Προς το περιεχόμενο

gdinos

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    85
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιευμένο από gdinos

  1. Στο νόμο γινεται λογος για όλα τα άμεσα και έμμεσα μέλη των εταιρειών αυτών να εχουν περιορισμένη ευθυνη.Αμεσοι και έμμεσοι εταίροι. Εδώ φαινεται το μοναδικό ομόρρυθμο μέλος είναι νομικό πρόσωπο περιωρισμένης ευθύνης . Επομένως είστε στα διπλογραφικά βιβλία.

    Σε ευχαριστώ για την επιβεβαιωση...

  2. Για δυο προσληψεις καινουριες (ειναι και οι μοναδικοι απασχλουμενοι) κατεθεσα αρχικο πινακα .Επρεπε να κάνω και συμπληρωματικό πριν? 01/10/14 προσληψεις.

  3. Διάβασε και αυτό σε απάντηση για ίδια περιπτωση απο τον συνάδελφο ``ANAST`` <Στο Περιοδικό ΣυνΕργασία Τεύχος 29/Ιούλιος 2014 Υποχρεώσεις εργοδοτών προς Σ.ΕΠ.Ε. - Εγκυμοσύνη και ασθένεια - Επίδομα ισολογισμού

    υπάρχει μια πολύ καλή ανάλυση ακριβώς του προβλήματος που αντιμετωπίζεις.

     

     

    http://www.taxheaven...r/view/id/19098

  4. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξανανοιξει το σύστημα .....εκτος αν θέλουν να μην υποβληθούν ποτέ οι υπόλοιπες δηλώσεις.....

  5. <<anast>> Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ ήρθες σαν μάνα εξ` ουρανού........Αυτοι θέλουν να κάνουν κοινωνικη πολιτική μέσω των επιχειρήσεων μεταφέροντας στις επιχειρήσεις το κόστος μητρότητας με εσωτερικα εγγραφα του τύπου <<ειπε ένας κάποτε>>.

    Σε ευχαριστώ ξανά.....

  6. Η εργαζόμενη με προσληψη 01/03/2010  επαπειλουμενη κυηση απο 28/01/2014 την βαζω 25 ενσημα εως 27/02/2014 .Αδεια κυοφοριας 15/04/14 και μετα δεν βαζω τίποτα.Ο οαεδ ζηταει ενσημα απο 15/04/14 εως 14/05/14 διαφορετικα δεν περνει το επιδομα η εργαζόμενη .Διαβάζοντας τα αρθρα 657-658 του α.κ. και την τελευταια αποφαση δικαστηρίου (α.π.2041/84) που θεωρει οτι ορθως δεν καταβληθηκαν ξανα αποδοχες περαν του ενος μήνα ακομα και με την αλλαγη του εργασιακου έτους σε περιπτωση μισθωτης που απουσιαζε ενα χρονο και κάτι, λογο επιπλοκων στην εγκυμοσυνη , συμπερανα οτι δεν εχω την υποχρεωση να ξανακαταβαλω αποδοχες.Απο την άλλη διαβαζω το ΔΕΝ και τα εσωτερικα εγγραφα του οαεδ  να θεωρουν την ασθενεια απο εγκυμοσυνη διαφορετικο κωλυμα απο την αδεια κυοφορίας.Τελικά τι αποτελεί πηγη δικαίου ο νόμος και οι αποφασεις των δικαστηρίων ή τα εσωτερικά εγγραφα και οι ερμηνειες που δινουν στα μέτρα τους ο ΟΑΕΔ και λοιποι συγγενης

  7. Αρα στη φετινη δήλωση που αφορα την χρηση 2013 ισχυει ο  ν.2238 και φορολογήτε μόνο ότι πληρώθηκε στις συναλλαγες με το δημόσιο.        Απο την χρηση 2014 παπαλα, ισχυει ο  4172 και με τις συναλλαγες με το δημόσιο...Σωστά? 

  8. Κατόπιν επικοινωνιών μας με την Γ.Γ.Π.Σ. σχετικά με την υποβολή των Βεβαιώσεων Αποδοχών έτους 2013 και την αυτόματη ενημέρωση από το Taxis, των κωδικών 301 - 302 του πίνακα 4Α,  313 – 314, 315 – 316 και 349 – 350 του πίνακα 8,  σας ενημερώνουμε ότι για τις περιπτώσεις των επιχειρήσεων (ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ) στις οποίες οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια του έτους 2013 έλαβαν Αναδρομικά του ιδίου έτους, ΠΡΙΜ ή / και Επίδομα Ισολογισμού, θα πρέπει  να υποβάλετε ξανά τις Βεβαιώσεις Αποδοχών των Εργαζομένων.

    Ο λόγος για τον οποίον επιβάλλεται η εκ νέου υποβολή των Βεβαιώσεων Αποδοχών προέκυψε από το γεγονός ότι η εφαρμογή του Taxis δεν συναθροίζει στους ανωτέρω κωδικούς του εντύπου Ε1, τυχόν ποσά τα οποία έχουν δηλωθεί με κωδικό «09 Αναδρομικά», ενώ τα ποσά αυτά εμφανίζονται κανονικά στους αναλυτικούς πίνακες των κωδικών.
     

    Σας ενημερώνουμε, κατόπιν σχετικής οδηγίας του Taxis, ότι η εκ νέου υποβολή των Βεβαιώσεων θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως αύριο, 4 Απριλίου 2014 ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ.

     

    μου το εστειλε η DATA έχουμε πρωταπριλιά???ακούσατε κάτι??

  9. Αν σας τυχει στο κισε της εφοριας προστιμο για ταυτοτητα ,πηγαινεις στο τμημα δηλωνεις οτι την εχασες και παίρνεις καινουριο δεκαημερο με νεα ταυτοτητα και το εκατομπαλο στην τσεπη..

  10. Αν ξεχασω καποιο εργαζομενο στη ΑΠΔ και πάρω Υ/Δ για αδεια ανευ αποδοχων απο τον εργαζόμενο για ολο τον μήνα ...ξελασπωνω???? Η ακομα  ως αντιδραση ,όλος ο κλάδος για τις  εισφορες περιοδου του 01/2014 ζητάμε απο τους εργοδότες να μαζέψουν Υ/Δ για ανευ αποδοχων αδεια απο όλο το προσωπικό  και δεν στελνει κανεις λογιστης ΑΠΔ περιοδου 01/2014 ετσι μονο θα μας πάρουν στα σοβαρα.....

  11. Εγω προτείνω στο στουρναρι να βαλουν το προστιμο στα 400δισ Ευρω και ο πρωτος που θα ξεχάσει να στήλει ΑΠΔ να μας ξωφλήσει το χρέος ......Και να πάς στουρνε στη τροικα και να πέις λεφτά ηπάρχουν......απλά ανείσπρακτα όπως και τα υπόλοιπα που υπολογίζετε..

  12. ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ 2300Ε ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΔ 081  ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 084 & 085(ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΓOΝΕΩΝ) ?ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΩ 084+085( ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΤΣΙ)...


    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 

  13. ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ 2300Ε ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΔ 081  ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 084 & 085(ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΓΩΝΕΩΝ) ?ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΩ 084+085( ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΤΣΙ)???

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ 

  14. Θα καταθέσεις τροποποιητικο πινακα ωραριου σήμερα με εβδομαδιαιο πρόγραμμα που (βολευει)δηλ.με ρεπο παρασκευη και στις παρατηρήσεις γράψε οτι ισχυει απο 16/07/13 αφου έχεις δυο ημέρες προθεσμία για αλλαγη ωραρίου...(εχει μεγάλη σημασία όμως τι είπε και ο εργαζόμενος)

  15. Συνάδελφοι , άντε και να θεωρηθεί κάποιος κάτοικος Ελλάδος ,υπάρχει περίπτωση να γίνει διασταύρωση με τα εισοδήματα απο ξένη χώρα αν αυτά δεν έρχονται  ποτέ στη χώρα μας???

  16. αλλαγη απο πληρη σε μερικη να τη στειλω ηλεκτρονικα η να παω απο εκει....? Η προθεσμια ειναι ακομα 8 ημερες ετσι?

    Οταν επιλέγεις αναγγελία συμβασεων μερικης απασχόλησης σε ένα απο τα υποχρεωτικά κελια σου βγάζει επιλογές<< 3) απο πλήρη σε μερική>> οπότε μπορείς ηλεκτρονικά να το κάνεις (και σκανάρισμα τις υπογραφές)

  17.  Σύμβαση μερικής απασχόλησης (Ε9) μόνο ηλεκτρονικά πλέον απο 01/07. Ηθελα να ρωτήσω αν  ανεβάζουμε υποχρεωτικά σκαναρισμένο αρχείο με τις υπογραφές.....Ευχαριστώ και καλό μήνα.....  

×
×
  • Δημιουργία νέου...