Jump to content

CMIK1976

simple Members
 • Posts

  48
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by CMIK1976

 1. εμένα πριν 2 εβδομάδες περίπου το είχει πάει σε 343 (μειωμένο κατά 20%).....
 2. εχει να γίνει της μουρλής..... τρεχτε μοιράζουμε χρήματα!!!!! τώρα για τους φιλοξενούμενους δεν έχει καμιά λόγική! Καλό Πάσχα συνάδελφοι! μετα βλέπουμε!
 3. πρέπει να πουλήσει όλα για το χρήμα!!!!!! Αρχικά μια παρατήρηση. Το να συμβουλευτεί το τμήμα εισοδήματος, σημαίνει πως δεν έχεις ιδέα για το τι γίνεται στις εφορίες και την ποιότητα της απάντησης που τυχόν θα λάβεις στο ερώτημα σου. Καλύτερα μην πεις τίποτα (μην και μας στείλει κ τίποτα πελάτες) παρά αυτό. Επίσης γιατί να μπεις στην λογική ιεράρχησης 1.2.3 ? Άλλη δουλειά κάνει το κράτος (ΔΟΥ) άλλο ο σύμβουλος του (Λογιστής) εάν τον επιλέξει φυσικά, γιατί μπορεί να τα έχει μάθει όλα από το "δηλώστε έξυπνα". Καλή Ανάσταση Συνάδελφοι.
 4. Την καλημέρα μου. Στις 16/1 βγήκε ανακοίνωση από Υπουργείο οικονομικών, και ήρθε να δώσει λύσει στις τροποποιητικές περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ . Μεγάλη η συμβολή του διαδικτυακού χώρου αυτού, καθώς το έστειλαν το πρόβλημα στον Κο Θεοχάρη και δόθηκε λύση. Αρχικά καλά πήγαμε. Το Αρχικό μήνυμα. http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=94275 Και η ανακοίνωση του υπουργείου http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/16953 Όμως παραμένουν 2 προβλήματα ακόμα. 1. Δεν διαγράφονται από τις οφειλές του υπόχρεου τα ποσά των αρχικών δηλώσεων. Η απάντηση του taxis είναι: “Όσον αφορά την διόρθωση της εικόνάς σας, στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση, με σκοπό να διαγραφεί το ποσό της αρχικής δήλωσης, που δεν είχατε υποχρέωση καταβολής, και να εμφανίζεται η εικόνα της Τροποποιητικής σας δήλωσης, αναμένουμε σχετική απόφαση από την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, για το πως θα χειριστούν τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Πάντα στη διάθεσή σας Κέντρο Εξυπηρέτησης Ηλεκτρονικά Συναλλασσομένων Γ.Γ.Δ.Ε. Υπουργείου Οικονομικών” από 18/1 η τροποποιητική και ακόμα στην προσωποποιημένη πληροφόρηση φαίνεται η αρχική - παίρνει και προσαυξήσεις! 2. Πρόβλημα σε εκκαθαριστική: Ζητάει την συμπλήρωση των πεδίων 701 (πληρωμές σε δημόσιο) εφόσον λέει έχει προκύψει χρεωστικό υπόλοιπο καταβολής (κωδικός 501 περιοδικής ΦΠΑ)!!!! Έστω και εάν έχεις κάνει εμπρόθεσμη τροποποιητική και βγαίνει πιστωτική η δήλωση, για την περίοδο αυτή. Η απάντηση του taxis ήταν ….έκτος θέματος «Κατά την υποβολή της Εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ, θα συμπληρώσετε το πραγματικά οφειλόμενο ποσό, ώστε να συμφωνούν προσωρινές δηλώσεις με την Εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ. Πάντα στη διάθεσή σας Κέντρο Εξυπηρέτησης Ηλεκτρονικά Συναλλασσομένων Γ.Γ.Δ.Ε. Υπουργείου Οικονομικών.” και σε τηλεφωνική επικοινωνία με αυτό, μου συνέστησαν να μιλήσω με το υπουργείο….. χαιρετίσματα δηλαδή - πάλι.
 5. Σε ερωτημά μου στο taxis είναι πως περιμένουν διευκρινήσεις απο το υπουργείο, για την διαγραφή του αρχικού χρεωστικού υπολοιπου. "Όσον αφορά την διόρθωση της εικόνάς σας, στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση, με σκοπό να διαγραφεί το ποσό της αρχικής δήλωσης, που δεν είχατε υποχρέωση καταβολής, και να εμφανίζεται η εικόνα της Τροποποιητικής σας δήλωσης, αναμένουμε σχετική απόφαση από την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, για το πως θα χειριστούν τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Πάντα στη διάθεσή σαςΚέντρο Εξυπηρέτησης Ηλεκτρονικά Συναλλασσομένων Γ.Γ.Δ.Ε. Υπουργείου Οικονομικών"
 6. έτσι και χειρότερα!!! αλλά εδω μιλάμε για "εγκληματική" παράληψη. Για παράδειγμα και στις δηλώσεις εισοδήματος είναι μια και έξω αλλά εκει υπάρχει το περιθώριο, εφόσον είσαι εντος προθεσμίας να το διορθώσεις. Εδω έτσι οπως έχει στηθεί είναι ρώσικη ρουλέτα..... κανονικά με το όπλο στον κρόταφο!!!!!!! και εαν σου κάτσει......!!!!!!
 7. δεν το έπιασε μαλλον...... Αφου δεν πρέπει να πληρωθεί, και βγάζει στην τροποποιητική το χρεωστικό ποσο αρχική δηλωσης προσυμπληρωμένο......???? ειναι πιστωτική η δηλωση ΦΠΑ, δεν πρέπει να πληρώσει. Πρέπει να ακυρωθεί.
 8. οι άνθρωποί δεν πάνε καλά...... και δεν βλέπω να υπάρχει λύση. Στο υπουργείο βέβαια δεν σηκώνουν κανένα τηλέφωνο και άντε βγάλε άκρη!!!!!! Θα τα βάλω απο την τσέπη μου και πολύ φοβάμαι δεν θα είμαι ο μονος. Εαν δεν κάνουν κάτι , που χλωμό το βλέπω........ αρε την ανάπτυξη μου μεσα.....
 9. Καλημέρα, Δείτε τι παθαίνει κανείς…. Προς αποφυγή προβλημάτων και δυσάρεστων εκπλήξεων. Ιδιαίτερη προσοχή στην οριστικοποίηση όλων των δηλώσεων, καθώς οι κύριοι «ανεύθυνο – υπεύθυνοι» του taxis, είναι πλέον τραγικά επικίνδυνοι…..!!!!! Για ποιον λόγο είπαμε δεν μας αφήνει να κάνουμε άμεσα τροποποιητικές στις εμπρόθεσμες περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ ή την διαγραφή της που ώς τώρα κάναμε? Φπα δ τριμ.2013 ημερομηνία υποβολής 15/1 (χτες) σε πελάτη μου. Η δήλωση από λάθος μου (...)_ καταχωρήθηκε στο taxis ως χρεωστική, ενώ είναι πιστωτική. Ταυτόχρονα το σύστημα δεν επιτρέπει την άμεση υποβολή τροποποιητικής ή ακόμα την διαγραφή της δήλωσης όπως είχε ως τώρα. Σημειώνω δε πως εφόσον είμαστε δεν έχει παρέλθει η προθεσμία 20/1 εκπρόθεσμης δήλωσης, το θεωρώ απαράδεκτό και ισοπεδωτικό, για να μην πω καμιά ποιο βαριά κουβέντα. Σήμερα πάλι ξημέρωσε μια άλλη μέρα. Μου επιτρέπει να υποβάλω τροποποιητική έχοντας κρατήσει όμως το χρεωστικό υπόλοιπο της αρχικής!!!!!!! Παιδιά η δήλωση είναι εμπρόθεσμή και αυτά είναι καραγκιοζιλίκια…!!!!! Ακουστέ την συνέχεια. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το taxis μας λένε πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι, δηλώνουν αναρμόδιοι καθώς η εφαρμογή έτσι έχει στηθεί. Στην ΔOY ούτε καν βλέπουν στο σύστημα την συγκεκριμένη δήλωση (σήμερα το πρωί) και ακόμα και να την βλέπουν δεν υπάρχει η δυνατότητα να επέμβουν, κατά δήλωση τους. Επίσης κάτι ασάφειες περί να μιλήσω με το υπουργείο και χαιρετίσματα…… με τα οποία θα προσπαθήσω να ασχοληθώ σήμερα…!!! Η πλάκα είναι πως ο συγκεκριμένος πελάτης είναι πιστωτικός καθώς είναι νέα επιχείρηση και θα παραμένει για αρκετό καιρό, εφόσον από τραγικό κ χαζό λάθος μου βγήκε χρεωστικός 700€. Θεωρώ πως δεν υπάρχει περίπτωση να το επωμιστεί ο πελάτης το ποσό αυτό καθώς δεν φταίει σε κάτι!!!! Και το ποιο πιθανόν πριν αρχίσουν να τρέχουν οι προσαυξήσεις να το πληρώσω εγώ, ο μλκ ο λογιστής! Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα, αλλά είναι πριν την λήξη της προθεσμίας και το θεωρώ τουλάχιστον άδικό και παράλογό!!!!!! Για αυτό λέμε πως το taxis πρέπει να φτιάχνετε από λογιστές , κ όχι από κομπιουτεράδες…….. Την άποψή σας παρακαλω.
 10. Στα όρια της πλάκας μια ιδέα. Μήπως θα πρέπει σιγά σιγά να οργανωθούμε ώστε να χρεώσουμε για το μπάχαλο όλο αυτό απευθείας το υπουργείο οικονομικών ή την Γενική γραμματεία? Ο καθένας μας ξεχωριστά, και σε αναλογία των προβλημάτων, άσκοπων καθυστερήσεων ανά δήλωση, που αντιμετωπίζει. Συμπληρωματικά μια μήνυση για τα διαφυγόντα κέρδη μας, λόγω της ασυνέπειας και καταστροφής που δημιούργησαν στον προγραμματισμό μας (προσλήψεις προσωπικού έκτακτα έξοδα, κλπ) την θεωρώ απόλυτος λογική. Πρώτα όμως θα πρέπει να τους ενημερώσουμε με ένα εξώδικο για τις προθέσεις μας. Εξώδικό από τους συλλόγους μας έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, για το χάος που έχουν προκαλέσει. Άλλο ένα λοιπόν….. με τον λογαριασμό. Κάποιος πρέπει να πληρώσει. Εγώ άμα καθυστερήσω 1 ημέρα υποβολής σε μια από τις δηλώσεις, τα πρόστιμα είναι τεράστια. Αυτοί τίποτα? Μάλιστα επειδή έχω μεγάλο ίστρο και μεγάλη καρδία, προτείνω 100€ πρόσθετη αμοιβή από εμάς με αγάπη προς αυτούς (ελάχιστο), ανά περίπτωση. Επίσης θα συνοδεύεται με την απόδειξη προς τον πελάτη μας, μια φωτοτυπία, καθώς είναι και άπιστα παιδιά, για όλες εκείνες τις ολοκληρωμένες ή μη δηλώσεις που εργαστήκαμε. Εάν το θέλουν και ακριβές αντίγραφο, σε διάλογο είμαστε πάντα ανοιχτοί…!! Σαν αστείο σκεφτείτε το. Αντί να πάρουμε τα όπλα ίσως έτσι βάλουν μυαλό. Καλό ΣΚ κάντε και κανένα μπάνιο…… ξεχνώντας τα αφμ 1+2!!!! ΥΓ. Έχω κάτι αναδρομικές χρεώσεις για περιουσιολόγια , δηλώσεις για τα χωραφάκια και οτιδήποτε άλλο θελήσουν να κάνουμε είμαστε στην διάθεση τους.
 11. εάν έχεις χώρο κ χρειάζεσαι πολλές σελίδες (ελπίζω ναι γιατί σημαίνει θα έχεις ήδη κ πολύ δουλίτσα) θα σου πρότεινα να βρεις ένα μεταχειρισμένο φωτοτυπικό σε καλή κατάσταση........ και με α3 (για τις δηλώσεις φωτοτυπίες) και να τον συνδέσεις ως εκτυπωτή έτσι είχα πάρει εγώ πριν 3-4 χρόνια ένα μηχάνημα από κάποιον στο περιστέρι, και με 1 μελάνι μου έχει βγάλει πάνω από 40.000 αντίγραφα και συνεχίζει.... για παράδειγμα, http://www.dgl.gr/mixanes-grafeiou.html?page=shop.browse&category_id=8 αλλά βρες και μόνο σου από αγγελίες, ειδικά τέτοια εποχή που κλείνουν πολλές επιχειρήσεις θα βρεις κάποια ευκαιρία. Το είχα πάρει 600€ (με αυτόματο τροφοδότη σελίδων, Α3 κλπ), και πίστεψε είναι από τα χρήματα που πραγματικά κάνεις απόσβεση. Αλλιώς δουλεύουμε να ταΐζουμε τις εταιρείες μελανιών….
 12. Δεν έχουμε οργάνωση. Δεν υπάρχει ελπίδα, Καλά καλά δεν έχουμε θεμελιώσει τα δικαιώματα μας ώστε να είναι ηχηρή η όποια αποχή. Καμιά ελπίδα φίλε μου. Ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι. Που θα πάει ομως........ Η ελπιδα πεθαίνει τελευταία....
 13. Δεν με ενοχλεί που δεν παίρνουν παράταση οι συγκεντρωτικές, αλλά που ζούμε μέσα στην αβεβαιότητα, καθώς το λιγότερο που εισπράττω από εσάς "Κύριοι" της εξουσίας, ότι απλά δεν μας υπολογίζεται και δεν σέβεστε την εργασία μας, ακόμα μια φορά. Βγείτε πείτε κάτι. Κατεβείτε από τους θρόνους σας, συνεργάτες σας είμαστε. Βεβαία στο Ελλαδιστάν ότι θα πάρουν παράταση το ξέρω. Τα στοιχήματα σας.
 14. θα ήταν χρήσιμο, κάποιος συνάδερφος, που να γνωρίζει την ιστορία να μας διαφωτίσει περί των "φορολογικών και ποινικων φύσεως προβλημάτων" με τις αρχές που φέρεται να είχε ο αυτόχειρας. Όντως στέκει ή είναι κανένα σχόλιο σουπερ δημοσιογράφου.... Σαν να μου βρωμάει λίγο...... "Μια ακόμη αυτοκτονία προστέθηκε στη θλιβερή λίστα. Ένας λογιστής από τη Λαμία έβαλε σήμερα τέλος στη ζωή του πηδώντας από τον 4ο όροφο νεοαναγειρόμενης οικοδομής... Τον άτυχο άντρα εντόπισε μια γειτόνισσα, η οποία και ειδοποίησε την αστυνομία. "Βγήκα να απλώσω τα ρούχα και έπαθα σοκ" είπε στο LamiaReport η γυναίκα που τον αντίκρισε πρώτη, νεκρό. Ο 51χρονος λογιστής έμενε σε διαμέρισμα της οδού Μακροπούλου, λίγα μέτρα πιο πέρα από την οικοδομή απ' όπου έπεσε. Δεν είχε οικογένεια και έμενε με τη μητέρα του η οποία πέθανε πριν από λίγα χρόνια. Στο παρελθόν είχε κάποια προβλήματα φορολογικής και ποινικής φύσεως με τις αρχές, τα οποία φαίνεται δεν ξεπέρασε ποτέ και οδηγήθηκε στο απονενοημένο."
 15. άντε πες και μας ήρθε κ ο Αύγουστος..!!! (άλλες φορές τον περιμέναμε πώς κ πώς για τις διακοπές) θα ξαναδώσουν παράταση? νομίζω πως όχι. Όχι επίσημη τουλάχιστόν. Θα αφήσουν το σύστημα ανοικτό τουλάχιστόν όλο τον Αύγουστο εκτιμώ (μετά βλέπουμε) και θα το πουν σιωπηρή παράταση. για να δούμε. Καλό καλοκαίρι συνάδερφοι, μας τρελάνανε φέτος. Του χρόνου κύριοι είπαμε το ανοίγουμε ποιο μπροστά το σύστημα ε....!!!!
 16. θα κάνουμε πολύ μα πάρα πολύ καιρό δηλώσεις ακόμα, και ειδικά μέσω taxis. Δεν θα είναι έκπληξη να το αφήσουν ανοιχτό, όχι γιατί καταλάβουν πως το σύστημα τους υπολειτουργεί, και δεν μπορούμε να κάνουμε την δουλεία μας, όχι πως σκέφτονται εμάς, τις δύσκολές οικονομικές συγκυρίες, τους δόλιους τους φορολογούμενους, αλλά με την ελπίδα ότι θα βρεθεί κανένας (ακόμα) χριστιανός να υποβάλει την δήλωση του. κ να ανεβάσουν τα «έσοδάκια» τους. Θα μας στείλουν πάλι αδιάβαστους με την πρόφαση πως οι «καλές μας φορολογικές αρχές», για την διευκόλυνση των φορολογουμένων παρατείνει, επιτρέπει κλπ…. Την ευθηνή όμως των καθυστερήσεων θα την έχουν αυτοί και τα όποια μικροκομματικά τους συμφέροντα. Έτσι το ως Σεπτέμβριο φαντάζει πιθανό σε πολλούς από εμάς. ( Σε έμενα τουλάχιστον) Από τις δηλώσεις αναμένω κάποια έσοδα, και με τις συνεχείς παρατάσεις μπαίνουμε σε ένα κύκλο που λέει ο υπόχρεος, έλα μωρέ τώρα έχουμε χρόνο. Δεν θέλω άλλη παράταση (επίσημη τουλάχιστον) από τώρα. Αντί αυτής θέλω το σύστημα να δουλεύει, ώστε κ εγώ με την σειρά μου να μπορώ να κάνω την δουλεία μου, να κλείσω το καλοκαίρι, ώστε σαν άνθρωπος να ξεκουραστώ κ λίγο. Γιατί είπαμε δεν είναι ανοικτό το ε9 οικ. έτους 2012? Ποια λογική εξυπηρετεί, το να μην είναι ακόμα ανοιχτό? Ας είναι ανοιχτά κ τα προηγούμενα έτη, αλλά ανοίξτε το ρε παιδία να μπούμε σε μια σειρά. Κ αγαπητοί κύριοι που αποφασίζετε. Του χρόνου, όχι τα ίδια πάλι, το σύστημα υποβολής να ανοίξει από αρχές του έτους, έτσι δίνεις χρόνο, και μαζεύεις κ έσοδα.
 17. Τα νεύρα μου, βγάλτε μια ανακοίνωση τουλάχιστον, ωστε να προγραμματίσουμε τις δουλείες μας, έλεος.!!! το οτι έχουμε εκλογές άυριο πρεπει να είναι εντελώς τυχαίο....!!! καλημέρα στους συναδέρφους-σες καλά κουράγια κ προπάντων καλή ψήφο!
 18. ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ Να μου επιτρέψετε το δικό μου σχόλιο. Κοιτώντας τον παραπάνω τίτλο του μηνύματος, αρχικά περίμενα διαφορετικό περιεχόμενο στο σχολιασμό. Επίσης κατά την προσωπική μου εκτίμηση, το σύστημα (ΓΓΠΣ) όπως το παρακολουθώ τα τελευταία 6 χρόνια στις περισσότερες εφαρμογές του (ΦΠΑ, εισόδημα κλπ) έχει ατέλειες αλλά δικαιολογημένες. Παράδειγμα. Το σύστημα κολλάει. Λογικό. Ευθύνη έχουν οι κύριοι που δεν το έχουν ανοίξει από 1/1 ώστε ομαλά να προβούμε στην σύνταξη των δηλώσεων. Δεν μου φταίει λοιπόν το «σύστημα» αλλά αυτός που υστερεί από την χώρα μου έσοδα, και για τον οποιοδήποτε λόγο δεν ανοίγει έγκαιρα την εφαρμογή. Πολιτικά κόστη, αστάθεια κ μεταβολές στην ηγεσία του υπ. οικονομικών. Κάτι από όλα αυτά. Επίσης μου κάνει την ζωή δύσκολη, στην προσπάθεια μου να εργαστώ στο αντικείμενο μου. Αυτό που μου φταίει εμένα, ο ¨"κακός ο δαίμων" , είναι η πολυνομία και η άσκοπη πολυπλοκότητα, και οι συνεχόμενες αλλαγές Βάλτε λίγο και από φορολογική δικαιοσύνη ίσως αυτά θα πρέπει να φτιάξουμε πρώτα.. Ίσως πάλι να κατάφερα και εγώ να βγω εκτός θέματος, αλλά την περίοδο αυτή όλοι μας θα πρέπει να απαιτήσουμε κάποια πράγματα, συνδιάζοντας τις σκέψεις που καταγράφησαν από τους παραπάνω συναδέρφους. Απλά αντί να αλλάξουμε συστήματα υποβολής, μάλλον πρώτα πρέπει να αλλάξουμε αυτούς που δίνουν εντολές για τέτοια χάλια. Υ.Γ. (επίκαιρο…) Εκλογές έχουμε, ευκαιρία να μιλήσει ο καθένας μας, για το πώς θέλει να συνεχίσει η χώρα μας.
 19. δεν θα του έρθει φιλε. καλημέρα και καλό κουράγιο στους λογιστές.. Μία ερώτηση.Αν κάποιος έχει υποβάλλει την δήλωση του ηλεκτρονικά το οικονομικό έτος 2011,φέτος θα του έρθει έντυπο απο το υπουργείο?
 20. θα του περασει κ θα στα δώσει..... εκτιμω..... αλλίως μια κλήση στην Αστυνομία, περι παράνομης παρακρατησης (ή καταγγελία σε ΣΔΟΕ) δεν θα ήταν κακια ιδεα. προσωπική μου αποψη.
×
×
 • Create New...