Jump to content

taxcare

simple Members
 • Posts

  126
 • Joined

 • Last visited

About taxcare

Recent Profile Visitors

2,579 profile views

taxcare's Achievements

 1. Αν μας απαντήσουν για το πρόβλημα που ήρθε να λύσει η συγκεκριμένη προθεσμία, να συζητήσουμε για παρατάσεις & λοιπά διαδικαστικά. Ο έλεγχος είναι και ήταν αρμόδιος να κρίνει βάση γεγονότων την πραγματική ημερομηνία παύσης δραστηριότητας. Έστω ότι λήγει η προθεσμία 31/1/16 αλλά τα γεγονότα δείχνουν για κάποια εταιρεία ουσιαστική αδράνεια απ'το 1995 ή ότι έχει λήξει η διάρκεια της εταιρείας πολλά χρόνια πριν. Δε θα δεχθούν την εκπρόθεσμη λύση και θα αξιώσουν πρόστιμα από εταιρεία που δεν ισχύει ??? Το γιατί οι μέτοχοι δεν κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη λύση της,είναι άλλο κεφάλαιο που παίρνει πολύ συζήτηση. Πατήστε εδώ για να δείτε την είδηση
 2. Αν μας απαντήσουν για το πρόβλημα που ήρθε να λύσει η συγκεκριμένη προθεσμία, να συζητήσουμε για παρατάσεις & λοιπά διαδικαστικά. Ο έλεγχος είναι και ήταν αρμόδιος να κρίνει βάση γεγονότων την πραγματική ημερομηνία παύσης δραστηριότητας. Έστω ότι λήγει η προθεσμία 31/1/16 αλλά τα γεγονότα δείχνουν για κάποια εταιρεία ουσιαστική αδράνεια απ'το 1995 ή ότι έχει λήξει η διάρκεια της εταιρείας πολλά χρόνια πριν. Δε θα δεχθούν την εκπρόθεσμη λύση και θα αξιώσουν πρόστιμα από εταιρεία που δεν ισχύει ??? Το γιατί οι μέτοχοι δεν κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη λύση της,είναι άλλο κεφάλαιο που παίρνει πολύ συζήτηση. Πατήστε εδώ για να δείτε την είδηση
 3. Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές, μην ανησυχείτε το σύστημα θα παραμείνει ανοικτό (σιωπηρά ή όχι) επειδή : Έστω ότι ο Χάρης επιτρέψει την εμπρόθεσμη υποβολή βάση του ΑΦΜ της συζύγου. Θα πρέπει λοιπόν να ζητήσει απ'τους κομπουτεράδες της ΓΓΠΣ να ετοιμάσουν μια νέα εφαρμογή η οποία να κάνει το σχετικό έλεγχο. Στη συνέχεια να τη δοκιμάσουν και μετά να κλείσουν το σύστημα για να την εντάξουν σ'αυτό. Στο μεταξύ εμείς θα νομίζουμε ότι γίνεται έλεγχος ΑΦΜ κατά την υποβολή και θα είμαστε χαρούμενοι! Στην πραγματικότητα όμως επειδή για τα παραπάνω δεν υπάρχει χρόνος, το σύστημα θα είναι Ορθάνοιχτο για όλους. Ας μη μασήσουμε για μιά ακόμη φορά. Αποχή και πέραν της 22/7 μέχρι να αποδεχτεί τις ημερ/νίες που προβλέπει ο νόμος!!!
 4. Δεν ξέρω για πρόστιμο (αυτό ψάχνω σε προηγούμενο ερώτημά μου) αλλά ό,τι πιστοποιητικό ζητήσεις στο ΓΕΜΗ θα φας πόρτα αν δεν έχεις τακτοποιήσει & τη δημοσίευση και τη συνδρομή!
 5. Οκ για τις ΑΕ. Στις "καφενειακές-ερωτικές" ΕΠΕ ποιός θα επιβάλλει πρόστιμο, το ΓΕΜΗ ? Εκκρεμούν ακόμη τα πρόστιμα των 600-30.000€ στις αναπόγραφες !!!!
 6. απ'το euro2day : Με τροπολογία που θα κατατεθεί αύριο, Δευτέρα, οι εταιρείες που δεν πρόλαβαν να καταθέσουν προς δημοσίευση τους ισολογισμούς τους μέχρι τις 10/6, ειδικά για φέτος δεν θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα, υπό την προϋπόθεση ότι θα τους καταθέσουν έως τις 10/7/2013.
 7. Oι "οικογενειακές" ΕΠΕ (ίσως και οι αντίστοιχες ΑΕ) που δεν θα έχουν προβλήματα ενστάσεων περί ακυρότητας ΓΣ ή Συνέλευσης των εταίρων, θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόστιμο ή άλλο πρόβλημα σε περίπτωση υποβολής δικαιολογητικών στο ΓΕΜΗ αμέσως μετά την 28η Ιουνίου που θα κάνουν τις δηλώσεις τους ? Νομίζω ότι το ερώτημα αυτό αφορά το 90% των εταιρειών. Γνωρίζει κανείς ?
 8. Τελικά οι "οικογενειακές" ΕΠΕ (ίσως και οι αντίστοιχες ΑΕ) που δεν θα έχουν προβλήματα ενστάσεων περί ακυρότητας ΓΣ ή Συνέλευσης των εταίρων, θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόστιμο ή άλλο πρόβλημα σε περίπτωση υποβολής δικαιολογητικών στο ΓΕΜΗ αμέσως μετά την 28η Ιουνίου που θα κάνουν τις δηλώσεις τους ? Νομίζω ότι το ερώτημα αυτό αφορά το 90% των εταιρειών. Γνωρίζει κανείς ?
 9. Aφού λοιπόν συνάδελφε δε σε αφορά το θέμα, ποιός ο λόγος της απάντησής σου ? Μήπως ν'ανοίξεις νέο θέμα σχετικό με νέες δραστηριότητες που μπορούμε ν'ασχοληθούμε ? Προφανώς εγώ δεν κάνω λάθος γιατί σύμφωνα με το ημερολόγιο, έχω 9 μέρες να κλείσω πολλαπλές υποχρεώσεις. Ευχαριστώ.
 10. Κατάλαβες ότι το ερώτημα απευθύνεται στον καθένα από μας που τρέχουμε και δε φτάνουμε ή στους συλλόγους και το ΥΠΟΙΚ ?
 11. Ο Νοέμβριος μας προέκυψε ...βαρύς! Πέραν του ΦΠA, ΦΜΥ και λοιπών τρεχουσών εργασιών, προέκυψαν εξ αναβολής και τα Ισοζύγια ΚΕΠΥΟ, οι Συγκεντρωτικές Τιμολογίων, τα Ε9, τα ΓαμοΓΕΜΗ για όσους ασχολούνται, και βέβαια οι αυξημένες διακοπές, τροποποιήσεις εταιρειών, μεταβολές έδρας, ΣΔΟΕ (συχνά πυκνά), ηλεκτρονικές υποβολές ΟAΕΔ & ΣΕΠΕ, και ό,τι άλλο βάλει ο νους ενός διεστραμμένου Έλληνα αρμόδιου... Aπ'την άλλη μεριά, δεν έχω δει κανένα αίτημα για παράταση κάποιων από τις παραπάνω υποχρώσεις! Είμαι ο μόνος που δεν προλαβαίνω? Aν ναι, παρακαλώ το θέμα να κλείσει. Aν όχι, πρόκειται να γίνουν ενέργειες και πότε ?
 12. Πάντως αύριο λήγει το 1 !!! Να δούμε ...
×
×
 • Create New...