Jump to content

Anniek

simple Members
 • Posts

  152
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Anniek

 1. Καλησπέρα σας,

  Απευθύνομαι στην εμπειρία των συναδέλφων για να λύσω ένα πρόβλημα που με ταλαιπωρεί: ξεκίνησα το ελεύθερο επάγγελμα πριν από 10 χρόνια και τότε ο αριθμός των πελατών μου, μου επέτρεπε να απαντώ σε κάθε τηλεφώνημα και να αφιερώνω αρκετό χρόνο στον κάθε ένα, ακόμα και για να ακούω τα προσωπικά τους. Τώρα έχει αυξηθεί το μέγεθος της πελατείας μου και υπάρχουν μέρες που το τηλέφωνο δεν σταματά να χτυπά. Προσπαθώ να κρατήσω την εξυπηρέτηση που παρείχα στα παλιά επίπεδα, αλλά αρκετές φορές αποβαινει σε βάρος της δουλειάς. Επίσης κάποια  ερωτήματα που καλούμαι να απαντησω είναι πραγματικά... ανόητα! 

  Παρακαλώ πείτε μου πως το χειριζεστε; Ευχαριστώ πολύ!

 2. Καλησπέρα σας,

  σε μισθωτό που προσελήφθη για πρώτη φορά τον Απρίλιο, ο οποιος δεν έχει ακόμα ασφαλιστική ικανότητα, έγραψε γιατρός του ικα 10 ημέρες αναρρωτική.

  Πως οφείλει η επιχείρηση  να του πληρώσει  αυτές τις μέρες που απουσίασε αφου το ικα δεν δίνει επίδομα ασθένειας? Πληρώνει τις 3 πρώτες κατά το 1/2 και

  τις υπόλοιπες  ολόκληρες ? 

   

  Ευχαριστώ!

 3. 37 λεπτά πριν, 125883623 είπε

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ . ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΕΣΥ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕΣΑ? ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ,

  ΑΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΘΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕΣΑ ΟΚ ΠΡΟΧΩΡΑΣ ..ΕΓΩ ΓΕΝΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΝΑ ΠΡΑΞΩ..ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ Η ΚΑΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΑ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΤΗΝ ΞΑΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ .

  ΑΝ  ΟΜΩΣ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΦΟΡΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ .

  ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ 

   

  ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΣΕ ΦΩΤΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ . 

  Πολύ σωστή προσέγγιση 😄!! Ο σκοπός είναι να υποβληθούν οι δηλώσεις και να πάμε παρακάτω.. έχουμε και ένα myData 1/7!!! Δεν έχει βγεί παράταση ακόμα.....

  Εγώ φοβάμαι ότι έαν υποβάλλω τις δηλώσεις, μήπως πούν ότι πρέπει να δηλώθούν υποχρεωτικά οι αποζημιώσεις covid (παρότι αφορολόγητες) και αναγκαστούμε σε τροποποιητικές. Εκτός που όλοι βιαζονται να πάνε διακοπές και θέλουν την δήλωση έτοιμη... χθές!!!

   

  Κουράγιο και καλή συνέχεια σε όλους!!!

 4. Καλησπέρα σας,

  όταν επιλέγουμε έτος 2021 στο Ε9 αφορά το πραγματικό 2020 και την προηγούμενη 5ετία, εφοσον αναφέρεστε στον γιο.

  Για την θανούσα μόνο χειρόγραφο στην ΔΟΥ.

 5. Καλησπέρα σας,

  έχω εταιρεία στην οποία για πρώτη φορά πρέπει να υποβάλω βεβαιώση αποδοχών για μισθωτές υπηρεσίες και απο παρακράτηση ελεύθερου επαγγελματία. Έχω δώσει τα 2 αρχεία στις μηνιαίες βεβαιώσεις αποδοχών αλλά η προσωρινή δήλωση παίρνει μόνο το καθένα ξεχωριστά. Τι πρέπει να κάνω ? Πως υποβάλονται και τα 2 μαζί? 

  Ευχαριστώ πολύ!

 6. Καλημέρα σας, μέχρι πέρισι δεν υπήρχε πρόστιμο για την υποβολή ετήσιων βεβαιώσεων αποδοχών μετά τις 29/3. Έχει αλλάξει κάτι?

  Μου ξέφυγε μια υποβολή για αμοιβή ελεύθερου επαγγελματία κάτω απο 300€...

  Ευχαριστώ.

 7. Καλημέρα σας, μέχρι πέρισι δεν υπήρχε πρόστιμο για την υποβολή ετήσιων βεβαιώσεων αποδοχών μετά τις 29/3. Έχει αλλάξει κάτι?

  Μου ξέφυγε μια υποβολή για αμοιβή ελεύθερου επαγγελματία κάτω απο 300€...

   

  Ευχαριστώ!  

 8. Καλησπέρα σας,

  προσπάθησα να βρώ για υπάλληλο γραφείου τα ποσοστά ασφάλισης στον ΟΣΥΚ στο site  του ΙΚΑ και δεν μου φαίνονται σωστά:

  41900 κωδικός ειδικότητας με πακέτο κάλυψης 101 και ποσοστά 

  ασφ:16% εργοδ:25,06% σύνολο:41,06% . Αυτά τα ποσοστά ισχυαν το 2019, από τότε έχουν μειωθεί τρείς φορές.

  Υπάρχει κάτι που μου ξεφεύγει ή δεν είναι ενημερωμένο το site του ικα??

   

  Ευχαριστώ.

 9. 22 ώρες πριν, lami είπε

  ακόμα εκπρόθεσμες τις βγάζει...έχει  κανείς ιδέα αν θα τα υποβάλλουμε παρ όλο που εμφανίζεται το μήνυμα αυτό?

  προσέξτε η λύση να είναι μέχρι 12/6/20, μετά απο αυτή την ημερομηνία και τις βγάζει και είναι εκπρόθεσμες.

 10. Στις 27/11/2020 στις 3:14 ΜΜ, picos είπε

  ειναι μεγαλο παζλ  και οτι ειναι μετα τις 12/6 το βγαζει εκπροθεσμο , πρεπει να παρει οπωσδηποτε παραταση και να μην επιβληθουν προστιμα για τις λυσεις

  Καλησπέρα σας, μίλησα με ΑΑΔΕ και μου είπαν οτι παρότι βγάζει οτι είναι εκπρόθεσμες οι λήξεις, δεν θα επιβληθούν πρόστιμα για όσες υποβληθούν έως 4/12. Επίσης η ΑΑΔΕ μου είπε ότι εάν απο το 2014 έως τώρα ένα σπίτι έχει αλλάξει 4 ενοικιαστές πρέπει να υποβληθούν οι αντίστοιχες λήξεις γιατί διαφορετικά στο Ε2 του χρόνου.... θα φαίνεται ότι συγκατοικούν όλοι μαζι!! Αν θεωρήσουμε ότι έχει μια λογική αυτό, τότε τι γινεται στην περίπτωση που για τον ίδιο ενοικιαστή έχουν υποβληθεί 3 διαφορετικά μισθωτήρια κατά την διάρκεια των ετών?

  Εάν το taxisnet τραβάει στοιχεία μισθωτηρίων απο όλα τα προηγούμενα έτη, τότε το Ε2 του 2020 θα είναι ...''αποκάλυψη''. Γι'αυτό πιστεύω ότι οι κωδικοί μπορεί να είναι συμπληρωμένοι αλλά δεν θα είναι και κλειδωμένοι, ωστε να μπορούμε τότε, να κάνουμε τις διορθώσεις.

  Δυστυχώς δεν υπάρχουν επαρκείς οδηγίες απο την ΑΑΔΕ για το τι θέλουν να φτιάξουν, ώστε να ξέρουμε και εμείς πως να υποβάλουμε τις λύσεις μισθωτηρίων.

  Εάν κάποιος συνάδελφος έχει κατανοήσει καλύτερα το θέμα είναι ευπρόσδεκτες οι απόψεις του!

  Ευχαριστώ.

   

 11. Και το αμέσως επόμενο ερώτημα: την λύση θα την υποβάλλουμε στο περίπου ή πρέπει να βρούμε πότε ακριβώς έληξαν τα μισθωτήρια, γιατί είναι σπάνιο να φεύγουν οι μισθωτές την ημερομηνία που έχουμε ορίσει ως λήξη, στα αρχικά μισθωτήρια. Και εάν την βάλουμε στο περίπου θα καταλογισθούν μισθώματα έως την λήξη?

 12. Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2020
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Παρατείνεται μέχρι και τις 4 Δεκεμβρίου 2020 η προθεσμία για τις παρακάτω περιπτώσεις:

  - Σε περίπτωση, που μισθωτήριο – το οποίο έχει συναφθεί προ του 2014 και είναι σε ισχύ στις 12 Ιουνίου 2020 -, έχει παραταθεί σιωπηρά ή έχει αλλάξει κάποιος όρος του, και δεν έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά η σχετική δήλωση στο myTAXISnet.
  Η δήλωση υποβάλλεται χωρίς κυρώσεις, και περιλαμβάνει στοιχεία, που ισχύουν στις 12 Ιουνίου.

  - Αν το μισθωτήριο έχει δηλωθεί ηλεκτρονικά και έχει λυθεί μέχρι τις 12 Ιουνίου. Διαφορετικά η μίσθωση θεωρείται ότι ισχύει.

  Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/50660/aade-parataseis-prooesmiwn-dhlwsewn-misowsewn-akinhtwn

   

  Λογικά δεν είναι εκπρόθεσμές.

   

  Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εάν πρέπει να υποβάλουμε λύση για μισθώσεις του ίδιου ακινήτου, σε διαφορετικούς ενοικιαστές απο το 2014 και μετά. Εάν δεν υποβάλω θα θεωρήσουν ότι συνεχίζουν όλες οι μισθώσεις ταυτόχρονα??? παράλογο μου φαίνεται...

  16 ώρες πριν, ΗΛΙΑΣ ΜΠ. είπε

  ΤΟ θέμα είναι ότι στις λύσεις προ 12/06 τις βγάζει εκπρόθεσμες

   

 13. Καλημέρα σας,

  χρειάζεται να αλλάξω pos  και έχω μιλήσει με την EveryPay για μια διαδικασία πληρωμών μέσω email, κάτι σαν τον τρόπο που πληρώνουμε στα e-shop.

  Να επισημάνω ότι είμαι λογίστρια και δεν έχω e-shop. Από την συγκεκριμένη εταιρεία, έχω λάβει μόνο προφορικές επιβεβαιώσεις ότι αυτή η υπηρεσία καλύπτει τις απαιτήσεις της εφορίας για pos, δεν δίνουν γραπτή βεβαίωση. Έχει χρησιμοποιήσει άλλος συνάδελφός αυτό τον τρόπο πληρωμών?

  Ευχαριστώ!

 14. Καλημέρα σας,

  χρειάζεται να αλλάξω pos  και έχω μιλήσει με την EveryPay για μια διαδικασία πληρωμών μέσω email, κάτι σαν τον τρόπο που πληρώνουμε στα e-shop.

  Να επισημάνω ότι είμαι λογίστρια και δεν έχω e-shop. Από την συγκεκριμένη εταιρεία, έχω λάβει μόνο προφορικές επιβεβαιώσεις ότι αυτή η υπηρεσία καλύπτει τις απαιτήσεις της εφορίας για pos, δεν δίνουν γραπτή βεβαίωση. Έχει χρησιμοποιήσει άλλος συνάδελφός αυτό τον τρόπο πληρωμών?

  Ευχαριστώ!

 15. Παρακαλώ πολύ, 

  λύστε μου μια απορία, τα έτη στο Ε9 είναι φορολογικά ή πραγματικά??? Όταν θέλω να κάνω μια μεταβολή στο πραγματικό 2015, επιλέγω 2015 ή 2016???

  Αντιλαμβάνομαι ότι εάν θέλω να μεταβάλω κάτι στο 2020, θα μπώ στο 2021, όταν όμως πάω να βγάλω πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ απο 2015 έως 2019 μπαίνω στο 2015...

  Κάτι μου διαφεύγει...

  Ευχαριστώ πολύ!

   

 16. Καλησπέρα,

  στην ΑΠΔ  Μαίου με τύπους αποδοχών 01 για όσο δούλεψαν και 18 για τις ημέρες αναστολής η  ταυτότητα οφειλής μου βγάζει το σύνολο των εισφορών προς πληρωμή... Το σωστό είναι να πληρώσει ο εργοδότης μόνο τις ημέρες που δούλεψαν...Εσείς πως το έχετε χειριστεί?

  Ευχαριστώ!

 17. 5 λεπτά πριν, 125883623 είπε

  Προσωπική  απόψη 

  όλα -,όλο αυτό έχει καταντήσει  αηδία  .

  Αφου φτιάχνουν  την μια πλατφόρμα  μετα  την άλλη. 

  Ας φτιάξουν  και μια υπηρεσία  δημοσίου  στην  ααδε  και να ρωτάει εκεί ιδιοκτήτης -ενοικιαστής  να δικαιούτε δικαιουμε   την μείωση να τελειώνει  το παραμύθι  .

  Παίζουμε  εμείς σαν κλάδος τον ρόλο του μην πω καλύτερα  .

  Τα παραπονα  τους στην κυβερνήση  και στις  δημόσιες  υπηρεσίες  .

  ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΜΟΘΕΤΟΎΜΕ. 

   

   

  Μόλις τώρα, 125883623 είπε

  Εμεις από όλη αυτήν την βαβούρα  με τον χόμπιτ  πήραμε  τα φρύδια  μας.( εκτός και αν το χαρτζιλίκι  που πήραμε  που το πήραν  και άλλοι που είχαν κλειστά  τα μαγαζιά  τους είναι κάτι σοβαρό  ) 

  Στην ουσία όχι μόνο δεν πήραμε  αλλά μπηκαμε και μεσα  εγω  το διαπιστώσα  με το καλημέρα, κάποιοι  συνάδελφοι  ακόμα δεν έχουν κατσει  να διαπιστώσουν  ποσά τους έχουν ξεφύγει  η ποσά λάθη  έχουν κάνει την περίοδο  του χόμπιτ. 

  Αντιλαμβάνομαι πλήρως την αγανάκτησή σας! Έχουμε ήδη πιεστεί σαν κλάδος από τον Μάρτιο και είμαστε ακόμα στα μισά της ανηφόρας...

  Κουράγιο σε όλους μας!

 18. Καλησπέρα σας,

  καφετέριες που  έκαναν  delivery και εν συνεχεία άνοιξαν, δικαιούνται μείωση ενοικίου τον Ιούνιο?

  Η Απόφαση αναφέρει:  56.10 Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) στις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα σε αυτά.

  Στην αρχή της απόφασης όμως, γίνεται αναφορά σε μειωμένα έσοδα σε σχέση με τον Μάρτιο του 2018 που αυτή η προϋπόθεση πληροίται.

  Δεν μου είναι ξεκάθαρο....

  Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια!

   

   

×
×
 • Create New...