Jump to content

stavr

Silver members
 • Posts

  1,099
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Everything posted by stavr

 1. Η ένστασή μου είναι ότι στις διαδικασίες της η ΑΑΔΕ δεν έχει την μεταβολή ΚΑΚ (στα αιτήματα μου ε΄ντυπο Δ211 ΣΕΛΙΔΑ 14 δεν υπάρχει σχετική επιλογή ) . Τέλος να πω μου όλο αυτό μου θυμίζει την ιστορία με τις ταυτότητες που έπρεπε να της κάνεις δήλωση μέσα σε κάποιο χρόνο όταν έβγαζες νέα αλλά και αυτό καταργήθηκε με την διασύνδεση , κάτι που θα γίνει και με το ΓΕΜΗ .
 2. Λεκτικό πχ αρχικό καταστατικό ειναι το πρότυπο του ΓΕΜΗ και εσύ βάζεις μετά σάλτσες του τύπου ότι τα μερίσματα θα δοθούν κατόπιν απόφασης των εταίρων κλπ που δεν επηρεάζει το μητρώο όμως . Μου έχουν ΄βάλει πρόστιμο για μη δήλωση του ΚΑΚ και έχω κάνει ενδικοφανή να δώ τι θα γίνει.
 3. Καλημέρα, έχει κάνει κανένας τροποποίηση καταστατικού σε λεκτικό σημείο και δεν δήλωσε την μεταβολή του ΚΑΚ στο μητρώο και να εφαγε το πρόστιμο του εκπρόθεσμου αργότερα ??? Αν ναι έχει κάνει κανένας ένδικοφανή για αυτό και να υπάρχει και τι απόφαση υπάρχει σε αυτήν ?
 4. Εφόσον έχει σχετική άδεια εοτ και είναι στο φπα τότε ενεργεί ως κανονικό τουριστικό κατάλυμα με όλες τις πρόσθετες παροχές πχ πρωινό κλπ άρα δεν κάνει δήλωση της βραχυχρόνιας μίσθωσης , τα έξοδα τροφίμων κλπ αποτελούν έξοδο με δικαίωμα έκπτωσης φπα. Οπως τα ξενοδοχεία δηλαδή .
 5. Εχω τις εξής απορίες α) έχω μια ελληνική μονοπρόσωπη ΙΚΕ διαχειριστής τρίτος Έλληνας και μέτοχος στην ΙΚΕ 100% μια κυπριακή ΕΠΕ , στον εκπρόσωπο βάζω τον διαχειριστή της Μ,ΙΚΕ και στο δευτερο πίνακα βάζω πάλι τον διαχειριστή της ΜΙΚΕ , την ΕΠΕ την Κυπριακή και το πρόσωπο που ξέρω εγώ ότι εκπροσωπεί την ΕΠΕ? Χωρίς να με νοιάζει η μετοχική σύνθεση κλπ ? β) Κάπου διάβασα έχουμε και εμείς υποχρέωση σαν λογιστές να δηλώσουμε κάτι ? ή η δέουσα επιμέλεια αφορά μόνο την άντληση των στοιχείων απο εμάς απο αυτό το μητρώο για τον έλεγχο των πελατών μας?
 6. Πας προϊστάμενο και του λες πως θα κάνεις ενδικοφανή που εκεί 100% έτσι και αλλιώς θα στο διαγράψουν το πρόστιμο οπότε ας στο σβήσει απο τώρα μην γίνει όλη αυτή η διαδικασία .
 7. Γιατί αν κάνει διακοπή τον τουριστικό ΚΑΔ για 6 μήνες και βάλει της μίσθωσης και μετά τούμπαλιν δεν γίνεται? ΥΓ Μην ξεχνάς πως έχει επαγγελματική μίσθωση και δεν θέλει ίσως να την αλλάζει συνέχεια σε αστική με δικαίωμα υπεκμίσθωσης και και να τρέχει εφορίες κλπ.
 8. Εαν έχει σήμα εοτ τότε έχεις τουριστική εκμετάλλευση και έχεις και φπα 13% και πάεις έσοδα -εξοδα και ο φόρος στα κέρδη. Για τον χειμώνα αν το νοικιάζει στον δάσκαλο τότε κάνεις μισθωτήριο και βάζεις ΚΑΔ ενοικίασης οπότε δεν θα έχει φπα αλλά φόρο στα έσοδα -εξοδα .
 9. Καλημέρα και εμένα με ενδιαφέρει μια μεταφορική για μεταφορικές εργασίες σε τρίτες χώρες αλλά όχι με φορτηγάκι και όχι ΦΔΧ , Ξέρεις κανένας κάτι σχετικό ?
 10. Εχω την εξής απορία σύμφωνα με την περίπτωση δ << κατά τη σύναψη της σύμβασης της μίσθωσης, η παρούσα αξία των μισθωμάτων ανέρχεται τουλάχιστον στο ενενήντα τοις εκατό (90%) της αγοραίας αξίας του περιουσιακού στοιχείου που εκμισθώνεται. Αγοραία αξία για την περίπτωση αυτή είναι αυτή που διαμορφώνεται κατά το χρόνο σύναψης της σύμβασης μίσθωσης.>> Η ερώτηση μου είναι : όταν λέμε αγοραία αξία εννοούμε την αξία που θα αγόραζες το ΕΙΧ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ και των λοιπων φόρων ? επίσης η παρούσα αξία μισθωμάτων είναι μαζί με το ΦΠΑ?
 11. Αν σας το είπε ο Γείτονας έτσι θα είναι, εμένα μου είπε ενας ταρίφας ότι οι πλαστικές σακούλες δεν έχουν φπα αν είναι οι παλιές και εαν είναι οι καινούριες με το μπαρκοντ μόνο τότε έχουν φπα 6,78% για βόρεια και 11,5 για τα νότια της χώρας.
 12. Ετσι, μόνο στην περίπτωση που πας στο ταμείο μια τέτοια σακούλα με προϊόντα μαναβικής. Εαν πας άδεια σακούλα για να γεμίσεις λοιπά προϊόντα τότε χρεώνεται .
 13. Και κάτι τελευταίο οι πολύ λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς (κάτω απο 15μη) που χρησιμοποιούνται για την συσκευασία χύδην τροφίμων δίνονται δωρεάν. Τέτοιες σακούλες έχει η μαναβική στα σούπερ μάρκετ.
 14. μπορεί να σου δώσει ότι σακούλες θέλει και χοντρές μικρές μεγάλες , με χρώματα , εορταστικές κλπ Αλλά αυτές πάνω απο 50 μη δεν θα τις δίνει δωρεάν αλλά θα τις τιμολογεί χωρίς να χρεώνει το τέλος.
 15. Εγώ καταλαβαίνω εαν έχει ασφαλιστέα ιδιότητα εκείνη την χρονική στιγμή .
 16. Ναι εγώ αυτό κατάλαβα διαβάζοντας , τα γράφει λίγο περίεργα. Οι κατηγορίες είναι α) Πολύ λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς β) Λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς, γ) Πλαστικές σακούλες μεταφοράς με πάχος τοιχώματος από 50 έως 70 μικρά . Το άρθρο 3α μας λεει σε ποιές σακούλες επιβάλετε το τελος και το άρθρο 3β σε ποιες η τιμολόγηση.
 17. Οταν θα κάνεις την διακοπή υποκαταστήματος και την μεταφορά του κεντρικού στην νέα διεύθυνση θα δουν εαν έχεις ταμειακή στο υποκατάστημα οπότε εκείνη την στιγμή δεν πρέπει να έχεις ταμειακή στο υποκατάστημα . Αρα λίγο πριν την μεταφορά ίσως και μια μέρα νωρίτερα για να φανεί στο σύστημα, ετσι κι αλλιώς την διακοπή υποκαταστήματος και την μεταφορά μπορείς να την κάνεις με προηγούμενη μέρα.
 18. Καλημέρα , σχετικά με την https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/26783 για τις πλαστικές σακούλες , απο ότι κατάλαβα για τις σακούλες σε όσες είναι κάτω απο 50 μη υπάρχει τέλος 3 λεπτά καθαρή αξία επι της οποίας υπολογίζεται και φπα , άρα το ποσό μαζί με το φπα είναι 4 λεπτά . Ολες οι υπόλοιπες σακούλες δεν έχουν τέλος αλλά δεν δύνονται δωρεάν και θα πρέπει να τις πουλάνε έναντι αμοιβής. Αποδίδονται στην εφορία ανά τρίμηνο και οι λογιστικές εγγραφές στα βιβλία θα είναι όμοια με εκείνα του δημοτικού τέλους. Μόνο που θα υπολογίζεται μόνο επι της ποσότητας που πουλήθηκαν. Επίσης για τα σουπερ μάρκετ ισχύουν : α) να παρέχουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να εφοδιάζονται στο ταμείο των σημείων πώλησης εμπορευμάτων ή προϊόντων, επαναχρησιμοποιήσιμες σακούλες / τσάντες μεταφοράς και να τις τοποθετούν σε εμφανές στους καταναλωτές και προσιτό σημείο. β) να συνδράμουν και να διευκολύνουν με κάθε τρόπο τα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης (ΣΕΔ), στην υλοποίηση προγραμμάτων ανακύκλωσης, όπως με την τοποθέτηση στο κατάστημα ορατού και εύκολα προσβάσιμου από τον καταναλωτή σημείου συγκέντρωσης και προσωρινής αποθήκευσης χρησιμοποιημένων λεπτών σακουλών μεταφοράς, το οποίο θα φέρει κατάλληλη ένδειξη. γ) να αναγράφουν στα σημεία λιανικής πώλησης εμπορευμάτων ή προϊόντων, σε εμφανές σημείο προς τον καταναλωτή, ότι: «Οι λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς υπόκεινται σε περιβαλλοντικό τέλος (με αναγραφή του ποσού του τέλους), με σκοπό τη μείωση χρήσης τους». δ) να μεριμνούν για την αναγραφή του ποσού του περιβαλλοντικού τέλους, με τρόπο διακριτό και ευανάγνωστο, στα παραστατικά πώλησης προ του ΦΠΑ, στ) Όλοι οι έμποροι και εμπορικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των περιπτέρων και του υπαίθριου εμπορίου, υποχρεούνται να παρέχουν στον καταναλωτή μόνο λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς που φέρουν τη σήμανση που προβλέπεται στην παράγραφο Τέλος ο παραγωγός θα πρέπει να πουλάει μόνο με σήμανση σακούλες εφόσον εξαντληθούν το στοκ με προθεσμία το αργότερο 10 μήνες .
 19. Εχω περιπτώσεις παππούδων χωρίς σύζυγο και τα εγγόνια και τα παιδιά δεν μπορούν να υποβάλουν τώρα .
 20. Ρε παιδιά εδώ και μέρες έχω 3 περιπτώσεις φιλοξενούμενων σε πρόσωπα που έχουν αποβιώσει , αυτοί λοιπόν οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να υποβάλουν γιατί τους εμφανίζει φιλοξενούμενος ενώ ο θάνατος δηλώθηκε παντού. Δεν είχαν πει ότι θα μπορούν να υποβάλουν αυτοί ? Η εννοούσαν μόνο τους συζύγους ?
×
×
 • Create New...