Jump to content

OKO

simple Members
 • Posts

  90
 • Joined

 • Last visited

About OKO

Profile Information

 • Gender
  Male

OKO's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. 1.Δεν τους χαρακτήρισα ΟΛΟΥΣ φοροφυγάδες. Είπα ότι όσους έχω ρωτήσει αν ο λογιστής τους έκοψε απόδειξη για τη δήλωση, μου απάντησαν αρνητικά. Αν δεν ισχύει αυτό που γράφω, εδώ είναι ο κόμβος, εδώ είναι και οι λογιστές (ελεύθεροι επαγγελματίες στη συντριπτική τους πλειοψηφία) να με διαψεύσουν. 2.Μάλλον δε διάβασες καλά τι έγραψα. Έγραψα ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι πολύ καλύτεροι γνώστες των φορολογικών απ’ότι εγώ, οπότε λογικό είναι να συντάσσουν τις δηλώσεις πιο γρήγορα από μένα. Ποιον απαξιώνω λοιπόν; Τους άλλους ή τον εαυτό μου; 3.Ναι, η κλάψα των λογιστών που έχουν ήδη στείλει 600 δηλώσεις κι έχουν άλλες τόσες σε εκκρεμότητα με αφήνει αδιάφορο, γιατί από τις δηλώσεις μόνο βγάζουν όσα χρήματα βγάζουν άλλοι σε ένα χρόνο και παραπάνω. Αυτούς εγώ προσωπικά δε θα τους λυπηθώ. 4.Δικαίωμά σας να μαζέψετε όσες δηλώσεις θέλετε. Απλά εγώ δεν συμφωνώ ότι θα πρέπει το υπουργείο να δίνει παρατάσεις μέχρι να τις τελειώσετε, γιατί κάτι τέτοιο θα είναι αν μη τι άλλο άδικο για εκείνους που φρόντισαν να αναλάβουν τόσες δηλώσεις όσες μπορούσαν να προλάβουν στις αρχικές προθεσμίες. Τώρα που είδες ότι σήμερα γράφω άλλα απ’ότι προχθές δεν το καταλαβαίνω. Τον κόπο των διπλανών, και όχι μόνο, τον σέβομαι απόλυτα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα πρέπει να συμφωνώ με όσα υποστηρίζουν.
 2. Πήγα και γύρισα. Σε μια βρωμοπαραλία της γειτονιάς, μη φανταστείς. Και για διακοπές δεν το κόβω. Όχι γιατί δε θα πάρω άδεια, αλλά όταν σου κόβουν το μισθό (χωρίς βέβαια να σου μειώνουν τις ώρες εργασίας) και πληρώνεις ένα σωρό φόρους και μάλιστα για ολόκληρο το εισόδημα σου, δε σου μένει μία για διακοπές.
 3. Εργάζομαι πενθήμερο, οπότε λίγο δύσκολο να είμαι σήμερα στη δουλειά. Θα μου πεις, κανονικά εργάζομαι και οχτάωρο, αλλά δεν το τηρώ και πολύ συχνά. Θα μπορούσα βέβαια να δουλεύω και Σάββατο και Κυριακή και Χριστούγεννα και Πάσχα. Αυτό θα γινόταν αν είχα και extra δουλειές, οπότε θα πληρωνόμουν και καλύτερα. Και όσο περισσότερες δουλειές θα αναλάμβανα, τόσα καλύτερα θα πληρωνόμουν. Οπότε και δε θα είχα κανένα δικαίωμα να γκρινιάζω. Εννοείται πως δεν προτείνω μαύρη εργασία. Μιλάω για μισθωτούς που θα φτιάχνουν δηλώσεις, παράλληλα με την κύρια εργασία τους. Με μπλοκάκι κλπ. Νομιμότατα, δηλαδή.
 4. Αυτό το "δεν έχεις περάσει από το ελευθερο επάγγελμα,άρα δεν ξέρεις" μου ακούγεται άκρως εγωιστικό για να μη πω φθηνό. Ναι δεν υπήρξα ποτέ στο ελευθερο επάγγελμα,αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν έχω εικόνα.Το ότι οι περισσότεροι ελευθεροι επαγγελματίες εγκατέλειψαν τη μισθωτή εργασία για να ανοίξουν γραφείο,αλλά ελάχιστοι -για να μην πω κανείς- δεν έχει ακολουθήσει την αντίθετη πορεία, αποτελεί την καλύτερη απάντηση για το ποιο επάγγελμα έχει τα μεγαλύτερα οφέλη.Και επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά,ότι δεν το κατακρίνω.
 5. Εκείνος που έγραψε ότι δε με θεωρεί συνάδελφο ήταν ο κος Ευθυμίου, όχι εσείς. Πιθανόν και να μην είμαστε,οπότε ίσως και να πρέπει να ξεγραφτώ και από το taxheaven που απ'ότι καταλαβα απευθύνεται μόνο σε λογιστές ελευθερους επαγγελματίες-ή τουλάχιστον έτσι νοιώθουν κάποια από τα μέλη του.Αργησα βέβαια να το καταλάβω γύρω στα 8-9 χρόνια. Από εκεί και πέρα εμένα δε μπορεί να με πείσει κανείς ότι το αίτημα περί παράτασης είναι δίκαιο. Το χρονικό διάστημα που δίνει το υπουργείο είναι υπεραρκετό για να συντάξει και να αποστείλει ο κάθε λογιστής ένα λογικό αριθμό δηλώσεων. Τώρα αν κάποιος θέλει να προλάβει να στείλει 800 ή 1400 ή 70000 δηλώσεις,δεν θεωρώ ότι είναι λόγος για να δίνονται παρατάσεις.Θα έλεγα μάλιστα ότι ακριβώς επειδή η πλειοψηφία των δηλώσεων γίνονται από περιορισμένο αριθμό λογιστών,θα έπρεπε το υπουργείο να μη δίνει παρατάσεις,ώστε οι λογιστές να μην έχουν χρόνο να τις αναλάβουν και οι δηλώσεις να πηγαίνουν σε μικρότερα γραφεία ή σε μισθωτους λογιστές που μπορεί να παιρνουν και 800€ ή σε ανέργους συναδέλφους-που υπάρχουν πολλοί στον κλάδο.
 6. Πράγματι το ωράριο του ΟΚΟ τυπικά τελειώνει στις 17.00 δηλαδή την ώρα που έκανες τη δημοσίευση,ασχέτως του ότι 9 στις 10 ημέρες το υπερβαίνει και χωρίς να πληρώνεται γι αυτό.Το ότι όμως δεν απάντησε εγκαιρα στο μήνυμά σου δεν οφείλεται στο ότι είχε σχολάσει από τη δουλειά,αλλά ακριβώς στο ότι δεν έχει τη δική του δουλειά ώστε να μπορεί να μπαίνει όλη την ώρα στο internet.Και δεν έχει βέβαια ούτε και τον χρόνο (αν κι εσύ νομίζεις το αντίθετο) να το κάνει αυτό-σε πληροφορώ ότι σήμερα ήταν από τις πολύ λίγες ημέρες που ήταν free για αρκετή ώρα. Εσύ βέβαια μπορείς να κάτσεις και να δουλέψεις ως τα μεσάνυχτα.Ως αφεντικο του εαυτού σου έχεις τη δυνατότητα να καθορίσεις το ωράριο σου ανάλογα με τη δουλειά που έχεις αναλάβει να κάνεις(εγώ δε μπορώ να το κάνω αυτό γιατί το ωράριό μου το καθορίζουν κάποιοι άλλοι).Και βέβαια όσο περισσότερες δουλειές αναλαμβάνεις τόσο καλύτερα πληρώνεσαι(ούτε αυτό ισχύει για τους μισθωτούς).Αυτό ακριβώς εννοώ όταν γράφω ότι το "δεν προλαβαίνω" είναι σχετική έννοια και δεν ξέρω πόσες ακόμη φορές θα πρέπει να το γράψω αυτό.Δεν το θεωρώ κάτι το κατακριτέο,μπορείς να το καταλάβεις αυτό;Απλά ενοχλήθηκα διαβάζοντας συνέχεια ότι όλοι αυτοί που έχουν 1000 δηλώσεις σε εκκρεμμότητα είναι οι ριγμένοι της υπόθεσης,ενώ στην πραγματικότητα κάνουν αυτό που οι ίδιοι έχουν επιλέξει. Αυτά και το λήγω το θέμα,γιατί δε βλέπω και στα μυνήματά σου τίποτα αλλο από μια ειρωνεία σε ότι γράφω.Οποτε μάλλον δεν αξίζει και να ασχολούμαι
 7. εγώ και να ήθελα να φοροδιαφύγω δε θα μπορούσα. Οι δηλώσεις που ανέλαβα να κάνω ήταν της οικογενειάς μου και κάποιων φίλων ή συναδέλφων (5-6 συνολικά) που μέχρι πρότινος τις έδιναν σε λογιστές και όπως έγραψα και πριν τους ζήταγαν 30-50 €.Και βέβαια όλες αυτές τις δηλώσεις τις έκανα αμμισθί. Αυτό που έγραψα ότι οι λογιστές δεν εκδίδουν αποδείξεις για την πλειοψηφία των δηλώσεων που κάνουν επαναλαμβάνω ότι δεν ήταν δική μου εικασία αλλά ήταν όσα έχω ακούσει.Αν έχω πέσει έξω,έχω το θάρρος να ζητήσω συγνώμη από όσους έθιξα
 8. Πιστέψτε με καταλαβαίνω απόλυτα τις δυσκολίες που έχετε αντιμετωπίσει και θεωρώ ότι σας τιμά να αναφέρετε από που ξεκινήσατε.Και να ξέρετε ότι έχω κουβεντιάσει άπειρες ώρες με ελευθερους επαγγελματίες και γνωρίζω και τα καλά και τα κακά της δουλειάς.Για τις αμοιβές ας πούμε έχω μια σαφή εικόνα,όπως και για τους κακοπληρωτές στους οποίους πέφτουν πολλά γραφεία(βλέπετε,αναφέρομαι και στις δύο οψεις τους νομίσματος).Αυτό που δε μπορώ να δεχθώ,είναι το να μιλά κανείς απαξιωτικά για έναν λογιστή που δεν έχει δικό του γραφείο,αλλά δουλευει μισθωτός.Και ο μισθωτός δεν τα έχει βρει όλα ρόδινα.Κι εκείνος έχει φάει πολλές ώρες σε διάβασμα ή σε σεμινάρια.Κι εκείνος έχει αντιμετωπισει τα δικά του ζόρια.
 9. Οντως, απο πίτα που δεν τρώς μη σε νοιάζει κι' αν καεί.Γι αυτό κι εσύ έχεις την εντύπωση ότι εγώ κάθομαι σε μια καρέκλα και κοιτάζω τους άλλους να δουλεύουν.Πρώτος πηγαίνω και τελευταίος φεύγω και όταν κάνουν τις μαλακίες οι άλλοι τα ακούω εγώ. Αυτή είναι η άνεσή μου.Επισης έγραψα και κάτι για το μισθό του προισταμένου άλλα αυτό το προσπέρασες,μάλλον γιατί δε σε συμφέρει. Τώρα το αν με θεωρείς συνάδελφο,είναι δικαιωμά σου και όπως έγραψα και πιο πάνω σε μπορώ να σου το επιβάλλω.Εγω μίλησα και θα συνεχίσω να μιλάω με σεβασμό για τους ελευθερους επαγγελματίες,όπως και για όλους τους συναδέλφους χωρίς να υποτιμώ κανέναν,γιατί ξέρω πως όλοι τραβάν τα ζόρια τους.Ο διαχωρισμός σου στους λογιστές σε μισθωτούς και μη, είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτό που έγραψε ο broster περί συναδελφικότητας.
 10. Κι όμως πέσατε έξω.Την έχω στείλει τη δήλωσή μου-και όχι μόνο τη δική μου,αλλά όσες έχω αναλάβει. Οσο για τον αν πρέπει να αλλάξει το επάγγελμα,νομιζω ότι θα πρέπει να το πείτε πρώτα στους λογιστές που έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό.Και αναφέρω ένα μόνο επιχειρημα.Αν οι συνάδελφοι που έχουν τα μεγάλα λογιστικά γραφεία με τις πολλές εταιρείες και τις πολλές δηλώσεις δε δείχνουν τη συναδελφικότητα,να προσλάβουν έστω και για αυτή την εποχή,κάποιους ανέργους λογιστές να τους βοηθήσουν και να βοηθηθούν από αυτούς πως θα αλλάξει το επάγγελμα; Οσο για το αν με θεωρείτε συνάδελφο,το λέω αυτό επειδή το γράψατε με κεφαλαία γράμματα και καποιος άλλος το αμφισβητησε,είναι κάτι που δε μπορώ να σας το επιβάλλω
 11. Εγώ αγαπητέ δεν έχω πελάτες γιατί πολύ απλά δεν έχω λογιστικό γραφείο.Θα το ήθελα πολύ, αλλά δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα να ανοίξω δικό μου γραφείο, οπότε και δουλεύω ως μισθωτός,με αποτέλεσμα και οι αποδοχές μου, παρ'ότι έχω μια πολύ καλή προυπηρεσία και έχω εδω και χρόνια θέση προισταμένου σε μεγάλη εταιρεία,οι αμοιβές μου να κυμαίνονται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από πολλών συνομηλίκων μου που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες.Και βέβαια τα εισοδήματά μου τα δηλώνω μέχρι τελευταίας δεκάρας,με αποτέλεσμα να φορολογούμαι γι αυτά, σε αντίθεση με τους ελευθερους επαγγελματίες που αμφιβάλλω αν εκδίδουν αποδείξεις έστω και για το 10% των δηλώσεων που κάνουν.Πάντως από όσους ανθρώπους έχω κουβεντιάσει, δεν έχω ακούσει ούτε από έναν να του έχει κόψει ο λογιστής απόδειξη για τη δήλωση που του κάνει.Επίσης σύμφωνα με τα λεγόμενά τους τα ποσά που δίνουν για να τους κάνουν τη δήλωση κυμαίνονται από 30-50 € για μια δουλειά που δεν είναι πάνω από 15-20 άντε το πολύ 30 λεπτά-λογικό χρονικό διάστημα μου ακούγεται, γιατί κάπου τόσο κάνω κι εγώ για να φτιάξω τη δήλωση του αφεντικού μου που έχει εισοδήματα από δέκα πηγές,πόσο μάλλον για τη δήλωση ενός μισθωτού ή συνταξιούχου που την κάνει μάλιστα ένας λογιστής πολύ πιο εξειδικευμένος απ'ότι εγώ στα φορολογικα.Για πες μου λοιπόν είναι ή δεν είναι τα 30€ μια πολύ καλή αμοιβή για δουλειά μισής ώρας σου λέω εγώ; Τώρα ως προς αυτά που λες περί αντιξοοτήτων,όπως το να σου φέρουν καθυστερημένα τα παρασταστικά ή να κολλάει το taxis τα έχω ζήσει κι εγώ και φαντάζομαι όλοι οι λογιστές και νομίζω πως θα πρέπει ειδικά όταν έχουμε μια εμπειρία στο επάγγελμα να τα λαμβάνουμε υπ'όψιν μας εξ'αρχής και να κανονίζουμε τη δουλειά μας αναλογως.Αυτό ακριβώς εννοούσα λέγοντας ότι το "δεν προλαβαίνω" είναι σχετική έννοια.Ενας συνάδελφος λίγο πιο πάνω έγραψε ότι έχει να στείλει 250 δηλώσεις και άλλες 400 να ετοιμάσει.Λογικό δεν είναι να μην προλαβαίνει;Δεν αρνήθηκε όμως να τις αναλάβει.Γιατί ήθελε το μπικικίνι.Δικαίωμά του δε λέω,αλλά δε μπορώ μετά να δεχθώ να μου λέει ότι δεν έχει χρόνο.Ηξερε από πριν ότι θα του έβγαινε η πίστη.Δεν σκέφτηκε όμως να προσλάβει ούτε και έναν υπάλληλο όπως έγραψε ο spirosvii και να δώσει δουλειά σε έναν άνεργο.Αντίθετα προτίμησε να κουραστεί παραπάνω και να του μείνουν εκείνου όλα τα χρήματα.Δικαιωμά του ξανά,αλλά όλα στη ζωή έχουν ένα κόστος
 12. Διαβάζω κατά καιρούς στο forum, σχόλια των συναδέλφων ότι δεν προλαβαίνουν να κάνουν τις δηλώσεις στην ώρα τους και ότι το υπουργείο πρέπει να τους δίνει παρατάσεις και ξανά παρατάσεις και ότι κανείς δεν τους καταλαβαίνει.Μήπως όμως για το ότι δεν προλαβαίνουν τις ημερομηνίες φταίνε κάπου και οι ίδιοι;Γιατί το "δεν προλαβαίνω" είναι μια σχετική έννοια.Αν δηλαδή κι εγώ μαζέψω ένα σωρό δουλειές-που ξέρω εξ αρχής ότι δε θα έχω το χρόνο να τις διεκπεραιώσω,τις αναλαμβάνω όμως γιατί θέλω να γεμίζω τις τσέπες μου με λεφτά-τότε είναι λογικό κάποια στιγμή να τα παίξω και να μη μου φτάνει ο χρόνος(γιατί η μέρα πάντα 24 ώρες θα έχει) και θα αρχίσω τη γκρίνια και θα λέω ότι κάποιος μου την έχει φέρει.Στην πραγματικότητα όμως δε θα μου φταίει κανένας άλλος εκτός από τον εαυτό μου.Γιατί οι επιλογές που έχω ήδη κάνει είναι καθαρά δική μου απόφαση.Ούτε βέβαια θα με έχει αδικήσει κανείς-ποια είναι δηλαδή η αδικία;Δε δουλεύω χωρίς να πληρώνομαι.Το ακριβώς αντίθετο.Πληρώνομαι και μάλιστα πολύ καλά,αν αναλογιστώ ότι για μια δήλωση θα πάρω όσα είναι το μεροκάματο κάποιου άλλου. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο αγαπητοί συνάδελφοι θα μου επιτρέψετε να μου ακούγονται αστεία όλα αυτά τα κλαψουρίσματα και να θεωρώ ότι οι δηλώσεις περί αδικίας δεν είναι τίποτ'άλλο από ένα καλό χάιδεμα των αυτιών των λογιστών. Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη στους συναδέλφους που νομίζουν ότι τους προσβάλλω, σας διαβεβαιώνω ότι δεν έχω αυτή την πρόθεση και ότι ήθελα απλά να καταθέσω την άποψή μου
 13. και η προθεσμία είναι 30 ημέρες από την ανακοίνωση της Νομαρχίας?
 14. Καλημέρα, έχουμε τροποποιήσει το καταστατικό της εταιρείας, λόγω αλλαγής σκοπού και μετατροπής των μετοχών από ανώνυμες σε ονομαστικές.Παράλληλα έχει γίνει εναρμόνιση του κωδικοποιημένου καταστατικού με το ν.2190 όπως ισχύει σήμερα Προκειμένου να γνωστοποιηθούν στην εφορία αυτες οι μεταβολές, ποια έντυπα θα πρεπει να υποβάλλουμε?
 15. αν προσληφθεί απλά ως υπάλληλος γραφείου και αφηνοντας στην άκρη το αν είναι ατομο εμπιστοσύνης? μπορεί σ'αυτή την περίπτωση να είναι και με σύμβαση ορισμένου χρόνου(σύμβαση έργου για να είμαι πιο σωστός) και ταυτόχρονα ωρομίσθιος?προβλέπεται κάτι τέτοιο από τη νομοθεσία?
×
×
 • Create New...