Jump to content

daisy84

simple Members
 • Posts

  55
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by daisy84

 1. Οι απόψεις διίστανται βλέπω! Τελικά γίνεται ή όχι? Κι εγώ παλαβό το βλέπω αλλά χρειάζεται τον ένα μηνα παραπάνω η δικηγόρος του για τη συνταξη! Θα ξαναδιαβάσω ταμειακή?
 2. Καλησπέρα! Έχω κάνει κλείσιμο μιας ατομικής επιχείρησης το 2012! Η δικηγόρος τους, τους είπε να κάνουν κλείσιμο ξανά με ημερομηνία ένα μήνα αργότερα! Γίνεται αυτό? Ξέρει κανείς διαδικασία? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!
 3. Οποτε τί κάνω? Να στείλω ό,τι στείλανε για να μην χτυπάει η συγκεντρωτική και κινησω υποψίες?????????????
 4. Εχω ελ επαγγελματια με μπλοκακι! Δεν περναγα έξοδα γιατι φορολογειται σανμισθωτος! Θα καταχωρηθουν τιμολογια που εκοψε ή θα μου κανουν κανενα ελεγχο λογω εμφανισης εξοδων που δεν εχω δηλωσει στο Ε3?????????????????
 5. 'Ο,τι να'ναι, πάντα όμως! Το σιωπηρή τί σημαίνει? Και το να μην δώσω σημασία στο "εκπρόθεσμο"? Θέλανε να δώσουν παράταση και ρίξανε το σύστημα(για άλλη μια φορά!)!!!
 6. Ηλεκτρονικά δεν γίνεται η υποβολή πλέον???? Και..."πόσο" είναι οι συνέπειες?????
 7. Καλή χρονιά σε όλους! Δεν στάλθηκε μία ετήσια κατάσταση προσωπικού! Μπορώ να την στείλω τώρα? Και αν ναι, υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για να δημιουργήσω το αρχείο .xml? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
 8. Γιατί να πάρω απαλλαγή αφού δεν είμαι υποχρεωμένη να είμαι γραμμένη εκεί? Πέρσυ που έκανα θεώρηση σε φαρμακείο(το οποίο επίσης δεν έχει υποχρέωση εγγραφής σε επιμελητήριο) μου θεώρησαν στον κώδικα κατ'ευθείαν. Δεν με απαλάσσει το Επιμελητήριο γιατί πολύ απλά δεν είμαι υποχρεωμένη να γραφτώ...Νομίζω ότι έχει διαφορά..... Πείτε μου αν κάνω λάθος για να προετοιμαστώ για το ταξίδι μου στο κέντρο της...Αθήνας!!!
 9. Ρε πλάκα κάνει? Τί σημαίνει "θα θεωρούνται εκπρόθεσμες"? Έπεσε το σύστημα, εγώ έφταιγα? Δηλαδή αν έπεφτε το σύστημα μία εβδομάδα θα πηγαίναμε όλοι φυλακή από τα πρόστιμα? Και επειδή δεν τον ήξερα φατσικά και τον είδα τώρα...."κοίτα μια φάτσα που μας παίζει λες κι είμαστε γατάκια!!!". Αϊ στο καλό πρωί πρωί συγχίστηκα!!!!!
 10. Καλημέρα σε όλους και καλά μας κουράγια!!! Να ρωτήσω κι εγώ κάτι? Έχω μια κοπέλα λαντζέρισσα σε καφενείο(όχι εγώ, πελάτης!). Η σύμβαση της είναι αορίστου. Από πότε μπορώ να της κάνω μείωση και πόσο? Μπορώ να την πάω στον βασικό ή θα της κάνω μείωση 22% σε ό,τι έπαιρνε? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 11. Καλησπέρα σας! Έληξε σύμβαση ορισμένου χρόνου. Πρέπει να πάω στον ΟΑΕΔ? Είδα στο έντυπο "Βεβαίωση δήλωση εργοδότη για συμβάσεις ορισμένου χρόνου" ότι "Η βεβαίωση αυτή δίνεται στην…… πιο πάνω μισθωτό για να την χρησιμοποιήσει στον Οργανισμό Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού, προκειμένου να της…. χορηγηθεί επίδομα ανεργίας." Σε περίπτωση που ο εργαζόμενος δεν δικαιούται επίδομα ανεργίας(4μηνη απασχόληση) είναι απαραίτητο να καταθέσω αυτό το χαρτί? Επίσης μπορεί να μου πει κάποιος συνάδελφος ποιός είναι ο νόμος που ορίζει τα σχετικά έγγραφα ή δικαιολογητικά σε περίπτωση ελέγχου του ΙΚΑ? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 12. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Μου είπαν ότι το πρόστιμο είναι 500€. έχω καμιά έκπτωση ή κάποιο περιθλωριο ημερών από την πρόσληψη που θα έπρεπε να πάρω πορτοκαλί βιβλίο???
 13. Χρειάζομαι ξεχωριστό βιβλίο ΙΚΑ για το υπ/μα της επιχείρησης? Είδα σε ένα θέμα ότι το ΙΚΑ είπε σε κάποιον ότι δεν χρειάζεται άλλο και να τα γράφει στο κεντρικό. Αλλού είδα ότι χρειάζεται ξεχωριστό βιβλίο για το υπ/μα. Τελικά τί ισχύει? Ευχαριστώ....
 14. Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα τώρα που σε βρήκα εύκαιρο? Μπορεί μετά να τον ξαναπροσλάβει και αν ναι, μετά από πόσο καιρο?
 15. Μήπως ξέρει κανείς να μου πει αν "στέκει" να κάνει ο εργοδότης απόλυση στο γιο του και να του καταβάλλει αποζημίωση? Σκέφτομαι μήπως λόγω συγγένειας δεν δέχονται ότι αποζημίωσε ο πατέρας τον γιο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 16. Ρε παιδιά....με μπερδέψατε....!!!! Μία λέτε δημοτικός φόρος 0,5% μία λέτε 2% Τί ισχύει τελικά??? Ευχαριστώ!
 17. Πωπωωωωωωωωωω!!!!!!! Συγγνώμη!!!! ΟΕ ήθελα να πω!!! Εντάξει...το άλλαξα!!!
 18. Καλησπέρα σε όλους και καλό χειμώνα(με αυτά που ακούμε δύσκολο βέβαια)!<br>Θέλω να κάνω έναρξη σε πελάτη που θα είναι Ο.Ε. και θα έχει site που αγοράζεις συγκεκριμένες προσφορές(όπως το golden deals).<br>Ξέρετε τη διαδικασία?<br>Η αμοιβή θα είναι με ποσοστό επί του ποσού της πώλησης. Θεωρείται μεσιτία?<br>Πώς θα το δηλώσω στο μητρώο και τι στοιχεία πρέπει να θεωρήσω?<br>Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία?<br><br>Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 19. Doctor σε ευχριστώ πολύ! Μίλησα και με την επιθεώρηση εργασίας και μου είπαν ότι μπορεί είτε να μεταβιβαστεί η κοπέλα είτε να της δώσουν αποζημίωση για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι τη λήξη της προστασίας μητρότητας. Να συνεχίσει δηλαδή η επιχείρηση να την πληρώνει κάθε μήνα κανονικά... Μάλλον όμως θα πάμε για μεταβίβαση! Να'στε καλά παιδια!!!
 20. Κανείς δεν γνωρίζει κάτι παραπάνω σε αυτό το θέμα? Έψαξα και στη βιβλιοθήκη και αλλού αλλά δεν βρίσκω κάτι.... Βοήθειαααααα!!! Ευχαριστώ!
×
×
 • Create New...