Jump to content

Anniek

simple Members
 • Posts

  152
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Anniek

 1. Καλησπέρα σας, Απευθύνομαι στην εμπειρία των συναδέλφων για να λύσω ένα πρόβλημα που με ταλαιπωρεί: ξεκίνησα το ελεύθερο επάγγελμα πριν από 10 χρόνια και τότε ο αριθμός των πελατών μου, μου επέτρεπε να απαντώ σε κάθε τηλεφώνημα και να αφιερώνω αρκετό χρόνο στον κάθε ένα, ακόμα και για να ακούω τα προσωπικά τους. Τώρα έχει αυξηθεί το μέγεθος της πελατείας μου και υπάρχουν μέρες που το τηλέφωνο δεν σταματά να χτυπά. Προσπαθώ να κρατήσω την εξυπηρέτηση που παρείχα στα παλιά επίπεδα, αλλά αρκετές φορές αποβαινει σε βάρος της δουλειάς. Επίσης κάποια ερωτήματα που καλούμαι να απαντησω είναι πραγματικά... ανόητα! Παρακαλώ πείτε μου πως το χειριζεστε; Ευχαριστώ πολύ!
 2. Πολύ σωστή προσέγγιση 😄!! Ο σκοπός είναι να υποβληθούν οι δηλώσεις και να πάμε παρακάτω.. έχουμε και ένα myData 1/7!!! Δεν έχει βγεί παράταση ακόμα..... Εγώ φοβάμαι ότι έαν υποβάλλω τις δηλώσεις, μήπως πούν ότι πρέπει να δηλώθούν υποχρεωτικά οι αποζημιώσεις covid (παρότι αφορολόγητες) και αναγκαστούμε σε τροποποιητικές. Εκτός που όλοι βιαζονται να πάνε διακοπές και θέλουν την δήλωση έτοιμη... χθές!!! Κουράγιο και καλή συνέχεια σε όλους!!!
 3. Καλημέρα σας, έχουν συμπληρωθεί οι κωδικοί 781-782 με τα ποσά απο τις αποζημιώσεις covid (τα 534€) στο Ε1 ή περιμένουμε ακόμα? Σε 2 πελάτες μου δεν υπάρχουν ποσά.... Ευχαριστώ
 4. Καλησπέρα σας, έχει χρησιμοποιήσει κάποιος το καινούριο site του ΟΑΕΔ? Προσπάθώ απο χθές να υποβάλλω αίτηση για επιδομα ανεργίας αλλά κολλάει στην πιστοποίηση απο ΑΑΔΕ... Ευχαριστώ!
 5. Καλησπέρα σας, έχω εταιρεία στην οποία για πρώτη φορά πρέπει να υποβάλω βεβαιώση αποδοχών για μισθωτές υπηρεσίες και απο παρακράτηση ελεύθερου επαγγελματία. Έχω δώσει τα 2 αρχεία στις μηνιαίες βεβαιώσεις αποδοχών αλλά η προσωρινή δήλωση παίρνει μόνο το καθένα ξεχωριστά. Τι πρέπει να κάνω ? Πως υποβάλονται και τα 2 μαζί? Ευχαριστώ πολύ!
 6. Καλημέρα σας, μέχρι πέρισι δεν υπήρχε πρόστιμο για την υποβολή ετήσιων βεβαιώσεων αποδοχών μετά τις 29/3. Έχει αλλάξει κάτι? Μου ξέφυγε μια υποβολή για αμοιβή ελεύθερου επαγγελματία κάτω απο 300€... Ευχαριστώ.
 7. Καλημέρα σας, μέχρι πέρισι δεν υπήρχε πρόστιμο για την υποβολή ετήσιων βεβαιώσεων αποδοχών μετά τις 29/3. Έχει αλλάξει κάτι? Μου ξέφυγε μια υποβολή για αμοιβή ελεύθερου επαγγελματία κάτω απο 300€... Ευχαριστώ!
 8. Καλησπέρα σας, προσπάθησα να βρώ για υπάλληλο γραφείου τα ποσοστά ασφάλισης στον ΟΣΥΚ στο site του ΙΚΑ και δεν μου φαίνονται σωστά: 41900 κωδικός ειδικότητας με πακέτο κάλυψης 101 και ποσοστά ασφ:16% εργοδ:25,06% σύνολο:41,06% . Αυτά τα ποσοστά ισχυαν το 2019, από τότε έχουν μειωθεί τρείς φορές. Υπάρχει κάτι που μου ξεφεύγει ή δεν είναι ενημερωμένο το site του ικα?? Ευχαριστώ.
 9. Για ελεύθερο επαγγελματία χωρίς προσωπικό, με 50% μείωση τζίρου τον Ιανουάριο 2021 σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020, απορρίφθηκε η αίτηση... και δεν καταλαβαίνω γιατί...
 10. Καλημέρα σας, στην ΑΠΔ Δεκεμβρίου το Δώρο Χριστουγέννων αναστολής το βάζουμε με τύπο αποδοχών 18? Ευχαριστώ
 11. Υπάρχει κάποιο νέο για τις ΑΠΔ Νοεμβρίου?
 12. ...και εγώ ψάχνω οδηγίες για την υποβολή και αναρωτιέμαι εάν ισχύουν οι οδηγίες της προηγούμενης καραντίνας?? Πάντως ακόμα δεν έχει βγεί κάτι.
 13. Καλημέρα σας, χρειάζεται να αλλάξω pos και έχω μιλήσει με την EveryPay για μια διαδικασία πληρωμών μέσω email, κάτι σαν τον τρόπο που πληρώνουμε στα e-shop. Να επισημάνω ότι είμαι λογίστρια και δεν έχω e-shop. Από την συγκεκριμένη εταιρεία, έχω λάβει μόνο προφορικές επιβεβαιώσεις ότι αυτή η υπηρεσία καλύπτει τις απαιτήσεις της εφορίας για pos, δεν δίνουν γραπτή βεβαίωση. Έχει χρησιμοποιήσει άλλος συνάδελφός αυτό τον τρόπο πληρωμών? Ευχαριστώ!
 14. Καλημέρα σας, χρειάζεται να αλλάξω pos και έχω μιλήσει με την EveryPay για μια διαδικασία πληρωμών μέσω email, κάτι σαν τον τρόπο που πληρώνουμε στα e-shop. Να επισημάνω ότι είμαι λογίστρια και δεν έχω e-shop. Από την συγκεκριμένη εταιρεία, έχω λάβει μόνο προφορικές επιβεβαιώσεις ότι αυτή η υπηρεσία καλύπτει τις απαιτήσεις της εφορίας για pos, δεν δίνουν γραπτή βεβαίωση. Έχει χρησιμοποιήσει άλλος συνάδελφός αυτό τον τρόπο πληρωμών? Ευχαριστώ!
 15. Καλησπέρα, στην ΑΠΔ Μαίου με τύπους αποδοχών 01 για όσο δούλεψαν και 18 για τις ημέρες αναστολής η ταυτότητα οφειλής μου βγάζει το σύνολο των εισφορών προς πληρωμή... Το σωστό είναι να πληρώσει ο εργοδότης μόνο τις ημέρες που δούλεψαν...Εσείς πως το έχετε χειριστεί? Ευχαριστώ!
 16. Αντιλαμβάνομαι πλήρως την αγανάκτησή σας! Έχουμε ήδη πιεστεί σαν κλάδος από τον Μάρτιο και είμαστε ακόμα στα μισά της ανηφόρας... Κουράγιο σε όλους μας!
 17. και η δική μου άποψη προς το ναι είναι... ο ιδιοκτήτης που λαμβάνει το μειωμένο ενοίκιο δεν πειθεται...
 18. Καλησπέρα σας, καφετέριες που έκαναν delivery και εν συνεχεία άνοιξαν, δικαιούνται μείωση ενοικίου τον Ιούνιο? Η Απόφαση αναφέρει: 56.10 Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) στις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα σε αυτά. Στην αρχή της απόφασης όμως, γίνεται αναφορά σε μειωμένα έσοδα σε σχέση με τον Μάρτιο του 2018 που αυτή η προϋπόθεση πληροίται. Δεν μου είναι ξεκάθαρο.... Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια!
 19. Θα πρέπει να έχει υποβάλει αίτηση στο ΕΡΓΑΝΗ όπου φαίνεται ότι νοικιάζει ακινητο καθώς και τα στοιχεία του εκμισθωτή
 20. Εννοείτε τους κωδικούς της επιδότησης. Όχι δεν τους συμπλήρωσα, δεν αναφέρει κάτι τέτοιο το έγγραφο του ΕΦΚΑ. Φαντάστηκα ότι ο τύπος αποδοχών 18 θα οδηγούσε αυτόματα στο να μην χρεωθούν οι εισφορές. Βεβαιώς δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι ... φαντάστηκα... σωστά!
 21. Άρα πληρώνω το σωστό ποσό και αγνοώ το αναγραφόμενο?
 22. Το ερώτημά μου είναι το εξής: αφού τις εισφορές του διαστήματος αναστολής εργασίας τις πληρώνει το κράτος γιατί εμφανίζονται στο σύνολο της πληρωμής που αφορούν την επιχείρηση?
 23. Καλημέρα σας, μετά τις οδηγίες για την υποβολή της ΑΠΔ Μαρτίου υπέβαλα την ΑΠΔ. Για τον κάθε εργαζόμενο σε αναστολή, υπέβαλα 2 εγγραφές, η μια για το διάστημα που δούλευε με τύπο αποδοχών 01 και μια για το διάστημα της αναστολής με κωδικό 18 με τις αντίστοιχες αποδοχές και κρατήσεις. Στο τέλος μου βγάζει ταυτότητα πληρωμής με όλο το ποσό χωρίς να αφαιρούνται οι κρατήσεις του διαστήματος αναστολής. Είναι σωστό αυτό? Δεν θα έπρεπε να βγαίνει ταυτότητα πληρωμής με μειωμένες εισφορές? Ευχαριστώ
 24. ...και εάν πας να δημιουργήσεις ΑΠΔ αναφέρει ότι είναι εκπρόθεσμη η υποβολή....
 25. Φαντάζομαι θα βγούν οδηγίες και ίσως χρειαστεί να γίνουν 2 υποβολές ΑΠΔ τον Μαρτιο, μια για όσο εργάστηκαν και μια για την αναστολή... Αλλά αυτό είναι προσωπική μου άποψη. Σε αναμονή διευκρινίσεων...
×
×
 • Create New...