Jump to content

skylogiannis

simple Members
 • Content Count

  210
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Like
  skylogiannis reacted to PROAKIS in ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ-ΕΝΟΙΚΙΟ   
  ναι στον 008. όταν την ανήκει 100%.
   
  στο 50-50 ,πάλι βάζω τον άντρα.  τυπικά θέλει και τους 2.   λέω αρκεί το ποσοστό του άντρα για την φιλοξενία.
  ομοίως και στο από κάτω.
 2. Like
  skylogiannis got a reaction from KYRIAKOY in ΠΟΤΕ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ   
  Οι προσαυξήσεις προϋπηρεσίας καταβάλλονται σε εργαζόμενο με προϋπηρεσία σε οποιονδήποτε εργοδότη και με οποιαδήποτε ειδικότητα, για μεν τους εργατοτεχνίτες μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους, για δε τους υπαλλήλους μετά τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας τους και ισχύουν για την συμπληρωθείσα υπηρεσία την 14.2.2012.
   
  Συνάδελφε ποιο βιβλίο είναι αυτό που παραθέτεις?
 3. Upvote
  skylogiannis reacted to PROAKIS in κωδικοι ε3 πινακας Δ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑΣ Β   
  τον 180 θα τον πας στον 123  αφού αφαιρέσεις ότι θα πας στον 125+128.
  άρα 180-125-128= 123.
  ο 105 είναι για προχωρημένους. στο έγραψα παραπάνω.  δεν σε ενδιαφέρει.
 4. Like
  skylogiannis got a reaction from katsifg in Τέλος στη πληκτρολόγηση..   
  Που να δείτε τα παραστατικά που μου φέραν εμένα αυτές τις μέρες...Από τους φούρνους έχουν πάνω σουσάμι, των κρεοπωλείων είναι ματωμένα και των συνεργείων έχουν γράσο και λάδια... :-)
  Πιστεύω πως αν τα βάλω στο scanner, θα βγάλει ένα χέρι και θα με μουτζώσει! 
  Καλή Ανάσταση εύχομαι σε όλους και σε όλες!
 5. Upvote
  skylogiannis got a reaction from avdoulos in ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ 21 ΤΟΥ Ε1 ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΩ ;   
  Αγαπητή Έυη,
  Το πιθανότερο είναι να μην είναι σωστά ενημερωμένο το μητρώο του ΟΓΑ! Μπορείς να πάρεις μια ιδέα από το ιστορικό ασφάλισης στο site efka.gov.gr. Για δες εκεί στο συνοπτικό ιστορικό ασφάλισης τι λέει για τον πελάτη σου. "ΟΓΑ-Καταστηματάρχης/ΟΓΑ-Ελεύθερος επαγγελματίας" ή μήπως λέει "ΟΓΑ-Αγρότης"; Προφανώς αυτοί με τα καφενεία που περιγράφεις πρέπει να ανήκουν στην πρώτη κατηγορία. Καλό είναι να απευθυνθείς και στο περιφερειακό τμήμα ΟΓΑ και να μην βασιστείς στο τι λένε οι ανταποκριτές γιατί θα ακούσεις διάφορα του τύπου "φταίει ότι δεν έχει πάρει απαλλαγή", "φταίει ότι δεν έχει πληρώσει", "φταίει ότι δεν είναι επαγγελματίας αγρότης" κλπ... Το πρόβλημα θα υπάρξει πιθανόν όταν κάποιος από αυτός πάει να πάρει σύνταξη όντας δηλωμένος "ΟΓΑ-Αγρότης" και διαπιστωθεί τότε ότι από το έτος 2014 και μετά που καταργήθηκαν τα τεκμαρτά για τα αγροτικά, δεν δήλωνε και αγρότικα εισοδήματα μαζί με το εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις. Μίλα με τον ΟΓΑ. Πιθανόν να σου ζητήσουν έναρξη επαγγέλματος, εκκαθαριστικά και τις βεβαιώσεις απαλλαγής για τα έτη που δεν είναι σωστά ενημερωμένο το μητρώο. Φαντάζομαι ότι το πρόβλημα θα διορθώνεται και κατά την συνταξιοδότηση αλλά μπορεί να καθυστερήσει να βγει η σύνταξη.
  Ελπίζω να βοήθησα.
   
 6. Downvote
  skylogiannis got a reaction from TaxLegalNet in Ειδικότητα εργαζόμενου στην αναγγελία πρόσληψης ΟΑΕΔ   
  Καλησπέρα,
   
  Οι ειδικότητες του ΙΚΑ δεν υπάρχουν όλες στην πλατφόρμα ΣΕΠΕ ΟΑΕΔ;
  έψαχνα τον κωδικό ειδικότητας 932090 που αντιστοιχεί στον ΚΑΔ ΙΚΑ 1587 και δεν τον βρίσκω...
 7. Upvote
  skylogiannis reacted to ponzi in ΑΠΔ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2015   
  Πάντως η προθεσμία καταβολής των εισφορών του Δώρου Χριστουγέννων είναι 29/02 με νόμο (αρ. 13, Ν.2972/2001). Δεν συνδέεται δηλ. με την υποβολή της ΑΠΔ.
   
  Τώρα, τι λέει το ΙΚΑ με το έγγραφο...
 8. Upvote
  skylogiannis reacted to jim1970 in ΑΠΔ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2015   
  αν το στείλεις-έστειλες με την ΑΠΔ του 12ου 2015..μέχρι την 29/1/2016..
   
  αν το στείλεις με την ΑΠΔ του 1ου 2016..μέχρι την 29/2/2016..
   
  αυτό κατάλαβα..
 9. Upvote
  skylogiannis reacted to ponzi in ΠΟΤΕ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ   
  Υπάρχει περίπτωση το βιβλίο αυτό να είναι πριν τον 4093/2012?
  Επίσης, ο συντάκτης του κειμένου που έχετε επισυνάψει έχει αστοχήσει στην ημερομηνία (14/02/2012).
   
  Κατά την άποψη του δηλαδή, κάποιος που προσλήφθηκε σε έναν εργοδότη την 01/01/2012 (έχοντας άλλα 3 χρόνια προϋπηρεσία κατά το παρελθόν) και παραμένει ακόμη στον ίδιο, έχει διαφορετική αντιμετώπιση (ως προς την προϋπηρεσία) από έναν εργαζόμενο που προσλήφθηκε σε έναν εργοδότη την 01/01/2013 (και είχε άλλα 3 χρόνια προϋπηρεσία κατά τα έτη 2009-2011).
  Ο πρώτος δηλαδή θα μείνει για "πάντα" με 1 τριετία ενώ ο δεύτερος θα πάρει και 2η τριετία την 01/01/2016 αν προσληφθεί από νέο εργοδότη.
  Δεν με πείθει το σκεπτικό.
   
  Στο (επαίσχυντο) κείμενο του νόμου (4093/2012), γράφει:
  στ) Έως ότου η ανεργία διαμορφωθεί σε ποσοστό κάτω του 10% αναστέλλεται η προσαύξηση του νομοθετικώς καθορισμένου νόμιμου κατώτατου μισθού και ημερομισθίου για προϋπηρεσία, που συμπληρώνεται μετά την 14.2.2012.
   
  Δεν διαχωρίζει τους εργαζόμενους σε υφιστάμενους και μη.
 10. Upvote
  skylogiannis reacted to HURRICANE33 in Ανάρτηση αποδεικτικού υποβολής δήλωσης φόρου εισοδήματος και ενημέρωση ΟΕΕ   
  Δεν ασχολούμαι με πράγματα που δεν με αφορούν. Αν θέλουν τα επιμελητήρια ας ενημερώσουν τα μέλη τους.
 11. Upvote
  skylogiannis reacted to sakispap in Το taxis λειτουργει βρε παιδια;   
  που ζουμε?? να κανουμε ενα ερανο να παρουνε ενα server, έλεος...  
 12. Upvote
  skylogiannis reacted to stavr in on-line σύνδεση επιμελητηρίων με το ταxis ή θα γυρίσουμε 20 χρόνια πίσω?   
  Εαν δεν στείλει κανείς τι θα γίνει ? Εδω δεν το κάνουν οι ΕΠΕ και οι ΙΚΕ μην σου πω και κάοιπες ΑΕ  και δεν έχουν δώσει πρόστιμα σε κανένα  και θα κάτσουν να το κάνουν οι ατομικές ?
  ΟΧΙ μαζική αποχή απο την ανούσια και καθαρά εισπρακτική τακτική τους που δημιουργεί κόστος και γραφειοκρατία στις επιχείρησης.  Μην στείλει κανείς !!!!!
 13. Upvote
 14. Upvote
  skylogiannis reacted to ponzi in Αλλαγές συντελεστών ΦΠΑ μετά την ψηφοφορία 15/7/2015   
  Για τα ξενοδοχεία διευκρινίστηκε. 6% (4%): 
   
  http://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/701
 15. Upvote
  skylogiannis reacted to jim1970 in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/24588
 16. Upvote
  skylogiannis reacted to polycro in ΙΔΙΟΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΓΑΙΩΝ - ΥΠΟΒΟΛΗ Ε2   
  Στο ε2 πίσω στις οδηγίες σαφώς ορίζει ότι από τα μη οικοδομημένα ακίνητα αναγράφονται αυτά μόνο που αποφέρουν πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα. Άρα αγροί που δεν αποφερουν εισόδημα τεκμαρτό από ιδιόχρηση θεωρώ ότι δεν αναγράφονται στο Ε2.
 17. Upvote
  skylogiannis got a reaction from Πλούτων in Φέτος οι σύλλογοι και τα σωματεία κάνουν ε3 ,ή μόνο Ν?   
  Αναφέρω μερικά παραδείγματα για συζήτηση και πως πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά τη γνώμη μου:
   
  Παράδειγμα 1: Έστω Ν.Π. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έσοδα από συνδρομές και έξοδα για πραγματοποίηση σκοπού.
  α. Κάνει μηδενικό Ε3 για να υποβληθεί η κατάσταση αναμόρφωσης;
  Νομίζω δεν μπορεί να υποβληθεί μόνη της ηλεκτρονικά!
  β Στο έντυπο Ν συμπληρώνει στον πίνακα 2Β «Λοιπά έσοδα μη φορολογούμενα» τα έσοδα από συνδρομές (φαίνονται και στον 2Δ) ΚΑΙ στον 2Δ την κατάσταση εσόδων εξόδων;
   
  Παράδειγμα 2: Έστω Ν.Π. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έσοδα από τόκους καταθέσεων, εκμίσθωση(ή ιδιόχρηση) ακινήτου, συνδρομές και έξοδα για πραγματοποίηση σκοπού.
  α. Κάνει μηδενικό Ε3 για να υποβληθεί η κατάσταση αναμόρφωσης;
  β Στο έντυπο Ν συμπληρώνει στον πίνακα 2Α το «συνολικό εισόδημα από ακίνητα», στον πίνακα 2Β «Εισόδημα από κεφάλαιο» ΚΑΙ «Λοιπά έσοδα μη φορολογούμενα» τα έσοδα από συνδρομές (φαίνονται και στον 2Δ) ΚΑΙ στον 2Δ την κατάσταση εσόδων εξόδων;
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ 3.
  ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΚΟΥΣ.
   
  Παράδειγμα 3: Έστω Ν.Π. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έσοδα από προβολές ταινιών (τηρούνται βιβλία), συνδρομές και έξοδα για πραγματοποίηση σκοπού.
  α. Κάνει Ε3 όπου παρουσιάζονται τα έσοδα και έξοδα για προβολες ταινιών και κατάσταση αναμόρφωσης;
  β Στο έντυπο Ν συμπληρώνει στον πίνακα 2Β «Εισόδημα από επιχειρηματικές συναλλαγές» τα κέρδη από τις προβολές ταινιών (αν υπάρχουν) ΚΑΙ «Λοιπά έσοδα μη φορολογούμενα» τα έσοδα από συνδρομές (φαίνονται και στον 2Δ) ΚΑΙ στον 2Δ την κατάσταση εσόδων εξόδων;
  ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ.
   
  Πηγές:
  1. ΠΟΛ. 1044/2015

  Τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων με εξαίρεση τα κάθε είδους έσοδα που πραγματοποιούνται κατά την επιδίωξη της εκπλήρωσης του σκοπού τους, τα οποία δεν αποτελούν αντικείμενο επιβολής φόρου εισοδήματος. Ενδεικτικά αναφέρονται περιπτώσεις τέτοιων εσόδων, όπως οι εισφορές (συνδρομές) και τα δικαιώματα εγγραφής των μελών τους, τα έσοδα από εράνους, κρατικές επιχορηγήσεις, χορηγίες ιδιωτών ή επιχειρήσεων, δωρεές τρίτων, λαχειοφόρους κληρώσεις, από διαφημίσεις που καταχωρούνται σε περιοδικά που εκδίδονται και διανέμονται μόνο στα μέλη τους δωρεάν, καθώς και τα έσοδα από τη διάθεση φυλλαδίων και λοιπών εντύπων πνευματικού περιεχομένου των Ιερών Μονών (σχετική η Γνμδ ΝΣΚ 389/2000).

  Αντίθετα, τα έσοδα που αποκτούν τα πιο πάνω πρόσωπα από δραστηριότητα η οποία δεν συνιστά άσκηση της μη κερδοσκοπικής αποστολής τους αποτελούν αντικείμενο φορολογίας, έστω και αν διατίθενται για την εκπλήρωση του μη κερδοσκοπικού σκοπού τους, δεδομένου ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. γ' του άρθρου 45 του ν. 4172/2013, μόνο τα έσοδα που πραγματοποιούνται κατά την επιδίωξη της εκπλήρωσης του σκοπού τους δεν αποτελούν αντικείμενο φορολογίας (σχετ. η αριθ. 383/1973 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους).

  Έσοδα που αποτελούν αντικείμενο φορολογίας, πέραν αυτών που προέρχονται από κεφάλαιο (τόκοι, εισόδημα από ακίνητη περιουσία, κ.λπ.) και υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου, είναι για παράδειγμα και οι συνδρομές από τρίτους - μη μέλη, τα έσοδα από την έκδοση και πώληση περιοδικών, βιβλίων, εντύπων, κ.λπ. σε τρίτους - μη μέλη των πιο πάνω προσώπων καθώς και από τις διαφημίσεις που καταχωρούνται σε αυτά, τα έσοδα από τις διαφημίσεις σε φανέλες αθλητικών σωματείων, τα έσοδα (δίδακτρα) από λειτουργία ιδιωτικών σχολείων, εργαστηρίων, κ.λπ., τα έσοδα από την πώληση εικόνων, από την εκμετάλλευση ξενώνων και ραδιοφωνικών σταθμών από τις Ιερές Μονές, κ.λπ.
   
  2. ΠΟΛ 1074/2015

  3. Η πιο πάνω δήλωση, όταν υποβάλλεται χειρόγραφα, υποβάλλεται σε δύο (2) αντίτυπα και συνοδεύεται, κατά περίπτωση, από τα εξής δικαιολογητικά έγγραφα και στοιχεία που πρέπει να υποβάλλονται μαζί με αυτή:
  α. Αντίγραφο του ισολογισμού, της κατάστασης λογαριασμού Αποτελεσμάτων Χρήσης και της κατάστασης λογαριασμού Γενικής Εκμετάλλευσης, νόμιμα υπογεγραμμένα.
  β. Δύο (2) αντίτυπα του εντύπου Ε3 «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ». Ειδικά για τα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το έντυπο αυτό υποβάλλεται εφόσον συντρέχει περίπτωση.
  Τέλος, τα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα υποχρεούνται για το φορολογικό έτος 2014 στην υποβολή της «Κατάστασης με τα ποσά της φορολογικής αναμόρφωσης κατά κατηγορία δαπανών» (ΠΙΝΑΚΑΣ Ι), καθώς και της «Κατάστασης Αποδοθέντων και Οφειλόμενων Φόρων Εισοδήματος και Έμμεσων Φόρων» (ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΙΙ).
   
  3. ΠΟΛ.1102/2015

  21. Ο πίνακας 2 συμπληρώνεται υποχρεωτικά από τα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της περ. γ' του άρθρου 45 του ν.4172/2013, καθώς και από τους Φορείς Γενικής Κυβέρνησης που αποτελούν τέτοια πρόσωπα.

  Ειδικότερα, στον πίνακα 2Α αναγράφεται το συνολικό εισόδημα από ακίνητη περιουσία όπως μεταφέρεται από τον κωδικό 198 του πίνακα 3Α4, από το οποίο εκπίπτουν οι αντίστοιχες δαπάνες που αφορούν τα ακίνητα (75% ή 100%) κατά περίπτωση, με βάση τις διευκρινίσεις που έχουν δοθεί στην ΠΟΛ.1060/19.3.2015 εγκύκλιό μας, καθώς και η αντίστοιχη τεκμαρτή δαπάνη ιδιοχρησιμοποίησης στο σύνολό της.

  Στον πίνακα 2Β αναγράφονται τα λοιπά έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα που αποτελούν αντικείμενο φόρου (πλην του εισοδήματος από ακίνητη περιουσία), όπως και οι συνολικές αντίστοιχες δαπάνες προκειμένου να προσδιοριστεί το καθαρό εισόδημα του σχετικού πίνακα. Το εισόδημα αυτό συναθροιζόμενο με το αντίστοιχο εισόδημα του πίνακα 2Α καθώς και με την τυχόν ζημία από επιχειρηματική δραστηριότητα παρελθουσών χρήσεων, θα διαμορφώσει το φορολογητέο εισόδημα στον πίνακα 2Γ.

  Ειδικά, οι Φορείς Γενικής Κυβέρνησης που είναι είτε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, είτε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου δεν θα συμπληρώνουν το πεδίο που αφορά στο εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, καθόσον τα υπόψη νομικά πρόσωπα φορολογούνται μόνο για εισόδημα από κεφάλαιο και υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου.

  Τέλος, στον πίνακα 2Δ έχει ενσωματωθεί η κατάσταση Εσόδων-Εξόδων, προκειμένου να αναγράφονται τα συνολικά έσοδα και έξοδα των υπόψη νομικών προσώπων για πληροφοριακούς λόγους.
 18. Upvote
  skylogiannis reacted to grgrigoriadis in Σέρνεται το taxisnet γενικώς σήμερα?!   
  Υπάρχει λύση για τα ποτήρια, πέρνεις πλαστικά......για το taxis δεν ξέρω αν υπάρχει λύση.  
 19. Upvote
  skylogiannis reacted to maria00 in Σέρνεται το taxisnet γενικώς σήμερα?!   
  ευτυχως παιδια που δεν εχουμε συστημα, μπας και πλυνουμε κανα ποτηρι γιατι γινανε βουνο στο γραφειο.... 
   
  (μα τι ωρα πρεπει να παμε στα γραφεια μας για να δουλευει το ταξις;
 20. Upvote
  skylogiannis reacted to ΓΡΙΒΑΣ ΠΕΤΡΟΣ in δηλώστε έξυπνα για το έτος 2015   
  Το βιβλιαράκι είναι καλό πάντως.
  Κάθε χρόνο αγοράζω 3-4 για όλους όσους ασχολούνται με δηλώσεις εδώ.
   
  Πιθανότατα το αντίστοιχο βιβλιαράκι του περιοδικού επιχείρηση να είναι πιο πλήρες, αλλά το συγκεκριμένο του Κου Μελά είναι πολύ απλό και εύχρηστο και βολικό για το 99% των φορολογικών δηλώσεων.
 21. Upvote
  skylogiannis got a reaction from antonisathan in Απαραίτητα Προσοόντα για Καριέρα στο Λογιστικό Επάγγελμα   
  Καλησπέρα συνάδελφε,
   
  χρειάζεται πολλή υπομονή και διάβασμα.
   
  Συμφωνώ για ΚΦΕ και ΕΛΠ (ειδικά για τα πρώτα 15 άρθρα ΕΛΠ). Στη δυνέχεια θα ανακαλύψεις και τα υπόλοιπα (ΚΦΔ, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ...).
  Στα εργατικά υπάρχουν πολύ νόμοι και κατά τη γνώμη μου είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Άστο για αργότερα.
   
  Επίσης κατά τη γνώμη μου πρέπει να διαβάσεις μία φορά τους δύο πρώτους νόμους που αφορούν ΚΦΕ και ΕΛΠ, όπως λέει ο συνάδελφος για να μπορείς να παρακολουθείς τις μεταβολές και να ξέρεις περίπου που θα βρεις τι. Στην πορεία των ετών με την βοήθεια της πρακτικής θα βλέπεις ότι τον ίδιο νόμο που ξαναδιαβάζεις τον καταλαβαίνει πολύ καλύτερα.
   
  Θα πρότεινα και ένα σεμινάριο για απλογραφικά βιβλία που θα σε βοηθήσει να μπεις λίγο στο κλίμα χωρίς να χαθείς από την αρχή στους νόμους. Είναι ακριβό αλλά αξίζει τα λεφτά του.
  Υπάρχουν διάφορα στην αγορά.
   
  Σίγουρα σεμινάριο στα εργατικά πριν αρχίσεις να ασχολείσαι!
   
  Καλή αρχή! :-)
 22. Upvote
  skylogiannis got a reaction from DC045915300 in ΟΑΕΔ - πρόγραμμα απόκτησης εμπειρίας 16-24 ετών και επιδότηση δώρων   
  Παιδιά το λέει κάπου αυτό μέσα στο ΦΕΚ, ότι ο εργαζόμενος δεν δικαιούται δώρα;;;
  Μου φαίνεται λίγο παράλογο...
  Για το αν επιδοτούνται είναι κάτι άλλο και δέχομαι την άποψή σας αφού το λέει και ο ΟΑΕΔ.
 23. Upvote
  skylogiannis reacted to ponzi in Οριο παραγραφής συγκεντρωτικων καταστασεων   
  άρθρο 9 Ν 2523/1997:
   
  "5.Οι διατάξεις περί παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου για την ενέργεια αρχικής ή συμπληρωματικής φορολογικής έγγραφης στην κύρια φορολογία εφαρμόζονται ανάλογα και για την επιβολή των προστίμων. Η προθεσμία αρχίζει από τη λήξη της διαχειριστικής περιόδου που έπεται εκείνης, στην οποία αφορά η παράβαση. Στα πρόστιμα του Κ.B.Σ. ως και σε άλλα πρόστιμα που δεν συνδέονται με αντίστοιχη φορολογία, ως κύρια φορολογία νοείται η φορολογία εισοδήματος."
   
   
  Επομένως πάμε στις διατάξεις του 2238 (άρθρο 84):
   
  "1.Η κοινοποίηση φύλλου ελέγχου, κατά τις διατάξεις του άρθρου 69, δεν μπορεί να γίνει μετά την πάροδο πενταετίας από το τέλος του έτους μέσα στο οποίο λήγει η προθεσμία για την επίδοση της δήλωσης. Το δικαίωμα του Δημοσίου για επιβολή του φόρου παραγράφεται μετά την πάροδο της πενταετίας."
  και
  "5.Αν δεν υποβληθεί δήλωση φορολογίας εισοδήματος ή δήλωση απόδοσης παρακρατούμενων φόρων ή δήλωση φόρου εισοδήματος του άρθρου 64, το δικαίωμα του Δημοσίου να κοινοποιήσει το φύλλο ελέγχου ή την πράξη καταλογισμού φόρου του άρθρου 64, παραγράφεται μετά την πάροδο δεκαπέντε (15) ετών από τη λήξη της προθεσμίας για την επίδοση της δήλωσης. Σε περίπτωση υποβολής των πιο πάνω δηλώσεων κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους πριν από την ημερομηνία λήξης του χρόνου παραγραφής, το δικαίωμα του Δημοσίου για την κοινοποίηση φύλλου ελέγχου παραγράφεται μετά την πάροδο τριετίας από τη λήξη του έτους υποβολής της δήλωσης."
   
  Οπότε αν δεν έχουμε πρόβλημα με εκπρόθεσμες δηλώσεις κλπ. (του άρθρου 84) τότε και οι συγκεντρωτικές δεν μας απασχολούν έως και τη χρήση 2007.
 24. Upvote
  skylogiannis reacted to epis in Τι θα γίνει τελικά με τους αγρότες?   
  Και με ποια διαταγή, πολ, η δεν ξέρω τι άλλο προτρέπει να στείλετε? τα τρία πρώτα τρίμηνα είναι εκπρόθεσμα
  η σας διαβεβαίωσαν οτι δεν θα βάλουν πρόστιμα ?  η δου φλώρινας  ανήκει σε αυτούς που έχουν  επιλεκτική ενημέρωση?
   
  Αν τελικά ισχύσει αυτό με τις μηδενικές περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ για τα πρώτα τρία τρίμηνα ,θα είναι προφανώς ότι για τεχνικούς λόγους τοοοοοοοοοοοοοοσο καιρό δεν κατάφεραν να το φτιάξουν. Πάντως σε κάθε περίπτωση πρέπει να βγει ανακοίνωση και να δίνει χρόνο, προς ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων.
 25. Upvote
  skylogiannis got a reaction from SOTIRIOS in TΑXIS ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ   
  Έστειλα πριν από λίγο το εξής μήνυμα, ελπίζω να απαντήσουν:
   
  "Καλημέρα,

  Είμαι αγρότης του κανονικού καθεστώτος.
  Δεν ξέρω που βρίσκεται η εφαρμογή στο taxis για να στείλω το ετήσιο έντυπο ΦΠΑ και να αποδώσω το φόρο.
  Επίσης δεν γνωρίζω πότε λήγει η προθεσμία που έχω στη διάθεση μου.
  Με την ενιαία ενίσχυση τι γίνεται; Θα φορολογηθεί; Πώς θα δηλωθεί στα βιβλία μου;

  Ευχαριστώ"
×