Jump to content

ptrian

simple Members
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

About ptrian

 • Rank
  Head Account
 • Birthday 07/15/1968

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Αθήνα
 1. Κύριε Γκλεζάκο εύχομαι ταχεία ανάρωση, η σκέψη μας είναι μαζί σας.
 2. Παρακάτω οι ενέργειες σου σε ΔΟΥ σχετικά με το Μητρώο α) θέση της Εταιρείας σε εκκαθάριση (τα δικαιολογητικά πρέπει να είναι πρωτότυπα ή επικυρωμένα) - Ανακοίνωση Νομαρχίας -Δήλωση μεταβολής (Μ3-Μ7) για να δηλώσεις ότι η Εταιρεία μπαίνει υπό εκκαθάριση και για να δηλώσεις τους εκκαθαριστές. Προσοχή δεν χρειάζεται να κάνεις διακοπή σχέσεως των μελών του ΔΣ. - Εξουσιοδότηση με γνήσιο υπογραφής από δημόσια αρχή β)Διακοπή Α.Ε. - Οριστική Λύση (τα δικαιολογητικά πρέπει να είναι πρωτότυπα ή επικυρωμένα) -Απόφαση Νομαρχίας - Εξουσιοδότηση με γνήσιο υπογραφής από δημόσια αρχή -Εντυπο Διακοπής (Μ4) -Ισολογισμός τέλους εκκαθαρίσεως -Υπογραφές από όλα τα τμήματα σε σχετικό έντυπο της ΔΟΥ (προσοχή σε ΚΒΣ πρέπει να ακυρωθούν όλα τα στοιχεία έαν δεν έχει γίνει προγενέστερη ακύρωση τους δηλ. προ της υποβολής της λύσης) -Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν.1599/86 με την οποία δηλώνεται ότι δεν υφίστανται αποθέματα της επιχείρησης πάγια ή εμπορεύματα
 3. Εάν κάνετε πρόσληψη ως μισθωτός, πρέπει πρώτα να γίνει ενημέρωση του ταμείου σας (ΤΣΜΕΔΕ) για την νέα σχέση εργασίας σας. Αφού είστε "νέος ασφαλισμένος" & άνω 5ετίας στο ΤΣΜΕΔΕ οι εισφορές σας στο ΤΣΜΕΔΕ είναι : Προσωπικές Σύνολο :15,82% Εργοδότη Σύνολο : 20,63% Παράλληλα πρέπει να ασφαλιστείτε και στο ΙΚΑ (ΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ) ως : Προσωπικές σύνολο : 4,18% Εργοδότης σύνολο : 7,43%
 4. Σχετικά με σύσταση Κ/Ξ-κατηγορία βιβλίων κλπ κοίτα άρθρα 2 & 4 του ΚΒΣ. Στην Ερμηνεία των εν λόγω άρθρων του Σταματόπουλου θα βρείς αρκετές πληροφορίες για αυτό που ζητάς. Συνοπτικά για την έναρξη εργασιών σου αναφέρω ότι χρειάζεται, -Συμφωνητικό των μελών για την σύσταση Κ/Ξ κατατεθειμένο στην ΔΟΥ - Μισθωτήριο Συμβόλαιο ή δήλωση ν.1599/86 για δωρεάν παραχώρηση χώρου ή τίτλος κυριότητας - Βεβαίωση εγγραφής ή απαλλαγής από ασφαλιστικό φορέα - Βεβαίωση εγγραφής σε Επιμελητήριο, αν και όπου απαιτείται - Δηλώσεις Μ3-Μ7-Μ8 στο Μητρώο - Εξουσιοδότηση σε περίπτωση που τα παραπάνω υποβάλλει τρίτο πρόσωπο - και βέβαια επίσκεψη από ΚΒΣ για θεώρηση βιβλίων και στοιχείων. Οι δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν στην ΔΟΥ έδρας της Κ/Ξ εντός 30ημερών από την ημερομηνία κατάθεσης του συμφωνητικού. Η ΔΟΥ θα χορηγήσει άμεσα βεβαίωση έναρξης εργασιών Αναλυτικά κοίτα τα εν λόγω άρθρα που σου αναφέρω παραπάνω, θα σε βοηθήσουν.
 5. Αγαπητέ Νικόλα, είσαι σε μια ηλικία που άμεσα πρέπει να πάρεις την σωστή επαγγελματική απόφαση για την καριέρα σου. Πολλά πράγματα στην ζωή δεν μας αρέσουν, αλλά τα εφαρμόζουμε γιατί οι ανάγκες μας και οι συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να έχουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε και ονειρευόμαστε. Το αντικείμενο που σπούδασες έχει μια βάση, την "μίζερη" Λογιστική. Αν δεν την κατανοήσεις-εφαρμόσεις, ότι παρακάτω προσπαθήσεις να πετύχεις γύρω από το επάγγελμα του Οικονομολόγου σίγουρα θα είναι ημιτελές. Θα σε συμβούλευα, αφού πρώτα πάρεις κάποια καλή προυπηρεσία δίπλα στον έμπειρο & άξιο όπως περιγράφεις συνάδελφο, να προσπαθήσεις να βρείς εργασία σε μια (μεγάλη) ΑΕ. Πιστεύω ότι τα όνειρα σου ταιριάζουν καλύτερα σε ένα τέτοιο χώρο. Εκεί θα βρείες σίγουρα περισσότερες ευκαιρείες να ασχοληθείς γύρω από το αντικείμενο που σπούδασες. Ποτέ όμως μην ξεχνάς την "μίζερη" λογιστική. Οποτε την χρειαστείς, να ξέρεις πώς η οικογένεια σου-τα παιδιά σου κλπ θα "φάνε σίγουρο ψωμί". Διότι : η Λογιστική επιστήμη πάνω από όλα είναι ΤΕΧΝΗ!!............την οποία και λατρεύω!!!!!!
 6. Σίγουρα θα μπερδεύτηκες με τις τόσες διαφορετικές απαντήσεις. Ο Soulis έδωσε την απάντηση στο ερώτημα σου. "Μισθωτές υπηρεσίες". Οι απαντήσεις των άλλων συναδέλφων αφορούν περιπτώσεις διαφορετικές από την δικιά σου.
 7. Η ΠΟΛ.1229/18.8.97 "ΕΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ", θα σε βοηθήσει για αυτό που ζητάς. Βέβαια η εν λόγω ΠΟΛ. αναφέρεται σε μετακινήσεις σε άλλα Κράτη-Μέλη. Εσύ όταν λές "Εταιρεία Εξωτερικού" εννοείς εκτός Ε.Ε. ?
 8. Τάσο καλησπέρα, συνημμένα μέρος από την εγκύκλιο του ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,45% έτους 2005. Ισως σε βοηθήσει : 7. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ (Υπόδειγμα 5) (συμβουλευτείτε το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2) Η κατάσταση αυτή θα συμπληρώνεται από την επιχείρηση, αφού λάβει υπόψη της, την συμπληρωμένη από τον ελεγκτή στήλη με τίτλο «ώρες κατάρτισης», της ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ (Υπόδειγμα 3). Στα προγράμματα κατάρτισης που υλοποιούνται εντός ωραρίου εργασίας, η αμοιβή του καταρτιζόμενου ανά ώρα κατάρτισης είναι επιλέξιμη δαπάνη, ορίζεται σύμφωνα με το ωρομίσθιό του και δεν απαιτείται η υπογραφή του στο Υπόδειγμα (5) για το λόγο αυτό. Η δαπάνη αυτή αφορά τον καταρτιζόμενο και αποδίδεται στον εργοδότη. Στα προγράμματα κατάρτισης που υλοποιούνται εκτός ωραρίου εργασίας η αμοιβή του καταρτιζόμενου ανά ώρα κατάρτισης είναι υποχρεωτική, ορίζεται σύμφωνα με το ωρομίσθιό του, θα πρέπει να έχουν γίνει οι νόμιμες κρατήσεις και οι υπογραφές των καταρτιζομένων στο Υπόδειγμα (5) πρέπει να είναι πρωτότυπες. Η απόδοση της παραπάνω δαπάνης στον εργοδότη είναι επιλέξιμη και αφορά τον καταρτιζόμενο. Στα προγράμματα κατάρτισης που υλοποιούνται εκτός των ορίων του νομού όπου εργάζεται ο καταρτιζόμενος, η αμοιβή του ανά ημέρα κατάρτισης είναι επιλέξιμη δαπάνη και ορίζεται σύμφωνα με το ημερομίσθιό του αντί του ωρομισθίου του για κάθε εκπαιδευτική ώρα, με επισήμανση στο Υπόδειγμα ( 5 ) της εκτός έδρας μετακίνησής του. Τα παραπάνω θα πρέπει να έχουν αναγγελθεί από την επιχείρηση και στην ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ (Υπόδειγμα 3). Η δαπάνη αυτή αφορά τον καταρτιζόμενο και αποδίδεται στον εργοδότη εφόσον η υπογραφή του καταρτιζόμενου στο Υπόδειγμα (5) είναι πρωτότυπη. Στα προγράμματα κατάρτισης που υλοποιούνται εντός της επιχείρησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γραμματειακή υποστήριξη υπάλληλος της επιχείρησης ασφαλισμένος στο ΙΚΑ. Για τα προγράμματα κατάρτισης που υλοποιούνται εντός ωραρίου εργασίας, ο εργοδότης δύναται να δικαιολογήσει την αμοιβή του υπαλλήλου ανά ώρα κατάρτισης, η οποία θα ορίζεται σύμφωνα με το ωρομίσθιό του, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα. Για προγράμματα κατάρτισης που υλοποιούνται εκτός ωραρίου εργασίας η αμοιβή του υπαλλήλου ανά ώρα κατάρτισης είναι υποχρεωτική, ορίζεται σύμφωνα με το ωρομίσθιό του, θα πρέπει να έχουν γίνει οι νόμιμες κρατήσεις. και η υπογραφή του υπαλλήλου που απασχολήθηκε ως γραμματειακή υποστήριξη στο Υπόδειγμα (5) πρέπει να είναι πρωτότυπη. Η απόδοση της παραπάνω δαπάνης στον εργοδότη είναι επιλέξιμη και αποδίδεται εφόσον έχει αναγγελθεί από την επιχείρηση και στο Υπόδειγμα (3).
×
×
 • Create New...