Jump to content

sofiabad

simple Members
 • Posts

  111
 • Joined

 • Last visited

About sofiabad

 • Birthday 02/07/1979

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Κορυδαλλός

sofiabad's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

5

Reputation

 1. ναι... κατάφερα και μίλησα με την γραμματεία πριν από λίγο και μου απάντησαν ότι όλα υπολογίζονται με βάση τα εισοδήματα της χρήσης του 2012...(Οικ .2013).. Οι καραγκιοζηδες... Αλλά τι φταίνε και αυτόι στην γραμματεία, απλοί υπάλληλοι είναι.. Τα μεγάλα κεφάλια θέλουν κόψιμο αλλά τελος πάντων..
 2. Και εγώ αυτό νομίζω, αλλά επειδή πρέπει να στείλω την ΑΠΔ, είπα να το επιβεβαιώσω.. Σ' ευχαριστώ..
 3. Να ρωτήρω και εγώ κατί? Επειδή στον ΟΑΕΔ, δεν σήκώνουν τηλέφωνα πλέον, μήπως θα μπορούσε να μου πει κάποιος ποια ημερομηνία πρέπει να υπολογίσω για την αλλαγή του ποσοστού ? Μου λένε ότι τον πρώτο χρόνο η επιδότηση είναι 80% και τον δεύτερο 60%, αλλά δεν ξέρω ποια ημερομηνία πιάνετε... η ημερομηνία ένταξης στο πρόγραμμα ή η ημερομηνία πρόσληψης του εργαζόμενου?? στην περίπτωσή μου έχω 3 μέρες διαφορά... Ευχαριστώ..
 4. Να κάνω και εγώ μία ερώτηξη...?? Όταν πρόκειτε να πάρουμε, από μαθητεία ΟΑΕΔ, κάποιον σπουδαστή, πρέπει στον πίνακα προσωπικού να φαίνεται σαν εργαζόμενος ή όχι? Εχω μάθει ότι δεν χρειάζεται να γίνει αναγγελια πρόσληψης ηλεκτρονικα (υπογράφουμε μόνο το συμφωνητικό μαθητειας), αλλά στον πίνακα και στο πορτοκαλί πρέπει να τον αναφέρω?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
 5. Επειδή ο mozilla κολλάει, μου είπαν από την εταιρία του προγράμματος ότι ίσως μπορεσω να κάνω δουλειά από άλλο browser (internet explorer, firefox κλπ...). Άντε να δούμε...
 6. Καλημέρα σε όλους και κουράγιο με όλα αυτα που μας συμβαίνουν.. τα φώτα σας αν μπορείτε.. Πρόκειτε για απασχολούμενη με ημερομηνία πρόληψης 01/06/2013 με μερική απασχόληση και για ένα δίμηνο..(01/06/2013-31/07/2013) . Έχω καταθέσει αναγγελία πρόσληψης ηλεκτρονικά, πίνακα προσωπικού και στην επιθεώρηση την σύμβαση μερικής απασχόλησης..Καλά μέχρι εδώ.. Σήμερα που πρέπει να ανανεώσω την σύμβαση και να την κάνω από ορισμένου χρόνου αορίστου, ξανά με μερική απασχόληση ..., πρέπει να καταθέσω ηλεκτρονικά και καινούργια προσληψη (από 01/08/2013) και πίνακα προσωπικού ή όχι, μόνο την ανανέωση της σύμβασης??? Στην Επιθεώρηση Κερατσινίου μου είπαν ότι πρέπει ξανά όλο το πακέτο και δεν ξέρω τι να κάνω τώρα... έχουν και την απεργία τους,, καταλαβαίνετε φανταζομαι ότι αν ισχύει κάτι τέτοιο έχω κάνει γκάφα... Θα μπορούσε να μου πει κανείς τη γνώμη του??? Ευχαριστώ...
 7. Όχι τίποτα άλλο, αλλά προσπαθούσα να στείλω ένα Α21 και δεν ξέρω τώρα αν έχει γίνει τελικά η υποβολή και αν θα μπορέσω να το εκτυπώσω ή όχι... Τα συστήματά τους.....
 8. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, θα έχω θέμα (κυρώσεις..) επειδή έδωσα καταγγελία και όχι οικειοθελή..???
 9. Ο συγκεκριμένος ήταν οδηγός σε βιοτεχνία προιόντων ζύμης, σφολιάτας κλπ.. Έκανε διανομές σε καταστήματα.. Όσο για την οικειοθελή, νομίζω ότι ότι όταν είναι η συνταξιοδότηση στην μέση τότε πρέπει να κατατεθεί καταγγελία σύμβασης στον ΟΑΕΔ και όχι οικειοθελή.. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.. Εννοείται ότι το καλλίτερο είναι η υπεύθυνη δήλωση, όπως είπε και ο doctor, αλλά που να πάει το μυαλό σου ότι θα μπλέξεις έτσι..
 10. Έτσι πιστεύω και εγώ, αλλά επειδή έχουμε μπλέξει με μ[email protected]@...κα, καλό είναι να παίρνουμε και μία δεύτερη γνώμη.. Ευχαριστώ πάντως..
 11. Το σκάναρα όπως λες με υπογραφή του δηλαδή, αλλά δεν έγραψα παρατήρηση ότι είναι καταγγελία λόγω συνταξιοδότησης...
 12. Θα ήθελα την γνώμη σας για μια περίπτωση που αντιμετωπίζω και ομολογώ ότι δεν θα ήθελα κανένας συνάδελφος να βρεθεί στην θέση μου... Μετά από εργασία 15 χρονών στην επιχείρηση. ένας εργαζόμενος δηλώνει ότι πρόκυτε να καταθέσει τα χαρτιά του για σύνταξη στο ΙΚΑ, και μας ζητάει να γίνει καταγγελία της σύμβασής του για το λόγο αυτό... Όπως και γίνεται.. Υπολογισμός για τα μεροκάματά του μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία, επιδ.αδείας, αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης, κατάθεση ηλεκτρονικά της συγκεκριμένης καταγγελιας κλπ.. Τι γίνεται τώρα... Αυτός όντως καταθέτει στο αρμόδιο ΙΚΑ τα χαρτιά του για σύνταξη, χωρίς όμως να είναι σίγουρος ότι θα την πάρει.. Μας φέρνει αντίγραφα από την κατάθεση με αριθμούς πρωτοκόλλου και τα φυλάμε στην επιχείρηση.. Τώρα το πρόβλημα είναι ότι αναιρεί την δήλωσή του, ότι δηλαδή μας είπε ότι φεύγει λόγω σύνταξης, και έχει βρεί δικηγόρο και κινείται νομικά, διεκδικώντας ολόκληρη την αποζημίωση με τον ισχυρισμό ότι αυτός ΠΟΤΕ δεν είπε κάτι τέτοιο (να σημειώσω ότι υπάρχουν μάρτυρες)..Προφανώς το κάνει γιατί αμφιβάλλει αν θα πάρει την σύνταξη και θέλει να κερδίσει τουλάχιστον ολόκληρη την αποζημίωσή του, σαν να γινόταν απλή καταγγελία.. Το ξέρω ότι έχουμε βρει τον μπελά μας μ' αυτόν, αλλά πώς πρέπει κατά την γνώμη σας να κινηθεί η επιχείρηση σε αυτή την περίπτωση??? Μπορεί να βασιστεί ότι εγώ που έστειλα ηλεκτρονικά την καταγγελία δεν έγραψα στις παρατηρήσεις ότι πρόκειτε για καταγγελία λόγω σύνταξης και να κερδίσει κάτι από αυτό?? Δεν μου έχει τύχει ανάλογη περίπτωση και ποτέ δεν είχε παρόμοιο πρόβλημα.. Περιμένω τα φώτα σας... Ευχαριστώ..
×
×
 • Create New...