τη συγκεκριμένη ΠΟΛ είχα καταλάβει ότι το "έως δύο δικαιούχους" αναφερόταν στον αριθμό των δικαιούχων που μπορουν να δηλώσουν το ίδιο IBAN στο taxisnet. Απόψεις ?
 10. Εχω αρκετές περιπτώσεις (κυρίως ηλικιωμένων) που δέν έχουν υποβάλει για Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Οπως επίσης και περιπτώσεις κατοίκων εξωτερικού. Αυτή τη στιγμή το σύστημα δέν δέχεται δηλώσεις covid για αυτό το χρονικό διάστημα. Ελπίζω να το ανοίξουν πάλι κάποια στιγμή.
 11. Αποψή μου , να υπάρξει ξεχωριστό thread για την ενίσχυση των 400 ευρώ. Ας μήν μπλέξουμε τα δύο θέματα.
 12. Οι σύλλογοι μας , και το ΟΕΕ , έχουν πάρει θέση επί του θέματος ?
 13. Αρα για όσους εργοδότες είμαστε βέβαιοι για τη διάρκεια της αναστολής του προσωπικού , μπορούμε να το δηλώσουμε από τώρα. π.χ. Ολο το φεβρουάριο
 14. Καλημέρα σε όλους. Επειδή μου έχει "ξεφύγει" λίγο το θέμα των αναστολών. Για ποιό χρονικό διάστημα μπορούμε να δηλώσουμε αναστολές Ιανουαρίου ? Εχω πληττόμενη που δέν λειτούργησε καθόλου μέχρι και σήμερα , για λόγους ατομικής ασφάλειας (υγείας) Μπορώ να δηλώσω το σύνολο του προσωπικού σε αναστολή ? και όλο το Γενάρη ?
 15. Καλημέρα Γνωρίζει κάποιος , άν υπάρχει ουσιαστικό ή τυπικό θέμα , όταν σε περίπτωση εισαγωγής του επενδυτικού αγαθού. Το αγαθό έχει φτάσει στο τελωνείο , πρίν δωθεί η έγκριση για απαλλαγή του ΦΠΑ ?
 16. Το ξεχνάμε οριστικά το θέμα να ανοίξουν για διορθώσεις και νέες υποβολές το ΕΡΓΑΝΗ για Νοέμβριο ??? Αν κάποιος έχει άμεση πρόσβαση σε Επιμελητήριο ή Λογιστικό σύλλογο , μήπως μπορεί να το θέσει ?
 17. Δυστυχώς , μέχρι στιγμής δέν προβλέπεται να ανοίξει εκ νέου το σύστημα για αναστολές Νοεμβρίου. Εχω και εγώ μία περίπτωση πελάτη που , μου ξέφυγε η ημερομηνία και είχε μείνει αποθηκευμένη η δήλωση του στο ΕΡΓΑΝΗ.
 18. Καλημέρα σε όλους Υπάρχει κάπου κείμενο οδηγιών σχετικά με την τροποποίηση του πίνακα Ε4.1? Πώς χειριζόμαστε περιπτώσεις παύσης τηλεργασίας ή τροποποίησης εργαζομένων ?
 19. Σε αντίστοιχη περίπτωση με τη δική σου , ενημέρωσα γραπτώς (με e-mail) τον πελάτη , για το πώς έχουν τα πράγματα. Μου απάντησε πώς αναλαμβάνει την ευθύνη υποβολής ... και προχώρησε η διαδικασία.
 20. Εχει αλλάξει η κωδικοποίηση , κοίταξέ το https://www.taxheaven.gr/circulars/33690/egkyklios-efka-31-2020 Ο 106 έχει γίνει 3134 για ημιαπασχόληση
 21. Τι κωδικό χρησιμοποιείς ? π.χ. 3129 με 15,75 και 24,81 αντίστοιχα ?
 22. Το πιστοποιητικό περί μή αποποίησης κληρονομιάς από το Ειρηνοδικείο , λειτουργεί κανονικά σε εσάς ?
 23. Σύμφωνα με την ΚΥΑ οικ. 48713/1232/2020 Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/51710/dhlwseis-anastolwn-noembrioy-dhmosieyohke-h-apofash Πληττόμενες με προσλήψεις από πρόγραμμα Ν.Θ.Ε. 100.000 , μπορούν πλέον να θέτουν σε αναστολή το προσωπικό αυτό. ... αλλά στην πράξη το ΕΡΓΑΝΗ δέν το προχωράει. Βγάζει μήνυμα συμμετοχής σε επιδοτούμενο πρόγραμμα και δέν δέχεται την αναστολή. Το έχει αντιμετωπίσει κάποιος άλλος ?
 24. Ακόμη δέν έχουν διορθώσει κάτι , όσον αφορά το μήνυμα λάθους στην επικουρική ασφάλιση. Αν βάλεις 901 τύπο αποδοχών ... δέν φεύγει η ΑΠΔ Αν βάλεις 01 τύπο αποδοχών και στο πεδίο 44 : 100% και αντίστοιχα στο πεδίο 45 : όλο το ασφάλιστρο της επικουρικής ... περνάει τον έλεγχο η ΑΠΔ και μπορεί να γίνει η αποστολή της. Είναι λάθος όμως.
×
×
 • Create New...