Jump to content

HURRICANE33

Silver members
 • Content Count

  2,612
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by HURRICANE33

 1. Καλησπέρα. Έχει αρχίσει και στους δικούς σας πελάτες η ΑΑΔΕ να στέλνει πρόσκληση να μπουν στις 120 δόσεις, παρόλο που έχουν οφειλές μετά την 31/12/2018?
 2. Καλησπέρα. Οι μειωμένες εισφορές δεν ισχύουν πια για ασφάλιση συγγενών. Ασφαλίζονται κανονικά. Οι εισφορές εργοδότη και η αμοιβή του υπαλλήλου εκπίπτουν από τα έξοδα της επιχείρησης.
 3. Καλησπέρα. Μπήκα σε φορολογούμενο για να του κάνω αίτηση για ΚΟΤ- Β και ακόμα έχει τα εισοδήματα του 2017. Ξέρουμε πότε θα ενημερωθεί με τα εισοδήματα του 2018, αφού η προθεσμία λήγει στις 30/9/2019? Ευχαριστώ.
 4. Σε ευχαριστώ πολύ!
 5. Καλησπέρα. Σε φαρμακοποιό έβγαλε αυτόματα ο ΕΦΚΑ Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής για τις δόσεις εκκαθάρισης 2017, αναγράφοντας: Βεβαιώνει και καταλογίζει, την ανωτέρω συνολική οφειλή ως έσοδο του Ταμείου, και αποφασίζει την είσπραξη του ανωτέρω ποσού από το αρμόδιο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), την οποία και διαβιβάζει. Για αυτές τις οφειλές μπορεί να κάνει ρύθμιση 120 δόσεων? Ρωτάω επειδή έχουν ήδη μεταβιβαστεί στο ΚΕΑΟ. Ευχαριστώ.
 6. Καλησπέρα. Η έκπτωση στο επιτόκιο αφορά και στη ρύθμιση για τα ασφαλιστικά ταμεία? Εγώ νόμιζα ότι ήταν μόνο για τη ρύθμιση προς τη φορολογική διοίκηση.
 7. Καλησπέρα. ΕΠΕ με διακοπή εργασιών έχει μπει σε ρύθμιση 12 δόσεων την οποία δεν τηρέί κανονικά, πληρώνει σχεδόν τη μισή δόση κάθε μήνα. Μπήκα τώρα να κάνω την αίτηση για τις 120 δόσεις και μου γράφει ασυμφωνία στην πίστωση πληρωμών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να στείλω τον νόμιμο εκπρόσωπο ατη ΔΟΥ ώστε να του ρίξουν την 12άρα και να μπει μετά στις 120? Ευχαριστώ πολύ.
 8. Καλησπέρα. Κάτοικος εξωτερικού (Κύπρος), με ακίνητο στην Ελλάδα, έχει έναν τραπεζικό λογαριασμό για να πληρώνει τους λογαριασμούς του. Η τράπεζα του ζήτησε το εκκαθαριστικό για επικαιροποίηση στοιχείων και δεν μπορεί να προχωρήσει επειδή το όνομά του είναι Δημήτρης στην κυπριακή ταυτότητα και όχι Δημήτριος, όπως αναγράφεται στο εκκαθαριστικό. Για να αλλάξει αυτό πρέπει να κάνει Μ1 στο μητρώο της ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού? Μπορεί να ξεπεραστεί αλλιώς αυτό με την τράπεζα? Ευχαριστώ.
 9. Αλλαγή αυτόματα δεν έχει γίνει. Το μόνο που με αφήνει να κάνω είναι να αλλάξω το όνομά του στον λογαριασμό του στο Τάξις. Αλλά στα στοιχεία του φαίνεται το Δημήτριος. Οπότε πάω για Μ1. Μπορώ να πάω εγώ απευθείας ως φορολογικός εκπρόσωπος ή θέλει και εξουσιοδότηση? Ευχαριστώ.
 10. Και εγώ το ίδιο. Μέσα από το Taxis και έχω παρατηρήσει ότι με chrome δουλεύει καλύτερα.
 11. Καλησπέρα. Η σύμβασή του έτσι το αναφέρει. Επίσης, δεν έχει πάρει στο παρελθόν επίδομα ανεργίας. Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Καλό βράδυ!
 12. Καλησπέρα. Εργαζόμενος απολύθηκε αυτοδίκαια λόγω αποχώρησης υπουργού. Εργαζόταν 1,5 χρόνο. Δικαιούται επίδομα ανεργίας? Ευχαριστώ.
 13. Και εγώ τα ίδια. Δεν με βόλεψε ποτέ το να στέλνω μέσα από το πρόγραμμα. Θέλω να τα ελέγχω πριν τα στείλω. Μάλλον δείχνουμε την ηλικία μας έτσι!
 14. Αν δω ότι αργούν θα τον στείλω ΔΟΥ μπας και του την κάνουν από εκεί. Ευχαριστώ.
 15. Καλησπέρα. Έχουμε κάποιο νέο για το πότε θα ανοίξουν οι 120 δόσεις για νομικά πρόσωπα και ειδικά για αυτά που έχουν κάνει διακοπή εργασιών? Ευχαριστώ πολύ.
 16. Καλησπέρα. Στα πακέτα των έμμισθων δικηγόρων βάσει νόμου οι εισφορές του ΕΤΕΑΕΠ υπολογίζονται τεκμαρτά επί του κατώτατου μισθού, δηλαδή 650,00 * 3,25%. Στην ΑΠΔ, όμως ο ΕΦΚΑ άλλαξε το πακέτο 064 κάνοντας ό,τι και στα υπόλοιπα. Το ποσοστό του ΕΤΕΑΕΠ από 3,50 το πήγε 3,25 σε εργαζόμενο και εργοδότη. Δηλαδή το υπολογίζουμε όπως παλιά επί του μισθού του έμμισθου δικηγόρου και όχι επί του κατώτατου. Είναι σωστό? Να προχωρήσω την ΑΠΔ βάσει των νέων πακέτων? Όποιος μπορεί ας βοηθήσει. Ευχαριστώ πολύ.
 17. Μπαίνοντας και εγώ στην ΑΠΔ είδα ότι τα βασικά πακέτα (101,105) έχουν αλλάξει. Αυτά που έχουν καθυστερήσει είναι των έμμισθων δικηγόρων (064). Ευχαριστώ και καλό μήνα να έχουμε!
 18. Καλημέρα. Μήπως ξέρεις αν έχουν αναρτήσει τα νέα πακέτα κάπου στη σελίδα του ΕΦΚΑ? Ευχαριστώ.
 19. Τι σημασία έχει πού μένει? Αφού είναι φιλοξενούμενος ακολουθεί τον ιδιοκτήτη. Από τη στιγμή που τον φιλοξενούσε ο ίδιος όλο το 2018, βάλε το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και τα τετραγωνικά του τελευταίου σπιτιού. Δεν είναι τόσο σημαντικό για να αεχολείσαι άλλο. Καλή συνέχεια.
 20. HURRICANE33

  KEAO

  Καλησπέρα. Ο ΕΦΚΑ- ΟΑΕΕ έστειλε μέιλ στον πελάτη μου ότι υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Άρα ακυρώθηκε η παλιά ρύθμιση. Τώρα περιμένει νέο μέιλ για να ξεκινήσει η νέα ρύθμιση? Πρέπει να κάνει κάποια ενέργεια? Κωδικούς ΚΕΑΟ έχει. Ευχαριστώ.
 21. HURRICANE33

  KEAO

  Καλησπέρα. Έκανα αίτηση με επαναϋπολογισμό για οφειλές σε ΟΑΕΕ χτες. Είχε ενεργή την παλιά ρύθμιση που τηρούσε στο ΚΕΑΟ. Από τη στιγμή που μπήκε στην καινούρια σταματάει να πληρώνει την παλιά. Τώρα τι γίνεται? Περιμένει να εμφανιστούν οι οφειλές στο ΚΕΑΟ? Να σημειώσω ότι έχει κωδικούς ΚΕΑΟ. Θα στείλει μέιλ το ΚΕΑΟ για ενημέρωση? Ευχαριστώ.
 22. HURRICANE33

  KEAO

  Δηλαδή πρώτα πιστοποιείς τον οφειλέτη στο ΚΕΑΟ και μετά βγαίνουν οι δόσεις ρύθμισης? Και η πιστοποίηση πώς γίνεται? Ευχαριστώ
×