Jump to content

FOTEINIF

simple Members
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by FOTEINIF

 1. Συνάδελφοι,

  θα ήθελα τις απόψεις σας για το εξής:

  Είμαι μέλος σε μια ΟΕ μαζί με τον σύζυγό μου (μηχανικός) με αντικείμενο την ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού (τοπογραφικά προγράμματα) και σκέφτομαι να κάνω επέκταση δραστηριότητας και σε λογιστικές εργασίες (εγώ είμαι οικονομολόγος).

  Κάποια στιγμή ρώτησα στο ΟΕΕ και μου είπαν ότι δεν γίνεται γιατί πρέπει και οι δύο να έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος οικονομολόγου για να αποκτήσει και η ΟΕ άδεια λογιστικού γραφείου.

  Γνωρίζει κανείς αν ακόμη ισχύει αυτό ή τώρα με το άνοιγμα του επαγγέλματος λογιστή-οικονομολόγου έχει αλλάξει κάτι και σ' αυτό

  τον τομέα.

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 2. Τελικά μετά από δύο μήνες τα πράγματα έρχονται τα πάνω κάτω. Ο εργοδότης συζητά πλέον για κόψιμο όλων των extra αποδοχών και επιπλέον μείωση 22% των νομίμων αποδοχών ,οπότε τα 1800 € γίνονται 1150 €. Oι extra αποδοχές αντιστάθμιζαν τη θέση προισταμένης και τις ευθύνες που είχα στην εταιρία μετά από 12 χρόνια εργασίας ως υπεύθυνης λογιστηρίου και τώρα , κόβοντας αυτά, με εξισώνει (μισθολογικά) με άτομο που πήρε στην εταιρία το τελευταίο τρίμηνο και έχει την ανάλογες τριετίες ως προυπηρεσία σε άλλες εταιρίες ,επιδοματα πτυχίου,παιδιών κλπ. Είμαι τόσο οργισμένη, έχει διαλυθεί η ψυχολογία μου , δεν μπορώ να δεχτώ μετά από τόσα χρόνια παρουσίας μου εκεί με άψογη συνεργασία ,όπου κρατάω λογιστικά ολόκληρη την επιχείρηση ΑΕ να με ισοπεδώνει μέ ένα άτομο που η δουλεία του είναι να περνάει αγoρές ,intrastat. Δεν ξέρω πως να αντιδράσω , δεν έχω καμία όρεξη για δουλειά και περνάει ξανά η σκέψη για δική μου δουλειά αλλά οι προοπτικές απ' ότι ακούω στο επαγγελμα εκεί έξω δεν είναι και οι καλύτερες .

  Δεν ξέρω τι θα μας φωτίσει ο θεός να κάνουμε....

  Βλέπει κάνείς κανένα θετικό στοιχείο?

 3. Συνάδελφοι,

  Είμαι μια μισθωτή λογίστρια σε μια επιχείρηση(βιβλία γ΄ κατηγορίας) εδώ και 12 χρόνια σε θέση προϊσταμένης,όπου κάνω όσο πιο καλά και υπεύθυνα μπορώ την δουλειά μου και γι αυτό έχω κερδίσει και την εμπιστοσύνη των αφεντικών μου και δεν έχω προβλήματα στην δουλεία μου.Η επιχείρηση παρά την κρίση έχει δουλειά αλλά αρχίσαν τα προβλήματα και οι γκρίνιες και όλο πιο συχνές είναι οι συζητήσεις περί απολύσεων και μειώσεων μισθών για περιορισμό του κόστους κλπ. Τα τελευταία 2 χρόνια όμως έχω βαλτώσει και δεν με ευχαριστεί αυτό που κάνω, έχω βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια συνέχεια και ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό και φυσικά η πρώτη μου σκέψη είναι το ελεύθερο επάγγελμα.

  Κάπου εκεί όμως αρχίζουν οι προβληματισμοί ...Πελατεία, ωράρια (δεδομένου ότι έχω και μικρά παιδιά), κρίση , δυσκολίες πληρωμών πελατών κλπ. Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα ο μισθός μου είναι 1.800 € (αν και δεν νομίζω να διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα για πολύ ακόμη) κάθε μήνα και φυσικά δεν το αποφασίζω...

  Σκέφτηκα και την περίπτωση μερικής απασχόλησης αρχικά ως μισθωτός (πχ 3φορές την εβδομάδα) και παράλληλα να ασκήσω το επάγγελμα του λογιστή μέχρι να δώ πως θα εξελιχθεί η κατάσταση.

  Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά ως γνώστες του αντικειμένου και της κατάστασης στην αγορά.

  Σημείωση:ο άντρας μου (ελευθερος επαγγελματίας μηχανικός και προγραμματιστής) με πρήζει να κάνω δική μου δουλειά

  Ευχαριστώ

 4. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,

  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ. ΕΙΜΑΙ ΜΙΣΘΩΤΗ ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΙΔΡΥΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΜΟΥ ΜΙΑ ΟΕ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ (ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ) ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ. Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟ 2010 ΕΧΕΙ ΤΖΙΡΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50.000,00 € ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΗ Β' ΑΠΟ ΤΟ ΟΕΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΕΙΔΑΡΙΘΜΟ ΩΣ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ . ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΟΕ ΜΕ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΜ ΟΕΕ ΚΙ ΩΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΟΕ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ Η' ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΩ ΛΟΓΙΣΤΗ? ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΓΩ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ?

 5. Παιδιά, θα τρελαθούμε εντελώς στην τελική. Οι άνθρωποι κάνουν κινήσεις πανικού στο Υπουργείο. Η εταιρία στην οποία εργάζομαι ελέγχεται από Ορκωτούς Λογιστές και τους ρώτησα σχετικά με το θέμα αυτό και μου απάντησαν το εξής κουφό, ότι και /?αυτοί ψάχνονται για το ίδιο θέμα λόγω ότι τα εισοδήματα τους είναι πάνω από 50.000,00 € και μάλλον θα πρέπει να βρουν λογιστή να τους υπογράψει τις δηλώσεις τους γιατί αυτοί δεν είναι πιστοποιημένοι. Τρέλα............? Και μη χειρότερα να ευχόμαστε

 6. Καλησπέρα,αν και ενημερώνομαι χρόνια από το forum αυτό , μόλις χθες έγινα μέρος της παρέας. Συγχαρητήρια για την καλή δουλειά..Είμαι λογίστρια μισθωτή σε μια ΑΕ εδώ και δέκα χρόνια με άδεια λογιστή Β' κατηγορίας και επίσης είμαι μέλος σε μια ΟΕ με αντικείμενο εργασιών την ανάπτυξη λογισμικού.

  Η ΟΕ είναι οικογενειακή επιχείρηση και φυσικά τα λογιστικά βιβλία τα κρατούσα εγώ. Η εταιρία φέτος (2010) έχει έσοδα πάνω από 50.000,00€.

  Η ερώτηση μου είναι αν θα μπορέσω να καταθέσω την δήλωση  ώς λογίστρια της εταιρίας  ΟΕ με αναγραφή του ΑΜ ΟΕΕ ή θα έχω πρόβλημα? (κλειδάριθμο έχω ως φυσικό πρόσωπο αλλά δεν έχω έναρξη ως ελεύθερος επαγγελματίας) . Στην εφορία μου είπαν σε ερώτηση μου ότι πρέπει να υπογράφει λογιστής επαγγελματίας που θα φαίνεται και στην οριστική δήλωση ελευθέρων επαγγελματιών που θα καταθέσει η εταιρία , αλλά απο την άλλη είναι ειδική περίπτωση και δεν ξέρουν τι ισχύει κλπ. </div><div>Θα ήθελα τις απόψεις σας επί του θέματος . Ευχαριστώ.

×
×
 • Create New...