Jump to content

theopax

simple Members
 • Posts

  38
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Upvote
  theopax reacted to kotlistianos in ΦΜΥ ΣΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ?   
  Αν το οικοδομοτεχνικό έργο το κάνει επιχείρηση τότε θα έχουμε παρακράτηση..
  Αν το κάνει ιδιώτης τότε όχι..
 2. Like
  theopax reacted to ponzi in ΦΜΥ ΣΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ?   
  Συνάδελφοι συγγνώμη, αλλά όποιος διαβάσει τα παραπάνω θεωρείτε ότι θα βοηθηθεί ή θα μπερδευτεί περισσότερο?
  Ρωτάει ο Dodos
  Μετά από τις απαντήσεις που πήρε, έρχεται εύλογα η ερώτηση:
  Και απαντάμε ΝΑΙ!!
  Μα από πού και ως πού θα κάνει ο ιδιώτης παρακράτηση φόρου???
  Ποιο ξεκάθαρο στον νόμο δεν θα μπορούσε να είναι.
 3. Upvote
  theopax reacted to PROAKIS in Υποβολή Μισθωτηρίου σε περίπτωση Βραχυχρόνιας Μίσθωσης (AirBnb, e-booking κλπ)   
  σε αναμονή της πλατφόρμας δεν κάνω τίποτα.
  μόνο τους λέω κρατάτε ημερολόγιο κρατήσεων πελάτης Α 01/07-20/07   τιμή 500 ,εξόφληση πειραιώς  02/07/2018.
  πελάτης Β  ,από τώρα  02/08-08/08/2018.   και συμπλήρωση αργότερα της εξόφλησης.
 4. Like
  theopax reacted to vedro in Γιατί δε μπορώ να στείλω απδ ;;;;   
  Δεν λειτουργεί... -3 στον Ολυμπιακό!!
 5. Upvote
  theopax reacted to agrevelos in Αλλαγη μισθου λογω συμπληρωσης 25ου ετους ηλικιας   
  Συμφωνώ με τον doctor.
  Να πάνε να γ...... δεν στέλνω τίποτα.
  Στον επόμενο ετήσιο.
  Γιατί μήπως πρόκειται να τα βρούνε ?
   
   
   
 6. Upvote
  theopax reacted to doctor in Αλλαγη μισθου λογω συμπληρωσης 25ου ετους ηλικιας   
  Δεν πα να γ.... εγώ δεν στέλνω τίποτα. Στον επόμενο ετήσιο και πολύ τους είναι. Αφού δηλώνεται στην ΑΠΔ, το Υπουργείο μου μέσα έχει λάβει την ειδοποίηση. Τα λοιπά είναι για τα στατιστικά της συμφοράς που βγάνει το Εργάνη. 
 7. Upvote
  theopax reacted to CEL in Αλλαγη μισθου λογω συμπληρωσης 25ου ετους ηλικιας   
  Σκέψου τώρα καημένε λογιστή να ξέχασες ότι η Μαρία η ταμίας η 25άρα είχε γενέθλια την 5/1/2016 και να μην υπέβαλες τον τροποποιητικών αποδοχών.  
 8. Downvote
  theopax reacted to savraki in Υπεύθυνη δήλωση εργοδότη περι διακοπής εργασίας (για αδεια ασθενείας)   
  Επειδη το έψαχνα καιρό και τωρα το βρήκα το ανεβάζω για χρήση .
 9. Upvote
 10. Upvote
  theopax reacted to doctor in Υποβολή ΑΠΔ   
  12,72% ο δικηγόρος + 21,38% ο  εντολέας (εργοδότης). Το 6,95% που αναγράφει ο ΔΣΑ δεν ισχύει για την έμμισθη εντολή αλλά για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Για την έμμισθη εντολή είναι 7,10% (2,55 + 4,55).
  Αν ο δικηγόρος είναι στον ΔΣΑ τότε έχει και προσωπική εισφορά εφάπαξ 4% και το ασφάλιστρό του πάει 16,72%. 
  Περιμένουμε σαν μαλάκες την εγκύκλιο του ΕΦΚΑ που θα τους βάζει στην ΑΠΔ. Όπως και την εγκύκλιο για τους μπλοκάκηδες. Κλείσανε και τον μισό Φλεβάρη το σύστημα της ΑΠΔ και στο τέλος θα παρακαλάμε εμείς για παράταση μη τους πάρει και τους σηκώσει όλους τους αρμοδίους μου μέσα. 
 11. Upvote
  theopax reacted to asteras5 in Βεβαιώσεις αποδοχών μισθωτων-επιχειρηματική δραστηριοτητα   
  Αυτό που συνέβει εχθές ήταν απαράδεκτο!! Εγω το καταλαβαίνω ως εξής: 
   
  Ο κύριος Υπουργός έχει υποσχεθεί το άνοιγμα και το τέλος των δηλώσεων νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά! Αν έδινε επίσημα παράταση θα βλέπαμε ειδήσεις κια δημοσιέυματα του τύπου προς αναβολή των άνοιγμα της εφαρμογής των δηλώσεων κλπ........... αντ αυτού είχαμε και δημοσιεύματα ακόμη και σε φορολογικά site εχθές .......αυλαία για τις βεβαιώσεις αποδοχών..........νωρίτερα οι φορολογικές δηλώσεις φέτος  κλπ.........
   
  Εν κατακλείδι για άλλη μια φορά έπαιξαν παιχνίδι στις πλάτες μας για άλλη μια φορά και πολλοί από εμάς φλερτάραμε με εγκεφαλικά εχθές λόγω προστίμων κλπ κλπ.......... 
   
  Πρέπει να μας βρούν μπροστά τους με πραγματική αποχή από την υποβολή των δηλώσεων για όσο χρειαστεί!!
 12. Upvote
  theopax got a reaction from DC045915300 in Βεβαιώσεις αποδοχών μισθωτων-επιχειρηματική δραστηριοτητα   
  Δεν έχω δοκιμάσει σήμερα και δεν ξέρω τι γίνεται. Αυτό που ξέρω είναι ότι μας έχουν γραμμένους κανονικότατα. Μα να μην δώσουν παράταση σε κάτι τόσο ανούσιο και παράλογο μαζί τη δεδομένη στιγμή, αφού οι δηλώσεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Αυτό δείχνει πόσο πολύ μας υπολογίζουν και ιδιαίτερα ο καινούργιος ΓΓΔΕ. Δυστυχώς δεν ξεκινήσαμε καλά με δαύτον και μου θυμίζει κάποιον άλλο που είχαμε πιο πριν. Άρε Κατερίνα μια χαρά ήσουν εσύ. Έδινες τις παρατάσεις βδομάδες πιο πριν. Τώρα ας προετοιμαστούμε για τα χειρότερα συνάδελφοι. Άντε να σκύψουμε το κεφάλι πάλι και να περιμένουμε και τα επόμενα. 
  Καληνύχτα και καλή τύχη που έλεγε και σε μια ταινία που είχα δει πριν κάτι χρόνια και έχει γίνει το μοτο μου τα τελευταία χρόνια.
 13. Upvote
  theopax reacted to ARISTOS B in Βεβαιώσεις αποδοχών μισθωτων-επιχειρηματική δραστηριοτητα   
  Δεν μας σέβεται κανείς. Πρέπει επιτέλους να αντιδράσουμε μαζικά και ενωμένοι, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις. Να κινητοποιηθούμε σε περίοδο που θα τους τσούξει και θα γίνει και ντόρος στα κανάλια. Για παράδειγμα επ΄άόριστο αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων όταν αυτές θα ανοίξουν. 
 14. Upvote
  theopax reacted to VERRIS in Βεβαιώσεις αποδοχών μισθωτων-επιχειρηματική δραστηριοτητα   
  Συνάδελφοι αυτό που πάθαμε σήμερα , είναι προάγγελος των όσων θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα και εννοώ κυρίως με τις υποβολές των φορολογικών δηλώσεων!! Δεν υπάρχει πλέον σεβασμός για το επάγγελμα του λογιστή φάνηκε κιόλας στο ότι ο κ. Κατρούγκαλος δεν μας έχει συμπεριλάβει στους επιστήμονες στις διορθώσεις που έκανε προχτές στο ασφαλιστικό προσχέδιο!! Μας θεωρεί μάλλον μπετατζήδες!!
  Είναι κατάντια για το επάγγελμα μας αλλά και για τις σπουδές που έχει κάνει ο καθένας μας..
  Η δύναμη που έχουμε σαν κλάδος είναι τεράστια και άμα την χρησιμοποιήσουμε ενωμένοι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα!! Το κακό είναι ότι καθένας κοιτάζει το δικό του συμφέρον και όχι πως θα γίνει δυνατότερος ο κλάδος μας. Έτσι όμως δεν θα πάμε ποτέ μπροστά δυστυχώς...
 15. Upvote
  theopax reacted to AENAOS in ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ Ε11?   
  Θα γίνω ΚΑΚΟΣ.... Ξενυχτάμε αυτήν την στιγμη  781 άτομα που διαβάζουμε αυτό το θέμα. ΑΥΤΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΗΣΥΧΟΙ. Αύριο θα πληρωθούν κιόλας και μάλιστα προκαταβολικά  για τον επόμενο μήνα,  Την παρασκευή θα "απεργήσουν" κιόλας για τα εργατικά τους δικαιώματα. 
   
   Εμείς θα τρέχουμε πίσω από τις προθεσμίες πάλι.....
   
   Ευχομαι από καρδιάς να χρεοκοπήσουμε μια ώρα αρχύτερα. Να δώ αυτά τα σαπρόφυτα  να ανησυχήσουν και μια φορά για το δικό τους αύριο. 
   
   Καληνύχτα λεωφορείο - που λέει και ο γιός μου...
 16. Upvote
  theopax got a reaction from AENAOS in ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ Ε11?   
  Και εμένα εκπρόθεσμο με βγάζει. Μου φαίνεται αυτοί οι ηλίθιοι στο ΙΚΑ-ΣΕΠΕ κλπ όταν λένε λήγει στις 30/04 εννοούν μέχρι 29/04 άκουσον-άκουσον. Μα τόσο άχρηστοι είναι, τόσο άχρηστοι. Ρε αι στο διάολο που σας δίνουμε και αξία που ασχολούμαστε μαζί σας τέτοια ώρα, ρε ουστ...
 17. Upvote
  theopax reacted to doctor in ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΑΠΔ ΛΟΓΩ Τ.Α.Π.Ι.Τ   
  Να τους πούμε και ευχαριστώ;
  Ψήφισαν νόμο 7/1/2014 με αναδρομική εφαρμογή από ...1/12/2013 (!!!) και έβγαλαν την εφαρμοστική εγκύκλιο τέλη Νοεμβρίου του 2014 και ζητούσανε μέσα σε 3 μήνες να σταλούν αναδρομικά συμπληρωματικές ΑΠΔ από τους γνωστούς μαλάκες. 
 18. Upvote
  theopax reacted to PROAKIS in Προθεσμία δημοσίευσης καταστάσεων ΕΠΕ   
  να κάνω μία ερώτηση ,αλλά ντρέπομαι.
   
  κλείσατε ισολογισμούς? 
 19. Upvote
  theopax got a reaction from Παυλάκης in Υποβολή συμπληρωματικής / τροποποιητικής ΑΠΔ ηλεκτρονικά   
  Δεν έχει πρόστιμο. Για εκπρόθεσμη κανονική είναι 3% για τον πρώτο μήνα και μετά για κάθε μήνα 1%
 20. Upvote
 21. Upvote
  theopax reacted to DAS in Προσφυγή του κλάδου στα Διοικητικά Δικαστήρια για το θέμα του περιουσιολογίου καθώς και του Taxis και των δεκάδων προβλημάτων του   
  Εδώ και μήνες τριγυρίζει αυτή η ιδέα στο μυαλό μου και εχω αποφασίσει ότι είτε μόνος ,
  είτε με παρέα θα την ξεκινήσω.
  Θεωρω ουτοπικό το να περιμένουμε την ομοσπονδία και το επιμελλητήριο για να προχωρήσουν σε καποιες άλλες ενέργειες περα απο τις ανακοινώσεις και τις επιστολές .
  Το σκεπτικό είναι να στραφουμε νομικά κατα του Υπουργείου οικονομικών και της ΓΓΠΣ , υπηρεσίες του Δημοσίου οι οποίες έχουν κατασπαταλήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και δραχμές εδω και δεκαετίες, για την ολοκλήρωση του περίφημου πλέον περιουσιολογίου, χωρίς όμως κανένα απολύτως αποτέλεσμα .
  Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τον κωμικοτραγικό τρόπο λειτουργίας του πολυδιαφημιζομενου taxisnet και των άλλων υπηρεσιών του.
  Η κατασπατάληση έχει γίνει είτε μέσα απο τις υπηρεσίες του Δημοσίου , είτε μέσα απο ιδιωτικές εταιρείες.
  Η ευθύνη όμως πλέον της οριστικής καταγραφής των ακινήτων όλης της χώρας , πέρασε με έναν μαγικό τρόπο στους φορολογούμενους και τους λογιστές τους .
  Μας ζητούν να ολοκληρωσουμε μέσα σε ένα τρίμηνο ένα έργο για το οποίο έχουν πληρωθεί τουλάχιστον τρείς φορές και ασχολούνται με αυτό απο το 1996 αν θυμάμαι καλά .
  Μας ζητούν να καταχωρήσουμε στο σύστημά του περιουσιολογίου στοιχεία που έχουν υποβληθεί ακόμα και σε ηλεκτρονικά Ε9 , διότι λέει δεν γινεται να ταιριάξουν τα αρχεία τους.
  Επίσης, στοίβες χειρογραφων Ε9 αραχνιάζουν στα ράφια των ΔΟΥ και περιμένουν οι αρμόδιοι να δούν, πότε θα αξιωθούν τα έντυπα να σηκωθούν και να πάνε να καταχωρηθούν στο σύστημα
  Κανένας δεν έχει απολογηθεί για όλα αυτά , κανένας δεν έχει τιμωρηθεί για όλα αυτά και μας απειλούν κιόλας ότι θα κλείσει λέει το σύστημα μεθαύριο και μπορεί λέει αν είμαστε καλά παιδιά να μας το αφήσουν ανοιχτό για να παίξουμε μέχρι τις 8 του Απρίλη , ημέρα Κύριακή .
  Και εμείς ώς φορολογούμενοι και ώς επαγγελματίες καθόμαστε και κοιτάμε με τρόμο , για μια ακόμα φορά τα όσα συμβαίνουν γύρω μας.
  Νομίζω πως πρέπει να κινητοποιηθούμε άμεσα , με επιστολές με ευχές και παρακάλια δεν προκειτε να γίνει ποτέ τίποτα.
  Εχω μιλήσει με δύο φίλους δικηγόρους και περιμένω τις τελικές απαντήσεις τους , όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει και θελει να συμμετεχει ας το δηλώσει .
×
×
 • Create New...