Jump to content

taxcare

simple Members
 • Posts

  126
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by taxcare

 1. Αν μας απαντήσουν για το πρόβλημα που ήρθε να λύσει η συγκεκριμένη προθεσμία, να συζητήσουμε για παρατάσεις & λοιπά διαδικαστικά. Ο έλεγχος είναι και ήταν αρμόδιος να κρίνει βάση γεγονότων την πραγματική ημερομηνία παύσης δραστηριότητας. Έστω ότι λήγει η προθεσμία 31/1/16 αλλά τα γεγονότα δείχνουν για κάποια εταιρεία ουσιαστική αδράνεια απ'το 1995 ή ότι έχει λήξει η διάρκεια της εταιρείας πολλά χρόνια πριν. Δε θα δεχθούν την εκπρόθεσμη λύση και θα αξιώσουν πρόστιμα από εταιρεία που δεν ισχύει ??? Το γιατί οι μέτοχοι δεν κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη λύση της,είναι άλλο κεφάλαιο που παίρνει πολύ συζήτηση. Πατήστε εδώ για να δείτε την είδηση
 2. Αν μας απαντήσουν για το πρόβλημα που ήρθε να λύσει η συγκεκριμένη προθεσμία, να συζητήσουμε για παρατάσεις & λοιπά διαδικαστικά. Ο έλεγχος είναι και ήταν αρμόδιος να κρίνει βάση γεγονότων την πραγματική ημερομηνία παύσης δραστηριότητας. Έστω ότι λήγει η προθεσμία 31/1/16 αλλά τα γεγονότα δείχνουν για κάποια εταιρεία ουσιαστική αδράνεια απ'το 1995 ή ότι έχει λήξει η διάρκεια της εταιρείας πολλά χρόνια πριν. Δε θα δεχθούν την εκπρόθεσμη λύση και θα αξιώσουν πρόστιμα από εταιρεία που δεν ισχύει ??? Το γιατί οι μέτοχοι δεν κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη λύση της,είναι άλλο κεφάλαιο που παίρνει πολύ συζήτηση. Πατήστε εδώ για να δείτε την είδηση
 3. Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές, μην ανησυχείτε το σύστημα θα παραμείνει ανοικτό (σιωπηρά ή όχι) επειδή : Έστω ότι ο Χάρης επιτρέψει την εμπρόθεσμη υποβολή βάση του ΑΦΜ της συζύγου. Θα πρέπει λοιπόν να ζητήσει απ'τους κομπουτεράδες της ΓΓΠΣ να ετοιμάσουν μια νέα εφαρμογή η οποία να κάνει το σχετικό έλεγχο. Στη συνέχεια να τη δοκιμάσουν και μετά να κλείσουν το σύστημα για να την εντάξουν σ'αυτό. Στο μεταξύ εμείς θα νομίζουμε ότι γίνεται έλεγχος ΑΦΜ κατά την υποβολή και θα είμαστε χαρούμενοι! Στην πραγματικότητα όμως επειδή για τα παραπάνω δεν υπάρχει χρόνος, το σύστημα θα είναι Ορθάνοιχτο για όλους. Ας μη μασήσουμε για μιά ακόμη φορά. Αποχή και πέραν της 22/7 μέχρι να αποδεχτεί τις ημερ/νίες που προβλέπει ο νόμος!!!
 4. Δεν ξέρω για πρόστιμο (αυτό ψάχνω σε προηγούμενο ερώτημά μου) αλλά ό,τι πιστοποιητικό ζητήσεις στο ΓΕΜΗ θα φας πόρτα αν δεν έχεις τακτοποιήσει & τη δημοσίευση και τη συνδρομή!
 5. Οκ για τις ΑΕ. Στις "καφενειακές-ερωτικές" ΕΠΕ ποιός θα επιβάλλει πρόστιμο, το ΓΕΜΗ ? Εκκρεμούν ακόμη τα πρόστιμα των 600-30.000€ στις αναπόγραφες !!!!
 6. απ'το euro2day : Με τροπολογία που θα κατατεθεί αύριο, Δευτέρα, οι εταιρείες που δεν πρόλαβαν να καταθέσουν προς δημοσίευση τους ισολογισμούς τους μέχρι τις 10/6, ειδικά για φέτος δεν θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα, υπό την προϋπόθεση ότι θα τους καταθέσουν έως τις 10/7/2013.
 7. Oι "οικογενειακές" ΕΠΕ (ίσως και οι αντίστοιχες ΑΕ) που δεν θα έχουν προβλήματα ενστάσεων περί ακυρότητας ΓΣ ή Συνέλευσης των εταίρων, θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόστιμο ή άλλο πρόβλημα σε περίπτωση υποβολής δικαιολογητικών στο ΓΕΜΗ αμέσως μετά την 28η Ιουνίου που θα κάνουν τις δηλώσεις τους ? Νομίζω ότι το ερώτημα αυτό αφορά το 90% των εταιρειών. Γνωρίζει κανείς ?
 8. Τελικά οι "οικογενειακές" ΕΠΕ (ίσως και οι αντίστοιχες ΑΕ) που δεν θα έχουν προβλήματα ενστάσεων περί ακυρότητας ΓΣ ή Συνέλευσης των εταίρων, θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόστιμο ή άλλο πρόβλημα σε περίπτωση υποβολής δικαιολογητικών στο ΓΕΜΗ αμέσως μετά την 28η Ιουνίου που θα κάνουν τις δηλώσεις τους ? Νομίζω ότι το ερώτημα αυτό αφορά το 90% των εταιρειών. Γνωρίζει κανείς ?
 9. Aφού λοιπόν συνάδελφε δε σε αφορά το θέμα, ποιός ο λόγος της απάντησής σου ? Μήπως ν'ανοίξεις νέο θέμα σχετικό με νέες δραστηριότητες που μπορούμε ν'ασχοληθούμε ? Προφανώς εγώ δεν κάνω λάθος γιατί σύμφωνα με το ημερολόγιο, έχω 9 μέρες να κλείσω πολλαπλές υποχρεώσεις. Ευχαριστώ.
 10. Κατάλαβες ότι το ερώτημα απευθύνεται στον καθένα από μας που τρέχουμε και δε φτάνουμε ή στους συλλόγους και το ΥΠΟΙΚ ?
 11. Ο Νοέμβριος μας προέκυψε ...βαρύς! Πέραν του ΦΠA, ΦΜΥ και λοιπών τρεχουσών εργασιών, προέκυψαν εξ αναβολής και τα Ισοζύγια ΚΕΠΥΟ, οι Συγκεντρωτικές Τιμολογίων, τα Ε9, τα ΓαμοΓΕΜΗ για όσους ασχολούνται, και βέβαια οι αυξημένες διακοπές, τροποποιήσεις εταιρειών, μεταβολές έδρας, ΣΔΟΕ (συχνά πυκνά), ηλεκτρονικές υποβολές ΟAΕΔ & ΣΕΠΕ, και ό,τι άλλο βάλει ο νους ενός διεστραμμένου Έλληνα αρμόδιου... Aπ'την άλλη μεριά, δεν έχω δει κανένα αίτημα για παράταση κάποιων από τις παραπάνω υποχρώσεις! Είμαι ο μόνος που δεν προλαβαίνω? Aν ναι, παρακαλώ το θέμα να κλείσει. Aν όχι, πρόκειται να γίνουν ενέργειες και πότε ?
 12. Πάντως αύριο λήγει το 1 !!! Να δούμε ...
 13. Γνωρίζει κανείς αν η καταληκτική προθεσμία 27/10 (για ΑΦΜ που λήγει στο 1) μεταφέρεται για Δευτέρα 29/10 ?
 14. Οι παρακάτω "συνάδελφοι" είναι άραγε δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι ή ...αντιεξουσιαστές ? Παράθεση απ'το enikos.gr Το ΣΔΟΕ «τσίμπησε» διευθυντή εφορίας Πρώτη καταχώρηση: 04/10/2012 17:16Κοινωνία Έφοδος στο σπίτι του διευθυντή της Εφορίας Χίου πραγματοποιήθηκε σήμερα από το ΣΔΟΕ, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού. Η αιφνιδιαστική έφοδος έγινε μετά από πληροφορίες που ήθελαν τον διευθυντή, από κοινού με υπάλληλο της ΔΟΥ, να διαθέτουν ένα υπερσύγχρονο φοροτεχνικό γραφείο, το οποίο είχε για πελάτες τους φορολογούμενους του νησιού! Έτσι, στήθηκε επιχείρηση με κλιμάκιο του ΣΔΟΕ και τη συνοδεία αστυνομικών με την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού. Από την έφοδο, κατασχέθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής ενώ οι αρχές πραγματοποίησαν παρόμοια έφοδο και στην κατοικία του υπαλλήλου. Στο σπίτι μάλιστα του υπαλλήλου, βρέθηκε ένα σύγχρονο φοροτεχνικό γραφείο, πλήρως εξοπλισμένο, το οποίο διεκπεραίωνε, με το αζημίωτο βεβαίως, πάσης φύσεως φοροτεχνικά αιτήματα των φορολογουμένων της περιοχής!
 15. Μήπως συνταξιοδοτήθηκε ο αρμόδιος υπάλληλος... Αν αυτό έχει συμβεί την "πηδήξαμε" και φέτος! Τελικά η μείωση υπαλλήλων από τέτοιες υπηρεσίες μόνο καλό μπορεί να κάνει...
 16. Εγώ από περιέργεια προσπάθησα να μπώ κάνα-δυό φορές αυτή τη βδομάδα, "έφαγα πόρτα" και Z’Butsam...
 17. Δόθηκε ως 30/11 ανεξαρτήτως AΦΜ, και στα ισοζύγια. (Μόλις τηλεφώνησα στο ΥΠΟΙΚ)
 18. Συνάδελφε σίγουρα η Epsilon έχει πολύ καλά προγράμματα αλλά το κόστος τους δε δικαιολογεί τη διαφορά τιμής με τα αντίστοιχα της Union, για τα οποία επίσης δεν έχουν ακουστεί προβλήματα. Εγώ τα δουλεύω απ'το 2001 και με καλύπτουν απόλυτα. Η δε υποστήριξη είναι άψογη και πλήρης. Το δυνατό τους σημείο πέραν της τιμής, είναι ότι τα φορτώνεις και δουλεύεις απ'ευθείας! Έχουν φτιαχτεί για λογιστές και θα το αντιληφθείς αμέσως. Δες demo και αποφάσισε μετά. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω σχέση με τη Union απλά είμαι ευχαριστημένος επειδή δεν κατανάλωσα χρόνο για να τα μάθω και δεν καταναλώνω χρόνο για παραμετροποίηση ή updates κλπ. Σε κάθε περίπτωση σου εύχομαι καλή και απροβλημάτιστη επιλογή.
 19. Πάω για ύπνο κι επιστρέφω στην παρέα το συντομότερο..... Μη μου βάλετε απουσία οι πρωινοί!
 20. Του επιβάλλει Τέλος επιτηδεύματος γιατί υπολογίζει την παλιά έναρξη...!!! Δυστυχώς δεν το γλυτώνει.
 21. Άρχισαν να καταφθάνουν και επιστολές στους πελάτες απ'τα Επιμελητήρια !!! Με ρωτούν ...τί είναι πάλι αυτό ? Πάρτε τηλέφωνο στο Επιμελητήριο και βρίστε τους γιατί ό,τι ζητούν τους το έχουμε ήδη καταθέσει τους απαντάω. Ατομικά όμως το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται. Και ρωτάω : Υπάρχει κάποιο "δικό μας" σωματείο που έχει προσυπογράψει τη νέα παπαριά ? Αν ναι φεύγω μετανάστης. Αν όχι, τότε τί ακριβώς κάνουν ? Πώς σκέφτονται ν'αντιδράσουν ? Γιατί δε μας καλούν κάτω από ένα κεντρικό Επιμελητήριο σε συνδυασμό με μια προειδοποιητική απεργία ? Κι αν μαζευτούμε στο ΕΒΕΑ στη συνέχεια πάμε και κάτω απ'το ΥΠΟΙΚ για το θέμα των ημερ/νιών των δηλώσεων εισοδήματος.
×
×
 • Create New...