Jump to content

HURRICANE33

Silver members
 • Posts

  4,267
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  50

Everything posted by HURRICANE33

 1. Καλησπέρα. Υπάρχει πληροφόρηση για αναστολή για το 2022? Είναι δυνατόν να λειτουργήσει σε 2 μήνες, με τις μισές επιχειρήσεις να έχουν άγνοια και τις άλλες μισές να έχουν ακούσει κάτι, χωρίς να καταλαβαίνουν τι είναι?
 2. Έχεις δίκιο, ούτε ο 6324 ταιριάζει, όμως. Τι να βάλουμε?
 3. Καλησπέρα. Σε 2 πελάτες μου όταν βάζω τον ΑΦΜ του εργοδότη βγάζει, στον έναν λάθος Επίθετο και στον άλλον λάθος διεύθυνση. Στον λογαριασμό τους στο Τάξις φαίνονται σωστά τα στοιχεία. Πώς αλλάζει αυτό, γνωρίζει κανείς? Ευχαριστώ πολύ.
 4. Με εκνεύρισαν γιατί του είπαν του πελάτη ότι είναι υποχρεωτική η μηχανογράφηση. Έχουν γίνει όλοι ειδικοί! Ευχαριστώ.
 5. Καλησπέρα. Ευχαριστώ για την απάντηση. Μηνιαία να φτιάξω ή ετήσια? Τους έστειλα και αντίγραφο της ΑΠΔ που είναι και επίσημο. Επίσης, εγώ τους δίνω κατάσταση μισθοδοσίας με τα πλήρη στοιχεία, αμοιβές, κρατήσεις, φμυ, καθαρό πληρωτέο που υπογράφουν κάθε μήνα. Αυτή λες να τους κάνει?
 6. Καλησπέρα. Έχω μία εταιρεία με δύο υπαλλήλους, το νόμιμο εκπρόσωπο και τη γυναίκα του. Κάνει αίτηση προέγκρισης για αγορά αυτοκινήτου, ως ιδιώτης και η τράπεζα του ζητάει μηχανογραφημένη μισθοδοσία επειδή στο εκκαθαριστικό είναι συμπληρωμένοι οι κωδικοί 301 και 302. Εγώ δεν έχω πρόγραμμα μισθοδοσίας και τους έδωσα τις χειρόγραφες αποδείξεις, τις οποίες δεν τις δέχονται. Υπάρχει υποχρέωση να έχει η εταιρεία πρόγραμμα μισθοδοσίας? Ή ζητάνε κάτι άλλο που δεν το έχω καταλάβει? Όποιος μπορεί ας βοηθήσει. Ευχαριστώ πολύ.
 7. Είναι κλειστό από τότε που αναρτήθηκε ο φετινός ΕΝΦΙΑ. Βγήκε μία ανακοίνωση που λέει ότι αύριο, Τετάρτη, 13/10/2021, θα είναι εκτός λειτουργία το Ε9, από 14.30 έως 16.00. Μήπως μετά ανοίξουν τις υποβολές στο 2021.
 8. Οκ, το κατάλαβα. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια. Καλή συνέχεια!
 9. Σε ευχαριστώ πολύ. Ο τεχνικός ασφαλείας δεν αναγράφεται πουθενά στο Ε3, πού μπαίνει στην πρόσληψη?
 10. Και η προθεσμία είναι έως 31/10 ή θέλει και αυτός μέσα σε 3 εργάσιμες? Ευχαριστώ.
 11. Καλησπέρα. Έκανα απογραφή εργοδότη, πήρα κωδικούς ΕΦΚΑ και υπέβαλα το Ε3 εμπρόθεσμα. Εκτύπωσα το Ε4 συμπληρωματικό πρόσληψης. Η απορία μου είναι: πρέπει να υποβάλλω Ε4 αρχικό ή επειδή η πρόσληψη είναι μέσα στην προθεσμία για τον ετήσιο πίνακα (1/10- 31/10) δεν υποβάλλω πίνακα προσωπικού καθόλου? Επίσης, αν θέλει Ε4 αρχικό χρειάζεται και τεχνικός ασφαλείας? Ευχαριστώ πολύ.
 12. Καλησπέρα. Είναι σε ισχύ ακόμα το πρόγραμμα των 100.000 θέσεων εργασίας? Επίσης, σε πρώτη πρόσληψη είναι υποχρεωτικό να βάλουμε τον αριθμό δελτίου ανεργίας ή διαγράφεται από τα μητρώα ανέργων αυτόματα μόλις γίνει η πρόσληψη? Ευχαριστώ πολύ.
 13. Μόλις διάβασα το εγχειρίδιο του ΕΡΓΑΝΗ και είδα αυτό: 18. Στοιχεία – Έντυπα ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ Προσλήψεις, Ε3:Ενιαίο Έντυπο Αναγγελίας Πρόσληψης (Ε3 Αναγγελία Πρόσληψης και Ε4 Συμπληρωματικός Πίνακας Προσωπικού Νέας Πρόσληψης)3 υποβάλλεται ηλεκτρονικά το αργότερο έως και την ίδια ημέρα της πρόσληψης και πάντως πριν από την ανάληψη υπηρεσίας από τον εργαζόμενο. Οι νέοι εργοδότες4 , -(αφορά ΜΟΝΟ φυσικά Πρόσωπα)- οι οποίοι προβαίνουν σε πρόσληψη για πρώτη φορά, μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το έντυπο Ε3 εντός τριών εργασίμων (3) ημερών από την πρόσληψη, αφού προηγουμένως έχουν απογραφεί στην αρμόδια Υπηρεσία του ΕΦΚΑ. Ισχύει αυτό? Ότι η προθεσμία των 3 ημερών είναι μόνο για φυσικά πρόσωπα? Στον ΕΦΚΑ, μας είπαν ότι έχουμε 3 ημέρες για την πρόσληψη.
 14. Καλησπέρα. Σήμερα έγινε απογραφή νομικού προσώπου στον ΕΦΚΑ και πήρε ΑΜΕ. Το θέμα είναι ότι δεν έχω πάρει κωδικούς Τάξις ακόμα. Προλαβαίνω να πάρω τη Δευτέρα και μετά να κάνω πιστοποίηση εργοδότη στον ΕΦΚΑ, ώστε να πάρω κωδικούς και να κάνω την πρόσληψη? Μέχρι ποια ώρα μπορεί να γίνει η πρόσληψη σε νέο εργοδότη? Παρακαλώ πολύ για τη βοήθειά σας, επειδή έχω αγχωθεί. Ευχαριστώ πολύ.
 15. Καλησπέρα. Σήμερα έγινε απογραφή νομικού προσώπου στον ΕΦΚΑ και πήρε ΑΜΕ. Το θέμα είναι ότι δεν έχω πάρει κωδικούς Τάξις ακόμα. Προλαβαίνω να πάρω τη Δευτέρα και μετά να κάνω πιστοποίηση εργοδότη στον ΕΦΚΑ, ώστε να πάρω κωδικούς και να κάνω την πρόσληψη? Μέχρι ποια ώρα μπορεί να γίνει η πρόσληψη σε νέο εργοδότη? Παρακαλώ πολύ για τη βοήθειά σας, επειδή έχω αγχωθεί. Ευχαριστώ πολύ.
 16. Ακριβώς αυτό! Είναι το μόνο επάγγελμα που είναι ήδη έτοιμο για my data και δίνει μόνο σε αυτούς παράταση! Εγώ πιστεύω ότι μας κάνουν επίδειξη δύναμης, δεν εξηγείται αλλιώς.
 17. Άρα, το μόνο που μας σώζει είναι να προκηρυχθούν εκλογές και να δώσουν αναστολή 1 έτους για να μαζέψουν ψήφους.
 18. Άρα, από ό,τι καταλαβαίνω, πιστεύετε ότι θα επιμείνουν. Επίσης, θα μπορούσαν να αρχίσουν την υποχρεωτικότητα από μεγάλες εταιρείες, εισηγμένες, τράπεζες, κλπ, όπου εκεί είναι. όντως, πολλά τα λεφτά για τις εταιρείες προγραμμάτων. Τι τους νοιάζει ο μικρομεσαίος με τζίρο 500.000?
 19. Καλησπέρα. Παρακολουθώ τη συζήτησή σας με ενδιαφέρον. Και σκέφτομαι ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στην πράξη αυτό που έχουν σκεφτεί. Άρα, τι θα κάνουν? Θα αρχίσουν να μοιράζουν πρόστιμα από 1/1/2022? Βλέπετε κάποια πιθανότητα να αποφασίσουν τελικά την πιλοτική εφαρμογή για το 2021 και προαιρετική για το 2022? Μιλάω, επίσης, ως λογιστής, με μικρό γραφείο, ο οποίος δεν έχω ασχοληθεί καθόλου ακόμα. Επειδή, πραγματικά, ειδικά από τον Μάιο και μετά, δεν προλάβαινα να ασχοληθώ. Ευχαριστώ.
 20. Καλησπέρα. Ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας ΑΝ.89/67 ασφαλίζεται υποχρεωτικά στο ΤΑΝΠΥ, ως κύρια και πληρώνει κανονικά εισφορές κάθε μήνα, όπως όλοι οι μη μισθωτοί. Η άλλη περίπτωση είναι να ασφαλιστεί ως υπάλληλος γραφείου στην ίδια την εταιρεία, οπότε έχει ΙΚΑ- ΤΕΑΜ. Ο δικός μου θέλει να ασφαλιστεί στον ΕΦΚΑ- ΙΚΑ ως κύρια και στο ΤΑΝΠΥ ως επικουρική, επειδή έτσι ασφαλιζόταν στην παλιά του εταιρεία. Η ερώτησή μου είναι αν μπορεί να το κάνει. Στον ΕΦΚΑ της περιοχής που ρώτησα, μου είπε η προϊσταμένη Εσόδων ότι αν έχει υπαλληλική σχέση θα ασφαλιστεί στο ΙΚΑ- ΤΕΑΜ και δεν μπορεί επικουρικό ΤΑΝΠΥ. Επίσης, στο ΤΑΝΠΥ Πειραιά που ρώτησα, μου είπαν ότι δεν είναι αρμόδιοι, επειδή εκεί είναι το ΤΑΝΠΥ ως κύρια ασφάλιση. Γνωρίζει κάποιος αν ισχύει αυτό, να το σιγουρεψω? Ή να προσπαθήσω στο υπουργείο εργασίας? Ευχαριστώ πολύ.
 21. Καλησπέρα. Έχει καταντήσει αηδία, πλέον, αυτό το θέμα. Εδώ και κανά δίωρο δεν μπαίνει πουθενά. Και έχω να υποβάλλω Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας μέχρι αύριο.
×
×
 • Create New...