Jump to content

MAMATUTUS

simple Members
 • Posts

  123
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

MAMATUTUS last won the day on August 25 2018

MAMATUTUS had the most liked content!

About MAMATUTUS

 • Birthday 07/25/1965

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

3,037 profile views

MAMATUTUS's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

34

Reputation

 1. Πουθενά δεν πας. Μόνο η βάση δεδομένων του ΙΚΑ έχει πρωτεύων κλειδί τον ΑΜΑ, χωρίς σωστό ΑΜΑ δεν φεύγει η ΑΠΔ. Το Εργάνη έχει πρωτεύων κλειδί τον ΑΦΜ. Όταν κάποια στιγμή γίνει αποχώρηση του εργαζομένου καλό είναι να θυμηθείς να αλλάξεις τον ΑΜΑ στο ΕΡΓΑΝΗ.
 2. Το μπακαλίστικο ήταν πολλές φορές ο σωτήρας μου. Αν δεν έχει πρόβλημα ο εργαζόμενος θα τον ασφαλίσω όλες τις μέρες και ο εργοδότης θα έχει το κόστος που δεν ειδοποιεί νωρίς. Το ζήτημα είναι πως είμαστε άνθρωποι, εμείς στα νησιά το καλοκαίρι πιεζόμαστε πολύ στη μισθοδοσία, θα πρέπει να υπάρχει κάποια πρόβλεψη για το ανθρώπινο λάθος.
 3. Τώρα θα τα βάλω τα ένσημα. Το θέμα είναι ότι ο ΟΑΕΔ ζητά μια αποχώρηση που να αρχίζει από την πρόσληψη την πρώτη και να λήγει οκτώ μέρες πίσω. Βέβαια από την εργοδοτική πλευρά από το να πληρωθεί το αυτετελές πρόστιμο των 800 ευρώ είναι προτιμότερη η πλέον ασφάλιση. Για τον εργαζόμενο όμως; Τώρα που παίζουν και τα κοινωνικά επιδόματα. Το θέμα μου είναι τελικά μπαίνει πρόστιμο για το λάθος matching στο πληροφοριακό σύστημα; Εφόσον ο άνθρωπος φαίνεται ότι σταμάτησε τέλος Αυγούστου. Δεν γίνεται να έχει παράλληλη απασχόληση στον ίδιο εργοδότη. Στον τοπικό μας ΟΑΕΔ ζητάν οπωσδήποτε να γίνουν ζευγάρια οι προσλήψεις με τις αποχωρήσεις γιατί ο εργαζόμενος δεν μπορεί να βγάλει κάρτα ανεργίας. Προσωπικά θα ήθελα να κάνω αποχώρηση οκτώ μέρες πίσω με ημερομηνία πρόσληψης άσχετη, δηλαδή 9 μέρες πίσω και να γράψω στις παρατηρήσεις ότι εκ παραδρομής έγινε η τάδε εκ νέου πρόσληψη χωρίς να έχει διακόψει την εργασία του ο εργαζόμενος.
 4. πάλι πρόβλημα έχω. Κάνω μια αναγγελία πρόσληψης, τον Αύγουστο, από το σπίτι από το εργάνη Κυριακή έκτακτα, με παρακάλεσε ο εργοδότης. Την ξεχνώ ότι την έκανα. Μετά από μια εβδομάδα παίρνω πρόγραμμα του μαγαζιού με τον ίδιο εργαζόμενο (είναι ένα μπαλαντεράκι σερβιτόρος) και τον ξανακάνω πρόσληψη από το λογισμικό της εψιλον με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Λήγει η σύμβαση αρχές του Σεπτέμβρη, πάει σήμερα να βγάλει κάρτα ανεργίας και του λένε στον ΟΑΕΔ ότι εργάζεται ακόμα. Μα εχω λήξη σύμβασης τους λέει και του απαντούν ότι υπάρχει ανοιχτή παλαιότερη πρόσληψη στο ίδιο μαγαζί που πρέπει να κλείσει. Έχει τύχει σε κανέναν σας κάτι παρόμοιο;
 5. Κυλάει μια κορδελίτσα στην ιστοσελίδα του Υπουργείο Εργασίας (κάτι σαν αυτή του χρηματιστηρίου) όπου μας ενημερώνει ότι το ΕΡΓΑΝΗ δεν λειτουργεί εξαιτίας του ιστότοπου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
 6. Ευχαριστώ, απλά δεν αγχώνομαι μόνο, αλλά και αγανακτώ κιόλας. Οφείλουν να μας ενημερώνουν. Και λόγω αντικειμένου θα έπρεπε να δείξουν ευαισθησία τουλάχιστον για τους εργαζόμενους που θα κατεβούν να δουλέψουν το απόγευμα. Τελικά για το υπουργείο εργασίας οι εργαζόμενοι είναι απλά υποκείμενα για την επιβολή προστίμων.
 7. Ακόμα τίποτα, μια ανακοίνωση όμως!!! μέχρι πότε!!! 3ώρες προσπαθούμε, ας μας πουν μέχρι τις 12:00 μέχρι της 13:00!!! Εμείς πόσα ωράρια ανεβάζουμε το λεπτό καθημερινά. Ένα το υπουργείο δεν μπορεί να μας δώσει;
 8. κανένα νέο από τη Διοίκηση του Υπουργείου Εργασίας; Δεν μας περισσεύουν 10.000αρα
 9. Στο νησί μας το ΕΡΓΑΝΗ από το πρωί δεν ανταποκρίνεται!! Στην υπόλοιπη Ελλάδα τι γίνεται;
 10. Διαβάζοντας όλο το παραπάνω θέμα καθώς και την εγκύκλιο 6 του ΙΚΑ συμπεραίνω ότι ο εκπαιδευτής των ΚΕΚ παρέχει εξαρτημένη εργασία. Όμως όλα τα ΚΕΚ για τον τίτλο κτήσης των εκπαιδευτών τους, που δεν είχαν υποχρέωση ασφάλισης στο ΙΚΑ πχ καθηγητές δημοσίου, προσυμπλήρωσαν στο Ε1 τον κωδικο που αφορά σε "Ακαθάριστα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα απαλλασσομένων, μη υπόχρεων σε τήρηση βιβλίων (ελεγκτές ΑΕ, εισηγητές σεμιναρίων, συγγραφείς δημόσιοι υπάλληλοι, κτλ)" . Η εργασία των εκπαιδευτών των ΚΕΚ έχει κριθεί από τον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα ως εξαρτημένη. Με ποιο κριτήριο τώρα οι αμοιβές των εκπαιδευτών των ΚΕΚ χαρακτηρίστηκαν ως έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα;
 11. Στηρίζω dodo!!!! Το link μας παρέπεμψε στα νομοθετήματα της παλιάς κυβέρνησης. Τώρα έχουμε καινούριο νομοθέτη. Θέλουμε καινούριο θέμα. Και φυσικά περιμένουμε με αγωνία μια νέα ανακεφαλαίωση από τον αρχηγό στις ειδήσεις του forum. Όσο πιο πρόχειρα νομοθετούν, τοσο εμείς θα παιδεύουμε τον LAMMERGEIER!!!!!
 12. http://eservices.oaed.gr:7777/pls/apex/f?p=110:LOGIN_DESKTOP:12827931571967 για ενεργοποίηση κλειδάριθμου κάνεις εγγραφή στο σύστημα
 13. δεν το πιστεύω υπάρχει πλήρης ακυρότητα του όρου της μερικής απασχόλησης; Θεός ο Doctor. Συγνώμη παιδιά.
×
×
 • Create New...