Jump to content

KODINA

simple Members
 • Posts

  58
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by KODINA

 1. Καλή σας μέρα, θέλω να ρωτήσω μπορούμε να κάνουμε νέα πρόσληψη ενώ έχουμε άλλους εργαζόμενους σε αναστολή?
 2. επίσης πιστεύω ότι ο εταίρος που εναντιώνεται πρέπει να ενημερώσει την τράπεζα πριν την τέλεση της πράξης και εφόσον δεν το έχει κάνει, η τράπεζα δεν φέρει καμία ευθύνη. Τέλος πάντων εγώ τους εκτύπωσα τον νόμο και τους έστειλα στην τράπεζα, αύριο μάλλον θα έχουμε την απάντηση τους
 3. οπότε η παράγραφος αυτή αναιρεί τον εαυτό της!γιατί οπουδήποτε και αν πάει ο διαχείριστης εταίρος μόνος του θα του ζητάνε και την συναίνεση του άλλου, αρά το πρώτο μέρος της παραγράφου 2 αρθρ.254 πως εφαρμόζεται? για δείτε και την παρακάτω απόφαση του Αρείου Πάγου Απόφαση 1333 / 2017 (Δ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ) Αριθμός 1333/2017 ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ στην ομόρρυθμη εταιρία ισχύει η αρχή της ατομικής διαχείρισης, δηλαδή κάθε εταίρος διαχειριστής μπορεί για λόγους ταχείας λήψης αποφάσεων, να ενεργεί μόνος διαχειριστικές πράξεις, χωρίς τη συγκατάθεση άλλων (νόμιμη διαχείριση (άρθρο 254 παρ. 2). Η εταιρική σύμβαση μπορεί να θέσει άλλους τρόπους διαχείρισης και λήψης των αποφάσεων (ολικός ή μερικός αποκλεισμός ορισμένων εταίρων, συλλογική διαχείριση). Όμως, σε περίπτωση επείγοντος, κατ’ αναλογική εφαρμογή του άρθρου 751 ΑΚ, κάθε εταίρος διαχειριστής ή μη διαχειριστής μπορεί να λάβει μόνος του τα δέοντα μέτρα. Ταυτόχρονα, προβλέπεται δικαίωμα εναντίωσης σε κάθε εταίρο διαχειριστή στην ενέργεια μιας πράξης πριν την εκτέλεσή της, ως αντίβαρο στην ευρεία εξουσία του διαχειριστή στα πλαίσια της ατομικής διαχείρισης (άρθρο 254 παρ. 2 εδ. 2). Η τέλεση όμως της πράξης παρά την εναντίωση δεν επιδρά στο κύρος της (αναλογική εφαρμογή παρ. 3 εδ. 3 του άρθρου 257).
 4. γιατί όμως αφού στον ν.4072/2012 αρθρ.254 παρ.2 λέει : 2. Εφόσον η διαχείριση ασκείται από όλους ή από περισσότερους εταίρους και δεν προβλέπεται διαφορετικά στην εταιρική σύμβαση, κάθε διαχειριστής εταίρος μπορεί να ενεργεί μόνος. Αν ένας από τους λοιπούς διαχειριστές εταίρους εναντιώνεται στην ενέργεια μιας πράξης πριν από την εκτέλεσή της, ο διαχειριστής οφείλει να μην την τελέσει.
 5. δεν αναφέρει κάτι τέτοιο το καταστατικό
 6. Καλή σας μέρα, πελάτης μου σήμερα πηγαίνοντας στην τράπεζα δεν τον άφησαν να κάνει συναλλαγή για το νομικό πρόσωπο που εκπροσωπεί γιατί στο καταστατικό φαίνεται ότι εκτός από αυτόν είναι και το άλλο μέλος διαχειριστής της οε, και του είπαν ότι για κάθε συναλλαγή θα πρέπει να πηγαίνουν και οι δύο στην τράπεζα! Ευσταθεί αυτό? Σύμφωνα με το ν.4072/2012 αρθρ.254 λέει ότι "ο κάθε διαχειριστής εταίρος μπορεί να ενεργεί μόνος" πριν πάρω την τράπεζα να τους πω να διαβάσουν τον ν.4072 μήπως γνωρίζετε αν υπάρχει κάτι άλλο που στηρίζουν αυτήν τους την απαίτηση?
 7. θα μπορούσατε να με βοηθήσετε σχετικά με τον υπολογισμό των κρατήσεων γιατί δεν μπορώ να βγάλω άκρη!
 8. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Το θέμα είναι, εξακολουθούν να ισχύουν αυτές οι αποφάσεις ή ύπαρχει κατι πιο πρόσφατο? π.χ. εξακολουθούν να υποβάλονται κάθε τρίμηνο ή έχει αλλάξει σε μήνα όπως οι ΑΠΔ?
 9. Αυτό είναι σίγουρο?Γιατί έχω έδω έναν ξεναγό που λέει ότι πρέπει να του πληρώνουμε την ασφάλιση! Δηλαδή μας κόβει το τιμολόγιο κάνει και την παρακράτηση και εκεί τελειώνει. Γιατί έχω λίγο μπερδευτεί με τις παραπάνω δημοσιεύσεις σχετικά με το ποιός είναι υπόχρεος.
 10. Τουριστικό γραφείο θέλει να συνεργαστεί με ξεναγό περιστασιακά.Τι υποχρεώσεις έχει σχετικά με την ασφάλιση του ξεναγού?
 11. Υπάρχει κάποια εξαίρεση(για τα 25 ένσημα) σε σχέση με τους οικοδόμους που έχουν παράλληλη δραστήριοτητα υποχρεωτικής ασφάλισης ΟΑΕΕ?
 12. Εγώ αυτό που καταλαβαίνω, και διορθώστε με αν κάνω λάθος, είναι ότι με το αποδεικτικό παραλαβής που βγάζει το σύστημα του ΙΚΑ να υπάρχει κάποια υπενθύμηση για το εικοσάρικο, αλλά στις ΑΠΔ που έχω στείλει μέχρι στιγμής δεν έχει τίποτα!
 13. Επίσης να προσθέσω ότι η επένδυση ολοκληρώθηκε το 2013 και στην χρήση 2012 είχαμε ζημίες.Η πρώτη δόση μας δώθηκε εντός του 2011.
 14. Καλημέρα, σας παρακαλώ αν μπορείτε να με βοηθήσετε γιατί έχω προβληματιστεί πολύ! Σε περίπτωση που έχουμε χρησιμοποιήσει τον λογ/σμο 81.10.05 αναλογούσες στη χρήση επιχορηγήσεις , που μάλλον δεν είναι ο σωστός χειρισμός , μπορούμε να κάνουμε κάτι έτσι ώστε να το διορθώσουμε πριν τον έλεγχο? Και τελικά έχει περάσει κανείς από έλεγχο για να μας φύγει η απορία ποιός τρόπος είναι σωστός? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 15. Την έχω δει αυτήν την ανάρτηση απλά επειδή είναι κάπως παλιά δεν ήξερα αν ισχύει ακόμα. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!
 16. Όταν λες ταυτότητα πολίτη ΕΕ εννοείς την Βουλγάρικη ταυτότητα?
 17. Ξέρει κάνεις τι δικαιολογητικά χρειάζονται για να κάνω μια πρόσληψη Βούλγαρου υπηκόου?
 18. Μόλις κατάφερα επιτέλους να μιλήσω με το ΤΣΜΕΔΕ και μου είπαν πως για τους νέους ασφαλισμένους μετά το 93 δεν υπάρχει κατώτατο όριο αποδοχών. PANAGIOTISTHESS γιατί χρησιμοποιείς ειδική περίπτωση ασφάλισης 18?
 19. Καλημέρα, θέλω να κάνω πρόσληψη σε ασφαλισμένο του ΤΣΜΕΔΕ με κωδικό ειδικότητας 419000 Υπάλληλος Γραφείου(και όχι ως μηχανικό) από ότι καταλαβαίνω το πακέτο κάλυψης πρέπει να είναι 131-ΙΚΑ-ΑΣΘΕΝΕΙΑ-ΧΡΗΜΑ-ΤΣΜΕΔΕ ΜΕΤΑ 93-ΚΑΤΩ 5ΕΤΙΑΣ , όμως στην ΑΠΔ αν βάλω τον κωδικο ειδικότητας 419000 δεν θα μου χτυπήσει το πακέτο κάλυψης 131? Και αν ξέρει κανείς , υπάρχει κάποιο κατώτατο όριο στις αποδοχές για τον υπολογισμό των εισφορών?(γιατί εγώ θέλω να τον προσλάβω με την Εθνική δηλαδή 586,08) Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 20. Τα έγγραφα τα προσκομίζουμε απλά η αλλαγή που έγινε με την τελευταία απόφαση είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι πρωτότυπα ή ακριβές αντίγραφα.Έχω ρωτήσει το επιμελητήριο για το συγκεκριμένο θέμα.
 21. Εγώ πάντως τους ενημερώνω για την διαδικασία και τους λέω ότι είναι δική τους υποχρέωση.Τώρα αν δεν μπορούν να το κάνουν μπορώ να το αναλάβω εγώ αλλά με αμοιβή.
 22. Μετά από επικοινωνία με το επιμελητήριο Ευβοίας μου είπαν ως προς τα παλιά καταστατικά με δρχ ότι κάνω την μετατροπή σε ευρώ και το ανεβάζω, και μετά στο φάκελο με τα δικαιολογητικά προσκομίζω αντίγραφο του καταστατικού και την υπεύθυνη δήλωση ότι είναι αληθές,ακριβές και όμοιο με το τηρούμενο από την αρμόδια Αρχή.
 23. Μήπως γνωρίζεις και ποιά σύμβαση πρέπει να επιλέγει?
 24. Εταιρεία τεχνολογιών επικοινωνιών και πληροφορικής θέλει να προσλάβει με το πρόγραμμα πτυχιούχων έως 35 ετών του ΟΑΕΔ έναν μισθωτό.Η ερώτηση είναι ποιά σύμβαση πρέπει να επιλεγεί? Ο υποψήφιος είναι πτυχιούχος του τμήματος φυσικής(το όποιο δεν έχει καμία σχέση με την επιχείρηση) Η θέση που θα καλύψει μπορεί να είναι και υπάλληλος γραφείου? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
 • Create New...