Jump to content

sofiabad

simple Members
 • Content Count

  111
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by sofiabad

 1. ναι... κατάφερα και μίλησα με την γραμματεία πριν από λίγο και μου απάντησαν ότι όλα υπολογίζονται με βάση τα εισοδήματα της χρήσης του 2012...(Οικ .2013).. Οι καραγκιοζηδες... Αλλά τι φταίνε και αυτόι στην γραμματεία, απλοί υπάλληλοι είναι.. Τα μεγάλα κεφάλια θέλουν κόψιμο αλλά τελος πάντων..
 2. Και εγώ αυτό νομίζω, αλλά επειδή πρέπει να στείλω την ΑΠΔ, είπα να το επιβεβαιώσω.. Σ' ευχαριστώ..
 3. Να ρωτήρω και εγώ κατί? Επειδή στον ΟΑΕΔ, δεν σήκώνουν τηλέφωνα πλέον, μήπως θα μπορούσε να μου πει κάποιος ποια ημερομηνία πρέπει να υπολογίσω για την αλλαγή του ποσοστού ? Μου λένε ότι τον πρώτο χρόνο η επιδότηση είναι 80% και τον δεύτερο 60%, αλλά δεν ξέρω ποια ημερομηνία πιάνετε... η ημερομηνία ένταξης στο πρόγραμμα ή η ημερομηνία πρόσληψης του εργαζόμενου?? στην περίπτωσή μου έχω 3 μέρες διαφορά... Ευχαριστώ..
 4. Να κάνω και εγώ μία ερώτηξη...?? Όταν πρόκειτε να πάρουμε, από μαθητεία ΟΑΕΔ, κάποιον σπουδαστή, πρέπει στον πίνακα προσωπικού να φαίνεται σαν εργαζόμενος ή όχι? Εχω μάθει ότι δεν χρειάζεται να γίνει αναγγελια πρόσληψης ηλεκτρονικα (υπογράφουμε μόνο το συμφωνητικό μαθητειας), αλλά στον πίνακα και στο πορτοκαλί πρέπει να τον αναφέρω?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
 5. Επειδή ο mozilla κολλάει, μου είπαν από την εταιρία του προγράμματος ότι ίσως μπορεσω να κάνω δουλειά από άλλο browser (internet explorer, firefox κλπ...). Άντε να δούμε...
 6. Καλημέρα σε όλους και κουράγιο με όλα αυτα που μας συμβαίνουν.. τα φώτα σας αν μπορείτε.. Πρόκειτε για απασχολούμενη με ημερομηνία πρόληψης 01/06/2013 με μερική απασχόληση και για ένα δίμηνο..(01/06/2013-31/07/2013) . Έχω καταθέσει αναγγελία πρόσληψης ηλεκτρονικά, πίνακα προσωπικού και στην επιθεώρηση την σύμβαση μερικής απασχόλησης..Καλά μέχρι εδώ.. Σήμερα που πρέπει να ανανεώσω την σύμβαση και να την κάνω από ορισμένου χρόνου αορίστου, ξανά με μερική απασχόληση ..., πρέπει να καταθέσω ηλεκτρονικά και καινούργια προσληψη (από 01/08/2013) και πίνακα προσωπικού ή όχι, μόνο την ανανέωση της σύμ
 7. Όχι τίποτα άλλο, αλλά προσπαθούσα να στείλω ένα Α21 και δεν ξέρω τώρα αν έχει γίνει τελικά η υποβολή και αν θα μπορέσω να το εκτυπώσω ή όχι... Τα συστήματά τους.....
 8. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, θα έχω θέμα (κυρώσεις..) επειδή έδωσα καταγγελία και όχι οικειοθελή..???
 9. Ο συγκεκριμένος ήταν οδηγός σε βιοτεχνία προιόντων ζύμης, σφολιάτας κλπ.. Έκανε διανομές σε καταστήματα.. Όσο για την οικειοθελή, νομίζω ότι ότι όταν είναι η συνταξιοδότηση στην μέση τότε πρέπει να κατατεθεί καταγγελία σύμβασης στον ΟΑΕΔ και όχι οικειοθελή.. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.. Εννοείται ότι το καλλίτερο είναι η υπεύθυνη δήλωση, όπως είπε και ο doctor, αλλά που να πάει το μυαλό σου ότι θα μπλέξεις έτσι..
 10. Έτσι πιστεύω και εγώ, αλλά επειδή έχουμε μπλέξει με μ[email protected]@...κα, καλό είναι να παίρνουμε και μία δεύτερη γνώμη.. Ευχαριστώ πάντως..
 11. Το σκάναρα όπως λες με υπογραφή του δηλαδή, αλλά δεν έγραψα παρατήρηση ότι είναι καταγγελία λόγω συνταξιοδότησης...
 12. Θα ήθελα την γνώμη σας για μια περίπτωση που αντιμετωπίζω και ομολογώ ότι δεν θα ήθελα κανένας συνάδελφος να βρεθεί στην θέση μου... Μετά από εργασία 15 χρονών στην επιχείρηση. ένας εργαζόμενος δηλώνει ότι πρόκυτε να καταθέσει τα χαρτιά του για σύνταξη στο ΙΚΑ, και μας ζητάει να γίνει καταγγελία της σύμβασής του για το λόγο αυτό... Όπως και γίνεται.. Υπολογισμός για τα μεροκάματά του μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία, επιδ.αδείας, αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης, κατάθεση ηλεκτρονικά της συγκεκριμένης καταγγελιας κλπ.. Τι γίνεται τώρα... Αυτός όντως καταθέτει στο αρμόδιο ΙΚΑ τα χαρτιά του για
 13. Καλημέρα συνάδελφοι... Ακριβώς η ίδια περίπτωση μου έτυχε, όταν πελάτης μου επέμενε (και επιμένει ακόμη) να κάνει στο προσωπικού του δίμηνες και μηνιαίες συμβάσεις, με την δικαιολογία ότι έτσι γλυτώνει τα επιδόματα εδείας, τα δώρα πάσχα και χριστουγέννων κλπ.. Ράδιο αρβύλα??? Στο τέλος αφού δεν έπαιρνε χαμπάρι από τους νόμους και τις εγκυκλίους, του είπα να πάει ΜΟΝΟΣ του στην Επιθεώρηση και να ρωτήσει τι τον συμφέρει και τι όχ,ι για να με ενημερώσει και εμένα που "δεν ξέρω το καλό του"....
 14. Καλημέρα... Το Α21 ή Ε21 (θα δούμε πώς θα το ονομάσουν τελικά), έχει δημοσιευτεί με τις οδηγίες συμπλήρωσής του και με τις προυποθέσεις ένταξης, αλλά ΔΕΝ έχει "κρεμάσει" ακόμη μέσα στο taxis για υποβολή... Να δούμε πότε θα το αποφασίσουν και αυτό....!!
 15. Σωστά, ξέχασα να το πω αυτο... Και σε 'μένα μου ζητήθηκε συμπληρωματική ΑΠΔ και μάλιστα γι' αυτές πήρα πρωτόκολλο ΜΗ εκπροσθήμου... Οπότε όλα καλά..
 16. Το έντυπο που βρήκες είναι σωστό...Θα κάνεις διαγραφή της λανθασμένης εγγραφής ( με αφαιρετικές εγγραφές) και στους 3 μήνες που έχεις λάθος και μετά, θα κάνεις προσθετικές εγγραφές με τα σωστά ποσά και τις σωστές επιδοτήσεις.. Μου έτυχε ανάλογη περίπτωση στο ΙΚΑ του Πειραιά. Εννοείτε ότι θα ακολουθήσει και συμψηφισμός των εισφορών που έχεις δώσει...
 17. Το σχετικό άρθρο το διάβασα, αλλά δεν μπορώ να δω και να βρω στο taxis, που πάμε για την υποβολή του..... Μήπως κανείς ξέρει να μας διαφωτίσει?
 18. Καλημέρα σε όλους.... Έχει ακούσει κανείς για το έντυπο Α21 που είναι για το επίδομα παιδιών? Η υποβολή θα γίνεται μαζί με το Ε1 που θα καταθέσουμε τώρα?? Διαβασα ότι θέλει και ένα κάρο δικαιολογητικά να μαζέψουν.. ισχύει όντως κάτι τέτοιο??
 19. Το καλύτερο πιστεύω πως είναι να απευθυνθείς κατ'ευθείαν στον ΟΑΕΔ για αυτή τη λεπτομέρεια.. κρίμα είναι να χάσεις το ανεργίας από χαζομάρα του λογιστή..
 20. Καλημέρα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους και σε όλες, να χαίρεστε τις οικογένειές σας.. ... Σήμερα η μισή Ελλάδα γιορτάζει,...δεν σας προλαβαίνουμε... Και πάλι ΠΟΛΎΧΡΟΝΟΙ.....
 21. Oκ.... Συγνώμη... απλά επειδή πάντα καταθέτω αναγγελίες και πίνακα μαζί πριν από την πρώτη μέρα εργασίας μπερδεύτηκα.. σορυ..
×
×
 • Create New...