Jump to content

steven100

simple Members
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Upvote
  steven100 reacted to parmgr in Άνεργος - Φορολογική δήλωση χρήσης 2012   
  Τεκμήρια 2013 
  http://taxheaven.gr/pages/tekmiria2013
 2. Upvote
  steven100 got a reaction from SARAKINOS in εναρξη λογιστικου γραφειου επιδοτησεις   
  Αναρωτιέμαι γιατί να υπάρχει αυτή η κακεντρέχεια; Άραγε αν οι πιο μεγάλοι σε ηλικία λογιστές (δεν βάζω όλους στη λίστα φυσικά) εμπιστεύονταν και μάθαιναν 2 πράγματα την "κουτσή Μαρία" μήπως ήταν καλύτερα; Γιατί κουράστηκα να ακούω για σταδιοδρομία από "φτασμένους" σε άλλα χρόνια που κατακρίνουν εύκολα ξεκινήματα αυτή την εποχή νέων ή όχι παιδιών αντι να τα ενθαρρύνουν. Δεν νομίζω κάποιος που θέλει να "φάει" την επιδότηση να μπαίνει εδώ να γράψει πως θέλει να ανοίξει λογιστικό γραφείο. Μπορεί να ανοίξει τυροπιτάδικο. Έτσι να είμαστε λίγο λογικοί.
 3. Upvote
  steven100 got a reaction from EIRHNHEPA in Νέος Λογιστής - Νέο Γραφείο - Εκτίμηση κόστους   
  Καλησπέρα σε όλους. Δεν ξέρω πόσο νέος θεωρούμαι στα 30 βέβαια, αλλά αυτό μάλλον είναι το λιγότερο. Είμαι κάτοχος Β τάξης, πτυχ. Παν/μίου Πατρών με εμπειρία 4 χρόνων σε λογιστήριο τεχνικής εταιρείας. Ασχολήθηκα με βιβλία β' κατηγορίας και λίγο με γ' και έχω μηδαμινή επαφή με μισθοδοσία. Σκέφτομαι να ανοίξω γραφείο. Τοουλάχιστον...όλοι με τρώνε να το κάνω, λέγοντάς μου πως θα μάθω στην πορεία κλπ. Εγώ πάλι...είμαι διστακτικός γιατί έχω αρκετά κενά όπως μπορείτε να καταλάβετε και δεν νιώθω την σιγουριά ακόμα. Ελέω οικονομικής κρίσης και έχοντας μείνει για περίπου 7 μήνες άνεργος, το σκέφτομαι σοβαρά. Αν έχετε να με συμβουλεύσετε κάτι θα ήθελα πολύ να το ακούσω. Όπως θα με ενδιέφερε να μάθω το αρχικό κόστος για να στήσω ένα γραφείο (όχι ουρανοξύστη!) δηλαδή κόστος προγραμμάτων και ό,τι άλλο εσείς κρίνετε. Να αναφέρω πως έχω δουλέψει τη Singular (Accountant, Control, Φορολογικά, Eurofasma) και δεν έχω επαφή με μισθοδοσία-ΙΚΑ. Εννοείται πως το γραφείο θα αφορά μόνο Β' κατηγορίας βιβλία. Ενημέρωση-ΦΠΑ-E1,E3 δεν μοιάζουν πρόβλημα αλλά θα ήθελα πολύ να είχα 1 παράδειγμα ετήσιων υποχρεώσεων  ατομικής επιχείρησης ή καφετέριας με προσωπικό. Ευχαριστώ και καλές δουλειές σε όλες και όλους!!!
 4. Upvote
  steven100 reacted to agrevelos in Προϊστάμενος - Διευθυντής λογιστηρίου μη λογιστής.   
  Γιατί έχουμε εργατικό  ΔΙΚΑΙΟ ???????
 5. Upvote
  steven100 reacted to medousa in Νέος Λογιστής - Νέο Γραφείο - Εκτίμηση κόστους   
  Η αλήθεια είναι πως το ξεκίνημα ενός γραφείου όχι από το "μηδέν" αλλά "υπό του μηδενός" είναι πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση ειδικά όταν η μόνη πηγή εσόδων σου είναι αυτό το γραφείο και έχεις και οικογένεια!!! Η δική μου η περίπτωση ήταν πιο πολύπλοκη μια και μέχρι τα 30 προσπαθούσα πρώτα να σώσω τον εαυτό μου απο διάφορα "μπλεξίματα" και έπειτα να σώσω ότι είχε μείνει από το πτυχίο μου...Αν σ'αρέσει αυτή η δουλειά , έχεις υπομονή (πολύ υπομονή)  και σε "θέλει " θα έρθει η στιγμή που θα πεις ότι η επιλογή σου ήταν η σωστή! Σίγουρα το taxheaven είναι , ότι καλύτερο έχω για να συμβουλευτώ και να μάθω , αν και στην αρχή χρειάστηκα λίγο χρόνο για να καταλάβω πως δουλεύει και να μην θυμώνω όταν δεν μου έλεγαν την άμεση απάντηση που ήθελα και συνεχώς με υποδείκνυαν νόμους και ΠΟΛ!!!
  Σήμερα όμως έχω τρεις γιους , έναν άντρα που τον λατρεύω , το γραφείο μου και την κοινότητα λογιστών του taxheaven και πραγματικά νιώθω ευγνωμοσύνη για αυτά ! Καλή τύχη σε ότι και αν κάνεις (θα την χρειαστείς!!!)
 6. Upvote
  steven100 reacted to LAMMERGEIER in Νέος Λογιστής - Νέο Γραφείο - Εκτίμηση κόστους   
  συμφωνώ, κι επίσης : " με συγγενή και φίλο φάε, πιες και αλισβερίσι μην κάνεις"
 7. Upvote
  steven100 reacted to myorgos in Νέος Λογιστής - Νέο Γραφείο - Εκτίμηση κόστους   
  Καλημέρα και από εμένα. Και εγώ ήμουν στην ίδια θέση πριν από 3 χρόνια που ξεκίνησα. Όπως είπαν και πολλοί συνάδελφοι πιο πάνω μην περιμένεις από συγγενείς (κυρίως) και "φίλους" να σε στηρίξουν. Οι ενεργές επιχειρήσεις έχουν ήδη λογιστή και για να τον αλλάξουν πρέπει να υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος, νέες δεν το βλέπω να ξεκινούν, οπότε θα στηριχτείς κυρίως σε δηλώσεις. Συμβουλή μου είναι να βρεις έναν χώρο με χαμηλό ενοίκιο και να ξεκινήσεις. Από προγράμματα εγώ δουλεύω της Prosvasis και είμαι ικανοποιημένος. Βέβαια δεν ξέρω τις τιμές των άλλων προγραμμάτων οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω αν είναι οικονομική ή όχι. Πάντως το πρόγραμμα εσόδων εξόδων και των δηλώσεων που είχα πάρει στην αρχή τώρα κοστίζουν περίπου 860€ για έναν χρόνο. Βάλε και 450€ το δίμηνο για ΟΑΕΕ. ΔΕΗ, τηλέφωνο, νερό. Και από εξοπλισμό όχι πολλά πράγματα. Έναν υπολογιστή και ένα φωτοτυπικό - εκτυπωτή (Εγώ έχω ένα της XEROX με μίσθωση και πληρώνω κάθε τρίμηνο ένα ποσό και μου καλύπτει όλα τα έξοδα συντήρησης όπως τύμπανο, μελάνι κτλ). Άντε και ένα FAX. Με λίγα λόγια 600 - 800€ το μήνα ανάλογα το ενοίκιο και περίπου 3000€ για πάγιο εξοπλισμό. Και αφού είσαι άνεργος πήγαινε να κάνεις κάποια σεμινάρια στον ΟΑΕΔ γιατί θα βγει επιδότηση για νέες επιχειρήσεις και αυτό είναι απαραίτητο να για να πάρεις την επιδότηση. Μην την χάσεις, θα καλύψεις όλα σου τα έξοδα για τον πρώτο χρόνο και μπορεί και παραπάνω. Και μία τελευταία συμβουλή αν δεις ότι δεν βγαίνει μόνο με τα φορολογικά βάλε και μία δεύτερη δραστηριότητα όπως ασφάλειες. Αυτό έχω κάνει και εγώ και καλύπτω μέρος τον εξόδων μου.
×
×
 • Create New...