Προς το περιεχόμενο

swiftminds

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    22
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιευμένο από swiftminds

  1. Καλησπέρα, Γιώργο. Δεν επιτρέπεται να παρει επιδότηση για το ίδιο έργο από διαφορετικές πηγές. Δεν έχει σημασία ότι ο ΟΑΕΔ ελέγχει τιμολόγια μόνο για 6.000. Η επιδότηση που πήρε ο πελάτης σου είναι 20-23 χιλιάδες. Αν επιδοτηθεί τώρα για πράγματα που έχει αγοράσει μετά τη λήξη του προγράμματος του ΟΑΕΔ, τότε πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

  2. Η Swift Minds Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

    αναζητά

    Οικονομολόγο ή Μηχανικό

    για πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, απαραίτητα με 5ετή εμπειρία στην εκπόνηση μελετών ΕΣΠΑ και Αναπτυξιακού Νόμου ως εργαζόμενος σε Συμβουλευτική Εταιρία.

    Απαραίτητα προσόντα: άριστη ικανότητα έκφρασης στα ελληνικά και στα αγγλικά, άριστος χειρισμός MS Office, εξοικείωση με τις δομές και διαδικασίες των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και του Αναπτυξιακού Νόμου, άριστη χρήση του πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου για υποβολή προτάσεων, διάθεση για συνεχή ενημέρωση, ικανότητα εργασίας αυτόνομα και σε ομάδα, έμφαση στην ποιότητα και στην εξυπηρέτηση του πελάτη.

    Αποστολή βιογραφικών στο [email protected].

  3. Ζητείται έμπειρος λογιστής που να έχει εργαστεί σε εφημερίδα και να γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της δραστηριότητας. Παρακαλώ, επικοινωνήστε στο 2106470152, Στέλα Μικράκη

  4. Καινοτόμο startup πληροφορικής χαμηλού ρίσκου και υψηλού ROI, με ολοκληρωμένο λογισμικό online accounting system, αναζητά

    ΕΠΕΝΔΥΤΗ - ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ

    με εμπειρία σε Διεύθυνση πωλήσεων εταιρίας πληροφορικής ή υπηρεσιών B2B

    Επιθυμητό κεφάλαιο €66.000. Demo εφαρμογής και επιχειρηματικό σχέδιο διαθέσιμα. Μόνο σοβαρές προτάσεις.

    Πληροφορίες: Στ. Μικράκη, τηλ. 2106470152

  5. Καινοτόμο startup πληροφορικής χαμηλού ρίσκου και υψηλού ROI, με ολοκληρωμένο λογισμικό online accounting system, αναζητά

    ΕΠΕΝΔΥΤΗ - ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ

    με εμπειρία σε Διεύθυνση πωλήσεων εταιρίας πληροφορικής ή υπηρεσιών B2B

    Επιθυμητό κεφάλαιο €66.000. Demo εφαρμογής και επιχειρηματικό σχέδιο διαθέσιμα. Μόνο σοβαρές προτάσεις.

    Πληροφορίες: Στ. Μικράκη, τηλ. 2106470152

  6. Εγω είμαι λογιστης κ δεν γνωρίζω , μπορείτε να μας πειτε τι προβλέπει ο ΚΒΣ?

    Δείτε στο άρθρο 20 του Ν.3842/2010 (ΦΕΚ 58Α΄/23.04.2010)

    Γενικά στις επιδοτήσεις, στους οδηγούς προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, αναφέρεται ότι η εξόφληση φορολογικών στοιχείων μπορεί να γίνει (συνοπτικά):

    1. με μετρητά, αν τα φορολογικά στοιχεία είναι συνολικής αξίας κάτω των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ ε ΦΠΑ), ή επιταγές της επιχείρησης ή μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

    2. μέσω τράπεζας, με εταιρικές χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού και με επιταγές, αν τα φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ και άνω ε Φ.Π.Α.).

    3. μέσω επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών ή επιταγών που εξοφλούνται μέσω των ιδίων λογαριασμών, για παραστατικά συνολικής αξίας άνω των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ ε ΦΠΑ), μεταξύ επιτηδευματιών.

    Σχόλιο: Καλό είναι όταν κάποια επιχείρηση βρίσκεται στη φάση υλοποίησης επένδυσης που επιχορηγείται, να είναι τυπική με τις εξοφλήσεις και να προτιμά την κατάθεση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό του προμηθευτή. Αυτό βέβαια δεν συνηθίζεται στην πράξη για μικρά ποσά, οπότε συστήνεται η τραπεζική κατάθεση τουλάχιστον για οποιοδήποτε ποσό άνω των 1.500 ευρώ.

  7. Καλημέρα!

    Μήπως γνωρίζει κάποιος σχετικά με την υλοποίηση στο Μέτρο 313 του ΥΠΑΑΤ ποιοι θεωρούνται αποδεκτοί τρόποι εξόφλησης των παραστατικών δαπανών ? Όχι οτι με εκπλήσσει αλλά δεν αναφέρεται πουθενά στον "περιεκτικό" αυτό Οδηγό Εφαρμογής κάτι σχετικό.

    Σε όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα αποδεκτός τρόπος εξόφλησης τιμολογίων είναι αυτός που ορίζει ο Κ.Β.Σ. Σίγουρα γνωρίζει ο Λογιστής σας, αν θέλετε μπορούμε να τα αναφέρουμε και εδώ.

  8. Στο site του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έχουν δημοσιευτεί όλα τα μέχρι τώρα εκδοθέντα κείμενα του νέου Αναπτυξιακού / Επενδυτικού Νόμου 3908/2011 (ΦΕΚ, ΚΥΑ, ΠΔ). Ακολουθήστε το παρακάτω link και κάντε scroll down προς το τέλος της σελίδας.

    http://www.mindev.gov.gr/?page_id=3739

  9. Συνάδελφοι καλή σας μέρα,

    Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν θα μπορούσε κάποιος να με κατευθύνει σε κάποιο site ή καποια άλλη πηγή προκειμένου να δω τι ευρωπαικά προγράμματα υπάρχουν και τι δράσεις προωθούν σε σχέση με Δήμους - Κοινότητες.

    Ευχαριστώ εκ των προτερων..

    Τώρα είδα την ερώτησή σας. Έτσι κι αλλιώς, η εγγραφή μου στο forum είναι πρόσφατη.

    Λοιπόν, υπάρχουν πάρα πολλές πηγές ενημέρωσης. Το πιο πρακτικό για εσάς θα ήταν να κοιτάξετε στο www.espa.gr και συγκεκριμένα: http://www.espa.gr/el/Pages/Proclamations.aspx που είναι η σελίδα προκηρύξεων. Να επιλέξετε το κουτάκι "φορείς" και όχι "ιδιώτες/επιχειρήσεις", στη συνέχεια να επιλέξετε "αναζήτηση με περισσότερα κριτήρια" και από τη λίστα "ειδικό κοινό" που θα εμφανιστεί να διαλέξετε "Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης". Αν θέλετε να δείτε για συγκεκριμένη περιοχή της Ελλάδας, απο-επιλέξτε το κουτάκι "περιοχή εφαρμογής" και διαλέξτε από το χάρτη.

  10. Βρίσκεται σε εξέλιξη η υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ "Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων" και θα συνεχιστεί μέχρι τις 24/05/2011.

    Οι ειδικοί στόχοι του Προγράμματος είναι:

    • Η αύξηση της εξωστρέφειας της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους με το εξωτερικό τους περιβάλλον.
    • Η τόνωση της επιχειρηματικότητας και των συνεργασιών των επιχειρήσεων στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον και η ανάπτυξη δεσμών συνεργασίας Ελληνικών και διεθνών επιχειρήσεων.
    • Η υποστήριξη και αύξηση των παραγωγικών επενδύσεων που συμβάλλουν στην ενίσχυση τη παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές, με έμφαση στην ποιοτική αναβάθμιση, την τυποποίηση και την πιστοποίηση των προϊόντων και των επιχειρήσεων.
    • Ο αναπροσανατολισμός της παραγωγής προς κλάδους και προϊόντα ψηλότερης προστιθέμενης αξίας που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της εξωστρεφούς ανταγωνιστικότητας τους μέσω της τόνωσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και της σύναψης διεθνών συνεργασιών.
    • Η ανάπτυξη συνεργιών βιομηχανίας – εμπορίου – υπηρεσιών και η ενίσχυση του ρόλου του εμπορίου και των συνοδευτικών υπηρεσιών στο παραγωγικό σύστημα για την ενίσχυση της παρουσίας των Ελληνικών Επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές.

    Λεπτομέρειες:

    http://www.swiftminds.gr/newsblog.php?post=14

    Νέα/Ενημέρωση:

    http://twitter.com/swiftminds

    Συχνές ερωτήσεις/Απαντήσεις:

    http://www.ank.gr/gr/index.asp?p=1-253

    Πλήρη κείμενα:

    http://www.espa.gr/el/Pages/Proclamationsfs.aspx?item=1525

    Swift Minds Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

    Στρατηγική

    Μάρκετινγκ

    Επιδοτούμενα Προγράμματα

    http://www.swiftminds.gr/

  11. Κατηγορίες Επενδύσεων

    1. Γενική Επιχειρηματικότητα

    Αφορά: κάθε επιχειρηματία

    Προβλέπει: Φοροαπαλλαγές κλιμακούμενες έως και 10 χρόνια, μέχρι το 100% του ανώτατου επιτρεπόμενου ύψους ενίσχυσης

    2. Περιφερειακή Συνοχή

    Αφορά: επενδυτές με σχέδια που καλύπτουν τοπικές ανάγκες ή αξιοποιούν τοπικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

    Προβλέπει: όλα τα είδη των ενισχύσεων. Το ποσοστό επιχορήγησης και επιδότησης leasing μπορεί να φτάσει μέχρι και το 70% του ανώτατου επιτρεπόμενου ύψους ενίσχυσης. Για τις νέες επιχειρήσεις, το παραπάνω ποσοστό προσαυξάνεται κατά 10%.

    3. Τεχνολογική Ανάπτυξη

    Αφορά: επιχειρήσεις που σχεδιάζουν να επενδύσουν στην καινοτομία και να εκσυγχρονίσουν τεχνολογικά την επιχείρηση τους.

    Προβλέπει: όλα τα είδη των ενισχύσεων. Το ποσοστό επιχορήγησης και επιδότησης leasing μπορεί να φτάσει μέχρι και το 80% του ανώτατου επιτρεπόμενου ύψους ενίσχυσης.

    4. Νεανική Επιχειρηματικότητα

    Αφορά: επιχειρήσεις νέων, 20 μέχρι 40 ετών.

    Προβλέπει: ενίσχυση για το σύνολο σχεδόν των δαπανών (και των λειτουργικών) για 5 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας. Η συνολική ενίσχυση μπορεί να φτάσει μέχρι 1.000.000 ευρώ.

    5. Μεγάλα Επενδυτικά Σχέδια

    Αφορά: επενδυτές με σχέδια ύψους τουλάχιστον 50.000.000 ευρώ.

    Προβλέπει: όλα τα είδη των ενισχύσεων μεμονωμένα ή συνδυαστικά. Το ύψος της ενίσχυσης μειώνεται όσο αυξάνει το ύψος της επένδυσης. Η επιχορήγηση-επιδότηση δεν μπορεί να ξεπερνά το 60% της συνολικής ενίσχυσης.

    6. Ολοκληρωμένα Πολυετή Επενδυτικά Σχέδια

    Αφορά: επιχειρηματίες με σχέδια υλοποίησης ολοκληρωμένων πολυετών (2-5 έτη) σχεδίων επιχειρήσεων, για τις οποίες έχει παρέλθει τουλάχιστον πενταετία από τη σύστασή τους, άνω των 2.000.000 ευρώ. Στόχος είναι ο τεχνολογικός, διοικητικός, οργανωτικός, και επιχειρησιακός εκσυγχρονισμός.

    Προβλέπει: φοροαπαλλαγές μέχρι το 100% του ανώτατου επιτρεπόμενου ύψους ενίσχυσης.

    7. Σχέδια Συνέργειας και Δικτύωσης (Clustering)

    Αφορά: επιχειρηματικά σχήματα συνέργειας και δικτύωσης 10 τουλάχιστον επιχειρήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και πέντε στην υπόλοιπη Ελλάδα, υπό μορφή κοινοπραξίας. Προβλέπει τη δυνατότητα παροχής κάθε είδους ενίσχυσης.

    Είδη ενισχύσεων

    α. Φορολογική απαλλαγή. Απαλλαγή από 8 έως 10 χρόνια από την καταβολή φόρου εισοδήματος επί των πραγματοποιούμενων προ φόρων κερδών, τα οποία προκύπτουν με βάση τη φορολογική νομοθεσία, από το σύνολο των δραστηριοτήτων της επιχείρησης. Το ποσό της φορολογικής απαλλαγής συνιστά ισόποσο αφορολόγητο αποθεματικό.

    β. Επιχορήγηση. Δωρεάν παροχή χρηματικού ποσού από το Δημόσιο για την κάλυψη τμήματος των ενισχυόμενων δαπανών του επενδυτικού σχεδίου.

    γ. Επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing). Κάλυψη από το Δημόσιο τμήματος των καταβαλλόμενων δόσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης που συνάπτεται για την απόκτηση νέου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού

    δ. Ευνοϊκά δάνεια μέσω του ΕΤΕΑΝ. Χρηματοδότηση του ποσού που προβλέπεται να καλυφθεί με τραπεζικό δανεισμό με δάνεια χαμηλού κόστους, από τις τράπεζες που συνεργάζονται με το ΕΤΕΑΝ.

    Όλες οι ενισχύσεις συνυπολογίζονται για τον καθορισμό του συνολικού ποσοστού ενίσχυσης που χορηγείται στο επενδυτικό σχέδιο. Το όφελος από την παραπάνω χρηματοδότηση συνυπολογίζεται στο συνολικό ποσοστό ενίσχυσης, το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα όρια του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων.

    --------------------------

    Κείμενο αναπτυξιακού νόμου: http://www.taxheaven...w/index/law/296

    http://www.swiftminds.gr

  12. Για να δούμε αν θα εκδοθεί αύριο η πρώτη προκήρυξη του νέου αναπτυξιακού νόμου, όπως έχει δηλώσει ο κ. Χρυσοχοϊδης...

    Από ανακοινώσεις και υποσχέσεις έχουμε χορτάσει! Αναβολή στην αναβολή, κλασικό αφερέγγυο κράτος...

    http://www.swiftminds.gr/newsblog.php

  13. Οι βασικότερες διαφοροποιήσεις του προγράμματος «Νέα – Καινοτομική Επιχειρηματικότητα», σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, σε σχέση με προηγούμενα προγράμματα συνοψίζονται στα ακόλουθα σημεία :

    Ευρύτητα εφαρμογής :

    Το πρόγραμμα καλύπτει μεγάλο εύρος επιλέξιμων οικονομικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει τους κλάδους της μεταποίησης, της «πράσινης» οικονομίας και πολλούς από τους κλάδους της παροχής υπηρεσιών με εν δυνάμει καινοτομικά χαρακτηριστικά. Σε σχέση με παλαιότερα προγράμματα δεν περιλαμβάνονται δραστηριότητες που δεν έχουν από τη φύση τους καινοτομικό χαρακτήρα, ή υπάρχει κορεσμός στην αγορά ή πρόκειται καταφανώς για επιχειρηματικότητα ανάγκης.

    Η έμφαση στην αξιολόγηση των επιχειρηματικών σχεδίων δίδεται στα ποιοτικά τους στοιχεία που σχετίζονται με την καινοτομικότητά τους, τα προσόντα του υποψήφιου επιχειρηματία, την ποιότητα των προτεινόμενων προς χρηματοδότηση ενεργειών

    Χαρακτήρας :

    Το πρόγραμμα είναι το πρωτοπόρο στο είδος του, δεδομένου ότι:

    • Δίνει (ως βασική προτεραιότητα) έμφαση στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ευκαιρίας δια μέσου της αξιολόγησης και ενίσχυσης καινοτομικών, πρωτότυπων και ευρηματικών ιδεών.
    • Στην έννοια της καινοτομίας περιλαμβάνεται και επιβραβεύεται όχι μόνο η επιστημονική / τεχνολογική καινοτομία αλλά και η μη τεχνολογική και η οικολογική καινοτομία.
    • Δίνει έμφαση στις υπό ίδρυση και στις νέες επιχειρήσεις (μέχρι και πέντε διαχειριστικές χρήσεις) καλύπτοντας ένα σημαντικό κενό στήριξης .
    Εφαρμογή:
    Το πρόγραμμα είναι το πρώτο του είδους του, που:
    • Έχει διαρκή χαρακτήρα για όσο επαρκούν οι διαθέσιμοι πόροι της Δημόσιας Δαπάνης. Το πρόγραμμα δηλαδή υλοποιείται επί την βάση ετήσιων κύκλων παρέχοντας ένα διαρκές / διαχρονικό εργαλείο στήριξης στην αγορά.
    • Εισάγει ένα νέο σύστημα αξιολόγησης της καινοτομίας που επιτρέπει την συστημική αντιμετώπιση και αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων επί της αρχής «ιδέα – σχεδιασμός υλοποίησης – υλοποίηση – αγορά» .
    • Υποστηρίζει ένα ευρύτατο πεδίο επιλέξιμων ενεργειών και των δαπανών που αντιστοιχούν σε αυτές, συμπεριλαμβανόμενων και λειτουργικών δαπανών για τις υπό ίδρυση επιχειρήσεις.
    • Εισάγει την έννοια της μετά την ολοκλήρωση παρακολούθησης των έργων και την επιβράβευση θετικών αποτελεσμάτων και υλοποίησης στόχων.
    • Μειώνεται ουσιαστικά η γραφειοκρατία, με την απλοποίηση των επίσημων ‘’χαρτιών’’ που ζητούνται τουλάχιστον στη φάση πριν την οριστική ένταξη των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα.

    Χρηματορροές:

    • Δεν απαιτείται τεκμηρίωση ιδίας συμμετοχής.
    • Διασφαλίζεται η συνεχής χρηματορροή με την χρήση «κυλιόμενης» εγγυητικής επιστολής.
    • Διασφαλίζεται η άμεση καταβολή δημόσιας χρηματοδότησης μετά την πιστοποίηση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου.
    • Υπάρχει πρόβλεψη για νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης εάν επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα.

    post-32027-0-15612000-1302613932_thumb.j

    Swift Minds Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

    http://www.swiftminds.gr/newsblog.php?category=2&post=18

    http://www.facebook.com/swiftminds

×
×
  • Δημιουργία νέου...