Jump to content

Rambei

simple Members
 • Content Count

  79
 • Joined

 • Last visited

About Rambei

 • Rank
  *

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ΙΩΑΝΝΙΝΑ
 1. Με ασφαλιστική ενημερώτητα από τον ΟΑΕΕ μιας και τις εισφορές μας θα τις έχουμε καταβάλει. Απλά επειδή έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας απέναντι τους, τους προτείνουμε μία λύση (κατάθεση σε κάποιον δεσμευμένο λογαριασμό με δικαιούχο τον ΟΑΕΕ) με καλύτερη απόδοση (οικονομική) από αυτή που έχουν καταφέρει αυτοί μέχρι τώρα.
 2. Ο ΟΑΕΕ θα είναι μόνος δικαιούχος για αυτά τα χρηματικά διαθέσιμα, απλά δεν θα μπορεί να τα εκμεταλευτεί. Το επιτόκιο καταθέσεων είναι πολύ υψηλότερο από την απόδοση που επιτυγχάνει ο ΟΑΕΕ με την εκμετάλευση των διαθεσίμων του μέχρι σήμερα, οπότε γιατί όχι?
 3. Συάδελφοι διαβάζοντας για το έλημα του ΟΑΕΕ για ακόμα μία φορά θα ήθελα να κάνω μία αφελή πρόταση προς όλους τους συναδέλφους. Κατάθεση των εισφορών μας όχι στον ΟΑΕΕ, αλλά σε έναν λογαριασμό που θα εξασφαλίζει τον ΟΑΕΕ ότι θα εισπράξει τις εισφορές που τον αφορούν, αλλά όχι πριν μας εγγυηθεί πως όλοι εμείς οι υπόχρεοι για αυτές τις εισφορές θα λάβουμε το ανάλογο αντάλαγμα. Πιθανόν χαζή πρόταση, αλλά τίμια νομίζω.
 4. Καλημέρα σε όλους. Από σήμερα γίνονται οι αιτήσεις για υπαγωγή στο πρόγραμμα ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΧΗΡΙΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ που προκύρηξε ο Ο.Α.Ε.Δ. . Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ.
 5. Καλημέρα σε όλους. Οι εταίροι κομμωτηρίου (Ο.Ε.) κατά την έναρξη ασφαλίστηκαν στον ΟΑΕΕ (10/2007) στην ασφαλιστική κατηγορία 101. Μέχρι και το δεύτερο δίμηνο του 2008 πλήρωνανε κανονικά τις εισφορές που αναλογούν σε αυτή την κατηγορία. Ώς εδώ καλά. Από το τρίτο δίμηνο του 08 ο ΟΑΕΕ τους άλαξε κατηγορία και τις κατέταξε στην 001 (πρώην ασφαλισμένοι σε ΤΑΕ-ΤΣΑ). Σε ερώτηση μου στον ΟΑΕΕ πως και γιατί συναίβει αυτό, μου απάντησαν πως εκεί κατατάσονται μιάς και έχουν και εμπορία. Αυτή ήταν η απάντηση την ίδια στιγμή που άλλος πελάτης (επείσης κομμωτήριο με κλάδο εμπορίας) παραμένει στην 101. Σίγουρα οι κομμωτές ασφαλίζονταν στο ΤΕΒΕ (ΠΟΛ. 1167/93) και η Εγκ. 84/2008 αναφέρει: ............. - Ασφαλισμένος ο οποίος ασκεί μια δραστηριότητα που υπαγόταν στην ασφάλιση του ενός εκ των καταργούμενων Ταμείων π.χ. ΤΕΒΕ πλην όμως είχε ασφαλιστεί στο άλλο π.χ. ΤΑΕ χωρίς να έχει υπαχθεί στην ασφάλιση του ΤΕΒΕ, η ασφάλιση στο ΤΑΕ είναι ισχυρή και δεν τίθεται θέμα διεκδίκησης χρόνου από το πρώην ΤΕΒΕ εφόσον ο εν λόγω καλύπτεται από τις διατάξεις του άρθρου 7 ή του άρθρου 18 του Π.Δ. 258/05. - Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος μετέχει σε εταιρία για την οποία είχε ασφαλιστεί σε ένα εκ των καταργούμενων Ταμείων λόγω του κύριου σκοπού αυτής, παραμένει στην ασφάλιση αυτού, έστω και εάν από το καταστατικό της εταιρίας προβλέπεται άσκηση έτερων δραστηριοτήτων υπαγόμενων στην ασφάλιση του άλλου καταργούμενου Ταμείου, ο δε χρόνος αυτός δεν διεκδικείται από το άλλο Ταμείο. - Για τους ασφαλισμένους οι οποίοι ασκούν δυο ή περισσότερες παρεμφερείς δραστηριότητες το κριτήριο για την κατάταξη θα είναι αφενός η κύρια δραστηριότητα και αφετέρου οι καταβολές. Έχει τύχει σε κάποιον συνάδελφο κάτι παρόμοιο? Και αν ναι πώς εξηγείται?
 6. Του τα ζητάς πίσω γιατί δεν γνώριζες για το δικαίωμα επιλογής ασφαλιστικού φορέα, ούτε την προθεσμία των έξι μηνών μετά την οποία μπορεί να πήγες να ζητήσεις απαλαγή και να σου απάντησαν αρνητικά λόγω παρέλευσης του εξαμήνου ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Πέρα αυτών είναι δικαίωμα του ασφαλισμένου και δεν βρίσκω κάποιον λόγο να μην ασκηθεί, δεδομένου του ότι η διαδικασία δεν είναι και τόσο περίπλοκη. Σύμφωνώ μαζί σου για το ότι θα πάρει κάτι μήνες να επιστραφούν (όχι χρόνια) και θα είναι μέρος (σημαντικό) των συνολικών καταβληθέντων εισφορών. Χαιρετισμούς στο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ Ηράκλειο.
 7. Πέρα από την απαλλαγή με τον τρόπο που προτείνει ο Στέφανος, αν πλήρωνε και τα δύο ασφαλιστικά ταμεία παράληλα χωρίς να ασκήσει το δικαίωμα της επιλογής ασφαλιστικού φορέα, είναι δυνατό να ζητήσει και επιστροφή των εισφορών του στο ΙΚΑ.
 8. Μπορείτε να στείλετε ταχυδρομικώς τη δήλωση στο κτηματολογικό γραφείο που ανήκει το ακίνητο, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και την απόδειξη πληρωμής του τέλους.
 9. Υπό ορισμένες προυποθέσεις είναι δυνατή η αναδρομική εξαίρεση και από τον ΟΑΕΕ και από το ΙΚΑ. Αυτό συνεπάγεται και επιστροφή των εισφορών που τυχον κακώς καταβληθήκαν. Για εξαίρεση όμως μόνο από τον κλάδο υγείας μάλλον έχουν δίκιο. Κάπου νομίζω το έχω δεί. Θα προσπαθήσω να το βρώ και θα επανέλθω.
 10. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ! Διαβάζοντας σχεδόν όλο το topic, μένω με την εντύπωση πως πριν να ξεκινήσουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματα μας, θα πρέπει προηγουμένως να τα έχουμε βρεί μεταξύ μας, μιας και μου φαίνεται πως υπάρχουν αρκετές διαφωνίες ανάμεσα μας. Είμαι νέος συνάδελφος - ένα χρόνο που άνοιξα το γραφείο μου - και μου έχουν δημιουργηθεί διάφορες απορίες. Μία από αυτές είναι γιατί πληρώνω το οικονομικό επιμελητήριο (είμαι απόφοιτος ΤΕΙ, συγνώμη .... ΑΤΕΙ). Το αναφέρω αυτό για να καταλήξω στο πως εδώ δεν καταφέρνουμε να βγάλουμε άκρη - σαν κλάδος - με αυτούς που τους πληρώνουμε, θα βγάλουμε άκρη με αυτούς που μας πληρώνουνε? Στο θέμα του topic τώρα. Τα προβλήματα του κλάδου μας σίγουρα είναι πολλά και νομίζω πολυπλοκα. Δεν πιστεύω πως το πρωταρχικό είναι η τιμολόγηση των υπηρεσιών μας. Βασικό ίσως. Βάση την προσωπική μου εμπειρία, την μικρή ειναι η αλήθεια, διαπίστωσα πως ο πελάτης δυσκολεύεται, δεν θέλει , μερικές φορές αδυνατεί να καταλάβει γιατί του ζητάω το Χ ποσό. Είναι όμως στο χέρι μου να του εξηγήσω, να τον πείσω , να του αποδείξω πως τα αξίζω. Αν δεν τα καταφέρω βέβαια τον έχασα πιθανόν από πελάτη. Τραγικό για εμένα και μάλιστα μία περίοδο που και το ένα Ευρώ μου λείπεται. Αποφάσισα όμως πως για να αξίζει να συνεχίσω να δουλεύω πάνω σε αυτό που έμαθα και για το όποίο ο πατέρας μου ξόδεψε αρκετά χρήματα θα πρέπει να αμοίβομαι όπως ΕΓΩ νομίζω. Σε αυτό το ΕΓΩ κατέληξα όταν ένας από τους παλαιότερους συναδέλφους της πόλης μου, σε συζήτηση μαζί του και ερώτησή μου για το πως θα μπορέσουμε να θέσουμε μία βάση για τις τιμές των Ε1 φέτος μου απάντησε <<πάρε ότι σε φωτίσει ο Θεός>>, κατά λέξη. Με την ελπίδα πως στην αγορά διαχρονικά αντέχει αυτός που αξίζει και όχι ο φτηνότερος θα συνεχίσω σε αυτό το δρόμο. Εξάλου ο σοφός λαός μας έχει αποφανθεί από παλιά. ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ. Και κάτι τελευταίο. Είναι άτοπο νομίζω να πέρνουμε σαν μετρο σύγκρισης μαζί μας τους δικηγόρους ή τους μηχανικούς. Όταν γίνουμε και εμείς υπουργοί ή βουλευτές τότε ίσως να μπορούμε να συγκριθούμε μαζί τους όσον αφορά τα προνόμια του κάθε κλάδου.
 11. Τον έχω κατεβάσει και εγώ και είναι μια χαρά. Το μόνο κακό είναι πως δεν είναι η Toolbar V2008.1 συμβατή με τον 3.0.
 12. Φίλε Χαλκιδέε, Κατ' αρχάς επέτρεψε μου - με όλο το θάρος - να αδράξω την ευκαιρία μου δίνει το post σου, και να σε ρωτήσω τα εξής: Την κονόμα πως την αντιλάμβανεσαι? Πιστεύεις πως οποιαδήποτε συντεχνία, έχει δικαίωμα να καρπώνεται τα πάντα ΒΑΣΗ ΝΟΜΩΝ?
 13. Επιστημονικότατη απάντηση ωφείλω να ομολογήσω!!! Εδώ δουλεύει το κράτος για εσάς, εμείς θα σας ξεφύγουμε?
×