Jump to content

steven100

simple Members
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

About steven100

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

steven100's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

 1. Το γεγονός ότι κάποιος που έχει τελειώσε το λύκειο και ο μπαμπάς του έχει λογιστικό γραφείο, ενώ τα παιδιά των ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν μπορούν να βρούν δουλειά σε ένα κορεσμένο επάγγελμα, είναι απελευθέρωση ή ΟΜΗΡΙΑ του επαγγέλματος; Συμφωνώ πως γνώσεις δεν αποκομίσαμε από τα πτυχία μας (πάνω στη λογιστική τουλάχιστον) αλλά να τα ισοπεδώνουμε όλα; Ωραία να παίρνουν υπογραφή και του λυκείου. Αλλά όχι σε 6 χρόνια....Ντροπή....ο πατέρας μου δούλευε να σπουδάσω να σημαίνει κάτι το πτυχίο μου, διάβασα να περάσω σε δημόσιο πανεπιστήμιο...Συμφωνώ, απελευθέρωση, αλλά όχι έτσι.
 2. Αναρωτιέμαι γιατί να υπάρχει αυτή η κακεντρέχεια; Άραγε αν οι πιο μεγάλοι σε ηλικία λογιστές (δεν βάζω όλους στη λίστα φυσικά) εμπιστεύονταν και μάθαιναν 2 πράγματα την "κουτσή Μαρία" μήπως ήταν καλύτερα; Γιατί κουράστηκα να ακούω για σταδιοδρομία από "φτασμένους" σε άλλα χρόνια που κατακρίνουν εύκολα ξεκινήματα αυτή την εποχή νέων ή όχι παιδιών αντι να τα ενθαρρύνουν. Δεν νομίζω κάποιος που θέλει να "φάει" την επιδότηση να μπαίνει εδώ να γράψει πως θέλει να ανοίξει λογιστικό γραφείο. Μπορεί να ανοίξει τυροπιτάδικο. Έτσι να είμαστε λίγο λογικοί.
 3. Καλησπέρα μήπως υπάρχει ακόμη το επιχειρηματικό σχέδιο; Το mail μου είναι [email protected] Ευχαριστώ!
 4. Έχει κάποιος ένα επιχειρηματικό σχέδιο, σαν αυτά που ζητάει ο ΟΑΕΔ με κάποια στοιχεία που να αφορούν λογιστήριο; Κάτι ακόμα, αν μποούσα να επιλέξω μεγάλη ή μικρή πόλη ποιά θα μου προτείνατε; (εκτός Αθηνών)
 5. Να ρωτήσω και κάτι αφελές... Έστω τα έξοδα στα 600 ευρώ το μήνα (αισιόδοξο σενάριο) και με υπομονή-δουλειά μετά από 2 χρόνια φτάνω τους 15 πελάτες των 50-60 ευρώ μηνιαίως. Έσοδα λοιπόν 900-1000 ευρώ (αισιόδοξο σενάριο). Να υπολογίζω δηλαδή στα 300-400 ευρώ κέρδος;
 6. Μάλλον σαν άτυπη συνεργασία πέρασε από το μυαλό μου, ή σαν συνεργασία μεταξύ 2 ατομικών επιχειρήσεων όπου τα έξοδα+τα έσοδα μοιράζονται. Για σύσταση εταιρείας γνωρίζω είναι πολλά τα έξοδα τέτοια εποχή. Αλλά συμφωνώ πως είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο...
 7. Καλησπέρα και ευχαριστώ! Ναι συμφωνώ, είναι δύσκολα πολύ για νέα ξεκινήματα και αυτό επηρεάζει και τους λογιστές. Να ρωτήσω μόνο, σχετικά με τις ασφάλειες χρειάζεται να δώσω τις εξετάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος σωστά; για να πάρω το δίπλωμα ασφαλιστή; και μετά ψάχνω για πρακτορείο για συνεργασία; αν γνωρίζεις λίγο λεπτομέρειες να μπω στο κλίμα θα βοηθούσε πολύ.
 8. Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ. Πρέπει να σου πω πως θα είσαι παράδειγμα προς μίμηση για μένα, ο στόχος μου για το μέλλον. Το ξέρω πως είναι δύσκολο, αλλά όταν ακούς ανθρώπους κοντά στην ηλικία σου και με παρόμοια προβλήματα να πετυχαίνουν, σίγουρα παίρνεις θάρρος για τη συνέχεια. Σου εύχομαι τα καλύτερα και στη συνέχεια! Να ρωτήσω, η γνώμη σας για τη συνεργασία μου με κάποιον άλλο συνάδελφο ποιά είναι; να το επιχειρήσω μόνος μου ή παρέα με κάποιον που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με εμάνα; το ξέρω είναι περίεργη ερώτηση, απλά προσπαθώ να σκέφτομαι τα πάντα.
 9. "εκτός ορισμένων που περιφέρουν τα βιβλία τους από γραφείο σε γραφείο και αφήνουν φέσι σε όλους" --- αυτό το ακούω συνεχώς...πρέπει να κυκλοφορούν πολλοί τέτοιοι ανάμεσά μας... Τέλοσπάντων...Σε ευχαριστώ πολύ για όσα μου λες!
 10. Σας ευχαριστώ όλους θερμά. Καλές δουλειές και υγεία! Μου δίνετε κουράγιο μέσα από τις συμβουλές σας, καταλαβαίνω πως δεν είμαι ο μοναδικός που βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Συμφωνώ απόλυτα σχετικά με φίλους-γνωστούς και συγγενείς. Σίγουρα με προβληματίζει το ζήτημα πελατολόγιο. Συμφωνώ πως μετά από κόπο και σωστή δουλειά θα πρέπει να περάσουν 2-3 χρόνια για να βγαίνω...και αυτό με προβληματίζει. Η επιλογή του προγράμματος; Ναι μεν έχω δουλέψει singular αλλά αν υπάρχει κάτι καλύτερο από πλευράς λειτουργικότητας και μετά κόστους δεν με φοβίζει να το δοκιμάσω.
 11. Γειά σου και σε ευχαριστώ για την απάντηση. Καλές δουλειές και καλή δύναμη σου εύχομαι. Η αλήθεια είναι πως χειρόγραφα έχω δουλέψει, απλά σαν γραφείο θα προτιμούσα κάποιο πρόγραμμα. Για την μισθοδοσία δεν χρειάζομαι κάτι επιπλέον;
 12. Καλησπέρα, υποθέτω πως είναι αναγκαίες οι εξετάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος για γίνεις ασφαλιστής; ή αν απλά πουλάς ασφάλειες - συνεργάζεσαι με πρακτορείο δεν είναι αναγκαίο; ελπίζω σε απάντηση ευχαριστώ!
 13. Καλησπέρα σε όλους. Δεν ξέρω πόσο νέος θεωρούμαι στα 30 βέβαια, αλλά αυτό μάλλον είναι το λιγότερο. Είμαι κάτοχος Β τάξης, πτυχ. Παν/μίου Πατρών με εμπειρία 4 χρόνων σε λογιστήριο τεχνικής εταιρείας. Ασχολήθηκα με βιβλία β' κατηγορίας και λίγο με γ' και έχω μηδαμινή επαφή με μισθοδοσία. Σκέφτομαι να ανοίξω γραφείο. Τοουλάχιστον...όλοι με τρώνε να το κάνω, λέγοντάς μου πως θα μάθω στην πορεία κλπ. Εγώ πάλι...είμαι διστακτικός γιατί έχω αρκετά κενά όπως μπορείτε να καταλάβετε και δεν νιώθω την σιγουριά ακόμα. Ελέω οικονομικής κρίσης και έχοντας μείνει για περίπου 7 μήνες άνεργος, το σκέφτομαι σοβαρά. Αν έχετε να με συμβουλεύσετε κάτι θα ήθελα πολύ να το ακούσω. Όπως θα με ενδιέφερε να μάθω το αρχικό κόστος για να στήσω ένα γραφείο (όχι ουρανοξύστη!) δηλαδή κόστος προγραμμάτων και ό,τι άλλο εσείς κρίνετε. Να αναφέρω πως έχω δουλέψει τη Singular (Accountant, Control, Φορολογικά, Eurofasma) και δεν έχω επαφή με μισθοδοσία-ΙΚΑ. Εννοείται πως το γραφείο θα αφορά μόνο Β' κατηγορίας βιβλία. Ενημέρωση-ΦΠΑ-E1,E3 δεν μοιάζουν πρόβλημα αλλά θα ήθελα πολύ να είχα 1 παράδειγμα ετήσιων υποχρεώσεων ατομικής επιχείρησης ή καφετέριας με προσωπικό. Ευχαριστώ και καλές δουλειές σε όλες και όλους!!!
×
×
 • Create New...