Jump to content

gxmg73

simple Members
 • Posts

  73
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by gxmg73

 1. Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε. Με βοήθησες πολύ. Καλή δύναμη.
 2. Καλημέρα συνάδελφοι. Θα ήθελα μια βοήθεια στο εξής. Κέντρο λογοθεραπείας προσλαμβάνει γιατρό ως μισθωτό. Η ερώτηση είναι ποιο πακέτο κάλυψης βάζουμε καθώς και ποια ομάδα ταμείου. Ευχαριστώ πολύ.
 3. Καλημέρα. Να συμπληρώσω την ερώτηση με πρόβλημα που προέκυψε: Η σύμβαση ορισμένου χρόνου (σε ξενοδοχείο) ήταν από 01/05/17 έως 30/09/17 αλλά ο υπάλληλος απολύθηκε 07/09/17. Του καταβλήθηκαν όλα τα σχετικά (μισθός μέχρι 07/09/17, επίδομα αδείας και αποζημίωση αδείας) όμως η επιχείρηση αποφάσισε να τον αποζημιώσει και για το διάστημα από 08/09/17 έως και 30/09/17 που έληγε η σύμβαση για να μην μπλέξει με επιθεώρηση, δικαστήρια κλπ. Τα ερωτήματα είναι: 1.πως θα υπολογίσω τον μισθό ; 2.Αν και πως θα το δείξω στην ΑΠΔ ; 3. Θα έχει ένσημα ; με δεδομένο ότι το πρόγραμμα μισθοδοσίας που έχουμε (epsilon) δεν το προβλέπει. Ευχαριστώ.
 4. Καλημέρα. Να κάνω και εγώ μία ερώτηση. Θέλω να απασχολήσω δύο άτομα σε διανομή φυλλαδίων στην περιοχή μου. Σκέφτηκα να πάρω εργόσημα για να είμαι εντάξει σε περίπτωση ελέγχου αλλά από την επιθεώρηση εργασίας μου είπαν ότι αυτό αφορά μόνο την ασφάλιση των ατόμων. Για να μην έχω πρόβλημα πρέπει λέει να τους κάνω πρόσληψη. Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει σχετικά ; Ευχαριστώ.
 5. Καλημέρα. Επανέρχομαι στο θέμα με μια ερώτηση. Σε ξενοδοχείο θα πάρουμε σπουδαστή από ΚΔΒΜ για πρακτική άσκηση. Έχουμε όλα τα σχετικά χαρτιά (σύμβαση, βεβαίωση σπουδών κλπ). Η ερώτηση είναι: στο ΕΡΓΑΝΗ ανεβάζω μόνο συμπληρωματικό ωραρίου ? ή μήπως και Ε3.4 Αναγγελία έναρξης μαθητείας ? Τονίζω ότι ο σπουδαστής δεν είναι από τον ΟΑΕΔ αλλά από ιδιωτικό ΚΔΒΜ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.
 6. Θα ήθελα σας παρακαλώ να κάνω και εγώ μία ερώτηση: σε ξενοδοχείο εργάστηκε υπάλληλος το 2015 για 4,5 μήνες με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Επίσης το 2016 για 5,5 μήνες και πάλι με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Και στις δύο περιπτώσεις η σχέση εργασίας τερματίστηκε κανονικά με την λήξη της. Η υπάλληλος αυτή αξιώνει αποζημίωση απόλυσης μετά από συμβουλές του εργατικού κέντρου στο οποίο έκανε ερώτημα. Δικαιούται αποζημίωση απόλυσης ? Η επιχείρηση προτίθεται να πληρώσει εφόσον αυτό είναι νόμιμο. Ευχαριστώ πολύ.
 7. Να ρωτήσω κάτι: προσπαθώ να στείλω ετήσιο πίνακα και δεν προχωράει. Έχει να κάνει με υπερφόρτωση ή εγώ είμαι κολλημένος (από κάθε άποψη) ?
 8. Να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Πελάτης μου (καφέ-εστιατόριο) έβγαζε πρόγραμμα εργασίας με βάρδιες κάθε εβδομάδα και έκανα υποβολή Ε4 Τροποποιητικό ωραρίου τις Κυριακές (το πρόγραμμα ίσχυε κάθε φορά από Δευτέρα έως Κυριακή). Με την κατάργηση του τροποποιητικου ωραρίου τι θα πρέπει να κάνω αύριο με το πρόγραμμα της ερχόμενης εβδομάδας ? Το προσωπικό είναι 20 άτομα και άρα είναι δύσκολο να τους χειριστώ με το Βιβλίο τροποποίησης ωραρίου...
 9. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας.
 10. Αυτό ρωτάω επειδή δεν μου είχε ξανατύχει. Προσπάθησα να την στείλω (χωρίς ΑΜΙΚΑ) και δεν την δεχόταν το σύστημα. Λύση υπάρχει ή να πάρω από το χεράκι την υπάλληλο και να πάμε στο ΙΚΑ ;
 11. Εχω ανήλικη εργαζόμενη που δεν έχει βγάλει ακόμα τον ΑΜ ΙΚΑ. Επειδή υπάρχει περίπτωση να μην προλάβει θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει δυνατότητα αποστολής ΑΠΔ με κάποιο τρόπο χωρίς τον ΑΜ ΙΚΑ.
 12. Καλησπέρα. Την Παρασκευή έκανα απογραφή σε εργοδότη στο ΙΚΑ (καταστημα εστίασης). Σήμερα πήγε έλεγχος και έγραψε 8 ατομα τα οποία ήταν εκεί για λόγους εκπαιδευσης. Ειπαν στο αφεντικό ότι πρέπει σήμερα να κάνουμε τις προσλήψεις. Ο νόμος όμως για νέο εργοδότη λέει ότι μπορεί να τις κάνει σε 3 εργάσιμες μέρες. Κάνω κάπου λάθος ? Έχω πάρα πολύ άγχος με το θέμα. Θα πρόλαβω ? Πρέπει να προλάβω ?????
 13. Μια ερώτηση και από μένα: Ζευγάρι με 4 παιδιά, εισόδημα επιβολής εισφοράς 12.600,00 και τεκμαρτό 11.440,00. Δεν το δικαιούνται λόγω του τεκμαρτού ? Σύμφωνα με τα νέα κριτήρια ρωτάω.
 14. Συγνώμη για την κουφή ερώτηση αλλά έχω κολλήσει. Θέλω να φτιάξω το 1ο πρακτικό ΓΣ Μονοπρόσωπης ΙΚΕ. Το πρόβλημα είναι ότι μοναδικός εταίρος είναι μία ΕΠΕ. Εχω κολλήσει και δεν ξέρω τι να γράψω στην αρχή σχετικά με την παρουσία των εταίρων, τις ψήφους, τις αποφάσεις κλπ. Αν έχει κανείς κάποιο υπόδειγμα με παρόμοια περίπτωση ας βοηθήσει
 15. Μια ερώτηση ακόμα: Εργαζόμενος με πενθήμερο και 4ωρο μπορεί να ασφαλιστεί με 25 ένσημα ? Τον ενδιαφέρει η απαλλαγή απο το ΟΑΕΕ.
 16. Καλησπέρα, θα ηθελα αν γνωριζει καποιος να μου πει τον ΚΑΔ ΙΚΑ για επιχειρηση εμποριας ηλεκτροθερμικων συσκευων (πανελ τοιχου κλπ) Ειναι λιγο επειγον καθως εχω να κανω μια προσληψη Ευχαριστώ
 17. Μη με πείτε μαλ..... (αν και μου αξίζει !!) αλλά δεν έστειλα μέχρι χτες μια ΑΠΔ Μαρτίου. Πως το βλέπετε το ενδεχόμενο να την γλυτώσω με μια νέα παράταση ? Ειναι κρίμα τα 330,00 πρόστιμο γαμώτο !
 18. Καλησπέρα σε ολους. Εχω μια εκπρόθεσμη ΑΠΔ με συνολικες εισφορες 40.000,00 ευρώ. Να αρχίσω τα κλάματα ή εχετε να μου προτεινεται κατι ? 40.000 χ 3% = 1.200,00 προστιμο. Σωστά ? Θα ηθελα να κανω λαθος !!
 19. Καλημέρα συναδελφοι, ειμαι μονο 1,5 χρόνο στο ελευθερο επαγγελμα και θα ηθελα μια βοηθεια σε κατι. Μου ετυχε πελάτης με περίπτερο με βιβλία β' κατηγοριας και ψαχνοντας οτιδηποτε θα μπορουσε να με βοηθησει είδα οτι τα περίπτερα ειναι ενα ψιλομπάχαλο. Εφημερίδες, τσιγαρα, καρτες κινητης τηλεφωνίας, προμήθειες,με ΦΠΑ, χωρις ΦΠΑ, αλλο μπαινει στα εξοδα και άλλο οχι κλπ. Το ερωτημα ειναι αν υπάρχει καποια πρόβλεψη στην union για τις περιπτωσεις που μπορει να τυχουν οσον αφορα το λογ.σχεδιο ή οτιδηποτε άλλο. Και καθε άλλη βοηθεια σχετικα με τον λογιστικο χειρισμο των περιπτέρων θα ειναι ευπρόσδεκτη.
 20. Καλημέρα σε όσους ξενυχτούν. Θα ηθελα μια βοηθεια για μια περιπτωση πελάτη που μου έτυχε. Θα ενοικιάσει ενα οικόπεδο το οποίο θα διαμορφώσει ωστε να μπορει ένας ιδιώτης να εκθέτει το αυτοκινητο του πληρώνοντας αντιτιμο με την ώρα, με την μέρα ή οσο θελει τελος πάντων. Εκει λοιπόν θα μπορεί να πηγαίνει ο υποψήφιος αγοραστής ο οποιος θα συναλάσεται απευθείας με τον πωλητή (ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου). Ο πελάτης μου δηλαδη θα έχει σαν όφελος μόνο την ΑΠΥ που θα κόβει στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και απο ενα αναψυκτήριο που θα φτιάξει για να πουλάει εναν καφε, ενα τοστ κλπ. Το ερωτημα μου ειναι ποιον ή ποιους ΚΑΔ θα μπορουσα να βάλω στην έναρξη ώστε να ειναι καλυμμένος σε οπιοδήποτε έλεγχο ? Μου έχουν πει σε ΔΟΥ για εκθεσιακό χώρο που ομως χρειάζεται καθε φορα να γινεται συμφωνητικο. Επισης μου ειπαν για PARKING για το οποίο ομως το ΣΔΟΕ μπορει να θεωρήσει οτι ο πελάτης μου μπορεί να βγάζει ''μαυρο'' εμπορικο κέρδος. Εχω ρωτησει στον Κώδικα, στους ελεγκτές αλλά και με κάποιον στο ΣΔΟΕ αλλά έχω λαβει ασαφείς απαντησεις με κενα που μπορει να εκθεσουν τον πελάτη μου. Περιμένω οποιαδήποτε βοήθεια.
 21. Καλησπέρα, θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με εργαζομενους σε βαφειο αυτοκινητων.Θα ηθελα να μου πειτε σε ποια Συλλογικη συμβαση εντασονται προκειμενου να τους καταχωρησω στο προγραμμα μισθοδοσιας της UNION γιατι ο προηγουμενος λογιστης τους ειχε χωρις να τους εχει ενταξει σε καποια.
×
×
 • Create New...