Jump to content

ARGITIS

simple Members
 • Posts

  27
 • Joined

 • Last visited

About ARGITIS

 • Birthday 03/13/1973

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ΑΡΓΟΣ-ΑΡΓΟΛΙΔΑ

ARGITIS's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

 1. Το τι θα βάλεις για πάγιο ή απόσβεση είναι άλλο θέμα και κρίνεται κατά περίπτωση.Εγώ μίλησα (έγραψα) για το τι αναφέρει η ΠΟΛ.1116/10-6-2015. και ότι μπορείς να κάνεις φορολογική χρήση του παγίου και της απόσβεσής του.
 2. Επαναφέρω το Θέμα μήπως και ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ έχει κάποια άποψη ή μπορεί να το "προωθήσει ποιό πάνω" προς αποσαφήνιση. ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΙΔΙΚΟΥ-ΚΑΔ.01000000 : Η αφαίρεση των δαπανών, από τα έσοδα για να προκύψουν τα φορολογ.κέρδη, θα είναι μαζί με το ΦΠΑ ??? Υπόψην ότι στο Ειδικό καθεστώς υπάρχει και η (κατ' αποκοπή) επιστροφή ΦΠΑ επί ΤΙΜ εσόδων.!! Άρα μήπως υπάρχει η υποχρέωση αναμόρφωσης των εξόδων με το φπα επιστροφής ή ο μή υπολογισμός στην εκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα ??
 3. Μιλάμε για αγρότες Ειδικού καθεστώτος που η επιστροφή ΦΠΑ ισχύει κανονικά, http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/18622 Στην περιοχή μας υποβάλλουμε κανονικά και οι μεμονομένοι αγρότες και οι Συν/σμοί Φ6 για επιστροφή.
 4. Πάγια καταχωρούμε κανονικά. Η κα Βαλαβάνη με την ΠΟΛ.1116/10-6-2015 αναφέρει στις εκπιπτομενες δαπάνες τις αποσβέσεις πάγιου εξοπλισμού.!!
 5. Η αλήθεια είναι ότι το βλέπω για τραβηγμένο αλλά ποτέ δεν ξέρεις ποιός "νους" το σκέφτηκε ??
 6. ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΙΔΙΚΟΥ-ΚΑΔ.01000000 : Η αφαίρεση των δαπανών, από τα έσοδα για να προκύψουν τα φορολογ.κέρδη, θα είναι μαζί με το ΦΠΑ ??? Υπόψην ότι στο Ειδικό καθεστώς υπάρχει και η (κατ' αποκοπή) επιστροφή ΦΠΑ επί ΤΙΜ εσόδων.!! Άρα μήπως υπάρχει η υποχρέωση αναμόρφωσης των εξόδων με το φπα επιστροφής ή ο μή υπολογισμός στην εκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα ?? Αυτό το διάβασα σε ανάρτηση που έγινε σε μέσο κοινωνικής δυκτίωσης και θορυβήθηκα. Υπάρχει κάποια γνώμη ??
 7. πριν απο λιγο ΣΤΟ TAXIS - Η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων Φ.Ε. οικ. έτους 2014, θα τεθεί εκτός παραγωγικής λειτουργίας από 14:00 έως 14:30, για λόγους συντήρησης. χωρίς τίτλο.bmp
 8. ΚΥΡΙΑ ΔΑΓΚΛΗ Μετά την εγκατάσταση της v.7.01 Μήπως ξέρετε γιατί στην εφαρμογή MANPOWER DOS-WINDOWS δεν "βγαίνει" σωστά το αρχείο της Οριστικής Ε7 ??? αλλά ούτε και η εκτύπωση ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΟΡΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ??? Αναμένουμε απάντησή σας
 9. Πάντως το ποσο στις συνολικεσ εισφορές είναι σωστό. Άσχετα αν οι καταβλειθησες εισφορές δεν προκυπτουν πουθενα !!!!! apd2013.bmp
 10. Πιστεύω να μην έχουμε πρόβλημα με το Αποδεικτικό που θα γράφει Ποσό Συνολικων Εισφορών και οχι Καταβληθεισών. Πως θα αποδεικνύουμε την Ταύτηση της Πληρωμής με την ΑΠΔ ???
 11. Πάντως το μήνυμα που έστειλε σε κάποιον συνάδελφο IKA (εδω στο taxheaven) το έστειλε και σε εμένα μετά από ηλεκτρονική ερώτησή μου. Ύπνος βαθύς στο ΙΚΑ.
 12. Σύνδεση Για να συνδεθείτε, καταχωρίστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης μοναδικής σύνδεσης (Single Sign-On) Σφάλμα: Εσωτερικό σφάλμα στο server. Προσπαθήστε ξανά Όνομα χρήστη Κωδικός πρόσβασης Εταιρεία Απαγορεύεται η μη εξουσιοδοτημένη χρήση αυτής της τοποθεσίας, η οποία μπορεί να επιφέρει αστική και ποινική δίωξη. ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ μικρό προβληματακι βγάζει. Κατα τα άλλα ΣΦΑΙΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ. !!!
 13. Εφαρμογή σε: Επιχ/σεις ή εκμεταλλεύσεις οι οποίες μεταποιούν, τυποποιούν ή διακινούν προϊόντα εδάφους, κτηνοτροφίας, αλιείας, δασοπονίας, θηραματοπονίας και κάθε είδους εκτροφών (έτσι αναφερει η ΙΚΑ Εγκ.42/2008) 1. Αναγγελία πρόσληψης, στον ΟΑΕΔ (με ένδειξη ασφαλ.ΟΓΑ) 2. Δεν Καταχωρούμε τους εργαζόμενους στον Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενων (Εγκ.ΙΚΑ 38/98 και 81/99 παραγρ.1) 3. Πίνακας Προσωπικού στο ΣΕΠΕ κανονικά. Με την Ένδειξη "ΟΓΑ" στη στήλη ΑΜ.ΙΚΑ 4. Απασχόληση 6 μηνών το έτος (δηλ.25 ημ χ 6 μην = 150 ημ. το ανωτατο ) συνολικά ανά εργαζόμενο κατανεμημένο όπως εμείς θέλουμε 5. Να έχουμε ασφαλιστική ενημερότητα από το ΟΓΑ για κάθε ργαζόμενο με ισχύ όση διάρκεια έχει η σύμβαση. 6. Φορολογική-Λογιστική οπως και τους άλλους εργαζόμενους. Αλλά επειδή είναι εποχιακή απασχόληση-οριμένου χρόνου ή έργου παρακράτηση ΦΜΥ 3%. 7. Αρα το πληρωτέο θα είναι Μικτό - ΦΜΥ χωρίς άλλες κρατήσεις. Πρότασή: Επειδή έχω περάσει και έλεγχο ΙΚΑ και δεν είχα πρόβλημα. Καλό θα είναι ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ να είναι ΑΛΛΟΣ με εργαζόμενους ΙΚΑ και ΑΛΛΟΣ με ασφαλισμένους ΟΓΑ. Και γενικά να υπάρχει ξεχωριστό αρχείο με τα έγγραφα του ΟΓΑ και του ΙΚΑ. @@ ΕΧΩ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑ (23/2/2011) ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η Εγκ.42/2008 ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΗΜΟ. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΜΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. Πάντως στις κωδικοποιήσεις Νόμων και διατάξεων δεν προκύπτει από πουθενά η κατάργηση της Εγκ.42/2008. ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. !!
 14. ΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ 1.30' ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ..................ΚΑΙ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ O Η/Υ O ΔΙΚΟ ΣΑΣ. -- ΑΠΛΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ EXPLORER ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΔΟΜΗΣ ΤΟΥ (Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ) ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΡΓΟ. -- ΔΟΥΛΕΥΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ MANPOWER-DOS ΚΑΙ EKANA "ΠΑΠΑΔΕΣ" (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ). -- ΤΩΡΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ Ε-ΜANPOWER EΙΜΑΣΤΕ, ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ VERSION ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΚΛΠ, ΚΛΠ. ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΘΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ
 15. ΕΧΩ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑ (23/2/2011) ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η Εγκ.42/2008 . ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΜΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΜΕ ΑΡΚΕΤΟ ΨΑΞΙΜΟ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ; ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ή ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ;;;
×
×
 • Create New...